Blogolj!

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos eset jut.

Megtartotta szokásos napi tájékoztatóját az operatív törzs a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetéről, ahol Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, a pünkösdi hétvégén csak minimális számban kellett intézkednie a hatóságoknak a járványügyi intézkedések megszegése miatt, az elektronikus hatósági házi karantén rendszerét pedig egyre többen veszik igénybe. A rendőr ezredes mindenkit arra kért, hogy az enyhítések ellenére is tartsa be az előírt rendelkezéseket, hiszen csak így tartható féken a koronavírus-járvány.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette az elmúlt huszonnégy óra fertőzöttségi adatait, majd elmondta,

nagyjából négy százalék körül mozog azon koronavírussal megfertőződöttek száma, akik életüket veszítették a járvány következtében és nem volt egyéb, ismert alapbetegségük, tehát ténylegesen a koronavírusba haltak bele.

Bár a járvány lecsengő szakaszban van, az elmúlt napokban valamelyest emelkedett az aktív fertőzöttek aránya, amely jelenleg 1229 fő.

A vírus nemek és korosztályok közötti eloszlását ismertetve az országos tisztifőorvos elmondta, a hazai fertőzöttek 58 százaléka nő, és 42 százaléka férfi, ami összefüggésben áll a magyarországi korfával, hiszen több idős nő él az országban, mint férfi. Müller Cecília kiemelte, sokrétű elemzéseket végeznek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban és mindenki arra törekszik, hogy a magyar adatok összehasonlíthatóak legyenek a világ többi országéval. Hozzátette, a 64 és 79 év közötti korcsoportot érintette eddig leginkább a fertőzés, a fiatalkorúak fertőződése a járvány alatt végig alacsony maradt.

Jelenleg Magyarországon minden 100 ezer lakosra 40 koronavírusos megbetegedés jut, a halálesetek tekintetében ez a szám 100 ezer lakosra vetítve öt. Budapesten továbbra is magas a megbetegedések száma, de Pest megyében már sokat javult a helyzet. A megyék közül jelenleg Zala megyében a legmagasabb a 100 ezer főre jutó megbetegedések száma, míg a legkevésbé érintett megyében, Békés megyében mindössze 3 fertőzött jut 100 ezer lakosra.

Müller Cecília ismertette, adataik szerint megállapítható, az új típusú koronavírus március 4-e körül érkezhetett meg Magyarországra, de márciusban az ezer fölötti korábbi influenzamintából csupán egyetlen koronavírusos esetet találtak.

Az országos tisztifőorvos kérdésre válaszolva elmondta, amennyiben valahol szükséges, ismételten fertőtleníteni fogják az idősotthonokat és köszönetet mondott a hadseregnek az eddig ezekben az intézményekben végzett munkájáért. Lakatos Tibor szintén kérdésre válaszolva megerősítette, a beutazási korlátozások addig lesznek érvényben, amíg azt a járványügyi helyzet szükségessé teszi, de azon dolgoznak, hogy egyre több országba megkönnyítsék a beutazást.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95762/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.05. 08:40
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban …

Csak két új fertőzöttet azonosítottak hazánkban

2020.07.04. 08:55
Egy fővel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?