Blogolj!

Egyre jobb a helyzet az idősotthonokban

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol szó volt a járvány legfrissebb adatai mellett az idősotthonok helyzetéről és az első hullám lecsengéséről.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy a kormány a mai napon is ülésezik és döntéseket hoz a védekezésről és megelőzésről kapcsolatos lépésekkel kapcsolatban, amiről holnap adnak majd részletes tájékoztatást.

A hatósági házi karanténban már 11 172-en vannak és több mint 400 büntető eljárás van folyamatban. A határátkelőhelyeken 1-2 órás várakozási időre kell számítani.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a legfrissebb koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat, miszerint Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.

534 főre emelkedett az elhunytak száma, 2190-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1207 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

33 idősotthont érint a koronavírus, ez a szám pedig már egy jó ideje nem nőtt. Az érintett csaknem hatezer főből csak 899 pozitív esetről tudni a járvány kezdete óta, 468-an pedig meggyógyultak.

 

A járvány első hulláma bár lecsengőben van, óvatosnak kell lenni, hiszen a világ több helyén egyre csak nő a fertőzöttek száma, majdnem 6,5 millióan betegek világszerte, azaz messze még a vége a pandémiának – összegzett Müller Cecília.

Újságírói kérdésre az tisztifőorvos elmondta, hogy a legidősebb gyógyult beteg 102 éves volt hazánkban, valamint hogy nincs egységes vélemény arról, hogy lehetséges-e elkerülni a járvány második hullámát, de többen értenek egyet azzal, hogy a vírus köztünk marad és télen fel fog erősödni, amire itthon felkészülnek a szakemberek.

Kiss Róbert szintén újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy május 28-tól szabadon lehet utazni Horvátországba, itthon viszont még mindig érvényben van a beutazást követő karantén.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95815/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-06-04 22:03:41
Pandémiával riogató jellemtelen ájtátatos képű hülye vén picsa. Most, hogy megállapítottátok, hogy Horvátországban olyan rossz a pandémiás helyzet, akkor ha hazatérek Magyarországra 2 azaz kéthét karanténba kell mennünk. Ausztriából, Olaszból nincs ilyen hova. A holnapi, a holnaputáni tájékoztatókon kérem, hogy adjatok tisztességes választ arra vonatkozóan, hogy mi is indokolja a Horvátoszágból haza térők karanténozását. Mert ilyent én az elmúlt hónapok híreiben,-ből nem találtam pandémiás adatot ami ezt indokolná. Tudom tudjuk, hogy az ország gázszerelőjének érdekeltsége, tulajdonába tartozó országos és balatoni szállodai lánc vendég körét, fel kell tölteni, de nem ilyen GUSZTUSTALAN ócska és mocskos megoldásokkal, amit tesz ön asszonyom és adja hozzá szakmai és erkölcsi tisztességét. Ilyen jellemtelen és ócska megoldások bevetése után már érdemeit is feledve, asszonyom feltett kézzel húzzon, már el a náthás p@csába és ne várjon el tőlünk egyszerű tisztességes emberektől. Ön egy erkölcsi , szava hihetetlen jellemtelen, szakmailatlan hullává vált. ENNYI
Ui: Az országunkba állítólgosan behozott 100 millió feletti maszkból ha esetlg érdekli önt nekem és a feleségemnek nem járt, vagy nem jutott egyetlen egy darab sem, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy hogy kinek jutott és kinek járt. Ha ez egyáltalán érdekli önt. Tudja az amit az ember nem lát és nem tapasztal meg az NINCS!! Amiről ön meg naponta hadovál az mitől is lehet igaz, mert ha azt ön állítja az már édes kevés. Ma már egyes köreinkben nem az ön régmúlt szakmai munkája eredménye és tisztessége a megbecsülés mércéje, ha nem annak elárulása az emberek felé, ha nem a MÉSZÁROS konglomerátum szállodáinak feltöltése a Magyar emberek álmainak kényszer pályára irányításával. Asszonyom biztosíthatom önt, hogy ha álmaim nem valósulhatnak meg azt nem a MÉSZÁROS klán hazai vendéglátó ipari egységeiben fogom átfoglalni.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét

2020.07.05. 19:15
A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta …

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.05. 08:40
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban …

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Csak két új fertőzöttet azonosítottak hazánkban

2020.07.04. 08:55
Egy fővel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?