Blogolj!

Blogstar kávéház

Tragédia

Trianon magyar fájdalma.

A gyász elengedhetetlen feltétele a veszteségek feldolgozásának, az erő pedig az út, amely a talpra álláshoz vezet, mert élni kell tovább emberként és magyarként, ahogy lehet. A csütörtöki 100. évfordulóra való készülődés közepette sokat emlegettük a trianoni traumának ezt a kettősségét – elemez a Hirado.hu.

„A Trianon 100 MTA–Lendület Kutatócsoport 2020 májusában országos telefonos közvélemény-kutatást végzett a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója kapcsán. A lakosságnak 94 százaléka igazságtalannak éli meg A kutatás keretében megvizsgálták a békediktátummal kapcsolatos ismereteket, a vélt vagy valós előzményekhez, illetve következményekhez fűződő vélekedéseket, valamint a határon túli magyar közösségekkel kapcsolatos ismereteket és attitűdöket is. A megkérdezettek túlnyomó többsége, mintegy 94 százalékuk igazságtalannak, túlzónak és fájdalmasnak éli meg a békediktátumot. Mintegy 85 százalékuk, pedig azt gondolja, hogy a békediktátum volt Magyarország legnagyobb tragédiája, ahogy körülbelül ugyanilyen mértékben (84 százalék) értenek egyet azzal a kijelentéssel is, hogy: Magyar az, akinek fáj Trianon.”

A lakosság mintegy 94 százaléka igazságtalannak éli meg a trianoni békediktátumot

A gyász elengedhetetlen feltétele a veszteségek feldolgozásának, az erő pedig az út, amely a talpra álláshoz vezet, mert élni kell tovább emberként és magyarként, ahogy lehet. A csütörtöki 100. évfordulóra való készülődés közepette sokat emlegettük a trianoni traumának ezt a kettősségét.

Klip

Orbán Viktor zenés egységüzenete.

Az Összetartozás dalát osztotta meg Facebook oldalán Orbán Viktor miniszterelnök – így az Origo.hu.

„A Hazám, hazám című dal és a videóklipje a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára készült. A Hazám, hazám arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.”

Orbán Viktor az összetartozás dalát osztotta meg - videó

Az Összetartozás dalát osztotta meg Facebook oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A Hazám, hazám című dal és a videóklipje a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára készült. A Hazám, hazám arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.

Vita

A baloldal hazug uszítása.

Az ellenzék a Trianon-emlékülés kapcsán is csak uszítani tud – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Harsányan (és persze hamisan) azt terjeszti a liberális média, hogy a baloldali képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában. Ez persze nem igaz, a nyilatkozat vitája jövő héten lesz, és ugyanúgy hozzászólhatnak majd, mint bármi máshoz – mutatott rá Kocsis Máté. Azt is mondják, hogy konkrétan holnap délelőtt, amikor az emlékülés lesz, nem kaphatnak majd szót a baloldali frakciók. Azt viszont elfelejtik hozzá tenni, hogy a kormánypártiak sem kaphatnak. Ugyanis a holnapi napon csak az expozé hangzik majd el az Országgyűlésben, amit az államfő beszéde követ – húzta alá a Fidesz frakcióvezetője. Ez az egyszerű, megemlékező forgatókönyv, politikai vitáktól mentesen, méltóságteljesen. Ezt voltak ma képesek arra használni, hogy feszültséget szítsanak, uszítsanak és becsapják az embereket – fogalmazott a kormánypárti politikus.”

Kocsis Máté: A baloldal a Trianon-emlékülés kapcsán is csak uszítani tud

Harsányan (és persze hamisan) azt terjeszti a liberális média, hogy a baloldali képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában. Ez persze nem igaz, a nyilatkozat vitája jövő héten lesz, és ugyanúgy hozzászólhatnak majd, mint bármi máshoz - mutatott rá Kocsis Máté.

Oszlatás

Donald Trump enyhülése.

Trump elveszítette a Pentagont Mark Esper védelmi miniszter ellenzi a katonaság bevetését a tüntetők ellen. Szerdára sokat javult a helyzet az amerikai nagyvárosokban – vázolja a tengerentúli helyzetet a Népszava Online.

„Az Egyesült Államok védelmi minisztere szerdán a Pentagonból tartott virtuális sajtóértekezleten kijelentette, hogy nem támogatja a zendülésről szóló 1807-es törvény (Insurrection Act) alkalmazását – vagyis a szövetségi fegyveres erőknek a békés tüntetések elleni bevetését. Mark Esper azt mondta, hogy ő és a hadsereg hű marad az alkotmányhoz. Mint kifejtette, nem tudott Donald Trump tervéről, hogy egy fotó kedvéért erőszakkal kiürítteti a Fehér Házzal szemben lévő Lafayette teret, illetve arról, hogy miért kellett csatlakoznia az elnökhöz és kíséretéhez a Szent János templomhoz tett rövid hétfői sétára. A miniszter nem kért bocsánatot a történtekért, de azt állította, hogy nem tudott a katonák bevetéséről és arról sem, hogy Washingtonban alacsonyan szálló helikopterrel oszlatták a tömeget. Esper nyilatkozata után nem világos, hogy mi a jogi státusuk a fővárosba vezényelt katonáknak, így a 82. ejtőernyős hadosztály éleslőszerrel és szuronyokkal érkező alegységeinek. A Nemzeti Gárda vizsgálatot rendelt el, hogy betartotta-e a szabályokat az a helikopterpilóta, aki alacsonyra ereszkedve ijesztgette a tüntetőket. Ez és a vadászgépek zavarórepülése állítólag Trump személyes kívánsága volt. A Fehér Házból kiszivárgott hírek szerint egyébként az elnök megenyhült, és már nem akar szövetségi katonákat küldeni az ország különböző államaiba.”

Trump elveszítette a Pentagont

Bulgáriában nem fogják meghosszabbítani a rendkívüli járványhelyzetet. Szlovéniában minden általános iskolás újra iskolába járhat szerdától - derült ki a válságstáb sajtótájékoztatóján. Az országban május 18-án indult meg az oktatás az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára, május 25-től pedig a kilencedikesek is visszatérhettek az iskolapadokba.

Ismerkedés

Kulcsár Edina kalandos kádszexe.

Osváth Zsolt műsorában Kulcsár Edina vendégeskedett, aki meglepetésvendéget vitt magával: a bensőséges beszélgetés közben a kislányát is megmutatta, és forró titkairól is vallott – írja a Blikk Online.

„Az interjú során szóba került Edina viszonya a családjával, illetve a Csutival való kalandos megismerkedése is. Az egykori szépségkirálynő volt kapcsolatáról és a szépségversenyek kulisszatitkairól is mesélt. Edina elmondta, hogy az exével való szakítást követően egy buliban futott ismét össze Csutival, akivel egy ideig telefonon tartották a kapcsolatot, mire újra találkoztak személyesen is. Az első randijukon Csuti végiglapozta Edina naptárát, majd a márciusi fotó láttán azt mondta: 'Felállt, bazd*eg!' Két nap múlva pedig, egy közös edzést követően, megtörtént az is, aminek meg kellett történnie: – Megbeszéltük, hogy együtt lemegyünk edzeni. Átmentem hozzá, otthagytam a kocsim, egy kocsival mentünk. Visszamentem, mondtam, hogy jó, hazamegyek fürdeni, »de hát nála is van fürdőkád, miért nem fürdök ott?« Lefürödtem és ott megtörtént az első csók, meg egyébként minden más, és szerintem két nap múlva nála laktam. Ez a mi kis történetünk.”

„Felállt, bazd*eg!" - Brutális őszinteséggel vallott Csutival való megismerkedéséről Kulcsár Edina - videó 🔞

Kulcsár Edina Osváth Zsolt megismerkedés szex Osváth Zsolt műsorában Kulcsár Edina vendégeskedett, aki meglepetés-vendéget vitt magával: a bensőséges beszélgetés közben a kislányát is megmutatta. Az interjú során szóba került Edina viszonya a családjával, illetve a Csutival való kalandos megismerkedése is. Az egykori szépségkirálynő volt kapcsolatáról és a szépségversenyek kulisszatitkairól is mesélt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95853/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?