Blogolj!

Kormányinfó: Orbán Viktor június 6-án Sátoraljaújhelyen mond beszédet

Gulyás Gergely árulta el, hogy a miniszterelnök melyik Trianon-centenáriumi programon vesz részt. A Citadellán létrejön A magyar szabadság múzeuma, teljesen megújul a Gellért tér.

Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Orbán Viktor június 6-án mond beszédet Sátoraljaújhelyen, ahol szobrot is avat a trianoni békediktátum alkalmából – jelentette be a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A magyar nemzet az egyetlen, amely képes volt véghezvinni azt a csodát, hogy egy sikeres és befejezett gyilkossági kísérlet után és ellenére is életben maradt

- jelentette ki a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, hozzátéve: fejet hajtunk az elmúlt száz esztendő valamennyi magyar áldozata miatt, akik hazájukhoz való hűségük miatt veszítették életüket.

Gulyás Gergely emlékeztetett: 100 évvel ezelőtt kényszerült Magyarország arra, hogy a trianoni békediktátumot aláírja, és ennek következtében az ország elvesztette területeinek kétharmadát és minden harmadik magyar a határon túlra került "anélkül, hogy elköltözött volna".

A kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a 100. évforduló kapcsán, hogy a Citadellán A magyar szabadság múzeuma jöhessen létre - közölte, hozzáfűzve, a projekt keretében megújul a Gellért tér.

Kiemelte, a nemzeti gyásznap tíz éve a Nemzeti összetartozás napja is:

tíz évvel ezelőtt tették lehetővé a kettős állampolgárság megszerzését, és eddig majdnem 1 millió 100 ezer magyar élt a lehetőséggel. Trianon után 90 évvel vált az lehetővé, hogy újra közjogi kötelék jöjjön létre magyar és magyar között, a magyar állam és a magyar állampolgárok között

- fogalmazott.

Úgy értékelt, Magyarország védekezése sikeres volt a koronavírus-járvány első szakaszában köszönhetően az időben meghozott, hatékony intézkedéseknek, az egészségügyi dolgozók helytállásának és a lakosság fegyelmezettségének. Ezért mindenkit köszönet illet! A veszélyhelyzetnek tehát hamarosan, június 16-át követően véget lehet vetni, de a járványügyi készültségben az operatív törzs továbbra is működni fog, és folyamatosan monitorozza majd a helyzetet, és a kórházak irányításai rendszere változatlanul a járványveszélyhez igazodik. A legfontosabb változás, hogy a rendeleti törvényalkotás megszűnik, azaz ismét az Országgyűlés hozhat majd törvényeket.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért rá, hogy a hazai ellenzék, a magyar baloldal a védekezést kül- és belföldön folyamatosan egyaránt támadta, de bízik benne, hogy most támogatni fogják a veszélyhelyzet visszavonását. Arról is beszámolt: a kormány összességében 590 milliárdot költött a járványügyi védekezésre.

Az egészségügy felkészült a tömeges megbetegedésre, de ez szerencsére nem következett be Magyarországon. A szakemberek azonban figyelmeztetnek, számítani kell, ezért fel kell készülni a második hullámra. Nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a védelmi intézkedéseket, a kötelező védőtávolságot, a maszkviselést – részletezte.

Gulyás Gergely elmondta, az idei évben hitelfizetési moratóriumot hirdetett a kormány, ami nagy segítséget jelent a kevésbé jómódú adósoknak. A rendezvényekre vonatkozó korlátozás egyelőre fennmarad a veszélyhelyzet megszüntetésével, viszont az általános korlátozások véget érnek. Vagyis például azonnali hatállyal engedélyezik az autós koncerteket, a színházak, mozik és fürdőhelyek megnyílhatnak. A tisztifőorvos dönthet majd a kórházi és az idősotthoni látogatási tilalmak esetleges feloldásáról. Az idősek vásárlási sávja viszont a veszélyhelyzet végeztével is megmaradhat, ahogyan az e-receptek könnyített kiváltási módja is.

Megerősítette, nemzeti konzultáció indul a koronavírusról és a gazdasági lépésekről, így a legújabb Soros-tervről, a kormány várja az emberek véleményét.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95878/pics/lead_800x600.jpg
Gulyás Gergely,Kormányinfó,koronavírus,Orbán Viktor,történelem,Trianon
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.05. 08:40
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban …

Ezeket a cikkeket olvastad már?