Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Kormányinfó: Orbán Viktor június 6-án Sátoraljaújhelyen mond beszédet

Gulyás Gergely árulta el, hogy a miniszterelnök melyik Trianon-centenáriumi programon vesz részt. A Citadellán létrejön A magyar szabadság múzeuma, teljesen megújul a Gellért tér.

Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Orbán Viktor június 6-án mond beszédet Sátoraljaújhelyen, ahol szobrot is avat a trianoni békediktátum alkalmából – jelentette be a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A magyar nemzet az egyetlen, amely képes volt véghezvinni azt a csodát, hogy egy sikeres és befejezett gyilkossági kísérlet után és ellenére is életben maradt

- jelentette ki a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, hozzátéve: fejet hajtunk az elmúlt száz esztendő valamennyi magyar áldozata miatt, akik hazájukhoz való hűségük miatt veszítették életüket.

Gulyás Gergely emlékeztetett: 100 évvel ezelőtt kényszerült Magyarország arra, hogy a trianoni békediktátumot aláírja, és ennek következtében az ország elvesztette területeinek kétharmadát és minden harmadik magyar a határon túlra került "anélkül, hogy elköltözött volna".

A kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a 100. évforduló kapcsán, hogy a Citadellán A magyar szabadság múzeuma jöhessen létre - közölte, hozzáfűzve, a projekt keretében megújul a Gellért tér.

Kiemelte, a nemzeti gyásznap tíz éve a Nemzeti összetartozás napja is:

tíz évvel ezelőtt tették lehetővé a kettős állampolgárság megszerzését, és eddig majdnem 1 millió 100 ezer magyar élt a lehetőséggel. Trianon után 90 évvel vált az lehetővé, hogy újra közjogi kötelék jöjjön létre magyar és magyar között, a magyar állam és a magyar állampolgárok között

- fogalmazott.

Úgy értékelt, Magyarország védekezése sikeres volt a koronavírus-járvány első szakaszában köszönhetően az időben meghozott, hatékony intézkedéseknek, az egészségügyi dolgozók helytállásának és a lakosság fegyelmezettségének. Ezért mindenkit köszönet illet! A veszélyhelyzetnek tehát hamarosan, június 16-át követően véget lehet vetni, de a járványügyi készültségben az operatív törzs továbbra is működni fog, és folyamatosan monitorozza majd a helyzetet, és a kórházak irányításai rendszere változatlanul a járványveszélyhez igazodik. A legfontosabb változás, hogy a rendeleti törvényalkotás megszűnik, azaz ismét az Országgyűlés hozhat majd törvényeket.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért rá, hogy a hazai ellenzék, a magyar baloldal a védekezést kül- és belföldön folyamatosan egyaránt támadta, de bízik benne, hogy most támogatni fogják a veszélyhelyzet visszavonását. Arról is beszámolt: a kormány összességében 590 milliárdot költött a járványügyi védekezésre.

Az egészségügy felkészült a tömeges megbetegedésre, de ez szerencsére nem következett be Magyarországon. A szakemberek azonban figyelmeztetnek, számítani kell, ezért fel kell készülni a második hullámra. Nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a védelmi intézkedéseket, a kötelező védőtávolságot, a maszkviselést – részletezte.

Gulyás Gergely elmondta, az idei évben hitelfizetési moratóriumot hirdetett a kormány, ami nagy segítséget jelent a kevésbé jómódú adósoknak. A rendezvényekre vonatkozó korlátozás egyelőre fennmarad a veszélyhelyzet megszüntetésével, viszont az általános korlátozások véget érnek. Vagyis például azonnali hatállyal engedélyezik az autós koncerteket, a színházak, mozik és fürdőhelyek megnyílhatnak. A tisztifőorvos dönthet majd a kórházi és az idősotthoni látogatási tilalmak esetleges feloldásáról. Az idősek vásárlási sávja viszont a veszélyhelyzet végeztével is megmaradhat, ahogyan az e-receptek könnyített kiváltási módja is.

Megerősítette, nemzeti konzultáció indul a koronavírusról és a gazdasági lépésekről, így a legújabb Soros-tervről, a kormány várja az emberek véleményét.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95878/pics/lead_800x600.jpg
Gulyás Gergely,Kormányinfó,koronavírus,Orbán Viktor,történelem,Trianon
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Visszatér az operatív törzs, szombattól újra élőben jelentkeznek

2020.09.18. 21:30
A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utoljára június 17-én tájékoztatta a közvéleményt a járványügyi intézkedésekről. …

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

A baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

2020.09.18. 12:35
A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik …

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

2020.09.18. 08:45
941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?