Blogolj!

Műller Cecília: köszönet és hála a szociális intézmények gondozóinak

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján megköszönte a szociális intézmények - idősotthonok, gyermekotthon - gondozóinak az elmúlt hónapokban mutatott hősies munkáját. A veszélyhelyzet végével ismét látogathatóak az intézmények igazoltan koronavírus-mentes gondozottjai.

Fotó: MTI

Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos, és Kiss Róbert, rendőr-alezredes, az operatív törzs munkatársa számoltak be a koronavírus-járvány elleni védekezés legfrissebb fejleményeiről. Magyarország sikeresen és eredményesen védekezett a koronavírus első szakaszában, ez teszi lehetővé, hogy várhatóan június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet és elkezdődhet a védekezés egy újabb szakasza, amiben viszont továbbra is indokolt a járványügyi készültség fenntartása - jelentette ki Kiss Róbert, hozzátéve, hogy az operatív törzs a korlátozások enyhítésének dacára folytatja munkáját. Ismertette, a különleges jogrend megszűnésével egy időben újra nyithatnak a mozik, a színházak és a fürdők is, az idős állampolgárok biztonságát védő vásárlási idősávok viszont hatályban maradnak. Az operatív törzs 56 kórházba szállított az elmúlt huszonnégy órában egyéni védőeszközöket - tette hozzá.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette az elmúlt nap legfrissebb koronavírusos adatait, megerősítve, a járvány nyugvó pontra érkezett, így az elmúlt időszak kedvező járványügyi adatai lehetőséget biztosítanak az intézkedések enyhítésére. Elmondta, a járvány által különösen érintett szociális intézmények száma nem növekedett az elmúlt napokban, továbbra is 33 intézményről tudnak, ahol jelen van a koronavírus, de az intézmények fertőzötteinek száma napról napra csökken, sokan gyógyultak fel a betegségből. Hangsúlyozta, a veszélyhelyzet megszűnésével jelentős mértékben változhatnak azok a rendelkezések, amelyeket az idősek és a zárt közösségek védelmében vezettek be.

Az országos tisztifőorvos ismertette,

a veszélyhelyzet végével újra lehetőség nyílik a szociális intézményekben gondozottak látogatására is, ám ezt olyan módon kell megszervezni, hogy továbbra is garantálni lehessen a maximális biztonságot.

Ezzel kapcsolatban Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a látogatás során csak igazoltan negatív teszttel rendelkező gondozott látogatható és csak az igazoltan vírusmentes hozzátartozói, látogatói lehetnek tőle két méteren belüli távolságra. Megjegyezte, ha van rá lehetőség, a legjobb az, ha a látogatások az intézmények udvarain zajlanak. Maszk viselése mellett a manikűrös, a pedikűrös és a fodrászok is bemehetnek az intézménybe, és a vallási események is megtarthatók. Az élelmiszercsomagot, használati tárgyak bevitele továbbra is engedélyezett a kórházban ápolt betegek pedig akkor térhetnek vissza az intézményekbe, ha négy napnál nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

Müller Cecília megköszönte a szociális intézmények dolgozóinak munkáját, akik hősiesen helyt álltak az elmúlt hónapokban és kielégítették a lakók alapvető igényeit, annak árán is, hogy túllépték munkaköri kötelességeiket. Kalkuttai Teréz anyát idézve elmondta, "nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel".

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95883/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-06-04 17:14:52
Asszonyom!
Az ön felé áradó emberi és szakmai elhivatottsági tiszteletem, erősen megingott és el is fogyott a mai nappal(a viktor vezér is ezért elbujdokolhat már a jó kurva nénikéjébe, ha megélem, majd 2022-ben díjazni fogja a családom őt és pártját ez a stikli )most, hogy a Ripost nevű orgánum ma megírta, ha a nyaralásomat Horvátországomban szeretném eltölteni amire életem során nem volt lehetőségem nyugdíjazásomig, akkor Hazámba visszatérve 14 napos karanténba kell vonulnunk. Te országos ájtátos hülye pandémiás hülye p@csa adjál választ arra vonatkozó kérdésemre a valamilyen törzseddel együtt (imár minden tiszteletem és megbecsülésem nélkül) a karantén fenyegetést és előírást miért is kell bevezetni, amikor a Horvátországi pandémia helyzet az semmivel sem indokolja. Horvátországban kétszer, ha nem háromszor jobbak és jobbak voltak a pandémiás viszonyok a járvány alatt, mint Magyarországon. Kétszer-háromszor kevesebb fertőzött és legalább 4-szer kevesebb halott volt Horvátországban, mint Magyarországon, akkor mi is indokolja a visszatérési karantént (én már kitalálam). Onnan ahonnan csőstöl kaptuk a behozott vírust lásd Ausztria, Olaszország és még nyugatabb arra felé karantén mentesek a határok Százezres megbetegedés, tíz ezres halálozási szám. Asszonyom ezzel a nevetséges megalapozatlan karantén előírással amit ön bevezetett maga a Mészáros konglomerátumot szolgálja ki. Ezzel egy szintre került a dákó párti jellemtelen, hülye hazug, stupid picsákkal.
Szégyellje magát mert az eddig tett tisztiorvosi munkájának eredményét Horvátországi karanténnal dobta a nihilbe. Jókívánságomként rohadj meg. Ha nem lenne elképzelésem szerinti igazam akkor bocsánatot kérek tőled , de vica verze is elvárom.

Válaszolok
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Koronavírus: 876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.21. 09:45
876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt három krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

Ezeket a cikkeket olvastad már?