Blogolj!

Műller Cecília: köszönet és hála a szociális intézmények gondozóinak

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján megköszönte a szociális intézmények - idősotthonok, gyermekotthon - gondozóinak az elmúlt hónapokban mutatott hősies munkáját. A veszélyhelyzet végével ismét látogathatóak az intézmények igazoltan koronavírus-mentes gondozottjai.

Fotó: MTI

Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos, és Kiss Róbert, rendőr-alezredes, az operatív törzs munkatársa számoltak be a koronavírus-járvány elleni védekezés legfrissebb fejleményeiről. Magyarország sikeresen és eredményesen védekezett a koronavírus első szakaszában, ez teszi lehetővé, hogy várhatóan június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet és elkezdődhet a védekezés egy újabb szakasza, amiben viszont továbbra is indokolt a járványügyi készültség fenntartása - jelentette ki Kiss Róbert, hozzátéve, hogy az operatív törzs a korlátozások enyhítésének dacára folytatja munkáját. Ismertette, a különleges jogrend megszűnésével egy időben újra nyithatnak a mozik, a színházak és a fürdők is, az idős állampolgárok biztonságát védő vásárlási idősávok viszont hatályban maradnak. Az operatív törzs 56 kórházba szállított az elmúlt huszonnégy órában egyéni védőeszközöket - tette hozzá.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette az elmúlt nap legfrissebb koronavírusos adatait, megerősítve, a járvány nyugvó pontra érkezett, így az elmúlt időszak kedvező járványügyi adatai lehetőséget biztosítanak az intézkedések enyhítésére. Elmondta, a járvány által különösen érintett szociális intézmények száma nem növekedett az elmúlt napokban, továbbra is 33 intézményről tudnak, ahol jelen van a koronavírus, de az intézmények fertőzötteinek száma napról napra csökken, sokan gyógyultak fel a betegségből. Hangsúlyozta, a veszélyhelyzet megszűnésével jelentős mértékben változhatnak azok a rendelkezések, amelyeket az idősek és a zárt közösségek védelmében vezettek be.

Az országos tisztifőorvos ismertette,

a veszélyhelyzet végével újra lehetőség nyílik a szociális intézményekben gondozottak látogatására is, ám ezt olyan módon kell megszervezni, hogy továbbra is garantálni lehessen a maximális biztonságot.

Ezzel kapcsolatban Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a látogatás során csak igazoltan negatív teszttel rendelkező gondozott látogatható és csak az igazoltan vírusmentes hozzátartozói, látogatói lehetnek tőle két méteren belüli távolságra. Megjegyezte, ha van rá lehetőség, a legjobb az, ha a látogatások az intézmények udvarain zajlanak. Maszk viselése mellett a manikűrös, a pedikűrös és a fodrászok is bemehetnek az intézménybe, és a vallási események is megtarthatók. Az élelmiszercsomagot, használati tárgyak bevitele továbbra is engedélyezett a kórházban ápolt betegek pedig akkor térhetnek vissza az intézményekbe, ha négy napnál nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

Müller Cecília megköszönte a szociális intézmények dolgozóinak munkáját, akik hősiesen helyt álltak az elmúlt hónapokban és kielégítették a lakók alapvető igényeit, annak árán is, hogy túllépték munkaköri kötelességeiket. Kalkuttai Teréz anyát idézve elmondta, "nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel".

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95883/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-06-04 17:14:52
Asszonyom!
Az ön felé áradó emberi és szakmai elhivatottsági tiszteletem, erősen megingott és el is fogyott a mai nappal(a viktor vezér is ezért elbujdokolhat már a jó kurva nénikéjébe, ha megélem, majd 2022-ben díjazni fogja a családom őt és pártját ez a stikli )most, hogy a Ripost nevű orgánum ma megírta, ha a nyaralásomat Horvátországomban szeretném eltölteni amire életem során nem volt lehetőségem nyugdíjazásomig, akkor Hazámba visszatérve 14 napos karanténba kell vonulnunk. Te országos ájtátos hülye pandémiás hülye p@csa adjál választ arra vonatkozó kérdésemre a valamilyen törzseddel együtt (imár minden tiszteletem és megbecsülésem nélkül) a karantén fenyegetést és előírást miért is kell bevezetni, amikor a Horvátországi pandémia helyzet az semmivel sem indokolja. Horvátországban kétszer, ha nem háromszor jobbak és jobbak voltak a pandémiás viszonyok a járvány alatt, mint Magyarországon. Kétszer-háromszor kevesebb fertőzött és legalább 4-szer kevesebb halott volt Horvátországban, mint Magyarországon, akkor mi is indokolja a visszatérési karantént (én már kitalálam). Onnan ahonnan csőstöl kaptuk a behozott vírust lásd Ausztria, Olaszország és még nyugatabb arra felé karantén mentesek a határok Százezres megbetegedés, tíz ezres halálozási szám. Asszonyom ezzel a nevetséges megalapozatlan karantén előírással amit ön bevezetett maga a Mészáros konglomerátumot szolgálja ki. Ezzel egy szintre került a dákó párti jellemtelen, hülye hazug, stupid picsákkal.
Szégyellje magát mert az eddig tett tisztiorvosi munkájának eredményét Horvátországi karanténnal dobta a nihilbe. Jókívánságomként rohadj meg. Ha nem lenne elképzelésem szerinti igazam akkor bocsánatot kérek tőled , de vica verze is elvárom.

Válaszolok
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Meghalt 47 beteg, 2316-tal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.10.26. 09:25
Ezzel az azonosított fertőzöttek száma átlépte a 61 ezret, az aktív fertőzöttek száma 43 600.

Szomorú vasárnap: 3149 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.10.25. 09:35
3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 35 krónikus beteg.

1820 fővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.10.24. 09:30
Egy nap leforgása alatt 38 honfitársunk halt meg a koronavírus-járványban.

Orbán Viktor: A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak vakcinához

2020.10.23. 18:15
A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak koronavírus elleni, megbízható minőségű vakcinához - mondta Orbán Viktor …

2066 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 47 krónikus beteg

2020.10.23. 09:05
2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban …

Ezeket a cikkeket olvastad már?