Blogolj!

Blogstar kávéház

Évforduló

A harangzúgás tisztelgése.

Világszerte megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve – így az Origo.hu.

„Világszerte több mint 15 ezer harang szólalt meg június 4-én 16 óra 30 perckor, a trianoni békediktátumra emlékezve. Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én, 16 óra 30 perckor Versailles-ben, a Nagy-Trianon kastélyban írták alá a szerződést. A harangok a százéves évforduló miatt száz másodpercig szóltak.”

Világszerte megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve

Világszerte több mint 15 ezer harang szólalt meg június 4-én 16 óra 30 perckor, a trianoni békediktátumra emlékezve. Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én, 16 óra 30 perckor Versailles-ben, a Nagy-Trianon kastélyban írták alá a szerződést. A harangok a százéves évforduló miatt száz másodpercig szóltak.

Sebgyógyítás

Magyarország gazdasági revíziója.

A Hirado.hu összegyűjtötte azt a több ezer határon túli beruházást, amely a határon túl élő magyarokat segíti gazdasági, valamint oktatási és kulturális területen.

„A második Orbán-kormány már az új Országgyűlés 2010. május 14-ei alakuló ülésén beterjesztette a kettős állampolgárságot lehetővé tevő törvényt, amelyet 12 nappal később el is fogadtak. Az elmúlt tíz évben már több mint egymillióan éltek ezzel a lehetőséggel. A Kárpát-medence évszázadokig egységes gazdasági térségként is működött, amit a trianoni határok szétszabdaltak. Az elmúlt években a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül Magyarország számos határon túli településen támogatta a helyi kultúra, oktatás, a gazdaság, valamint a hitélet fennmaradását és kivirágzását, amivel orvosolni lehet a száz évvel ezelőtt keletkezett sebeket.”

Térképen az elmúlt évek nemzetpolitikai eredményei

A Kárpát-medence évszázadokig egységes gazdasági térségként is működött, amit a trianoni határok szétszabdaltak. Az elmúlt években a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül Magyarország számos határon túli településen támogatta a helyi kultúra, oktatás, a gazdaság, valamint a hitélet fennmaradását és kivirágzását, amivel orvosolni lehet a száz évvel ezelőtt keletkezett sebeket.

Megoldás

A baloldal büszke magyarsága.

Ady Endre társaságában emlékezett az MSZP a trianoni nemzeti sorskatasztrófára – írja a Népszava Online.

„Büszke magyarként és büszke baloldaliként van dolgunk a múlttal, és még több a jövővel, deklarálta a többek között Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel, Molnár Zsolt budapesti elnökkel, Horváth Csaba zuglói polgármesterrel emlékező Hiller. Aki szerint az MSZP örül a zentai kamaraszínház sikereinek, tiltakozik, amikor az egyik szomszédos ország elnöke (lásd: a román államfő) bántja a magyar kisebbséget, és elismeri, amikor egy másik szomszédállam miniszterelnöke (értsd: a szlovák kormányfő) barátsággal, a közép-európai sorsközösséget értve beszél magyar állampolgáraival. Magyarként és európaiként tervezzük a jövőt, zárta az MSZP-s politikus, és azt akarjuk, hogy a Trianon utáni második évszázad lépjen túl a 20 század politikai kliségin, és legyen sikeresebb, boldogabb. Hiller szerint nem vitás, hogy az Európai Unió nem jelent automatikus megoldást, de az biztos, hogy ez a közösség hatékonyan segít abban, hogy a kisebbségek önrendelkezése megvalósuljon, és érdemben képviselhessék érdekeiket.”

Hiller: az Európai Unió nem automatikus megoldás, de ez a közösség tehet a legtöbbet a kisebbségekért

Ady Endre társaságában emlékezett az MSZP a trianoni nemzeti sorskatasztrófára. Budapest főpolgármestere kérésének tettünk eleget, amikor néma főhajtással emlékeztünk a trianoni béke aláírásának századik évfordulója - mondta Hiller István az Ady-szobor árnyékában. Az Országgyűlés MSZP-s alelnökének szerint nem véletlen a helyszín - a költő gondolatisága, világnézete ugyanis pont megfelel a szocialista párt eszmeiségének.

Őrizet

Oroszország rendkívüli állapota.

Mintegy húszezer tonna gázolaj ömlött ki pénteken az oroszországi Norilszkban, miután egy személyautó nekiütközött egy olajtárolónak a Nornickel Bányavállalathoz tartozó Norilszki-Tajmiri Energetikai Vállalat hőerőművének területén – tudósít a Népszava Online.

„A balesetben senki nem sérült meg, a gázüzemű erőmű működésében sem történt fennakadás, a helyszínen keletkezett tüzet hamar eloltották. Az erőmű alkalmazottai két napig maguk próbálták kezelni a katasztrófát, és nem is hívtak mentőalakulatokat. A kifolyt üzemanyag azonban mintegy háromszázötven négyzetkilométeren folyt szét, terjedését keddre megállították. Becslések szerint hatezer tonnányi olaj került a talajba, a vizekbe pedig további tizenötezer tonna. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap jóváhagyta a szövetségi szintű rendkívüli állapot bevezetését. A főügyészség büntetőeljárást kezdeményezett. A hőerőmű üzemvezetőjét már őrizetbe vették.”

Rendkívüli állapotot rendeltek el Oroszországban

Mintegy húszezer tonna gázolaj ömlött ki pénteken az oroszországi Norilszkban, miután egy személyautó nekiütközött egy olajtárolónak a Nornickel Bányavállalathoz tartozó Norilszki-Tajmiri Energetikai Vállalat hőerőművének területén. A balesetben senki nem sérült meg, a gázüzemű erőmű működésében sem történt fennakadás, a helyszínen keletkezett tüzet hamar eloltották.

Visszatérés

Szabó Zsófi bomba alakja.

A férjével együtt vágott bele a diétába, közösen gyűjtik a kilométereket: Szabó Zsófi (31) már a százötvenediket tapossa – számol be róla a Blikk Online.

„Sportos szülők lévén az RTL Klub műsorvezetője és párja, Zsolt a fiuknak, Mendelnek szeretne példát mutatni. Ugyanakkor azt sem tagadják, a rendszeres testmozgás is hiányzott az életükből az elmúlt hónapokban, így mindkettejüknek hasznára válnak a közösen 'elfogyasztott' kilométerek. – Nagyon motivált vagyok! – újságolta lelkesen a Blikknek Szabó Zsófi, akitől egyáltalán nem idegen, hogy rendszeresen felhúzza a futócipőt. – Mendel születése előtt is futottam, akkor is teljes elszántsággal csináltam, de sajnos abbamaradt. Az ember mindig kifogásokat keres, a sok munkára fogja, a gyereknevelésre, én sem voltam ezzel másként, de most elhatároztam, hogy visszatérek a régi önmagamhoz, akinek a sport fontos szerepet játszik az életében.”

Kiderült, mitől lett újra bomba nő: Szabó Zsófi elárulta a titkát

Sportos szülők lévén az RTL Klub műsorvezetője és párja, Zsolt a fiuknak, Mendelnek szeretne példát mutatni. Ugyanakkor azt sem tagadják, a rendszeres testmozgás is hiányzott az életükből az elmúlt hónapokban, így mindkettejüknek hasznára válnak a közösen „elfogyasztott" kilométerek. ( A legfrissebb hírek itt) - Nagyon motivált vagyok!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95903/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?