Blogolj!

Blogstar kávéház

Évforduló

A harangzúgás tisztelgése.

Világszerte megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve – így az Origo.hu.

„Világszerte több mint 15 ezer harang szólalt meg június 4-én 16 óra 30 perckor, a trianoni békediktátumra emlékezve. Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én, 16 óra 30 perckor Versailles-ben, a Nagy-Trianon kastélyban írták alá a szerződést. A harangok a százéves évforduló miatt száz másodpercig szóltak.”

Világszerte megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve

Világszerte több mint 15 ezer harang szólalt meg június 4-én 16 óra 30 perckor, a trianoni békediktátumra emlékezve. Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én, 16 óra 30 perckor Versailles-ben, a Nagy-Trianon kastélyban írták alá a szerződést. A harangok a százéves évforduló miatt száz másodpercig szóltak.

Sebgyógyítás

Magyarország gazdasági revíziója.

A Hirado.hu összegyűjtötte azt a több ezer határon túli beruházást, amely a határon túl élő magyarokat segíti gazdasági, valamint oktatási és kulturális területen.

„A második Orbán-kormány már az új Országgyűlés 2010. május 14-ei alakuló ülésén beterjesztette a kettős állampolgárságot lehetővé tevő törvényt, amelyet 12 nappal később el is fogadtak. Az elmúlt tíz évben már több mint egymillióan éltek ezzel a lehetőséggel. A Kárpát-medence évszázadokig egységes gazdasági térségként is működött, amit a trianoni határok szétszabdaltak. Az elmúlt években a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül Magyarország számos határon túli településen támogatta a helyi kultúra, oktatás, a gazdaság, valamint a hitélet fennmaradását és kivirágzását, amivel orvosolni lehet a száz évvel ezelőtt keletkezett sebeket.”

Térképen az elmúlt évek nemzetpolitikai eredményei

A Kárpát-medence évszázadokig egységes gazdasági térségként is működött, amit a trianoni határok szétszabdaltak. Az elmúlt években a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül Magyarország számos határon túli településen támogatta a helyi kultúra, oktatás, a gazdaság, valamint a hitélet fennmaradását és kivirágzását, amivel orvosolni lehet a száz évvel ezelőtt keletkezett sebeket.

Megoldás

A baloldal büszke magyarsága.

Ady Endre társaságában emlékezett az MSZP a trianoni nemzeti sorskatasztrófára – írja a Népszava Online.

„Büszke magyarként és büszke baloldaliként van dolgunk a múlttal, és még több a jövővel, deklarálta a többek között Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel, Molnár Zsolt budapesti elnökkel, Horváth Csaba zuglói polgármesterrel emlékező Hiller. Aki szerint az MSZP örül a zentai kamaraszínház sikereinek, tiltakozik, amikor az egyik szomszédos ország elnöke (lásd: a román államfő) bántja a magyar kisebbséget, és elismeri, amikor egy másik szomszédállam miniszterelnöke (értsd: a szlovák kormányfő) barátsággal, a közép-európai sorsközösséget értve beszél magyar állampolgáraival. Magyarként és európaiként tervezzük a jövőt, zárta az MSZP-s politikus, és azt akarjuk, hogy a Trianon utáni második évszázad lépjen túl a 20 század politikai kliségin, és legyen sikeresebb, boldogabb. Hiller szerint nem vitás, hogy az Európai Unió nem jelent automatikus megoldást, de az biztos, hogy ez a közösség hatékonyan segít abban, hogy a kisebbségek önrendelkezése megvalósuljon, és érdemben képviselhessék érdekeiket.”

Hiller: az Európai Unió nem automatikus megoldás, de ez a közösség tehet a legtöbbet a kisebbségekért

Ady Endre társaságában emlékezett az MSZP a trianoni nemzeti sorskatasztrófára. Budapest főpolgármestere kérésének tettünk eleget, amikor néma főhajtással emlékeztünk a trianoni béke aláírásának századik évfordulója - mondta Hiller István az Ady-szobor árnyékában. Az Országgyűlés MSZP-s alelnökének szerint nem véletlen a helyszín - a költő gondolatisága, világnézete ugyanis pont megfelel a szocialista párt eszmeiségének.

Őrizet

Oroszország rendkívüli állapota.

Mintegy húszezer tonna gázolaj ömlött ki pénteken az oroszországi Norilszkban, miután egy személyautó nekiütközött egy olajtárolónak a Nornickel Bányavállalathoz tartozó Norilszki-Tajmiri Energetikai Vállalat hőerőművének területén – tudósít a Népszava Online.

„A balesetben senki nem sérült meg, a gázüzemű erőmű működésében sem történt fennakadás, a helyszínen keletkezett tüzet hamar eloltották. Az erőmű alkalmazottai két napig maguk próbálták kezelni a katasztrófát, és nem is hívtak mentőalakulatokat. A kifolyt üzemanyag azonban mintegy háromszázötven négyzetkilométeren folyt szét, terjedését keddre megállították. Becslések szerint hatezer tonnányi olaj került a talajba, a vizekbe pedig további tizenötezer tonna. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap jóváhagyta a szövetségi szintű rendkívüli állapot bevezetését. A főügyészség büntetőeljárást kezdeményezett. A hőerőmű üzemvezetőjét már őrizetbe vették.”

Rendkívüli állapotot rendeltek el Oroszországban

Mintegy húszezer tonna gázolaj ömlött ki pénteken az oroszországi Norilszkban, miután egy személyautó nekiütközött egy olajtárolónak a Nornickel Bányavállalathoz tartozó Norilszki-Tajmiri Energetikai Vállalat hőerőművének területén. A balesetben senki nem sérült meg, a gázüzemű erőmű működésében sem történt fennakadás, a helyszínen keletkezett tüzet hamar eloltották.

Visszatérés

Szabó Zsófi bomba alakja.

A férjével együtt vágott bele a diétába, közösen gyűjtik a kilométereket: Szabó Zsófi (31) már a százötvenediket tapossa – számol be róla a Blikk Online.

„Sportos szülők lévén az RTL Klub műsorvezetője és párja, Zsolt a fiuknak, Mendelnek szeretne példát mutatni. Ugyanakkor azt sem tagadják, a rendszeres testmozgás is hiányzott az életükből az elmúlt hónapokban, így mindkettejüknek hasznára válnak a közösen 'elfogyasztott' kilométerek. – Nagyon motivált vagyok! – újságolta lelkesen a Blikknek Szabó Zsófi, akitől egyáltalán nem idegen, hogy rendszeresen felhúzza a futócipőt. – Mendel születése előtt is futottam, akkor is teljes elszántsággal csináltam, de sajnos abbamaradt. Az ember mindig kifogásokat keres, a sok munkára fogja, a gyereknevelésre, én sem voltam ezzel másként, de most elhatároztam, hogy visszatérek a régi önmagamhoz, akinek a sport fontos szerepet játszik az életében.”

Kiderült, mitől lett újra bomba nő: Szabó Zsófi elárulta a titkát

Sportos szülők lévén az RTL Klub műsorvezetője és párja, Zsolt a fiuknak, Mendelnek szeretne példát mutatni. Ugyanakkor azt sem tagadják, a rendszeres testmozgás is hiányzott az életükből az elmúlt hónapokban, így mindkettejüknek hasznára válnak a közösen „elfogyasztott" kilométerek. ( A legfrissebb hírek itt) - Nagyon motivált vagyok!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95903/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?