Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Felelősség

Karácsony Gergely cserbenhagyásos gázolása.

Csak a balliberális vezetésű kerületeket támogatják, mindenki mást diszkriminálnak Karácsony Gergelyék – közli a Magyar Hírlap Online-nal a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat. Az elkaszált útfelújításokra egytől egyig megvoltak a tervek és a fedezet is.

„Karácsony Gergely főpolgármester cserbenhagyta a csepelieket, a kerület nem ezt érdemli – közölte lapunkkal a Borbély Lénárd vezette csepeli önkormányzat annak kapcsán, hogy a főpolgármester a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve májusban olyan, a következő négy évre vonatkozó fővárosi útfelújítási koncepciót fogadott el önhatalmúlag, amely szinte kizárólag a jobboldali önkormányzatokat érinti hátrányosan. A csepeli, de fővárosi kezelésben lévő utak – mint például a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát és a Szent László utca – felújítására már megvoltak a kivitelezési tervek, lefolytatták a közbeszerzési eljárásokat, és az anyagi fedezet is rendelkezésre állt. 'Miután Budapest 2020-as költségvetése harmincmilliárd forinttal lett nagyobb, mint a 2019-es, számunkra világossá vált, hogy a több pénzből csak a balliberális vezetésű kerületek kaphatnak többet, és mindenki mást diszkriminálnak' – tudatta az önkormányzat, közölve, a felelősség egy személyben Karácsony Gergely főpolgármestert terheli, aki a döntést a veszélyhelyzetre hivatkozva hozta meg.”

Karácsony célkeresztjében a jobboldali kerületek

Karácsony Gergely főpolgármester cserbenhagyta a csepelieket, a kerület nem ezt érdemli - közölte lapunkkal a Borbély Lénárd vezette csepeli önkormányzat annak kapcsán, hogy a főpolgármester a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve májusban olyan, a következő négy évre vonatkozó fővárosi útfelújítási koncepciót fogadott el önhatalmúlag, amely szinte kizárólag a jobboldali önkormányzatokat érinti hátrányosan.

Fordulat

A Fidesz titokzatos magánkukásai.

Mivel nem jött be az államközpontú hulladékgazdálkodás, az állam magához venné, majd magáncégeknek adná koncesszióba a tevékenységet és az önkormányzatok eszközeit – derül ki egy titkos minisztériumi előterjesztésből, mely a Népszava Online birtokába került.

„Az előterjesztés szerint a jövőben egy vagy több megyénként koncesszióba adnák a hulladékszállítást. Díj fejében magáncégek végezhetnék a gyűjtést, a szállítást és az előkezelést. Ennek érdekében előzetesen a ma önkormányzati eszközök kártalanítás fejében átkerülnének az államhoz. A koncessziókat nyílt pályázat mellőzésével 'megbízható gazdálkodók' is elnyerhetnék. (Itt példaként maguk is a szerencsejáték- és dohánykoncessziókat hozzák fel.) A rezsicsökkentett díj nem változna. A kedvezményezettek hasznot elsősorban közszolgáltatáson kívüli tevékenységükkel – visszaváltással, leválogatással, hasznosítással – érhetnének el. Igaz, ez a gyártóktól is több kötelezettséget feltételez. Modellszámításaik szerint mindez kilenc év után fordulhat nyereségbe. Ahhoz képest, hogy a célok látszólag gyökeres fordulatot mutatnak a Fidesz államközpontú politikájához képest, a vonatkozó szabályokat már ez év nyaráig elfogadnák, sőt novemberben a pályázatokat is kiírnák, avagy kiválasztanák a megbízható jogosultat. Az új hulladékosok két év felkészülési idő után, 2022-ben kezdhetnék el tevékenységüket.”

Jönnek a magánkukások: kidobják a Fidesz eddigi hulladékelveit

Mivel nem jött be az államközpontú hulladékgazdálkodás, az állam magához venné, majd magáncégeknek adná koncesszióba a tevékenységet és az önkormányzatok eszközeit - derül ki egy titkos minisztériumi előterjesztésből. Látszólag 180 fokkal fordítana a hazai hulladékgazdálkodás jelenlegi rendszerén az innovációs és technológiai, valamint az igazságügyi tárca az Átlátszó által megszellőztetett, de lapunkhoz más úton is eljutó, titkos előterjesztése.

Seb

A magyarság határon átívelő egyesítése.

Antall József és Orbán Viktor politikájának eredményeként a magyarok a határok megváltoztatása nélkül képesek egyesülni, szögezi le a trianoni békeszerződésről szóló, lengyelül és magyarul megjelenő könyvében a Magyarországon élő lengyel író, költő, történész, Konrad Sutarski – így az Origo.hu.

„A legfontosabb eseménynek a szerző a kettős állampolgárságról szóló 2010-es törvényt nevezi, kiemelve a térségbeli együttműködés erősítését is. Antall és Orbán kitartó, okos politikájának eredményeként a magyarok a határok megváltoztatása nélkül képesek egyesülni, és egyre erősebbé válni. A történelmi igazságtalanságok ellenére Magyarország tudja, hogy az erőpolitika nem vezet sehova, ezért egyesíti nemzete minden részét a határok fölött átívelően – állapítja meg Sutarski, aki szerint a szomszédos országokon, Románián és Ukrajnán is múlik, hogy a versailles-i Trianon-palotában kötött békediktátum, ez az élő seb Európa testén, beheged-e már, vagy tovább fog gennyesedni.”

A magyarok a határok megváltoztatása nélkül is képesek egyesülni

Antall József és Orbán Viktor politikájának eredményeként a magyarok a határok megváltoztatása nélkül képesek egyesülni - szögezi le a trianoni békeszerződésről szóló, lengyelül és magyarul megjelenő könyvében a Magyarországon élő lengyel író, költő, történész, Konrad Sutarski. A lengyelországi Waclaw Felczak Intézet hírportálján pénteken a "Trianon 100 éve, gyógyul-e már Európa nyílt sebe?"

Kritika

Az ellenzék permanens gáncsoskodása.

Június 16-án szavaznak a veszélyhelyzet megszüntetéséről és az átmeneti szabályok, illetve az egészségügyi készenlét fenntartásáról, megtartásáról az országgyűlési képviselők. A kormány által benyújtott törvényjavaslatokat az utóbbi két hétben több hazai párttól és politikai személytől is érte kritika – elemez a Hirado.hu.

„Amióta benyújtották a törvényjavaslatot, ugyanazokat a szakmainak álcázott, de politikai jellegű kritikákat lehet hallani. Most még csak többé-kevésbé a hazai ellenzéki oldal részéről. Megint azt mondják a kritikusok, hogy úgy szünteti meg a veszélyhelyzetet a kormány, hogy valójában fenntartja, csak más néven. Ezek a megfogalmazások és állítások szabadon bánnak a tényekkel – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Hozzátette: két törvényjavaslatot nyújtott be a kormány. Az egyik megteremti annak a jogi alapját, hogy megszüntethessék a veszélyhelyzetet, a másik pedig főleg az átmeneti szabályokról rendelkezik. Utóbbi Szánthó Miklós szerint azért fontos, mert sok olyan rendeleti szintű intézkedés történt a veszélyhelyzetben, gazdaságvédő, egészségvédő és egyéb intézkedések, melyek hatályukat vesztik a veszélyhelyzet megszűnésével. A különböző rendkívüli intézkedéseket, amelyeket szükséges a továbbiakban is fenntartani, azokat emeli törvényi szintre a jogalkotó az alkotmányos előírásoknak megfelelően – emelte ki. A javaslat ezenkívül kiegészíti a katasztrófavédelem törvényének előírásait arra az esetre, ha a járvány visszatérne, valamint kibővíti az egészségügyi válsághelyzet jogintézményét, ami nem különleges jogrend. A szakértő kiemelte: itt van egy hatalmas csúsztatás az ellenzék részéről, mert az egészségügyi válsághelyzet intézménye jelenleg is létezik. Ez egy jóval enyhébb fokozatú készenléti, járványügyi készültségi helyzet.”

Szavaznak a veszélyhelyzet megszüntetéséről: az újraindítás a tét

Június 16-án szavaznak a veszélyhelyzet megszüntetéséről és az átmeneti szabályok, illetve az egészségügyi készenlét fenntartásáról, megtartásáról az országgyűlési képviselők. A kormány által benyújtott törvényjavaslatokat az utóbbi két hétben több hazai párttól és politikai személytől is érte kritika.

Kihívás

Nádai Anikó szorongása.

Nádai Anikó (31) életét tíz éve követhetik nyomon a rajongók, 2010-ben, a ValóVilág 4. évadában ismerte meg az ország. Azóta Anikó gyermekét egyedül nevelő édesanya lett, ám hiába vezetett több műsort is, még nem hiszi el, hogy televíziós lett – olvasható a Blikk Online interjújában.

„Van bennem megfelelési kényszer, azt hiszem, azért, mert én még mindig annak a vidéki kislánynak látom magam, aki tíz éve voltam, aki izgul, szorong. És hiába tudom pontosan, hogy nem szabad a közösségi oldalakon a kommenteket nézni, mégis elolvasom őket, mert kíváncsi vagyok, mit gondolnak rólam. A negatív kommentek viszont napokra elveszik a kedvemet. Nem tudom, miért kérdőjelezem meg magamat állandóan. Talán ez kell ahhoz, hogy fejlődjek, és ezért keresem folyamatosan a kihívásokat.”

„Sosem vagyok elégedett magammal" - Nádai Anikó gyakran szorong és folyton megkérdőjelezi magát

Budapest - Nádai Anikó (31) életét tíz éve követhetik nyomon a rajongók, 2010-ben, a ValóVilág 4. évadában ismerte meg az ország. Azóta Anikó gyermekét egyedül nevelő édesanya lett, ám hiába vezetett több műsort is, még nem hiszi el, hogy televíziós lett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95947/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?