Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

Gyurcsányék gátlástalan pénzbehajtása.

A válságban a baloldali erzsébetvárosi önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat – idézi a Magyar Hírlap Online Bajkai Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét.

„Bajkai István hangsúlyozta: a koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, különösen a turizmusból és a vendéglátásból élőket. A főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban is sok helyi vállalkozást 'rengetett meg a járvány', sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe – mondta. Hozzátette: miközben a kormány segíteni akarja ezeket a vállalkozásokat, számos adócsökkentést, bértámogatást biztosít a számukra, és lehetővé tette azt is, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használati díját is elengedjék az önkormányzatok, a 'Gyurcsányék vezette' önkormányzat mégis 'gátlástalan pénzbehajtásba' kezdett.”

Fidesz: Az erzsébetvárosi önkormányzat megsarcolja a vállalkozásokat

Bajkai István hangsúlyozta: a koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, különösen a turizmusból és a vendéglátásból élőket. A főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban is sok helyi vállalkozást „rengetett meg a járvány", sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe - mondta.

Támogatás

A Magyar Nemzeti Bank csodafegyvere.

Egyre több vállalkozás választja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 7-én meghirdetett csodafegyverét, a Növekedési Hitelprogram Hajrá elnevezésű terméket. Az 1500 milliárd forintos keretösszeggel elindított konstrukció az egyik legfontosabb eszköze lehet a gazdaság beindításának – számol be róla a Hirado.hu.

„Ennek oka abban rejlik, hogy minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, rugalmasan biztosít olcsó és stabil forrást a kis- és közepes vállalkozásoknak – emelte ki a hitelprogram erényeit Banai Ádám, az MNB igazgatója. Ebben fog segíteni, hogy a vállalkozások folyamatosan forráshoz tudjanak jutni. 'Azok a vállalkozások, akik éppen beruházni akarnak, mert így tervezik a jövőjüket, és adott esetben jó helyzetben vannak, azoknak is lehetőség van könnyedén forráshoz jutni. Azok, akik éppen át akarnak vészelni egy nehezebb időszakot, számukra például a forgóeszközhitel megoldás lehet, hogy a nehéz időszakot átvészeljék, és utána gyorsan tudjanak újraindulni, ezzel is a gazdaságot támogatva' – fejtette ki az MNB igazgatója. Az NHP Hajrá hitel új beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, európai uniós támogatások előfinanszírozására egyaránt felvehető. A vállalkozások egymillió és 20 milliárd forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett, ami a futamidő végéig fix marad, akár 20 éves futamidőre is.”

Egyre több vállalkozás választja a Magyar Nemzeti Bank csodafegyverét

Egyre több vállalkozás választja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 7-én meghirdetett csodafegyverét, a Növekedési Hitelprogram Hajrá elnevezésű terméket. Az 1500 milliárd forintos keretösszeggel elindított konstrukció az egyik legfontosabb eszköze lehet a gazdaság beindításának.

Hatékonyság

A magyar egészségügy megosztása.

A Magyar Orvosi Kamara szerint a kormányzat nem tekinti egyenlőnek az egészségügyi dolgozókat – olvasható a Népszava Online-on.

„A közfinanszírozott egészségügy, a magánegészségügy, a szociális szféra dolgozói, a gyógyszerészek és diplomás tagjaink mind részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Mindenki a saját területén állt helyt. A korlátozások ideje alatt egyenlőek voltunk, mindenkire ugyanaz vonatkozott. Most, amikor a kiesett bevételek pótlásáról van szó, ismét nem tekintik egyenlőnek az egészségügyi dolgozókat – közölte a Magyar Orvosi Kamara a Facebook-oldalán. Kiemelték: álláspontjuk szerint csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek, ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára.”

MOK: Ismét nem tekintik egyenlőnek az egészségügyi dolgozókat

Csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek, ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára - hangsúlyozta a Magyar Orvosi Kamara. „A közfinanszírozott egészségügy, a magánegészségügy, a szociális szféra dolgozói, a gyógyszerészek és diplomás tagjaink mind részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Szakítás

Hódi Pamela villámcsapása.

Sokakat meglepett, mikor kiderült, hogy Hódi Pameláék felbontották eljegyzésüket, és elmarad a régóta tervezett esküvőjük. Bár úgy tűnt, nagy az összhang, és mindent előre megterveztek, a nagy nap biztosan elmarad, és a friss nyilatkozatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy békülés sem lesz egyhamar – így a sztárszakításokat egy csokorba gyűjtő Origo.hu.

„Bár voltak pletykák és találgatások, a napokban derült csak ki hivatalosan, hogy Hódi Pamela és Tóth Bence végleg felbontották a jegyességüket. A járvány elején azért halasztották el az esküvőjüket, mert a szabályozások miatt nem tudták volna úgy megszervezni, ahogy szerették volna, majd időközben kiderült, hogy még nem érett meg a kapcsolat a továbblépésre. Hódi Pamela arról mesélt, hogy úgy érzi, párjára egyfajta kapuzárási pánik tört rá, és sokkal fontosabbak lettek neki a barátai, mint ő és a kislánya, Nati. Ez nyitotta fel igazán a szemét, innen eredtek vélhetően a konfliktusok. 'Pontot tettünk a kapcsolatunk végére, és nincs visszaút. Bevallom, a szakításunk derült égből villámcsapásként ért, hiszen még abból sem ocsúdtam fel teljesen, hogy a karantén miatt el kellett halasztanunk az esküvőt. De hogy úgy hozza az élet, hogy másfél hónap leforgása alatt odáig jutunk, hogy végleg elengedjük egymás kezét, azt az első napokban képtelen voltam felfogni' – mondta.”

Magyar sztárok, akiket nem sokkal az esküvő előtt hagyott el a párjuk

Sokakat meglepett, mikor kiderült, hogy Hódi Pameláék felbontották eljegyzésüket, és elmarad a régóta tervezett esküvőjük. Bár úgy tűnt, nagy az összhang, és mindent előre megterveztek, a nagy nap biztosan elmarad, és a friss nyilatkozatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy békülés sem lesz egyhamar.

Ölelés

Vasvári Vivien vibrálása.

Úgy tűnik, a Feleségek luxuskivitelben sztárjára hosszú idő után tényleg rátalált az igazi boldogság: olyan szerelmesen bújik párjához, hogy azonnal elkezdtünk irigykedni – így a Blikk Online.

„Közös fotóikat elnézve csak úgy vibrál közöttük a szenvedély és a szerelem, ezt pedig maga Vivi sem titkolja el, sőt, többször hangsúlyozta már, hogy új párja mellett végre ismét kiegyensúlyozott és boldog életet él. Legújabb Instagram fotója pedig ugyancsak ezt bizonyítja: Vivi és Zsigmond olyan szorosan ölelik egymást, mint akik soha többé nem is akarják elengedni a másikat. A sztáranyuka nem fűzött sokat a képhez, csupán annyit tudatott rajongóival, hogy már fél éve tart boldog párkapcsolatuk.”

Romantikus fotóval tudatja Vasvári Vivien: ennél szerelmesebb már nem is lehetne

Vasvári Vivien SZERELEM boldogság párkapcsolat Vasvári Vivi csak úgy ragyog a boldogságtól /Fotó: RAS-archívum Úgy tűnik, a Feleségek luxuskivitelben sztárjára hosszú idő után tényleg rátalált az igazi boldogság: olyan szerelmesen bújik párjához, hogy azonnal elkezdtünk irigykedni. Vasvári Vivi a fellegekben jár!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95986/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?