Blogolj!

Blogstar kávéház

Felelősség

A Momentum kormányváltó küldetése.

Fekete-Győr maradt a Momentum elnöke, a parlamentbe és kormányzásra készül. A pártalapító és vezető két kihívóját győzte le. Az elnökségi tagságban ugyanakkor történtek változások – tudósít a Népszava Online.

„Fekete-Győr András újraválasztása után úgy fogalmazott, hogy a Momentum történelmi évek és történelmi feladatok előtt áll – és felelősségük van abban, hogy soha ne térjenek vissza azok a rendszerek, amelyek Magyarországot a 20. század vesztesévé tették. A következő két év feladatait kijelölve a párt elnöke azt mondta: '2022-ig a Momentum kormányképes parlamenti párttá fog nőni. Célunk, hogy a Momentum a kormány- és korszakváltás motorja, valamint a tisztességen és politikai békén alapuló új politikai kultúra élharcosa legyen.' Fekete-Győr szerint befogadó közösségként kinyitják a kapukat azok előtt, akik hozzájuk hasonló értékeket vallanak és politikai otthont keresnek, és szövetséget kínálnak azoknak a közösségeknek, amelyek mondandója fontos, de hangja még gyenge.”

Fekete-Győr maradt a Momentum elnöke, a parlamentbe és kormányzásra készül

A pártalapító és vezető két kihívóját győzte le. Az elnökségi tagságban ugyanakkor történtek változások. A Momentum vasárnapi küldöttgyűlése megválasztotta a párt új, 7 fős elnökségét. A tisztújítás során elsöprő többséggel - a leadott szavazatok több, mint 90 százalékával - választották újra Fekete-Győr Andrást a párt elnökévé, jelezte közleményében a Momentum.

Humbug

Ujhelyi István ámokfutása.

Elutasította Deutsch Tamás a szocialista képviselő hétvégén bejelentett javaslatát, amely csökkentené a hazánknak járó uniós forrásokat – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Ujhelyi megint ámokot futott – reagált a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-delegációvezetője, aki szerint Ujhelyi javaslatai minden korábbi, a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat durván megnyirbáló ellenzéki kezdeményezésnél radikálisabban csökkentenék a támogatásokat. Úgy fogalmazott, a szocialista politikus több ezer milliárd forinttal kisebb összeget javasol Magyarországnak, mint ami az Európai Bizottság nemrégiben ismertetett javaslatában szerepel. Hangsúlyozta, Ujhelyi a hazai kis- és középvállalkozókat sújtó radikális adóemelést kezdeményez, hazai döntések helyett uniós direktívákat, a közvetlen források 'humbugjának' támogatásával pedig a fejlesztési források 97-98 százalékának elvesztését kockáztatja. Hozzátette, a képviselő olyan célokat nevez meg, amelyekre nem lehet uniós pénzt fordítani, ráadásul javaslataival lehetővé tenné, hogy a bevándorláspárti erők korlátlanul nyomást gyakoroljanak Magyarországra. 'Ujhelyi István javaslatait minden jóérzésű magyar ember érdekeinek védelmében a lehető leghatározottabban elutasítjuk' – fogalmazott Deutsch Tamás.”

„Ujhelyi megint ámokot futott"

Ujhelyi szerint lehetővé kell tenni, hogy az önkormányzatok közvetlenül is pályázhassanak uniós támogatásokra, így csökkentve „a magyar kormánytól való kiszolgáltatottságukat". Kiemelte, a szocialisták határozottan támogatják, hogy az uniós források kifizetését jogállamisági kritériumokhoz kössék. „Ujhelyi megint ámokot futott" - reagált a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője, aki szerint Ujhelyi javaslatai minden korábbi, a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat durván megnyirbáló ellenzéki kezdeményezésnél radikálisabban csökkentenék a támogatásokat.

Retorika

A Jobbik gyurcsányi útkeresése.

A Jobbik elvesztette egykori nemzeti választóit, szavazóit. Kezdetben a nemzeti radikális ideológiától indult, majd egy kacskaringós úton elérkezett a balliberális oldalra. Azonban úgy tűnik a balliberális oldal, most nem tekint rá olyan nagy szimpátiával, mint a kezdet kezdetén – vázolja a Hirado.hu.

„A XXI. Század Intézetnél sok olyan kutatást végeztek, amiben összehasonlították a különböző ellenzéki pártok retorikáját a koronavírus-járvány időszaka alatt. A Jobbik Gyurcsány Ferenc retorikáját és mondanivalóját használja, és úgy tűnik, a Jobbik ezen a térfélen nem találja meg a helyét, elvesztette az egykori nemzeti választóit, szavazóit. 'Most keresi a balliberális oldalon azokat az ellenzéki szimpatizánsokat, akik adott esetben egy erős hangú Jakab Péter által fémjelzett, nyers retorikával rendelkező pártot tartanának a legjobbnak' – fogalmazott Nagy Ervin. Ma már a közvélemény-kutatások kimutatják, hogy egyrészről beazonosíthatatlan, másrészről pedig nagyon alacsony a párt támogatottsága.”

A Jobbik elvesztette egykori nemzeti választóit, szavazóit

Kezdetben a nemzeti radikális ideológiától indult, majd egy kacskaringós úton elérkezett a balliberális oldalra. Azonban úgy tűnik a balliberális oldal, most nem tekint rá olyan nagy szimpátiával, mint a kezdet kezdetén. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, pártelnöke (Fotó: MTI/Bruzák Noémi) „Egyre inkább az látszódik, hogy akik elhagyják a pártot, vagy a politikai semmibe távoznak, vagy új formációkat hoznak létre.

Igazságtalanság

Marco van Basten könnyes búcsúja.

Egy olyan futballistára, aki háromszor nyerte meg a France Football Aranylabdáját, kétszer a BEK-et, háromszor az olasz bajnokságot, nem mellesleg belőtte minden idők legnagyobb Eb-döntős gólját, nehéz azt mondani, hogy sokkal több is lehetett volna a pályafutásában. A holland Marco van Basten esetében viszont sokan eljátszanak a gondolattal, hogy mi lett volna, ha nem megy tönkre a bokája 29 évesen – elemez az Origo.hu.

„Hivatalosan 1995 nyarán jelentette be a visszavonulását, de 1993. május 26-án játszotta pályafutása utolsó mérkőzését. Amikor utoljára kifutott a San Siróba elköszönni a Milan-szurkolóktól, Fabio Capello a könnyeivel küszködött, de egészen biztosan így volt több millió futballszerető ember is, ugyanis a labdarúgás egyik legnagyobb igazságtalansága, hogy minden idők egyik legjobb játékosának 31 évesen így kellett búcsúznia.”

Minden idők legjobbja lehetett volna, de tragikusan búcsúzott a focitól

Egy olyan futballistára, aki háromszor nyerte meg a France Football Aranylabdáját, kétszer a BEK-et, háromszor az olasz bajnokságot, nem mellesleg belőtte minden idők legnagyobb Eb-döntős gólját, nehéz azt mondani, hogy sokkal több is lehetett volna a pályafutásában.

Figyelem

Hódi Pamela állati szexisége.

Nem hétköznapi látvány: megörvendeztette Hódi Pamela (31) legújabb, az erkélyen készült bikinis fotójával a rajongókat – így a Blikk Online.

„A lány a balkonon heveredett le Chloe nevű kutyájával, hogy a napsütésben megmutassa legújabb fürdőruháját, ami nem mellesleg remekül áll neki. Nem csoda, hiszen Pamela komolyan veszi az edzéseket, rendszeresen jár tréningezni és a diétát is betartja, hogy alakja minél tökéletesebb legyen. Pamela nehéz döntést hozott meg nemrég, felbontotta eljegyzését vőlegényével, Tóth Bencével (30). A jelek szerint a szakítás után igyekszik több figyelmet fordítani magára, és a sportolásra is rákapcsolt, ami nemcsak a testére, a lelkére is jótékony hatást gyakorol.”

Hódi Pamelával remek a kilátás - szexi fotó

Budapest - Nem hétköznapi látvány: megörvendeztette Hódi Pamela (31) legújabb, az erkélyen készült bikinis fotójával a rajongókat. A lány a balkonon heveredett le Chloe nevű kutyájával, hogy a napsütésben megmutassa legújabb fürdőruháját, ami nem mellesleg remekül áll neki. Nem csoda, hiszen Pamela komolyan veszi az edzéseket, rendszeresen jár tréningezni és a diétát is betartja, hogy alakja minél tökéletesebb legyen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96021/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?