Blogolj!

Blogstar kávéház

Kérelem

A Jobbik kálváriája.

Hónapok óta nem jegyzi be a törvényszék Jakab Pétert a Jobbik elnökeként. Papíron nincs elnöke a fogyatkozó ellenzéki pártnak – számol be róla a Népszava Online.

„Nem csak a személyi ellentétek, kilépések sújtják a Jobbikot, hanem a bíróság malmai is lassan őrölnek: Jakab Péter hivatalosan nem a párt elnöke – derült ki a kormánypárti Hír TV hétfői riportjából. Ugyanis a televízió kérdésére a Jobbik sajtóosztálya azt válaszolta, hogy ugyan időben beadták a Fővárosi Törvényszéknek a január végén megválasztott elnök bejegyzési kérelmét, ám választ a mai napig nem kaptak. Megjegyezték azt is, hogy az előző elnök, Sneider Tamás esetében ugyanígy járt el a bíróság, és papíron szintén hónapokig nem volt elnökük.”

Hónapok óta nem jegyzi be a törvényszék Jakab Pétert a Jobbik elnökeként

Papíron nincs elnöke a fogyatkozó ellenzéki pártnak. Nem csak a személyi ellentétek, kilépések sújtják a Jobbikot, hanem a bíróság malmai is lassan őrölnek: Jakab Péter hivatalosan nem a párt elnöke - derült ki a kormánypárti Hír TV hétfői riportjából.

Vita

Az európai nemzetállamok statisztálása.

Az Európa jövőjéről szóló vitában a nemzetállamok jelentőségére figyelmeztetett Trócsányi László – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Az európai intézményi egyensúly megbomlott, az egyre szorosabb egységre hivatkozással a föderális eszmék által irányított Európa kialakítására tett irányzatok dominálnak jelenleg az Európai Parlamentben – figyelmeztetett Trócsányi László fideszes EP-képviselő (képünkön), aki vasárnap részt vett a lengyelországi Schuman-gondolat Intézete digitális konferenciáján. –Nem szabad megfeledkeznünk, hogy a tagállamok hozták létre az Európai Uniót – hívta fel a figyelmet a politikus, hozzátéve: fontos, hogy a nemzeti parlamentek ne csak statisztái, hanem alakítói legyenek az integrációnak, ezért az Európa jövőjéről szóló vitába a nemzeti parlamenteket is be kell vonni.”

Trócsányi a nemzetállamok jelentőségére figyelmeztetett

„Az európai intézményi egyensúly megbomlott, az egyre szorosabb egységre hivatkozással a föderális eszmék által irányított Európa kialakítására tett irányzatok dominálnak jelenleg az Európai Parlamentben" - figyelmeztetett Trócsányi László fideszes EP-képviselő (képünkön), aki vasárnap részt vett a lengyelországi Schuman-gondolat Intézete digitális konferenciáján.

Özönvíz

Medárd villámárvizei.

Jégesővel és felhőszakadással érkezett az országba a nyár első vihara – számolt be róla az M1 Híradó. A keleti országrészben volt, ahol dió nagyságú jég esett, amely megrongálta a tetőket és a kéményeket, valamint komoly károkat okozott a gyümölcsösökben – jelenti a Hirado.hu.

„Kecskeméten özönvízszerű eső esett, Kecskemét környékén rövid idő alatt félhavi csapadékmennyiség hullott, másutt jég is kísérte a zivatarokat, így Hajdúböszörményben és Debrecenben is. A Tolna megyei Kéty utcáin a hirtelen lezúduló csapadék következtében sár hömpölygött az utcákon. 'Van egy lakásotthon, és annak a szuterénjába ment be a sár, a tűzoltók szívatták ki a vizet, holnap az önkormányzat dolgozók segítenek a kármentésben” – mondta az M1 Híradónak a település polgármestere, Gödrei Zoltán.”

Több helyen villámárvizeket okozott a nyár első vihara

Jégesővel és felhőszakadással érkezett az országba a nyár első vihara - számolt be róla az M1 Híradó. A keleti országrészben volt, ahol dió nagyságú jég esett, amely megrongálta a tetőket és a kéményeket, valamint komoly károkat okozott a gyümölcsösökben. Kecskeméten özönvízszerű eső esett, Kecs ...

Otthon

Németh Kristóf csendes építkezése.

Hatalmas változás előtt áll Németh Kristóf (44) és családja, nem akárhol húzzák fel új otthonukat – írja a Blikk Online.

„A kétgyermekes apuka építkezésbe kezdett, nem is akárhol. A színész a főváros zajától távol, Szentendrén jutott telekhez, ahol építkezésbe kezdtek. A munka már javában folyik, amit rendszeresen személyesen ellenőriz. Az egyik ilyen alkalmat az Instagram-oldalán is megmutatta követőinek. – Épül a házunk – írta mosolygós képe mellé a Fórum Színház igazgatója. Némethéknek elkél az új, tágasabb otthon, hiszen nemrég bővült a család. A színész és felesége, Szikriszt Zita első közös gyermeke tavaly novemberben született meg, de Kristófnak az előző házasságából is van egy fia.”

Nem akárhol építi új otthonát Németh Kristóf - fotó

Szentendre - Hatalmas változás előtt áll Németh Kristóf (44) és családja! A kétgyermekes apuka építkezésbe kezdett, nem is akárhol. A színész a főváros zajától távol, Szentendrén jutott telekhez, ahol építkezésbe kezdtek. A munka már javában folyik, amit rendszeresen személyesen ellenőriz. Az egyik ilyen alkalmat az Instagram-oldalán is megmutatta követőinek.

Főzőshow

David Beckham titkos receptje.

A korábbi angol válogatott focista, David Beckham a Netflix és a BBC embereivel dolgozza ki a leendő tévés főzőműsora tematikáját. Mivel a sztárséf Gordon Ramsay jó barátja, aligha kétséges, hogy ezzel rengeteget fog keresni – így az Origo.hu.

„A 45 éves Beckham szereti a hasát, kedvence az angolna-pite, és a járványhelyzetben ő főzött a családjára Cotswoldsben. Mint elmondta, édesanyja régi kedvenc receptjeit is használja, mert az mások tetszését is elnyerte. Erre az új vállalkozására annál is nagyobb szükség van, mert felesége, Victoria divatcége az utóbbi időben kevesebb bevételt hozott, mint korábban.”

Képeken a szegedi jégeső és özönvíz

Csongrád-Csanád és Békés megye több járására másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. A délmagyar.hu-n arról számoltak be, hogy Szegeden az ítéletidő délután 1 óra körül kezdődött.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96075/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?