Blogolj!

Operatív törzs: valamennyi schengeni határszakaszunkon megszűnt az ellenőrzés

A koronavírus-fertőzésből kigyógyultak száma már messze meghaladja az aktív fertőzöttekét, az elhunytak nagyjából öt százaléka nem rendelkezett alapbetegséggel, módosul a hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozás. Erről volt szó az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa beszámolt arról, hogy kedd reggeltől mind a 12 határátkelőhelyet lehet használni Magyarország és Szlovénia között, ezzel valamennyi schengeni határunkon megszűnt az ellenőrzés, az operatív törzs ezeknél az átkelőknél befejezte munkáját.

Az összes határátkelő megnyílik Szlovénia és Magyarország között

Szijjártó Péter reggeli bejelentése szerint keddtől valamennyi határátkelő újranyit Szlovénia és Magyarország között.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette az elmúlt huszonnégy óra legfrissebb járványügyi adatait, elmondta, mindössze három pozitív esetet regisztráltak és két újabb beteg hunyt el. Hozzátette, a betegség következtében elhunyt 550 fő közül 527 embernek volt egyéb krónikus alapbetegsége, kiemelve, ezek egyelőre nyers adatok.

Mindössze három új koronavírus-fertőzöttet találtak az országban

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.

Újabb változás lép életbe a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban, a hajléktalanok ezen túl elhagyhatják intézményeiket és ismét vállalhatnak munkát.

Müller Cecília hozzátette, négy megyében nincs jelenleg aktív fertőzött, de a javuló adatok ellenére a járványügyi készültséget fenn kell tartani. Ismertette, teljes mértékben biztosított a fertőtlenítőszerekkel való ellátottsága az országnak, így a jövőben nem szükséges ideiglenes engedély ezen termékek gyártására.

Az országos tisztifőorvos kérdésre válaszolva elmondta, várhatóan kedden döntenek arról, hogy az egészségügyi ellátás minden téren visszatérhet-e a járvány előtti állapotába, erről szerdán ad az operatív törzs részletes tájékoztatást.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96083/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?