Blogolj!

Blogstar kávéház

Kritika

Boris Johnson halálos késlekedése.

Keményen bírálják Boris Johnsont a megkésett és ellentmondásos karantén intézkedések miatt. A halálesetek fele elkerülhető lett volna: 20 ezer ember életébe került a brit kormány egy hetes késlekedése – állítja a Népszava Online.

„A kritikák visszautasítása azonban cinikusnak tűnik a számos anomália fényében. A közvéleményt leginkább annak a Neil Ferguson professzornak a becslése kavarta fel, aki egészen május elejéig a kormányzati szakértők grémiumához tartozott, míg nem a sajtó rajta kapta, hogy megszegte a saját maga által felállított karantént intézkedéseket. A járványügyi szakember modellezéssel megállapította, hogy ha a kabinet egy héttel korábban lép akkor legalább 20 ezer életet meg lehetett volna menteni. A hivatalos statisztikák szerint már 41 ezer áldozatnál jár a járvány, de a valós szám közelebb jár az 52 ezerhez.”

20 ezer ember életébe került a brit kormány egy hetes késlekedése

Keményen bírálják Boris Johnsont a megkésett és ellentmondásos karantén intézkedések miatt. A halálesetek fele elkerülhető lett volna. Újabb könnyítést jelentett be szerdán Boris Johnson, amellyel nagy örömet szerzett az egyedül élőknek, akik szombattól otthonaikban is találkozhatnak, mégpedig a kétméteres távolságtartás kötelezettsége nélkül egy másik háztartás tagjaival.

Megmaradás

A magyarság történelmi küldetése.

Európa addig marad önmaga, míg a magyar, szerb és más európai nemzetek leányai vállalják a gyermekáldást, és a családok a nevelési és oktatási intézményekkel együtt képesek bevonni minden gyermeket az európai keresztény kultúrkörbe megőrizve nemzeti identitásukat – idézi Kövér László nagybecskereki gondolatait a Hirado.hu.

„A múltunk nemcsak kötelez, hanem erőt is ad – húzta alá a házelnök. Hozzátette: 'ezeréves magyar múlt áll mögöttünk e tájakon is, amely ezer indokot szolgáltat arra, hogy minden megpróbáltatás, minden gyötrelem és aggodalom ellenére, bizakodva tekintsünk a jövőbe'. A magyarság küldetése változatlan a következő ezer évre is – hangoztatta Kövér László. Ez a küldetés pedig nem más, mint magyarként megmaradni a Kárpát-medencében.”

A magyarság küldetéséről beszélt Kövér László a Vajdaságban

Európa addig marad önmaga, míg a magyar, szerb és más európai nemzetek leányai vállalják a gyermekáldást, és a családok a nevelési és oktatási intézményekkel együtt képesek bevonni minden gyermeket az európai keresztény kultúrkörbe megőrizve nemzeti identitásukat - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Nagybecskereken, ahol átadta a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épületét.

Hamisítás

A szocialisták szánalmas szerepjátéka.

Aki azt gondolja, hogy egy szociális piacgazdaságban a szélhámos nem képes felismerni az idők szavát, nem tud idomulni a megrendelő szükségletéhez, az téved – véli az MSZP kamuvideó-botránya kapcsán a Magyar Hírlap Online.

„Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened! Ugye ismerős? Így fest ma a helyzet az MSZP-ben – leánykori nevén a Magyar Szocialista Munkáspártban –, amelyről a rendszerváltoztatás kora nem volt hajlandó megfelelően – például ahogyan az Csehországban történt – gondoskodni. A szocialista szerepjáték legújabb híre, hogy a pártelnök mellett Molnár Zsolt pártigazgató és Nyakó István szóvivő együtt hagyta jóvá az álmentős videót, a baloldali fake news-gyártás csúcstermékét. Egy korábbi, 2013-ban történt hírhamisításnál a szocialisták Baján még csupán azt a szerepjátékot játszatták el alkalmi színészekkel, hogy fideszesek pénzt és tűzifát adnak a voksokért. Mindennél többet mond az, hogy ki is a mostani szerepjáték főhőse. Korózs Lajos néhány hete a gyöngyöspatai iskolaügy kapcsán így mocskolt egy fideszes képviselőt: 'Odaküldik ezt a nyomorult Horváth Lászlót bohócnak? Nem tudok rá mit mondani, ez az ember embernek is hitvány, nemhogy parlamenti képviselőnek. Odamegy uszítani. Undorodom tőle, amit csinál, gyűlölöm őket ezért a mentalitásért.' Kell még valamit mondanunk, Ildikó? – kérdezhetnénk mi is Lendvaitól, mielőtt a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc megelőzne, hogy az MSZP-ben az utolsó ne felejtse el lekapcsolni a villanyt.”

Szocialista mesegyár

2020. június 12. péntek. 4:48 Járvány idején például egy slágfertig szélhámos felismeri, hogy a szűkös kórházi kapacitások időszakában megnő az igény a betegápolók iránt. Az MSZP üdvöskéje, Korózs Lajos a parlament népjóléti bizottsága elnökeként ezt ismerte fel, botcsinálta hírhamisítóként pedig azt próbálja beadni a nagyközönségnek, hogy Németh Athina szélhámos félrevezette a nyilvánosságot, ezzel kárt okozott a közéletnek és az MSZP-nek is.

Helyzet

A baloldal permanens hazudozása.

A baloldali politikusok folyamatosan azt hazudják, hogy a kormány forrást von el az önkormányzatoktól, ám ez nem igaz – így az Origo.hu.

„Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmaz közösségi oldalán, hogy a baloldal töretlenül mantrázza azt a hazugságot, hogy a kormány forrást von el az önkormányzatoktól. Persze elég csak megnézni a költségvetést ahhoz, hogy lássuk, most is csak hazudnak. Valójában éppen ők voltak azok, akik a 2009-es válság idején tovább nehezítették az önkormányzatok helyzetét – írja.”

Hollik István: Hazugság, hogy a kormány forrást von el az önkormányzatoktól

A baloldali politikusok folyamatosan azt hazudják, hogy a kormány forrást von el az önkormányzatoktól - közölte Hollik István. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmaz közösségi oldalán, hogy a baloldal töretlenül mantrázza azt a hazugságot, hogy a kormány forrást von el az önkormányzatoktól.

Sors

Vastag Tamás páratlan pályamódosítása.

Noha nem rémült meg a járvány beköszöntekor, Vastag Tamás (28) énekesként manapság nem tartozik a legjobban foglalkoztatott munkavállalók közé. A fiatal zenész ennek ellenére meglepően bizakodó, és talán nem is alaptalanul: ha a szükség úgy kívánja, akár szerszámot is ragad, hogy feltöltse a lassan ürülni látszó családi kasszát – olvasható a Blikk Online-on.

„– Mielőtt még kitört volna a járvány, egy étterem indításával foglalkoztam, így most még vannak tartalékaim. Ám az is biztos, hogy amennyiben ez a kényszerszünet sokáig fennáll, hiába bármekkora tartalék, ha elfogy, és nem tudok majd enni adni a családomnak, be kell állni fizikai munkásnak – vélekedik Tamás, akitől egyáltalán nem áll távol a kétkezi munka. – Ha a helyzet úgy kívánná, legszívesebben asztalosként dolgoznék, mert úgy érzem, ebben szereztem már egy kis rutint, amikor a szomszédommal egy teljes beépített konyhát készítettünk el a saját házunkban – mesélte a kétgyermekes apuka. Szerinte ennek a feladatnak az elvégzése olyan jól sikerült, hogy akár bele is ásná magát jobban a szakmába. – De más fizikai munkát is szívesen vállalnék, házépítésnél pallérnak is elszegődnék. Most éppen kertépítő vagyok a saját szórakozásomra: magaságyást készítettem, paradicsomot, csilit, uborkát, salátát termesztek, lugast építek – sorolja, mi mindenre lenne képes, ha a sors úgy hozza.”

Még a kétkezi munkától sem riad vissza: nem hiszi el, milyen új pályán próbálná ki magát Vastag Tamás

Noha nem rémült meg a járvány beköszöntekor, Vastag Tamás (28) énekesként manapság nem tartozik a legjobban foglalkoztatott munkavállalók közé. A fiatal zenész ennek ellenére meglepően bizakodó, és talán nem is alaptalanul: ha a szükség úgy kívánja, akár szerszámot is ragad, hogy feltöltse a lassan ürülni látszó családi kasszát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96212/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?