Blogolj!

Ismeretlenek visszaélnek Müller Cecília nevével

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol a közölték a legfrissebb járványügyi adatokat.

A sajtótájékoztató elején felhívták a figyelmet arra, hogy az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ nevében ismeretlen tettesek levelet küldenek egészségügyi és állami intézményeknek, de cégeknek is, amelyekben ingyenes védőeszközöket ígértek egy űrlap kitöltése után..Ha valaki ilyen levelet kap, az minél előbb szóljon és írjon a  csirt@nki.gov.hu email címre, ezzel felhívva a figyelmet a bűncselekményre. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda már nyomoz az ügyben.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy az országban sikeres volt eddig a járvány elleni védekezés. A második szakaszban is szükséges az operatív törzs működése és a szabályok betartása. Hangsúlyozta, hogy péntektől Horvátország felől is megnyílnak a határok.

hatósági házi karanténban jelenleg majdnem 9 ezren vannak. Szabályszegések miatt több mint 400 rendőrségi eljárás van folyamatban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte a legfrissebb koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat, miszerint 14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 4053-ra nőtt a betegek száma és elhunyt két idős, krónikus beteg. 555-en elhunytak, de 2447-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1051 fő. Köztük van 11 és 14 éves beteg is, akikről tudni lehet, hogy a családjukban is volt már koronavírusos megbetegedés.

Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Müller elmondta, hogy rendszeres szennyvízvizsgálat folyik a laborokban, azt figyelve, hogy kimutatható-e a vírus a vízben. Ebből lehet arra következtetni, hogy egy-két héten belül lehet-e nagyobb megbetegedésekre számítani. Jelenleg úgy tűnik, hogy szerencsére ez a veszély nem áll fenn.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96222/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Ezeket a cikkeket olvastad már?