Blogolj!

Blogstar kávéház

Lépés

Karácsony Gergely felelősséghárítása.

Karácsony Gergely saját közgyűlési határozatát sem hajtotta végre, most a meggyengült MSZP-re akarja hárítani a felelősséget a Lánchíd állapotáért – olvasható az Origo.hu-n.

„Hiába kötelezte a balliberális többségű Fővárosi Közgyűlés a Lánchíd felújításának újragondolására, társadalmi párbeszédre és kormányzati egyeztetésekre Karácsony Gergelyt, a főpolgármester ezt eddig nem hajtotta végre. Ráadásul a Magyar Nemzet által áttekintett 2020. január 29-ei közgyűlési határozatokat, amelyek az említett intézkedések végrehajtására utasították a főpolgármestert, éppen ő maga terjesztette elő. Bár a teendőket a járvány idején is el lehetett volna látni, nemcsak a február-márciusi határidőig, de máig nem történtek meg a szükséges lépések. Nagyobb gond esetére, a Lánchíd-ügy felelősségét Karácsony a szocialista főpolgármester-helyettesére igyekszik tolni.”

Lánchíd-ügy: Karácsony a saját közgyűlési határozatuknak sem tett eleget

Hiába kötelezte a balliberális többségű Fővárosi Közgyűlés a Lánchíd felújításának újragondolására, társadalmi párbeszédre és kormányzati egyeztetésekre Karácsony Gergelyt, a főpolgármester ezt eddig nem hajtotta végre. Ráadásul a Magyar Nemzet által áttekintett 2020. január 29-ei közgyűlési határozatokat, amelyek az említett intézkedések végrehajtására utasították a főpolgármestert, éppen ő maga terjesztette elő.

Kör

A kormányzat egészségügyi szűrése.

A jelek szerint sokallja a kormány a járványhelyzetben helyt álló egészségügyi dolgozóknak ígért kifizetés pénzügyi terhét: megpróbálják adminisztratív eszközökkel szűkíteni az érintettek körét – állítja a Népszava Online.

„A Népszavának nyilatkozó egészségügyi dolgozók szerint az adatgyűjtésből, illetve annak módjából az derül ki, hogy még az eredetileg a kormány által meghúzott körön belül sem fog mindenki részesülni a pluszjuttatásban. Sok múlik majd a főnökökön, és nincsenek objektív mutatók annak eldöntésére, hogy kinek a munkája kapcsolódott a járvány időszakában a vírus elleni védekezéshez (bár utóbbiból a levél állítása szerint lesz majd egy külön körlevél is).”

Kármentés: szűri a kormány a pluszjuttatást kapó egészségügyiseket

A jelek szerint sokallja a kormány a járványhelyzetben helyt álló egészségügyi dolgozóknak ígért kifizetés pénzügyi terhét: megpróbálják adminisztratív eszközökkel szűkíteni az érintettek körét. Úgy tudjuk, a juttatást egy meglehetősen bürokratikus eljárás esetében az intézményvezetőknek kell megigényelni: akinek a számára a főnöke nem kér, az aligha kap majd a pénzből.

Teher

A baloldal felelőtlen gazdaságpolitikája.

A családokat védi a felelősen gazdálkodó költségvetés jövőre. Emelkednek jövőre az oktatásra és egészségügyi kiadásokra szánt állami források. Persze nem volt ez mindig így – foglalja össze a költségvetési vitát a Magyar Hírlap Online.

„A korábbi, 2008-as válság egy megroggyant gazdaságot ért el, ami az akkori szocialista kormány felelőssége volt, mert 2002 és 2007 között a magyar gazdaságpolitika nem volt képes ösztönözni a gazdasági növekedést, eladósította az országot, és felelőtlen költségvetési politikát folytatott – mondta tegnap Hollik István (KDNP) az Országgyűlésben, a költségvetés vitáján. Hozzátette: az ezt követő válságban pedig a Gyurcsány–Bajnai-kormányok megszorításokat hajtottak végre, újabb és újabb terheket raktak az emberek vállára, ezzel szemben a mostani kormány a járvány miatt kialakult válságban inkább csökkenti a vállalkozások terheit. Kiemelte: a 2021-es költségvetés felelősen gazdálkodik, és kiemelten kezeli a családok támogatását, valamint a munkahelyek megvédését.”

A családokat védi a felelősen gazdálkodó költségvetés jövőre

A korábbi, 2008-as válság egy megroggyant gazdaságot ért el, ami az akkori szocia­lista kormány felelőssége volt, mert 2002 és 2007 között a magyar gazdaságpolitika nem volt képes ösztönözni a gazdasági növekedést, eladósította az országot, és felelőtlen költségvetési politikát folytatott - mondta tegnap Hollik István (KDNP) az Országgyűlésben, a költségvetés vitáján.

Felfüggesztés

A francia rendőrök megbélyegzése.

Bilincseket a földre hajítva tüntettek a párizsi Champs Elysées sugárúton pénteken francia rendőrök a szerintük rendőrellenes közhangulat és Christophe Castaner belügyminiszter megszólalásai miatt a koronavírus-járvány miatti gyülekezési tilalom ellenére. A rendőri szervezetek meghallgatást kérnek Emmanuel Macron államfőtől – tudósít a Hirado.hu.

„Christophe Castaner belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy ezentúl nem alkalmazható az előállításokkor az úgynevezett fojtófogás, amely George Floyd halálát is okozhatta, és zéró toleranciát hirdetett a rendőri rasszizmus ellen. A rendőrök körében elsősorban az a bejelentés váltott ki felháborodást, amely szerint ezentúl automatikusan felfüggesztik a rendőröket rasszista cselekmények vagy kijelentések gyanúja esetén. Szerdán Edouard Philippe miniszterelnök a szenátusban jelezte, hogy megbízik a rendőri erőkben, Emmanuel Macron pedig elítélte a rasszizmust és a diszkriminációt, amit a 'köztársasági egyetemesség elárulásának' nevezett, de megvédte a rendőri erőket, amelyeknek 'elsöprő többsége nem tudná magát besározni'. Nicole Belloubet igazságügyi miniszter pedig úgy vélte, hogy a rendőrök elleni megmozdulások le fognak csendesedni.”

Megbélyegzésük ellen tüntettek a francia rendőrök

Bilincseket a földre hajítva tüntettek a párizsi Champs Elysées sugárúton pénteken francia rendőrök a szerintük rendőrellenes közhangulat és Christophe Castaner belügyminiszter megszólalásai miatt a koronavírus-járvány miatti gyülekezési tilalom ellenére. A rendőri szervezetek meghallgatást kérnek Emmanuel Macron államfőtől. Rendőrszakszervezetek tüntetnek a fojtófogás betiltása ellen Párizsban (Fotó: MTI/AP/Michel Euler) „ A kollegák nem bírják tovább.

Csoda

Koós Réka intim ajándéka.

Koós Réka (47) színésznő keveseknek enged betekintést a magánéletébe, de most kivételt tett – így a Blikk Online.

„A családunkban nagy hagyománya van az ajándékozásnak. Azt nem szeretném elárulni, a páromtól mit kaptam, mert az annyira intim, csak ránk tartozik. Viszont mivel nemrég költöztünk új házba, és végre van helyem a szobanövényeknek, ezt kértem mindenkitől. Anyukámtól kaptam egy csodás minimandarinfát, amelynek hosszúkás, nagyon finom gyümölcse van. A kedvenc tortám sem hiányozhatott csokival, macipánnal és kávéhabbal.”

Ritka pillanat: betekintést engedett a magánéletébe Koós Réka - fotók

A színésznő mesélt arról, hogyan éli meg az évek múlását, milyen hatással volt rá a járványhelyzet kapcsán az elmúlt két hónap, és hogyan lett szomszéd édesanyjával, Dékány Saroltával (71). Hogyan ünnepelte a születésnapját? Koós Réka: Csodálatos volt! A párom szervezett egy „meglepetésbulit", ahol ott volt a család és a legközelebbi barátaim, természetesen mindannyian maszkban jöttek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96254/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?