Blogolj!

Blogstar kávéház

Jelkép

Amerika térdepelése.

Kilenc perc, mely megrengette Amerikát – a Népszava Online a Georg Floyd halála kapcsán kialakult helyzetet és Trump válságkezelését elemzi.

„NEM TÉRDELÜNK! – írta Twitter-üzente végén, így, csupa nagybetűvel Donald Trump, sokadszorra ítélve el azt a fekete focistát, aki 2016 őszén a rasszista rendőri brutalitás ellen tüntetve féltérdre ereszkedett a meccsnyitó amerikai himnuszt hallgatva. Colin Kaepernick jelképes tette hatalmas, máig tartó politikai vihart kavart, Trump a focista hazafiatlan tettét elítélőket, többnyire potenciális szavazóit próbálja mozgósítani. Csak közben a térdelés másként vált jelképessé. Ha úgy tetszik, a jogi, majd jogkijátszással még egy évszázadig fennmaradó rabszolgaság, a – buszon, boltban, iskolában a feketék külön helyét kijelölő – szegregáció, s a faji különbségtétel megannyi, máig tapasztalható megnyilvánulásának, kivált a rendőri 'különbségtételnek' a jelképeként.”

Kilenc perc, mely megrengette Amerikát

NEM TÉRDELÜNK! - írta Twitter-üzente végén, így, csupa nagybetűvel Donald Trump, sokadszorra ítélve el azt a fekete focistát, aki 2016 őszén a rasszista rendőri brutalitás ellen tüntetve féltérdre ereszkedett a meccsnyitó amerikai himnuszt hallgatva. Colin Kaepernick jelképes tette hatalmas, máig tartó politikai vihart kavart, Trump a focista hazafiatlan tettét elítélőket, többnyire potenciális szavazóit próbálja mozgósítani.

Támadás

A baloldal jól felépített hazugsága.

Folytatódik a baloldali kamuvideós botrány, méghozzá egy tulajdonképpen várt fordulattal. Sorosék a szocialista kamuvideó hazudozásai alapján fordulnak a strasbourgi bírósághoz – így az Origo.hu.

„Közleményében a Soros-féle Helsinki Bizottság ugyanis azt írta, hogy Németh Athina (az álmentősnő) állításai alapján az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Ezzel kiderült, ami eddig is sejthető volt: ellentétben a szocialisták állításaival, a párt videójában felbukkanó, magát mentősnek nevező nő egy jól felépített akció része volt. Mint ismert, a szocialista párt a mai napig azt állítja, hogy a nő megtévesztette őket. Természetesen az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy a baloldali kamuvideóben szerepelt nőről az MSZP pontosan tudta, hogy nem mentősnő, viszont hasznosnak gondolták a hazugságait.”

Sorosék a baloldali kamuvideó hazudozásai alapján fordulnak az EJEB-hez

Folytatódik a baloldali kamuvideós botrány, méghozzá egy tulajdonképpen várt fordulattal. Közleményében a Soros-féle Helsinki Bizottság ugyanis azt írta, hogy Németh Athina (az álmentősnő) állításai alapján az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Ezzel kiderült, ami eddig is sejthető volt: ellentétben a szocialisták állításaival, a párt videójában felbukkanó, magát mentősnek nevező nő egy jól felépített akció része volt.

Kitartás

A balatoni turizmus újraindulása.

A kormány a Balaton mellett áll, soha nem érkezett még ilyen volumenű fejlesztési forrás a tóhoz – állítja Bóka István balatonfüredi polgármester. Arról is beszélt: egyre erősödik a balatoni idegenforgalom – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Bóka István hangsúlyozta: nincs ok kételkedni a kormány támogatásában, hiszen az elmúlt években minden korábbit meghaladó mértékű fejlesztési forrásokat juttatott a balatoni térség önkormányzatainak és vállalkozásainak. Elmondta: a koronavírus-járvány kitörését megelőzően a tavalyi és a korábbi évek jó eredményei alapján az idén rekordévre készültek a balatonfüredi turizmusban. Azonban egy olyan önkormányzat számára, ahol a turizmus meghatározó iparág, rendkívül nehéz helyzetet teremtett a járvány, és az azt kísérő gazdasági visszaesés – emelte ki. Bóka István szerint a kormány, valamint a helyi egészségügyi és szociális intézmények jól kezelték a járványhelyzetet, ennek is köszönhető, hogy már május második felében elkezdődhetett a balatoni turizmus újraindítása.”

A kormány a Balaton mellett áll

Bóka István hangsúlyozta: nincs ok kételkedni a kormány támogatásában, hiszen az elmúlt években minden korábbit meghaladó mértékű fejlesztési forrásokat juttatott a balatoni térség önkormányzatainak és vállalkozásainak. Elmondta: a koronavírus-járvány kitörését megelőzően a tavalyi és a korábbi évek jó eredményei alapján az idén rekordévre készültek a balatonfüredi turizmusban.

Segítség

A védőnők évszázados helytállása.

Hétfőtől újraindul az egészségügy, benne a védőnői ellátással. A telefonos bejelentkezés ugyan még szükséges, de már személyesen is fogadják a gyerekeket. A védőnők a járvány alatt sem pihentek: folyamatosan tartották a kapcsolatot a családokkal, és segítették azokat, ahogy immár 105 éve teszik – írja a Hirado.hu.

„Országszerte 5300 védőnő dolgozik a gyermekek egészséges fejlődéséért. Először a várandós kismamákat gondozzák, majd a gyermekek egészségügyi szűrését végzik. Újszülött koruktól felnőtté válásukig figyelemmel kísérik őket. A védőnők az elmúlt hónapokban is állandó kapcsolatot jelentettek a családoknak. Telefonon, online és személyesen is találkozhattak velük. A gyermekek pedig ugyanúgy megkapták a kötelező védőoltásaikat, mint korábban. 'A védőnő, aki nagyon jól ismeri a gondjaira bízott családokat meg tudta oldani, akár távkapcsolatban, de akár személyes jelenléttel is a megfelelő előírások betartásával és figyelembe vételével, hogy senki sem szenvedett hátrányt a gondozási folyamatban' – mondta Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke.”

Immár 105 éve segítik a magyar családokat a védőnők

Hétfőtől újraindul az egészségügy, benne a védőnői ellátással. A telefonos bejelentkezés ugyan még szükséges, de már személyesen is fogadják a gyerekeket. A védőnők a járvány alatt sem pihentek: folyamatosan tartották a kapcsolatot a családokkal - hangzott el az M1 Híradójában.

Motor

Pap Dorci szenvedélyes szerelme.

Az Exatlon Hungary forgatásán talált rá a szerelem Kihívók csapatát erősítő Pap Dorkára, aki úgy érzi, annak ellenére, hogy a döntőben alulmaradt, mégis nyert a műsorral. A 18 éves lány a Tények Pluszban és az Instagram oldalán is megmutatta kedvesét, Yilmaz Ümitcant – számol be róla a Blikk Online.

„Pap Dorci elmondta, nagyon örül, hogy egymásra találtat Yilmazzal. 'Kijelenthetem, hogy igazán szerelmes vagyok, és remélem, ez így marad még nagyon sokáig' – mondta az Exatlon Hungary ezüstérmese, aki szombaton az Instagram oldalán is hivatalossá tette a kapcsolatukat. 'Ti el tudnátok képzelni, hogy van egy személy, akivel láthatóan érdeklődtök egymás iránt, akivel szívesen beszélgetnétek, de annyira el vagytok különítve, hogy arra sincs lehetőségetek, hogy odamenj hozzá és annyit kérdezz: Szia, hogy vagy? Minden nap látjátok egymást, napról napra egyre jobban odáig vagytok egymásért, de nem lehet köztetek semmilyen kapcsolat. Hát nekünk így teltek a napok, hetek, hónapok, és egyszer csak vége lett a versenynek, majd odaállt elém, hogy elvisz motorozni!! Azt mondhatom, én voltam a legboldogabb a világon, hogy végre vele lehettem' – írta Pap Dorci.”

„Kijelenthetem, hogy igazán szerelmes vagyok" - Az Exatlon forgatásán talált rá a szerelem Papp Dorcira

Az Exatlon Hungary forgatásán talált rá a szerelem Kihívók csapatát erősítő Pap Dorkára , aki úgy érzi, annak ellenére, hogy a döntőben alulmaradt, mégis nyert a műsorral. A 18 éves lány a Tények Pluszban és az Instagram oldalán is megmutatta kedvesét, Yilmaz Ümitcant.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96285/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?