Blogolj!

Blogstar kávéház

Jelkép

Amerika térdepelése.

Kilenc perc, mely megrengette Amerikát – a Népszava Online a Georg Floyd halála kapcsán kialakult helyzetet és Trump válságkezelését elemzi.

„NEM TÉRDELÜNK! – írta Twitter-üzente végén, így, csupa nagybetűvel Donald Trump, sokadszorra ítélve el azt a fekete focistát, aki 2016 őszén a rasszista rendőri brutalitás ellen tüntetve féltérdre ereszkedett a meccsnyitó amerikai himnuszt hallgatva. Colin Kaepernick jelképes tette hatalmas, máig tartó politikai vihart kavart, Trump a focista hazafiatlan tettét elítélőket, többnyire potenciális szavazóit próbálja mozgósítani. Csak közben a térdelés másként vált jelképessé. Ha úgy tetszik, a jogi, majd jogkijátszással még egy évszázadig fennmaradó rabszolgaság, a – buszon, boltban, iskolában a feketék külön helyét kijelölő – szegregáció, s a faji különbségtétel megannyi, máig tapasztalható megnyilvánulásának, kivált a rendőri 'különbségtételnek' a jelképeként.”

Kilenc perc, mely megrengette Amerikát

NEM TÉRDELÜNK! - írta Twitter-üzente végén, így, csupa nagybetűvel Donald Trump, sokadszorra ítélve el azt a fekete focistát, aki 2016 őszén a rasszista rendőri brutalitás ellen tüntetve féltérdre ereszkedett a meccsnyitó amerikai himnuszt hallgatva. Colin Kaepernick jelképes tette hatalmas, máig tartó politikai vihart kavart, Trump a focista hazafiatlan tettét elítélőket, többnyire potenciális szavazóit próbálja mozgósítani.

Támadás

A baloldal jól felépített hazugsága.

Folytatódik a baloldali kamuvideós botrány, méghozzá egy tulajdonképpen várt fordulattal. Sorosék a szocialista kamuvideó hazudozásai alapján fordulnak a strasbourgi bírósághoz – így az Origo.hu.

„Közleményében a Soros-féle Helsinki Bizottság ugyanis azt írta, hogy Németh Athina (az álmentősnő) állításai alapján az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Ezzel kiderült, ami eddig is sejthető volt: ellentétben a szocialisták állításaival, a párt videójában felbukkanó, magát mentősnek nevező nő egy jól felépített akció része volt. Mint ismert, a szocialista párt a mai napig azt állítja, hogy a nő megtévesztette őket. Természetesen az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy a baloldali kamuvideóben szerepelt nőről az MSZP pontosan tudta, hogy nem mentősnő, viszont hasznosnak gondolták a hazugságait.”

Sorosék a baloldali kamuvideó hazudozásai alapján fordulnak az EJEB-hez

Folytatódik a baloldali kamuvideós botrány, méghozzá egy tulajdonképpen várt fordulattal. Közleményében a Soros-féle Helsinki Bizottság ugyanis azt írta, hogy Németh Athina (az álmentősnő) állításai alapján az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul. Ezzel kiderült, ami eddig is sejthető volt: ellentétben a szocialisták állításaival, a párt videójában felbukkanó, magát mentősnek nevező nő egy jól felépített akció része volt.

Kitartás

A balatoni turizmus újraindulása.

A kormány a Balaton mellett áll, soha nem érkezett még ilyen volumenű fejlesztési forrás a tóhoz – állítja Bóka István balatonfüredi polgármester. Arról is beszélt: egyre erősödik a balatoni idegenforgalom – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Bóka István hangsúlyozta: nincs ok kételkedni a kormány támogatásában, hiszen az elmúlt években minden korábbit meghaladó mértékű fejlesztési forrásokat juttatott a balatoni térség önkormányzatainak és vállalkozásainak. Elmondta: a koronavírus-járvány kitörését megelőzően a tavalyi és a korábbi évek jó eredményei alapján az idén rekordévre készültek a balatonfüredi turizmusban. Azonban egy olyan önkormányzat számára, ahol a turizmus meghatározó iparág, rendkívül nehéz helyzetet teremtett a járvány, és az azt kísérő gazdasági visszaesés – emelte ki. Bóka István szerint a kormány, valamint a helyi egészségügyi és szociális intézmények jól kezelték a járványhelyzetet, ennek is köszönhető, hogy már május második felében elkezdődhetett a balatoni turizmus újraindítása.”

A kormány a Balaton mellett áll

Bóka István hangsúlyozta: nincs ok kételkedni a kormány támogatásában, hiszen az elmúlt években minden korábbit meghaladó mértékű fejlesztési forrásokat juttatott a balatoni térség önkormányzatainak és vállalkozásainak. Elmondta: a koronavírus-járvány kitörését megelőzően a tavalyi és a korábbi évek jó eredményei alapján az idén rekordévre készültek a balatonfüredi turizmusban.

Segítség

A védőnők évszázados helytállása.

Hétfőtől újraindul az egészségügy, benne a védőnői ellátással. A telefonos bejelentkezés ugyan még szükséges, de már személyesen is fogadják a gyerekeket. A védőnők a járvány alatt sem pihentek: folyamatosan tartották a kapcsolatot a családokkal, és segítették azokat, ahogy immár 105 éve teszik – írja a Hirado.hu.

„Országszerte 5300 védőnő dolgozik a gyermekek egészséges fejlődéséért. Először a várandós kismamákat gondozzák, majd a gyermekek egészségügyi szűrését végzik. Újszülött koruktól felnőtté válásukig figyelemmel kísérik őket. A védőnők az elmúlt hónapokban is állandó kapcsolatot jelentettek a családoknak. Telefonon, online és személyesen is találkozhattak velük. A gyermekek pedig ugyanúgy megkapták a kötelező védőoltásaikat, mint korábban. 'A védőnő, aki nagyon jól ismeri a gondjaira bízott családokat meg tudta oldani, akár távkapcsolatban, de akár személyes jelenléttel is a megfelelő előírások betartásával és figyelembe vételével, hogy senki sem szenvedett hátrányt a gondozási folyamatban' – mondta Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat elnöke.”

Immár 105 éve segítik a magyar családokat a védőnők

Hétfőtől újraindul az egészségügy, benne a védőnői ellátással. A telefonos bejelentkezés ugyan még szükséges, de már személyesen is fogadják a gyerekeket. A védőnők a járvány alatt sem pihentek: folyamatosan tartották a kapcsolatot a családokkal - hangzott el az M1 Híradójában.

Motor

Pap Dorci szenvedélyes szerelme.

Az Exatlon Hungary forgatásán talált rá a szerelem Kihívók csapatát erősítő Pap Dorkára, aki úgy érzi, annak ellenére, hogy a döntőben alulmaradt, mégis nyert a műsorral. A 18 éves lány a Tények Pluszban és az Instagram oldalán is megmutatta kedvesét, Yilmaz Ümitcant – számol be róla a Blikk Online.

„Pap Dorci elmondta, nagyon örül, hogy egymásra találtat Yilmazzal. 'Kijelenthetem, hogy igazán szerelmes vagyok, és remélem, ez így marad még nagyon sokáig' – mondta az Exatlon Hungary ezüstérmese, aki szombaton az Instagram oldalán is hivatalossá tette a kapcsolatukat. 'Ti el tudnátok képzelni, hogy van egy személy, akivel láthatóan érdeklődtök egymás iránt, akivel szívesen beszélgetnétek, de annyira el vagytok különítve, hogy arra sincs lehetőségetek, hogy odamenj hozzá és annyit kérdezz: Szia, hogy vagy? Minden nap látjátok egymást, napról napra egyre jobban odáig vagytok egymásért, de nem lehet köztetek semmilyen kapcsolat. Hát nekünk így teltek a napok, hetek, hónapok, és egyszer csak vége lett a versenynek, majd odaállt elém, hogy elvisz motorozni!! Azt mondhatom, én voltam a legboldogabb a világon, hogy végre vele lehettem' – írta Pap Dorci.”

„Kijelenthetem, hogy igazán szerelmes vagyok" - Az Exatlon forgatásán talált rá a szerelem Papp Dorcira

Az Exatlon Hungary forgatásán talált rá a szerelem Kihívók csapatát erősítő Pap Dorkára , aki úgy érzi, annak ellenére, hogy a döntőben alulmaradt, mégis nyert a műsorral. A 18 éves lány a Tények Pluszban és az Instagram oldalán is megmutatta kedvesét, Yilmaz Ümitcant.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96285/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?