Blogolj!

Blogstar kávéház

Antirasszizmus

A 21. század kommunizmusa.

Az amerikai radikális baloldal erőszakos mozgalma itt van már Európában is. Az antirasszizmus a huszonegyedik század kommunizmusa – elemez az Origo.hu.

„Franciaországban is gyújtogatások, fosztogatások vannak, Nagy-Britanniában vagy Belgiumban a bevándorlóknak nem tetsző politikusok szobrát teszik tönkre. Churchill, a második világháború brit hősének szobrát pedig körbe kellett deszkázni, ugyanis a nagy miniszterelnök és Nobel-díjas emlékíró a szélsőbaloldal szerint 'rasszista' volt. De milyen ideológia húzódik meg a nyugat-európai, lassan az őrület határát súroló és kétségtelenül veszélyes randalírozások mögött? Újfajta 'antirasszizmus' van ugyanis kialakulóban. Ez a baloldali ideológia – ahelyett, hogy a személyek méltó egyenjogúságát biztosítaná, inkább azt célozta meg, hogy a nyugati hegemóniát a saját földjén, a nyugati világban számolja föl. Erről is beszélt Alain Finkielkraut, világhírű konzervatív filozófus a Le Figarónak.”

Az antirasszizmus a huszonegyedik század kommunizmusa

Az amerikai radikális baloldal erőszakos mozgalma itt van már Európában is, erről az Origón is sokat írtunk. Franciaországban is gyújtogatások, fosztogatások vannak, Nagy-Britanniában vagy Belgiumban a bevándorlóknak nem tetsző politikusok szobrát teszik tönkre. Churchill, a második világháború brit hősének szobrát pedig körbe kellett deszkázni, ugyanis a nagy miniszterelnök és Nobel-díjas emlékíró a szélsőbaloldal szerint "rasszista" volt.

Hitel

Az MSZP felelőtlensége.

Az MSZP helyében egy felelős párt felvállalta volna, hogy hibázott – írja a kamuvideóról a Hirado.hu.

„A múlt vasárnap Korózs Lajos szocialista politikus egy videót hozott nyilvánosságra, amelyben magát egy mentőtisztnek nevező nő, Németh Athina vádolta azzal a kórházakat, hogy halálos betegeket küldtek haza járvány idején. A hazugság persze hamar lelepleződött. AZ MSZP elkövetett egy óriási hibát, nem ellenőrizte a forrás hitelességét, mielőtt felhasználta volna azt. Szakértők érdekesnek tartják ezt, hiszen a politikai kommunikációra az jellemző, hogy paranoid módon viszonyulnak az ilyen ügyekhez, tehát jól körüljárják a témát, a forrást mielőtt felhasználnák, hiszen a politikai kommunikáció legfontosabb feladata a bizalom kiépítése a választókban. Ezzel az esettel az MSZP eljátszotta a választók bizalmát és a párt hiteltelenné vált az emberek szemében.”

Az MSZP helyében egy felelős párt felvállalta volna, hogy hibázott

A múlt vasárnap Korózs Lajos szocialista politikus egy videót hozott nyilvánosságra, amelyben magát egy mentőtisztnek nevező nő, Németh Athina vádolta azzal a kórházakat, hogy halálos betegeket küldtek haza járvány idején. A hazugság persze hamar lelepleződött. AZ MSZP elkövetett egy óriási hibát, nem ellenőrizte a forrás hitelességét, mielőtt felhasználta volna azt.

Agónia

A Jobbik rogyadozása.

Folytatódik a Jobbik egykori tagjainak kiválása a pártból – számol be róla a Blikk Online.

„A Heves megyei Heréd településen ugyanis feloszlatta magát a párt alapszervezete. Döntésüket nem indokolták túlzottan, a tagok egybehangzó véleménye az volt, hogy nem tudnak azonosulni a Jakab Péter (39) pártelnök által lefektetett irányvonallal. Az alapszervezet egyik tagja, Tábik Tibor Facebook-bejegyzésében csak a feloszlás tényét közölte, illetve azt, hogy önkormányzati képviselői mandátumát függetlenként viszi tovább. Ezzel úgy tűnik, a Jobbikból való kilépési hullám továbbra sem csitul. Nemrég Varga-Damm Andrea (53), valamint Mirkóczki Ádám (41) is távozott, mindketten régi párttagoknak számítottak.”

Rogyadozik a Jobbik, újabb tagok váltak ki

Heréd - Folytatódik a Jobbik egykori tagjainak kiválása a pártból. A Heves megyei Heréd településen ugyanis feloszlatta magát a párt alapszervezete. Döntésüket nem indokolták túlzottan, a tagok egybehangzó véleménye az volt, hogy nem tudnak azonosulni a Jakab Péter (39) pártelnök által lefektetett irányvonallal.

Bizonytalanság

Az egészségügy életveszélyes késlekedése.

Több daganatos beteg már igen előrehaladott állapotban jutott el onkológushoz az utóbbi hetekben, ennek oka egy szakember szerint egyrészt, hogy a veszélyhelyzet miatt korlátozták az elérhető vizsgálatokat, és mivel nem mindig volt egyértelmű a daganatgyanú, elmaradt a kivizsgálás, másrészt, hogy a magyarok egyébként is halogatják az orvoshoz fordulást, a járványtól való félelem pedig ezt még inkább fokozta – állítja a Népszava Online.

„Az első néhány hétben nem lehetett tudni, hogy milyen komoly lesz a járvány Magyarországon, amit az olasz és a kínai helyzetről láttunk a hírekben, az nem volt megnyugtató. Ezért állították le gyakorlatilag a teljes elektív ellátást. A baj nem ez, hiszen fel kellett készülni egy esetleges berobbanásra, de nem monitorozták megfelelően a járvány alakulását, és mikor lehetett volna, nem engedték apránként vissza azt az ellátásszolgáltatást, ami előtte elérhető volt – mondja Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos, egykori légi mentő lapunknak. A helyzet most sem változott sokat, naponta csak bizonyos számú beteget vizsgálhatnak meg a szakrendelőkben a szakorvosok, így jóval kevesebben juthatnak be egy nap, mint korábban. Mindez persze nem baj, hacsak nem érinti azokat a pácienseket, akiknek az állapota nem tűr halasztást. Ezt persze nehéz megítélni, mivel hazánkban minden szakmai igyekezet ellenére még mindig nincs olyan minőségbiztosítási indikátor, ami azt mérné, hogy pontosan milyen betegek maradtak ellátás nélkül.”

Életekbe kerülő halogatás

Több daganatos beteg már igen előrehaladott állapotban jutott el onkológushoz az utóbbi hetekben, ennek oka egy lapunknak nyilatkozó szakember szerint egyrészt, hogy a veszélyhelyzet miatt korlátozták az elérhető vizsgálatokat, és mivel nem mindig volt egyértelmű a daganatgyanú, elmaradt a kivizsgálás, másrészt, hogy a magyarok egyébként is halogatják az orvoshoz fordulást, a járványtól való félelem pedig ezt még inkább fokozta.

Út

Ferenc pápa aggodalma.

A líbiai helyzet békés rendezésének érdekében nemzetközi fellépést szorgalmazott Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Ferenc pápa hangsúlyozta, mély aggodalommal követi a Líbiában kialakult drámai helyzetet. Arra szólította fel a nemzetközi szervezeteket, valamint a politikai és katonai vezetőket, hogy meggyőződéssel és határozottan keressék az erőszak megfékezésének útját, békét és stabilitást teremtve az országban. A katolikus egyházfő hozzátette, hogy a koronavírus-járvány tovább súlyosbította a líbiai lakosság már eddig is bizonytalan helyzetét. Ferenc pápa védelmet szorgalmazott az országban tartózkodó migránsok számára is, akik kegyetlenségeket szenvednek el, és akikért közös a felelősségünk”.

A líbiai helyzet rendezését sürgette Ferenc pápa

Ferenc pápa hangsúlyozta, mély aggodalommal követi a Líbiában kialakult drámai helyzetet. Arra szólította fel a nemzetközi szervezeteket, valamint a politikai és katonai vezetőket, hogy meggyőződéssel és határozottan keressék az erőszak megfékezésének útját, békét és stabilitást teremtve az országban. A katolikus egyházfő hozzátette, hogy a koronavírus-járvány tovább súlyosbította a líbiai lakosság már eddig is bizonytalan helyzetét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96319/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?