Blogolj!

Blogstar kávéház

Feszültség

A koreai krízis időzített bombája.

Észak-Korea június eleje óta egyre fenyegetőbb hangnemű nyilatkozatokkal üzent szomszédjának, majd múlt kedden a két ország között minden kommunikációs csatornát lezárt, beleértve a katonai forródrótot is. Időzített bombaként robbant fel a feszültség, és Kim Dzsongun tovább élezheti a helyzetet – elemez a Népszava Online.

„Ilyen szempontból sokatmondó, hogy a két évvel ezelőtti mosolydiplomácia vezéralakjának számító Kim Jodzsong fogalmazza meg a fenyegető üzeneteket, hiszen személye azt jelképezi Dél-Korea számára, hogy elszalasztották az esélyt a viszony rendezésére. Szerepváltása egyúttal lehetőséget ad a rezsimnek a villámgyors pálfordulására, hiszen bátyja, a fenyegetőzésből ezúttal kimaradó Kim Dzsongun bármikor véget vethet a háborús retorikának és békejobbot nyújthat Mun Dzsein felé. Ez a felállás arra utal, hogy Phenjan adott esetben hajlandó a feszültség oldására, ha ezért kap valamit cserébe. Elképzelhető, hogy a rossz gazdasági helyzetben lévő Észak-Korea 'kiengesztelésére' elég lenne élelmiszersegély is, de az sem kizárt, hogy a nyomásgyakorlással a Dél-Koreával közösen üzemeltetett keszongi ipari park újraindítását szeretnék elérni. Annyi mindenesetre világos, hogy Kim Dzsongun tovább élezi a feszültséget, ha nem kapja meg, amit akar: a phenjani rezsim kedden jelezte, hogy készen áll csapatokat vezényelni azokra a határ menti területekre, ahonnan a két Korea közötti 2018-as megállapodás mentén vonták ki a katonákat.”

Időzített bombaként robbant fel a feszültség és Kim Dzsongun tovább élezheti a helyzetet

Észak-Korea június eleje óta egyre fenyegetőbb hangnemű nyilatkozatokkal üzent szomszédjának, majd múlt kedden a két ország között minden kommunikációs csatornát lezárt, beleértve a katonai forródrótot is. Romokban áll az Észak- és Dél-Korea közötti párbeszéd elősegítését szolgáló keszongi „összekötő iroda" - találóan illusztrálva a Korea-közi kapcsolatok állapotát.

Csalás

A baloldal hatalmas kudarca.

A parlamenti ellenzék semmiben sem segítette a koronavírus elleni védekezést – állítja az Origo.hu.

„Kedden az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt. Ez a fejlemény annak fényében hatalmas kudarc a baloldal számára, hogy március közepe óta minden fórumon arról beszéltek, hogy a kormány a veszélyhelyzet életbe lépésével egyeduralmat akar létrehozni, és ezt minden nemzetközi fórumon terjesztették is. Bár a baloldali politikusok folyamatosan akadályozni próbálták a koronavírus-járvány közben a kormány tevékenységét, a védekezést, és egyre abszurdabb nyilatkozatokat tettek, de ennek ellenére arra jutott energiájuk, hogy egy álvideót készítsenek egy közönséges csalóval.”

A baloldal semmiben sem segítette a koronavírus elleni védekezést

Kedden az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt. Ez a fejlemény annak fényében hatalmas kudarc a baloldal számára, hogy március közepe óta minden fórumon arról beszéltek, hogy a kormány a veszélyhelyzet életbe lépésével egyeduralmat akar létrehozni, és ezt minden nemzetközi fórumon terjesztették is.

Javaslat

A Momentum brüsszeli támadása.

Nekiestek a lilák a rezsicsökkentésnek az Európai Parlamentben – írja a Magyar Hírlap Online.

„Új szakaszba lépett az Európai Unió klímatörvényéről szóló vita az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságában (ITRE). Az elmúlt napokban fokozatosan nyilvánosságra hozták az egyéni képviselői módosító indítványokat, melyekből egyértelműen látszik, hogy a Momentumos Cseh Katalin újfent a magyar rezsicsökkentés megszüntetését követeli. Gyürk András Fideszes EP-képviselő emlékeztetett, hogy teljesen elfogadhatatlan Cseh Katalin javaslata, ami egy fontos eszközt venne ki a tagállamok kezéből a megugró árak féken tartására.”

A Momentum a rezsicsökkentést támadja Brüsszelben

Új szakaszba lépett az Európai Unió klímatörvényéről szóló vita az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságában (ITRE). Az elmúlt napokban fokozatosan nyilvánosságra hozták az egyéni képviselői módosító indítványokat, melyekből egyértelműen látszik, hogy a Momentumos Cseh Katalin újfent a magyar rezsicsökkentés megszüntetését követeli.

Pillanat

Nagy Imre felemelő emlékezete.

A Nagy Imre-szobornál tartott megemlékezésen felidézték az 1956-os forradalmat, annak bukását, majd a kivégzett miniszterelnök és mártírtársainak 31 évvel ezelőtti újratemetését – számol be róla a Hirado.hu.

„A keddi ünnepségen a kormány nevében Varga Judit igazságügy-miniszter helyezett el koszorút – közölte az M1 Híradója. Varga Judit a közösségi oldalán úgy fogalmazott: – Pontosan 31 éve mintegy kétszázötvenezer ember jelenlétében került sor az ’56-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökének és mártírtársainak újratemetésére a Hősök terén, mely a rendszerváltoztatás legfontosabb és bizonyosan a legfelemelőbb pillanata volt. Gloria Victis!”

Az ötvenhatos vértanúkra emlékeztek a Nagy Imre-szobornál

Ma van az ötvenhatos vértanúk emléknapja, amikor az 1956-os miniszterelnök Nagy Imrére és mártírtársaira, a forradalmat követő megtorlás áldozataira emlékezik az ország. Varga Judit igazságügyi miniszter koszorút helyezett el a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, a néhai miniszterelnök Jászai Mari téri szobránál (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) A Nagy Imre-szobornál tartott megemlékezésen felidézték az 1956-os forradalmat, annak bukását, majd a kivégzett miniszterelnök és mártírtársainak 31 évvel ezelőtti újratemetését.

Trauma

Tóth Gabi durva megalázása.

Kíméletlen: durván megalázta Tóth Gabit a politikusból lett youtuber, Pottyondy Edina – így a Blikk Online.

„A politikusból lett youtuber nem kímélte az énekesnőt: miután Tóth Gabi az egyik megjegyzése miatt letiltotta az Instagramon, Pottyondy Edina kegyetlenül kiosztotta a Facebook-oldalán. 'Tóth Gabi, a rikácsoló kamionsofőrnő letiltott az Instagramjáról úgy, hogy nem is követtem. Soha nem likeoltam semmijét, nem is kommenteltem, most is csak azért tévedtem VOLNA az oldalára, mert egy ismerősöm átküldte valamelyik műalkotását. Gabi kiközösített, pedig csak annyit jegyeztem meg a videómban, hogy szerintem gáz egy gyereket a nyilvánosságban mutogatni, ezzel likeokat vadászni, így szponzorokat gyűjteni és pénzt facsarni a dedből. Illetve azt merészeltem mondani, hogy a kórházból haza is lehet menni szülés után, nincs kötelező haladási irány a Story Magazin fotóstúdiója felé. Örülök, hogy ekkora hatással voltam az újdonsült Pampers nagykövet asszonyra, csak éppen a lényeg nem ment át. Nem a gyereket távolította el az Instagram oldaláról, hanem engem. Nekem nem okozott életre szóló traumát, bízom benne, hogy a gyerekének sem fog' – írja Pottyondy Edina.”

Kíméletlen: durván megalázta Tóth Gabit a politikusból lett youtuber, Pottyondy Edina

A politikusból lett youtuber nem kímélte az énekesnőt: miután Tóth Gabi az egyik megjegyzése miatt letiltotta az Instagramon, Pottyondy Edina kegyetlenül kiosztotta a Facebook-oldalán. ( A legfrissebb hírek itt!) "Tóth Gabi, a rikácsoló kamionsofőrnő letiltott az Instagramjáról úgy, hogy nem is követtem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96422/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?