Blogolj!

Blogstar kávéház

Ellátás

A várólisták felduzzadása.

Ahogy véget ért a veszélyhelyzet és a korlátozások is megszűntek, úgy kezdenek visszaszivárogni a betegek a kórházakba és a várólistákra is. Egyre komolyabb a tolongás – összegez a Népszava Online.

„Míg a múlt héten 15 858 beteg szerepelt a listán, addig ezen a héten csütörtökön már 28 337 páciens várt valamilyen beavatkozásra. A legtöbb ideig most is a csípő- és térdprotézisműtétek esetében kell fájdalmak közt élnie a magyaroknak, vannak intézmények, ahol egy-másfél év a várakozási idő. Más beavatkozások esetében szerencsésebbek a betegek, a szürkehályog eltávolítására egyes fővárosi kórházakban akár egy héten belül is sor kerülhet, míg korábban erre ennek többszörösét kellett várni. Aki nem bánja, hogy másik intézményben operálják, az akár hónapokkal korábban is ellátáshoz juthat.”

Vissza a jövőbe: tolongás a várólistákon

Ahogy véget ért a veszélyhelyzet és a korlátozások is megszűntek, úgy kezdenek visszaszivárogni a betegek a kórházakba - és a várólistákra is. Míg a múlt héten 15 858 beteg szerepelt a listán, addig ezen a héten csütörtökön már 28 337 páciens várt valamilyen beavatkozásra.

Probléma

A balliberális média intézményes hecckampánya.

Deutsch Tamás szerint a baloldali média intézményes hecckampányt folytatott, ami politikai motiváltságú volt, és ami szégyenletes. Pontosan tudták, hogy a baloldali kamuvideóban egy álmentősnőt szerepeltetnek, aki össze-vissza hazudik a magyarországi járványhelyzetről, mégis valóságnak mutatták a hamisítást – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Arra is felhívta a figyelmet, hogy ezeket a döntéseket orvosszakmai szempontból az egyes fekvőbeteg ellátó intézményekben a betegeket ellátó orvosok hozták meg. A baloldali média pedig intézményes hecckampányt folytatott, ami politikai motiváltságú volt, és ami szégyenletes. Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy (legalábbis részben) uniós közpénzből készült a baloldali kamuvideó, hiszen Újhelyi István baloldali EP-képviselő sajtósa, egyébként egy volt Népszabadság-újságíró bevallottan közreműködött a sajátos munkában. Azaz, szerinte mindez a tiltott pártfinanszírozás problémáját is felveti.”

Deutsch Tamás: A baloldali média intézményes hecckampányt folytatott

Deutsch Tamás szerint a baloldali média intézményes hecckampányt folytatott, ami politikai motiváltságú volt, és ami szégyenletes. A Fidesz EP-képviselője ezt annak kapcsán mondta az ATV-ben, hogy a baloldali újságok - az Indextől a 444-en és a hvg-n át a 24-ig - nyilvánvalóan pontosan tudták, hogy a baloldali kamuvideóban egy álmentősnőt szerepeltetnek, aki össze-vissza hazudik a magyarországi járványhelyzetről, mégis valóságnak mutatták a hamisítást.

Eljárás

Az ellenzék titkos túlárazásai.

Sokszorosan túlárazott megrendelésekre bukkantak a baloldal által vezetett Fővárosi Önkormányzatban – így az Origo.hu.

„A piaci ár dupláját fizette a főváros koronavírustesztekért – derítette ki az Informátor. A Hír TV oknyomozó magazinja által megkérdezett laboratóriumi szakorvos szerint a Karácsony Gergelyék által darabonként 15.240 forintért beszerzett szűrésekért az önkormányzatok csak 6 ezer forintot fizettek. A szakember rámutatott: az úgynevezett PRC-tesztek pedig már 15 ezer forintért is elvégezhetőek, ezzel szemben a balliberális városvezetés ezekért darabonként 24 ezer forintot fizetett. A Magyar Nemzet pedig korábban kiderítette: a járvány idején közbeszerzési eljárás nélkül a főváros olyan cégekkel kötött százmilliós szerződéseket, amelyeket Gyurcsány Ferenchez és a korábbi szocialista kormányokhoz köthető személyek vezetnek.”

Sokszorosan túlárazott megrendelések a Fővárosi Önkormányzatban

A piaci ár dupláját fizette a főváros koronavírustesztekért - derítette ki az Informátor. A Hír TV oknyomozó magazinja által megkérdezett laboratóriumi szakorvos szerint a Karácsony Gergelyék által darabonként 15.240 forintért beszerzett szűrésekért az önkormányzatok csak 6 ezer forintot fizettek.

Izzadás

A Balaton kerékpáros felfedezése.

Kétszáz kilométeres túra vár arra, aki elhatározza, hogy biciklivel fedezi fel a Balatont. A fáradozásért azonban több különleges látnivaló is kárpótolja a kirándulókat, például Balatonföldváron több híres magyar villáját is megtekinthetik, vagy felkereshetik a Tihanyi Bencés Apátságot is – mutatja be a Hirado.hu.

„Kétszáz kilométernyi szépség és izzadás vár arra, aki elhatározza, hogy biciklivel fedezi fel a Balatont. Ha a déli parton kezd tekerni, biztos lehet benne, hogy útja szinte végig sík terepen halad, és abban is, hogy a kirándulás alatt több látnivalót és különlegességet is felfedezhet akár már Balatonföldvár felé is. Balatonföldvárt a Széchenyi család alapította 1896-ban – mondta Pappné Molnár Veronika, a Bajor Gizi Közösségi Ház és Könyvtár vezetője az M1 Itthon vagy! című műsorában. Hozzátette, kevés településről van olyan információ, amely alapján napra, órára pontosan tudni lehet alapításának, átadásának az idejét, Balatonföldvár azonban ilyen: 1896. június 14-én fél 5-kor adták át a Balatonföldvár fürdőtelepet a közösségnek.”

Akár kerékpárral is felfedezhető a Balaton

Kétszáz kilométernyi izzadás vár arra, aki elhatározza, hogy biciklivel fedezi fel a Balatont. A fáradozásért azonban több különleges látnivaló is kárpótolja a kirándulókat, például Balatonföldváron több híres magyar villáját is megtekinthetik, vagy felkereshetik a Tihanyi Bencés Apátságot is. A szigligeti vár (Fotó: MTI/H.

Nyugalom

Rátonyi Kriszta szerelemmentes harmóniája.

Ezen a héten ismét beragyogta a Duna Televízió délelőtti műsorát a Balatoni nyár bájos műsorvezetője. Hihetetlen, de Rátonyi Kriszta (29) magányosan töltötte a karantén időszakát – számol be róla a Blikk Online.

„– De nincs bennem para. Minden kerek, csak párkapcsolati szempontból nem értem még révbe, minden egyéb szempontból igen – summázta, és elgondolkodott. – Régebben vágytam rá, hogy legyen partnerem, akibe beleinvesztálhatom a szeretetemet és a törődésemet, meg persze a haragomat is, hiszen egy párkapcsolat így működik. Volt is benne részem, de egy ideje nincs szerelem az életemben. Most, hogy kezdek rákanyarodni a harmincra, jöttem rá arra, mennyire teljes tud lenni az életem úgy is, hogy a mindennapjaimat nem egy másik ember mellett élem. Olyan nyugalom és harmónia szállt rám, amit korábban nem tapasztaltam. Most jó! – mosolygott Rátonyi, aki egyik operatőr kollégájával volt együtt.”

„Egy érdekes utazás a belsőm felé" - Rátonyi Kriszta úgy érzi, nagyon jót tett neki az egyedüllét

Jót tett nekem, hogy teljesen egyedül voltam. Olyan volt, mint egy érdekes utazás a belsőm felé, és egyszer csak megérkeztem. Olyan helyzetekben találnak rám örömteli élmények, amelyekben korábban nem is kerestek - foglalta össze az MTVA ismert arca.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96592/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?