Blogolj!

Blogstar kávéház

Fogalom

A kormányzat zavarodottsága.

A Népszava Online szerint hülyét csinált magából az Orbán-kormány.

„A Népszava szúrta ki, hogy – mint az a június 17-én megjelent Magyar Közlönyből kiderült -, a korábban hangoztatott tervekkel ellentétben nem Palkovics László innovációs és Technológiai miniszter ad engedélyt a 24 havi munkaidőkeret alkalmazására a vállalatok számára. Erre mostantól a 2020. évi 58. számú törvény 56.§ 4. bekezdése értelmében a a nemzetgazdasági érdekről szóló döntésekre Békés Megyei Kormányhivatal jogosult, amely a kérelmeket 90 napon belül bírálja el. A kormány ezzel teljesen hülyét csinált magából – reagált a hírre Székely Tamás a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Szerinte ebből is látszik, hogy a döntéshozóknak fogalmuk sincs arról, mit is jelent a 24 hónapos munkaidőkeret. Nevetséges, hogy miközben a jelenleg is hatályos Munka törvénykönyve a 36 havi munkaidőkeret alkalmazását a szakszervezetekhez köti, a 24 havi alkalmazására döntésével csupán egy megyei kormányhivatal fogja az áldását adni. Arról nem is beszélve, hogy miért éppen a Békés Megyei Kormányhivatal? Ott lennének a legrátermettebb munkaügyi szakemberek? – teszi fel a kérdést a szakszervezeti vezető.”

"Hülyét csinált magából a kormány"

A Népszava szúrta ki, hogy - mint az a június 17-én megjelent Magyar Közlönyből kiderült -, a korábban hangoztatott tervekkel ellentétben nem Palkovics László innovációs és Technológiai miniszter ad engedélyt a 24 havi munkaidőkeret alkalmazására a vállalatok számára. Erre mostantól a 2020. évi 58. számú törvény 56.§ 4.

Sérelem

A gyűlöletkampány legitimációja.

Levélben fordult az uniós tagállamok vezetőihez a Soros-hálózathoz köthető Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi nem kormányzati szervezet (NGO) a formálódó új EU-költségvetés kapcsán. Azt szeretnék elérni, hogy büntessék meg Magyarországot, függesszék fel az uniós forrásokat – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Javaslatuk, követelésük lényege, hogy a büdzsében rögzítsék az uniós források jogállamisági kritériumokhoz történő kötését. Vagyis elővették a régi elképzelést: az a tagállam, amelyik mércéjük szerint megsérti a közös alapelveket, ne kaphasson támogatást. Erről még az előző Európai Bizottság fogalmazott meg konkrét indítványt, amire most a HRW felhívta a figyelmet. A szervezet a jogállamiság, a szólásszabadság, a demokrácia és az NGO-k védelmére hivatkozik, szem-ben az európai egyezményeket 'aláásó szélsőjobboldali kormányokkal'. Mindez nem csupán általános megfogalmazás: a levélíró példaként Magyarországot említi, konkrétan az egészségügyi készültség bevezetését és a transzneműek állítólagos sérelmeit kifogásolva. Emellett támadja a nemzeti konzultációt, mondván, annak egyes kérdései 'Orbán migránsokkal és George Sorossal szembeni gyűlöletkampányát' akarják legitimálni.”

Soros-féle javaslat: Büntessék meg Magyarországot

Javaslatuk, követelésük lényege, hogy a büdzsében rögzítsék az uniós források jogállamisági kritériumokhoz történő kötését. Vagyis elővették a régi elképzelést: az a tagállam, amelyik mércéjük szerint megsérti a közös alapelveket, ne kaphasson támogatást. Erről még az előző Európai Bizottság fogalmazott meg konkrét indítványt, amire most a HRW felhívta a figyelmet.

Fókusz

A nemzeti konzultáció jelentősége.

Az Orbán-kormány, ellentétben a baloldali kormányokkal, rendszeresen kikéri a magyarok véleményét a fontos társadalmi kérdésekben. A kabinet nyilvánosságra hozta a kilencedik Nemzeti Konzultáció kérdéseit, a kérdőívek már több településen is megérkeztek a postaládákba. Ennek kapcsán az Origo.hu összegyűjtötte, milyen fontos kérdésekben kérdezte meg a magyarokat a kormány az elmúlt években.

„A kormány februárban jelentette be, hogy újabb Nemzeti Konzultációt indít, azonban a koronavírus-járvány miatt a védekezés lett a legfontosabb. A védekezés első szakaszának lezárta után ismét lehetőség van megkérdezni az embereket. A kilencedik Nemzeti Konzultációban a járvány, illetve annak gazdasági következményei kerültek a fókuszba, de van kérdés a második Soros-tervre, és a magyar bevándorláspolitikára vonatkozóan is.”

Egyedülálló és rendkívül sikeres a nemzeti konzultáció

Az Orbán-kormány, ellentétben a baloldali kormányokkal, rendszeresen kikéri a magyarok véleményét a fontos társadalmi kérdésekben. A kabinet nyilvánosságra hozta a kilencedik Nemzeti Konzultáció kérdéseit, a kérdőívek már több településen is megérkeztek a postaládákba. Ennek kapcsán az Origo összegyűjtötte, milyen fontos kérdésekben kérdezte meg a magyarokat a kormány az elmúlt években.

Hiba

Karácsony Gergely pálfordulása.

Halasztja a Lánchíd felújítását a főpolgármester, pedig elég pénz jut a fővárosnak – mutatja be a Hirado.hu.

„Még június 4-én beszélt Kerpel-Fronius Gábor a Lánchíd felújítására kiírandó új közbeszerzésről az ATV-ben. A momentumos főpolgármester-helyettes akkor azt mondta: még nem tudják, hogy mikor írják ki, de dolgoznak rajta. Tarlós István korábbi főpolgármester szakértői véleményt kért a híd állapotáról, amely az önkormányzati választások után készült el. Ebben a feltárt hibák miatt azt javasolták: hat hónapon belül el kell kezdeni a felújítást. Korábban Karácsony Gergely is támogatta, sőt halaszthatatlannak nevezte a felújítást. Az átkelő felújítását a fővárosi források mellett a Tarlós Istvánnal kötött megegyezés értelmében a kormány 6+1 milliárd forinttal támogatná. Karácsony Gergely májusban már arról beszélt a Városháza közösségi oldalára feltöltött videóban, hogy az átkelő rendbetételét halasztani kell, mert vannak olyan dolgok, amelyek jelenleg fontosabbak, és azokra szívesebben adna pénzt. Azóta már azt is mondta, hogy a kormánynak több pénzt kellene adnia a felújításra.”

Halasztja a Lánchíd felújítását a főpolgármester, pedig elég pénz jut a fővárosnak

Budapestnek van 180 milliárd forintnyi állampapírja - ezt mondta Gulyás Gergely a Kossuth Rádióban azzal kapcsolatban, hogy a főváros még mindig nem kezdte el a Lánchíd felújítását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: nehezen lehetne azt állítani, hogy a fővárosnak ne lenne pénze a kötelezettségeire.

Vélemény

Dallos Bogi titkos hőse.

Aranyos kisbabakori fotót mutatott magáról Dallos Bogi, aki a közösségi oldalán néhány kedves gondolatot címzett édesapjának – számol be róla a Blikk Online.

„Valósággal elárasztottak az apák napi köszöntések a közösségi oldalakat, a köszöntések sorából pedig Dallos Bogi sem maradt ki. Legfrissebb bejegyzésének tanúsága szerint az X-Faktor mentora minden bizonnyal igencsak nosztalgikus hangulatba került a jeles ünnepnap alkalmából: egy olyan képet posztolt magáról, amelyen újszülött korában, édesapja hátán elterülve pihenget. Az édes fotóhoz szívhez szóló sorokat mellékelt szeretett szülőjének: 'Drága Apa! Te vagy a hősöm, te vagy aki mindent megtett mindig anyuért és értem, akivel édességet ettünk, amikor anyu nem volt otthon, aki biztatott mindig hogy énekeljek, aki vitt a suliba reggel, és utána megkérdezte hogy milyen napom volt. Tudod apa nagyon menő vagy, és köszönöm, hogy mindig ilyen tisztelettel, kedvesen neveltél, hogy érdekelt mindig a véleményem' – írta.”

Soha nem látott fotóval vallott Dallos Bogi az édesapjának

Dallos Bogi apák napján édesapjának üzent /Fotó: Pozsonyi Zita Aranyos kisbabakori fotót mutatott magáról Dallos Bogi, aki a közösségi oldalán néhány kedves gondolatot címzett édesapjának. Valósággal elárasztottak az apák napi köszöntések a közösségi oldalakat, a köszöntések sorából pedig Dallos Bogi sem maradt ki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96629/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?