Blogolj!

Blogstar kávéház

Energia

Karácsony Gergely botcsinálta influenszerkedése.

A Nézőpont Intézet Karácsony Gergely elmúlt nyolc hónapban nyújtott teljesítményét értékelte. Az eredmény: teljes kudarc – olvasható az Origo.hu-n.

„Míg Tarlós István idejének nagy részét csendes munkával töltötte, addig Karácsony Gergely influenszereket megszégyenítő aktivitással számol be naponta többször arról, hogy szerinte éppen mi történik a fővárosban, mutat rá az elemző. E cselekvés láthatóan energiájának nagy részét leköti, hiszen százpontos kampányígéreteinek megvalósításában igen rosszul áll. Már a választási programja is tartalmazta a főváros fenntartása alatt álló idősotthonok rekonstrukcióját és bővítését, a Pesti úti idősotthon kapcsán azonban kiderült, hogy elfelejtette betartani az ígéretét, sőt a felelősséget utóbb a kormány nyakába próbálta varrni – olvasható a Nézőpont Intézet elemzésében.”

Karácsony Gergely és a baloldali fővárosi vezetés feléli tartalékait

Az utóbbi tíz évben alig volt az országnak olyan szeglete, ahol a magyar baloldal vezető pozíciót tudott volna szerezni. Ez a kényelmes, felelősség nélküli állapot tavaly ősszel változott meg, amikor Budapest megszerzése után lehetőséget kaptak arra, hogy bizonyítsák az irányításra való képességet. A Nézőpont Intézet Karácsony Gergely elmúlt nyolc hónapban nyújtott teljesítményét értékelte a Magyar Nemzetnek.

Dűlő

Angela Merkel presztízsvesztesége.

A pénteki EU-csúcs egyeztetései nem hoztak jelentős változást, a tagállamok álláspontjai továbbra is távol állnak egymástól. Németország júliusban átveszi az EU soros elnökségét, és ha a következő fél évben nem tesz pontot a hétéves költségvetés, valamint a pénzügyi mentőcsomag ügyének végére, az súlyos politikai presztízsveszteséget jelenthet az országnak és Angela Merkel kancellárnak – véli a Hirado.hu.

„Angela Merkel számára óriási politikai presztízsveszteség lenne, ha a német elnökség alatt nem sikerülne mindkét kérdésben, de legalábbis a hétéves EU-s költségvetés ügyében dűlőre jutni. Azzal, hogy Merkel és Emmanuel Macron francia elnök kiállt egy nagyszabású járványügyi mentőcsomag mellett, a német kancellár tulajdonképpen odatette a saját hitelességét, a politikai presztízsét, és Németország, az Európai Unió legnépesebb tagállamának, legerősebb gazdaságának teljes súlyát a kérdés mellé. A kérdés továbbra is az, hogy miként lehet majd rákényszeríteni a különböző országokból összekovácsolódott csoportokat, mint az úgynevezett 'fukar négyeket', amelyek a támogatások osztása helyett a hiteleket vélik megfelelő megoldásnak, vagy a Magyarországot is magába foglaló visegrádi négyeket, amely országok vezetői azt hangsúlyozzák, hogy az elosztás módja teljes mértékben igazságtalan.”

Németország politikai presztízse a tét

A pénteki EU-csúcs egyeztetései nem hoztak jelentős változást, a tagállamok álláspontjai továbbra is távol állnak egymástól. Németország júliusban átveszi az EU soros elnökségét, és ha a következő fél évben nem tesz pontot a hétéves költségvetés, valamint a pénzügyi mentőcsomag ügyének végére, az súlyos politikai presztízsveszteséget jelenthet az országnak és Angela Merkel kancellárnak.

Felelősség

Az Index orbitális kommunikációs hibája.

Feszült helyzet és félreértések sora az Indexnél, a háttérben pedig felsejlik a Fidesz – számol be a kialakult helyzetről a Népszava Online.

„Volt számos félreértés, ezeket próbáltuk rendezni. A megoldás felé haladunk, rövid időn belül remélem ez megszületik. Nagyon sok szereplője van az Index működésének, ezeket a jelenlegi feszült helyzetben nehéz összehangolni, de nekem ez a feladatom – mondta Bodolai László. Szerinte 'orbitális kommunikációs hiba' miatt alakult ki a jelenlegi helyzet, s abban részben el is ismerte felelősségét, hogy így alakultak a dolgok. A belső konfliktus kiéleződését mutatja, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszüntették, mondván: belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról nem mentették fel. Ezt a hétfői állománygyűlésen jelentették be. Kerestük Dull Szabolcsot is, de nem reagált megkeresésünkre.”

Feszült helyzet és félreértések sora az Indexnél, a háttérben pedig felsejlik a Fidesz

Sok krízist megéltünk már, elszántak vagyunk - mondták az Index szerkesztőségének tagjai. És a kitartásra szükségük is lesz, hiszen a "félreértések tisztázása" például azzal kezdődött, hogy a főszerkesztőt kitették az igazgatóságból. Feszült hangulatú, hosszú megbeszélést tartott az Index.hu szerkesztősége hétfőn, miután az újságírói munkájuk függetlenségét ellehetetlenítő belső átalakítási tervről közölt cikket vasárnap a 24.hu, majd egy szerkesztőségi állásfoglalásban nyilvánították ki, hogy veszélyben érzik a portál függetlenségét.

Garancia

A hazai agrárcégek bizakodása.

Mérséklődni látszik a koronavírus-járvány hatása a hazai mikro-, kis- és középvállalkozói szektor (kkv) esetében, ugyanis határozottan pozitívabb várakozásokkal tekintenek az előttük álló évre, mint a járvány ideje alatt. Változatlanul a középvállalkozások a leginkább optimisták, emellett a mezőgazdaság várakozásai kiugróan pozitívak – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Idén márciusban és áprilisban a hazai kkv-k jövőképét a vírusjárvány határozta meg, azonban a fertőzési veszély enyhülésével pozitívabbnak látszanak a várakozásaik is. A K&H egy évre előremutató várakozásokat jelző kkv-k bizalmi indexe jelenleg tizenkét ponton áll, ami gyakorlatilag megegyezik a koronavírus előtti időszakban mért értékkel. Kökény Roland, a K&H kkv-szegmens marketingvezetője elmondta: a vészhelyzet megrázta ugyan a szektort, a mostani eredmények viszont azt mutatják, hogy viszonylag hamar visszanyerték a cégek hitüket, és összességében bizakodóan tekintenek az előttük álló évre. A járvány okozta negatív gazdasági helyzetben szignifikánsan romlottak ugyan a beruházásokra, valamint a munkavállalók fizetéseire vonatkozó várakozások, azonban egyúttal a közterhek, illetve a vállalati hitelek kamatainak mérséklésére is számítanak a cégek az elkövetkezendő évben. Mint azt a szakember hozzátette, jelenleg a cégeknek számos lehetőségük adódik – például kedvezményes hitelek és hitelgaranciák, egyes adófajták elengedése – arra, hogy mérsékeljék költségeiket, és láthatóan ezzel élnek is.”

Bizakodóbbak lettek a hazai agrárcégek

Mérséklődni látszik a koronavírus-járvány hatása a hazai mikro-, kis- és középvállalkozói szektor (kkv) esetében, ugyanis határozottan pozitívabb várakozásokkal tekintenek az előttük álló évre, mint a járvány ideje alatt - derül ki a K&H kkv-k bizalmi indexét vizsgáló legfrissebb kutatás adataiból.

Cipó

Tóth Andi feszes keblei.

Reggelijéről posztolt ínycsiklandó fotót Tóth Andi, ám rajongói a legkevésbé sem a péksütiket nézték az énekesnő dögös dekoltázsvillantó fotóján – fogalmaz a Blikk Online.

„A dekoltázsát hangsúlyozó fotóval jelentkezett a csábos tekintetű Tóth Andi. Rajongóinak nem újdonság, hogy az X-Faktor korábbi győztese dögösebbnél dögösebb fotókkal rukkol elő a közösségi oldalán, ám a fiatal tehetség mindig tud újat produkálni. Tóth Andi ezúttal a reggelijét kívánta megmutatni követőinek, ám a kommentek tanúsága szerint férfirajongóinak tekintete nem éppen a tányérra szegeződött, hanem egy cseppet feljebb. Volt, aki kiemelte: érdemes megnézni azokat a 'cipókat', amelyeket Andi a bézs színű, feszes pólója rejtett.”

Csábító fotón mutatta meg Tóth Andi a feszes kebleit

Reggelijéről posztolt ínycsiklandó fotót Tóth Andi, ám rajongói a legkevésbé sem a péksütiket nézték az énekesnő dögös dekoltázsvillantó fotóján. A dekoltázsát hangsúlyozó fotóval jelentkezett a csábos tekintetű Tóth Andi. Rajongóinak nem újdonság, hogy az X-Faktor korábbi győztese dögösebbnél dögösebb fotókkal rukkol elő a közösségi oldalán, ám a fiatal tehetség mindig tud újat produkálni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96703/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?