Blogolj!

Blogstar kávéház

Szatíra

Horst Seehofer menekülése.

Horst Seehofer német belügyminiszter elrendelte a Nordadler (északi sas) nevű szélsőjobboldali csoport betiltását. Kedd reggeltől négy tartományban tartottak razziát a rendőrök. A Népszava Online szerint a politikus előre menekül, mert tart Merkel kancellártól.

„Talán nem véletlen, hogy Seehofer kedden rendelte el a szélsőséges szervezet betiltását. A belügyminisztert bírálatok érték a hétvégi stuttgarti zavargások miatt, amikor a városban több százan randalíroztak egy drograzzia során. Egyesek szerint a rendőrség felkészületlenségről tett tanúbizonyságot. Felháborodást keltett, hogy Seehofer feljelentést akart tenni a berlini Die Tageszeitung újságírója ellen, aki meglehetősen keményen írt cikkében a rendőrségről. A rendőrszakszervezetben meghökkentek a lap bírálatán, a taz-nál azonban azzal védekeztek, hogy szatíráról volt csak szó. A belügyminiszter azonban később meggondolta magát, mégsem tesz lépést az újságíró ellen, a Süddeutsche Zeitung szerint a kancellár közbelépésére. Nem kizárt azonban, hogy az eset miatt ismét megromlik Merkel és Seehofer viszonya. Erre utal, hogy utóbbi hétfőn este bejelentette, elhalasztja keddre ígért sajtótájékoztatóját. Utoljára ilyenre két éve volt példa, amikor a menekültkérdés megoldására vonatkozó elképzeléseit akarta előadni, de végülis a halasztás mellett döntött. Akkor szintén a kancellárral felmerült vitája volt a késlekedés oka.”

Előre menekül a belügyminiszter

Horst Seehofer német belügyminiszter elrendelte a Nordadler (északi sas) nevű szélsőjobboldali csoport betiltását. Kedd reggeltől négy tartományban tartottak razziát a rendőrök - közölte a Twitteren a belügyi tárca szóvivője, Steve Alter. „A szélsőjobbnak, az antiszemitizmusnak nem lehet helye az interneten sem" - fogalmazott a szóvivő arra utalva, hogy a Nordadler elsősorban a világhálón fejt ki aktivitást.

Cél

A baloldal rettegése.

Az ellenzék láthatóan berezelt a nemzeti konzultációtól – állítja az Origo.hu.

„Az, hogy valaki a nemzeti konzultációs íveket közcélnak álcázott magáncélra kívánja felhasználni, súlyos adatvédelmi aggályokat vet fel, ráadásul ez a módszer torzíthatja a konzultáció végeredményét – nyilatkozta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője, aki szerint a baloldal retteg a népszerű intézménytől, azért próbálja mindenáron megtorpedózni. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az Origónak nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy kizárólag meghatározott célból lehet adatot kezelni.”

A baloldal retteg a nemzeti konzultációtól

Az, hogy valaki a nemzeti konzultációs íveket közcélnak álcázott magáncélra kívánja felhasználni, súlyos adatvédelmi aggályokat vet fel, ráadásul ez a módszer torzíthatja a konzultáció végeredményét - nyilatkozta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője, aki szerint a baloldal retteg a népszerű intézménytől, azért próbálja mindenáron megtorpedózni.

Gondoskodás

Az idősotthonok védelme.

A koronavírusban elhunyt minden negyedik áldozat idősotthon lakója volt hazánkban, a legtöbben, ötvenketten a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban haltak meg, ahol április elején alakult ki tömeges megbetegedés. Most az idősotthonok védelméről is kikérik az emberek véleményét – írja a Hirado.hu.

„Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: Budapest kivételével Magyarország jól és eredményesen védekezett, időben meghozta a korlátozó intézkedéseket. Hangsúlyozta továbbá: fontos, hogy felkészülten várjuk a járvány második hullámát, főleg az idősotthonokban, éppen ezért most a nemzeti konzultációban ezzel kapcsolatban is kikérik az emberek véleményét. 'Fontos, hogy az idősotthonokban fokozott legyen az ott lakók védelme. Ezzel kapcsolatban kérjük a magyar emberek véleményét, és bízunk benne, hogy elnyerjük a támogatásukat, hogy velük együtt gondoskodjunk azokról, akik nem csupán idősotthoni lakók, hanem szülők, nagyszülők, dédszülők' – mondta Rétvári Bence.”

Az idősotthonok védelméről is kikérik az emberek véleményét

A koronavírusban elhunyt minden negyedik áldozat idősotthon lakója volt hazánkban, a legtöbben, ötvenketten a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban haltak meg, ahol április elején alakult ki tömeges megbetegedés. A koronavírusban elhunytak 80 százaléka 65 év feletti volt Magyarországon, és minden negyedik áldozat idősotthon lakója volt (Fotó: MTI/Balázs Attila) A konzultációs ívek harmadik pontjában a kormány az idősotthonok védelmének megerősítéséről kérdezi az embereket.

Foglalás

A klasszikus kábítószerek hódítása.

Az elmúlt egy évben a rendőrség közel ezer kilogramm drognak, többek között új pszichoaktív szernek minősülő illegális anyagot foglalt le. A lefoglalási adatok alapján a rendőrség azt tapasztalja, hogy 2015 óta folyamatosan csökken az új pszichoaktív anyagok mennyisége – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„A lefoglalási adatok alapján a rendőrség azt tapasztalja, hogy 2015 óta folyamatosan csökken az új pszichoaktív anyagok mennyisége, és ezzel párhuzamosan nő a 'régi', klasszikus kábítószerek mennyisége. A „hagyományos” drogok piacán továbbra is a marihuána a legnagyobb mennyiségben lefoglalt anyag, több mint a felét teszi ki a lefoglalt mennyiségnek. Az utóbbi néhány évben folyamatosan nő az amfetamin, az ecstasy, illetve a kokain szerepe a piacon. Ami az elmúlt egy évben lefoglalt mennyiséget illeti, annak jelentős része – hozzávetőlegesen hét mázsa – marihuána volt. Hazai viszonylatban jelentős mennyiségűnek számít a közel 77 kilogrammnyi heroin is, amely zömében egy ügyből származott. Az elmúlt két évben az adatok nyomán jól látható és egyértelmű a kokain lefoglalás növekedése is, amely mindkét évben meghaladta a 25 kilogrammot. Ezen kívül közel 2800 adag LSD-t, több mint hatezer tő kannabiszt, több mint 62 ezer ecstasy, illetve mintegy ezerkétszáz katinonszármazékot tartalmazó tablettát is lefoglalt a rendőrség. A felsorolt mennyiség feketepiaci értéke – a kiskereskedelmi árakat figyelembe véve – hozzávetőlegesen 4,3 milliárd forint, amelyből a kannabisz majdnem kettő, míg a heroin mintegy másfél milliárd forint értékű.”

Ismét teret hódítanak a klasszikus kábítószerek

A napokban a Pécsi Járásbíróság letartóztatott hét személyt, akik ellen bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda helyi osztálya. A drogbanda a tiltott szer négyötöde felett diszponált az országos online kábítószerpiacon.

Környezet

Hosszú Katinka új otthona.

Közös házba költözött Hosszú Katinka és szerelme, vidéki otthonra cserélték a budai albérletet – jelenti a Blikk Online.

„Minden jel arra utal, Hosszú Katinka (31) valóban megtalálta az igazit. A háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag kapcsolata párjával, Gelencsér Mátéval (34) eddig is harmonikus volt, most azonban újabb szintet lépett. A szerelmesek ugyanis közös kertes házba költöztek Szentendrén. – Elsősorban a szép környezet, a dimbes-dombos táj miatt választották a települést. Emellett a fő szempont az volt, hogy Katinka könnyen el tudjon jutni a Duna Arénához, ahol az edzéseit végzi. Nagyon vágytak már arra, hogy legyen saját otthonuk, régóta készültek rá, s most nagyon boldogok. Két-három héttel ezelőtt tudtak beköltözni a házba – árulta el lapunknak Hosszú István (58), a sportoló édesapja, aki szerint lánya életére pozitívan hathat az új környezet. – Katinka rengeteget utazott az elmúlt években, ráadásul nem volt olyan ház vagy lakás, amelyet igazán a magáénak érezhetett volna. Ez a gond megoldódott, így egész biztosan jó hatással lesz az életére.”

Hoppá: közös házba költözött Hosszú Katinka és szerelme, vidéki otthonra cserélték a budai albérletet

Szentendre - Minden jel arra utal, Hosszú Katinka (31) valóban megtalálta az igazit. A háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag kapcsolata párjával, Gelencsér Mátéval (34) eddig is harmonikus volt, most azonban újabb szintet lépett. A szerelmesek ugyanis közös kertes házba költöztek Szentendrén.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96751/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Operatív törzs: Mindenki éljen az ingyenes influenza elleni oltás lehetőségével

2020.10.21. 11:40
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és a legfrissebb …

Elhunyt a nyíregyházi covid-kórház koronavírussal kezelt főigazgatója

2020.10.21. 11:20
Adorján Gusztávról október elején derült ki, hogy megfertőződött.

1423 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.10.21. 09:30
Ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig …

Varga Judit is elkapta a koronavírust

2020.10.21. 07:10
Az igazságügyi minisztert kedden tesztelték.

Blogstar kávéház

2020.10.21. 04:40
Az Egyesült Államok színes forradalma, a balliberálisok szellemi demenciája, az iskolák őszi fertőtlenítése, az osztálykirándulások veszélyforrása és Demcsák Zsuzsa különleges különórái szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.20. 05:00
A koronavírus gyermeki legyőzése, Joe Biden arrogáns menekülése, Gyurcsány Ferenc frontális támadása, Jakab Péter összeomlása és Medveczky Ilona kalandos magánya keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.19. 04:00
Az SZFE-lázadók összekapaszkodása, a baloldal szánalmas felelősséghárítása, az LMBTQ-érzékenyítés elutasítása, az uniós intézményrendszer fejre állása és Luxus Vivi luxusférjének felkapaszkodása hétfői online lapszemlénkben.

Bíró Imre lett Balatonszepezd polgármestere

2020.10.18. 21:50
Az időközi önkormányzati választáson a független jelölt Bíró Imre került ki győztesen.

Demeter Szilárd: Az egyetemfoglalásról

2020.10.18. 19:25
Nincs olyan nap, amikor ne hallanánk az SZFE-ügyről. Tüntetés, ellenállás, megy a mindennapos csata. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent írásában fejtette ki, ő hogyan …

Pár napra visszatér a kellemes idő

2020.10.18. 16:20
A hét kimondottan borongósan indult és nagyon úgy tűnt, hogy a Napot sem fogjuk egyhamar látni, de az időjárás szerencsére meggondolta magát és visszatér a kellemes, langyos idő.

Ezeket a cikkeket olvastad már?