Blogolj!

Blogstar kávéház

Lelkiismeret

Az Index konszolidációja.

Akkor tájékoztatják a nyilvánosságot, ha megállapodás születik a függetlenségről – szivárogtatja ki a Népszava Online a balliberális portálnál folyó vitákról.

„A garanciákról beszéltünk – közölte lapunkkal Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője csütörtök este azután, hogy a lap jövőjéről egyeztettek az Index.hu Zrt. vezetőségével. Dull az eddig elért eredményekről nem beszélt, csak annyit mondott, tájékoztatják majd a nyilvánosságot, amikor megállapodás születik a függetlenségüket garantáló működésről. Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a vezetőség megkezdte a konszolidációs terv előkészítését. – Az Index minden nyereségét a portál hirdetéseit kezelő Indamedia-csoport felé fennálló tartozásunkra fordítjuk – magyarázta lapunknak Bodolai, hogy miért szükséges a néhány tízmillió forint profitot termelő cég konszolidálása. A koncepciót Ződi Zsolt médiajogász vezetésével dolgozzák ki, aki a héten váltotta – a lelkiismereti okokból távozó – Pusztay Andrást a vezérigazgatói poszton.”

Index-főszerkesztő: A garanciákról beszéltünk

A XII. kerületi kormánypárti képviselők egy ellenzéki javaslatot fogadtak el: önkormányzati bocsánatkérés lesz szoborügyben. Elfogadta a XII. kerületi képviselő-testület csütörtökön azt az előterjesztést, ami a jelenleg második világháborús emlékműként funkcionáló kerületi turulszobrot első világháborússá alakítaná, és helyette új második világháborús emlékművet emelne - írta az azonnali.hu.

Válasz

A kamuvideó kamuvizsgálata.

Úgy tűnik, nem volt érdemi vizsgálat az MSZP-nél a baloldali kamuvideó ügyében. Kiderült ugyanis, hogy a szocialisták már azon a napon lezárták a belső vizsgálatot, amikor bejelentették, hogy elindítják – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Az MSZP heteken keresztül hallgatott – többek között lapunk kérdéseire sem válaszoltak – arról, hogy hol tart a beígért belső vizsgálat. A baloldali Indexnek azonban most elárulták, hogy 'a vizsgálat, ahogy az ATV június 10-i Egyenes beszéd című műsorában Tóth Bertalan elnök elmondta, lezárult'. Csakhogy éppen ezen napon jelentették be, hogy elindítják, így csak arra lehet következtetni, hogy valójában semmilyen vizsgálat nem történt a szocialista párton belül. Az ügyben egyébként az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) feljelentése nyomán rendőrségi nyomozás is indult.”

Csak kamuvizsgálat volt a baloldali kamuvideó ügyében

Úgy tűnik, nem volt érdemi vizsgálat az MSZP-nél a baloldali kamuvideó ügyében. Kiderült ugyanis, hogy a szocialisták már azon a napon lezárták a belső vizsgálatot, amikor bejelentették, hogy elindítják. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, június 10-én az MSZP elnökhelyettese, Szakács László az ATV Start című műsorában bejelentette, belső vizsgálatot rendeltek el Korózs Lajos szocialista riporter álmentős videója kapcsán és felelősségre vonás lesz az ügyben.

Erőtér

A migráció berobbanása.

A járványhelyzet miatt minden ország lezárta és megerősítette határait, ez azonban nem állította meg a migrációt, csak némileg lelassította azt. Már Nyugat-Európa felől is jöhetnek migránsok Magyarországra – elemez az Origo.hu.

„Földi László félelme, hogy az Európán belüli mozgás szélesebb skálán indul majd el. Az unión belül nincs határellenőrzés, és a nyugat-európai összetűzések bizonyos csoportokat békésebb helyek felé vezethetnek, így nem lenne meglepő, hogy nálunk is megjelennének nyugat felől illegális tömegek. Taktikai értelemben tud gátat szabni a migrációnak a déli magyar kerítés, de stratégiailag Európában kellene komoly változásnak történnie – tette hozzá. Az európai polgárok tavaly elvesztették az esélyét, hogy jelentős változás legyen a migráció ügyében az unióban. A szakértő úgy látja, nem történt lényegi változás a migráció tekintetében az EU-ban, inkább kiegyenlítés van a régebbi helyzethez képest. Nem létszik az a politikai erőtér egyelőre, ami jelentős változást hozna a migrációhoz való hozzáállásban a kontinensen – zárta szavait az elemző.”

Már Nyugat-Európa felől is jöhetnek migránsok Magyarországra

A járványhelyzet miatt minden ország lezárta és megerősítette határait, ez azonban nem állította meg a migrációt, csak némileg lelassította azt. A V4NA nemzetközi hírügynökség összegyűjtötte a legérintettebb területekhez közeli jelentéseket, hogy képet adjon a jelenségről. Földi László biztonságpolitikai szakértő az Origónak azt mondta, hogy továbbra sincsen meg a politikai akarat Európában a migráció megfékezésére, így a következő időszakban sem fog leállni az illegális bevándorlás.

Kampány

Karácsony Gergely üzengetése.

A kormány szerint csak több lesz a dugó Budapesten, és nagyobb lesz a környezetszennyezés a parkolás drágulása miatt. A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy augusztustól jelentősen drágul a parkolás Budapest több kerületében. A tervek szerint hamarosan bevezethetik a sávosan emelkedő díjakat is – mutatja be a Hirado.hu.

„Társadalmi egyeztetés, igényfelmérés és a budapestiek megkérdezése nélkül kísérletezik Karácsony Gergely, erről a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszélt csütörtökön a Kossuth Rádióban. Láng Zsolt azt mondta: a kerékpáros-, a közösségi, a gyalogos- és az autós közlekedés összehangolására semmilyen alternatívát nem adtak, hanem ad hoc döntések születnek. A kormánypárt fővárosi frakcióvezetője szerint a főpolgármester munkája abból áll, hogy a Facebookon üzenget Budapest lakosságának, miközben azzal kampányolt, hogy bevonja a budapestieket a döntésekbe.”

Torlódásokat és környezetszennyezést okozhat a fővárosi parkolási díjak drágulása

A kormány szerint csak több lesz a dugó Budapesten, és nagyobb lesz a környezetszennyezés a parkolás drágulása miatt. A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy augusztustól jelentősen drágul a parkolás Budapest több kerületében. A tervek szerint hamarosan bevezethetik a sávosan emelkedő díjakat is - hangzott el az M1 Híradójában.

Dobás

Demcsák Zsuzsa szerelmes átalakulása.

Úgy tűnik, kapós lett Demcsák Zsuzsa (41)! A Blikk Online információi szerint ugyanis nemcsak a Life TV látott benne fantáziát, hogy leigazolja az egyik új arcának, de oda is visszatérhet, ahol évekkel ezelőtt igazi sztárrá lett.

„Úgy tudjuk, Zsuzsa a TV2-vel is tárgyal, de egyelőre nagy titok övezi, melyik műsorban tűnhet fel ismét a csatornán. – Demcsák Zsuzsa az Ázsia Expressz egyik nagy dzsókere volt, a nézők nagyon szerették, sőt, imádták, hogy a műsor hetei alatt mennyire megváltozott. Persze, mint utóbb kiderült, ez a szerelemnek volt köszönhető. Így, amikor elkezdtek válogatni a különböző őszi műsorokra, szinte azonnal szóba került a neve – árulta el a Blikknek egy bennfentes, hozzátéve: közelgő, nagy dobásnak szánt műsoraihoz a csatornának elég sok ismert arcra lesz szüksége.”

Csak úgy kapkodnak érte: több csatorna is megkereste Demcsák Zsuzsát - A TV2-vel is tárgyal

Demcsák Zsuzsa az Ázsia Expressz egyik nagy dzsókere volt, a nézők nagyon szerették, sőt, imádták, hogy a műsor hetei alatt mennyire megváltozott. Persze, mint utóbb kiderült, ez a szerelemnek volt köszönhető. Így, amikor elkezdtek válogatni a különböző őszi műsorokra, szinte azonnal szóba került a neve - árulta el a Blikknek egy bennfentes,hozzátéve: közelgő, nagy dobásnak szánt műsoraihoz a csatornának elég sok ismert arcra lesz szüksége.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96830/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?