Blogolj!

Feloszlatja magát Balatonszepezd képviselő-testülete

Balatonszepezdről legutóbb az önkormányzati választások környékén hallhattunk, ugyanis a balatonparti város volt egyike azon két magyarországi településnek, ahol senki sem szeretett volna polgármesterként indulni, ezért első körben el is maradt a választás. A következő megmérettetésen pedig a már 14 indulóból Bocskov Petrov Jordanov lett a befutó.

Az új polgármester nem örülhetett sokáig hivatalának, ugyanis a testülettel való többszöri összetűzésbe kerülés után a képviselők beadták a felmondásukat, ezáltal a testület kénytelen feloszlani.

Az okokat elég nehéz kinogozni, ugyanis a polgármester és a testület is ellenkezőt állít az idáig vezető okokról, mindenesetre a polgármester örömét fejezte ki a képviselők lemondásának, ugyanis szerinte ök nem a település érdekeit képviselték.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor Bocskov három zsák iratmegsemmisítővel ledarált papírt talált az önkormányzat kukájában. Szerette volna megtudni, hogy milyen iratok lettek megsemmisítve, illetve, hogy ki adott ezek ledarálására utasítást, de mivel nem kapott kielégító válaszokat, rendőrségi feljelentést tett. A feljelentést a testület tagjai és a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések polgármesterei is sérelmezték.

Balatonszepezd frissen megválasztott polgármestere egyik célkitűzése az volt, hogy a település minél jobban függetlenedjen Zánkától, ugyanis Szepezd, hét másik település mellett a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, mely azt jelenti, hogy a településeknek közös a jegyzőjük, a közös hivatal fenntartását együtt finanszírozzák, illetve osztoznak az állam által fizetett hivatali dolgozók egy részén is.

A legutolsó közös testületi ülésen arról szavaztak, hogy mivel néhány állást már jó ideje nem sikerül betölteni Balatonszepezden, az ügyintézések nagy részét és a hivatali dolgozókat Zánkára helyezik át és Szepezden csak hetente egy alkalommal lehet önkormányzati ügyet intézni. A polgármester ezt az előterjesztést nem szavazta meg, hiszen ez pont a Zánkától való függetlenedéssel megy szembe, de a négy képviselő megszavazta, ők ugyanis úgy értelmezik a döntést, hogy legalább hetente egyszer lehet a településen ügyet intézni, mely eddig önkormányzati dolgozók hiánya miatt amúgy is nehézségbe ütközött.

A jelenlegi polgármester a következő választásokon újra szeretné megmérettetni magát. A képviselők esetleges újraindulásáról nincsen hír.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96905/pics/lead_800x600.jpg
Balaton,önkormányzat,Polgármester,Zánka
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Balaton-felvidéken rongált egy ellenzéki aktivista

2020.06.29. 10:50
Nagy volt az örömük mind Badacsonytomaj polgárainak, mind a környéken kerekező turistáknak, mikor a tavalyi évben pályázati pénzből korszerű kerékpáros pihenőket adtak át a városban.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Hatalmas terhet rónak a Balaton-parti településekre a vírus elől menekülők

2020.03.19. 19:35
Nem örülnek a Balaton-parti polgármesterek annak a trendnek, mely szerint egyre többen "menekülnek" le balatoni nyaralójukba koronavírus …

Új vezérigazgató a Veszprém EKF élén

2020.02.24. 14:45
Markovits Alíz fő célja, hogy 2023 sikeres és emlékezetes év legyen, amelynek hosszú távú hatása továbbgyűrűzik Veszprém és a Balaton régió fejlődésben.

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Sima Fideszes siker a győri időközi polgármester-választáson

2020.01.26. 20:25
Dézsi Csaba András a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál a voksok 56 százalékát tudhatja magáénak. A Fidesz bejelentette, hogy megnyerte az időközi …

Szerződést akar bontani az újbudai önkormányzat Mága Zoltánnal

2019.12.12. 16:20
Nem tartanak igényt a fellépéseire és szerződés bont Újbuda. Ezt Barabás Richárd alpolgármester közölte Facebookján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?