Blogolj!

Blogstar kávéház

Igazság

Trianon többféle traumája.

Van, aki némafilmeket néz, van, aki revíziós elképzeléseit engedi szabadjára, vagy éppen vad szexpartikba veti bele magát, de előkerülnek a balták is – és ott van még Bingó, a nyúl… Cserna-Szabó András új, Extra Dry című regényében, miközben történetek sokasága ágazik el és össze, családok mennek tönkre, szinte végig szól a zene, hol Mozart, hol relaxációs tibeti sustorgás, hol thrash metal – derül ki a Népszava Online interjújából.

„A trianoni traumát nagyon nehéz egyetlen igazság szempontjából nézni. Kezdve azon, hogy az igazság nem történelmi fogalom. Semmi nem volt igazságos, se a honfoglalás, se a nagy francia forradalom, se a fáraók uralkodása. Ráadásul minden kornak más a morálja, az igazsága, visszatetsző lenne a mi mai vélt igazságunkat visszavetíteni. Ráadásul nagyon sok Trianon van. Romsics Ignác egyik, Trianonról és a holokausztról szóló esszéjében olvasható, hogy például a zsidó származású magyaroknak egészen mást jelent 1920: a diszkriminációk és a jogvesztések kezdőpontját. De még a saját családomon belül is teljesen más a trauma megélése és foka.”

Bármikor elszabadulhat az őrület - Cserna-Szabó András házassági és nemzeti válságokról

Van, aki némafilmeket néz, van, aki revíziós elképzeléseit engedi szabadjára, vagy éppen vad szexpartikba veti bele magát, de előkerülnek a balták is - és ott van még Bingó, a nyúl... Cserna-Szabó András új, Extra Dry című regényében, miközben történetek sokasága ágazik el és össze, családok mennek tönkre, szinte végig szól a zene, hol Mozart, hol relaxációs tibeti sustorgás, hol thrash metal.

Méltatás

A balliberálisok nácimosdatása.

Gőzerővel mentegeti és bújtatja a baloldal a Hitlert méltató gyurcsányista László Imrét – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ATV Nap Híre című műsorában szerencsétlen mondatnak nevezte László Imre kijelentését. Ő azonban még tovább ment, és párhuzamot vont a magyar kormány és a hitleri Németország között – mutatott rá a HírTv. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint is szerencsétlen kijelentés volt, de szerinte elegendő, hogy a Gyurcsány-párti politikus elnézést kért mondataiért. A Jobbikos Nunkovics Tibor szerint megbocsátható László Imre kijelentése. Karácsony Gergely mindeközben hallgatásba burkolózik, kollégája megnyilvánulását még egy Facebook bejegyzésre sem méltatta.”

A baloldal mentegeti a Hitlert méltató gyurcsányista László Imrét

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ATV Nap Híre című műsorában szerencsétlen mondatnak nevezte László Imre kijelentését. Ő azonban még tovább ment, és párhuzamot vont a magyar kormány és a hitleri Németország között - mutatott rá a HírTv. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint is szerencsétlen kijelentés volt, de szerinte elegendő, hogy a Gyurcsány-párti politikus elnézést kért mondataiért.

Jelzés

A Momentum hazugsácunamija.

Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára az általa vezetett város honlapján állított valótlanságokat a Honvédelmi Sportközpont alapkőletétele kapcsán – így az Origo.hu.

„A baloldali politikus állítása szerint őt a rendezvény előtt egy nappal hívták csak meg, azonban a nyilvánosságra került levelek alapján a meghívó kiküldése három nappal korábban történt, és még aznap visszajeleztek a polgármester kollégái, hogy Nyirati Klára – többedmagával – jelen lesz az eseményen. A momentumos városvezető azt is kifogásolta, hogy nem kapott felszólalási lehetőséget, azonban a munkatársai még csak nem is jelezték, hogy a politikus fel akar szólalni.”

Kiderült: a bajai momentumos polgármester nem mondott igazat

Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára az általa vezetett város honlapján állított valótlanságokat a Honvédelmi Sportközpont alapkőletétele kapcsán. A baloldali politikus állítása szerint őt a rendezvény előtt egy nappal hívták csak meg, azonban a nyilvánosságra került levelek alapján a meghívó kiküldése három nappal korábban történt, és még aznap visszajeleztek a polgármester kollégái, hogy Nyirati Klára - többedmagával - jelen lesz az eseményen.

Szivárogtatás

Törökország destabilizációs kísérlete.

Görögország elleni invázióra készülhetnek? – teszi fel a kérdést a Hirado.hu.

„Szíriában 2011-ben robbant ki polgárháború az 'arab tavasz' részeként. Egy évvel később kialakult egy török–szír határkonfliktus, miután a szír légvédelem lelőtt egy török vadászgépet. Törökország ezután terveket készített arra az esetre, ha a szomszédos országokkal konfliktus alakulna ki. A Nordic Monitor hírportál birtokába került dokumentumok szerint Törökország felkészült egy Görögország elleni invázióra. Elemzők szerint általában az ilyen jellegű kiszivárogtatások célja valamely fél részéről a geopolitikai destabilizáció.”

Törökország felkészült egy Görögország elleni invázióra?

Szíriában 2011-ben robbant ki polgárháború az „arab tavasz" részeként. Egy évvel később kialakult egy török-szír határkonfliktus, miután a szír légvédelem lelőtt egy török vadászgépet. Törökország ezután terveket készített arra az esetre, ha a szomszédos országokkal konfliktus alakulna ki. A Nordic Monitor hírportál birtokába került dokumentumok szerint Törökország felkészült egy Görögország elleni invázióra.

Édesség

Tatár Csilla titkos boldogsághormonjai.

Sok minden változott meg az utóbbi időben Tatár Csilla (37) életében. Két hónapja másodszor is anyuka lett, emellett – egyelőre próbaképpen – kertes házba költözött, de egy dolog továbbra is állandó, mégpedig a sport. Az ATV műsorvezetője amint az orvosa engedte, visszamerészkedett a futópályára, ahol a kislányával, Mimivel rója a kilométereket – írja a Blikk Online.

„Amikor kiderült, hogy babát várok, abbahagytam a futást. Igaz, a terhességem 30. hetéig edzőterembe jártam és végeztem olyan feladatokat, amiket állapotosan is lehetett, de utána jött a járvány és az édesség – vallotta be Csilla, aki már nagyon várta, hogy újra mozoghasson, sőt futhasson. – Persze ezt még inkább kocogásnak nevezném, mint futásnak, a régi tempómhoz képest ez még semmi, de olyan boldogsághormonokat szabadít fel bennem, ami rám nagyon jó hatással van – árulta el nevetve a műsorvezető, aki akkor szokott hódolni a sportszenvedélyének, miután elviszi kisfiát, Milánt az óvodába.”

Tatár Csilláéknál minden megváltozott, de egy dolog állandó

Budapest - Sok minden változott meg az utóbbi időben Tatár Csilla (37) életében. Két hónapja másodszor is anyuka lett, emellett - egyelőre próbaképpen - kertes házba költözött, de egy dolog továbbra is állandó, mégpedig a sport. Az ATV műsorvezetője amint az orvosa engedte, visszamerészkedett a futópályára, ahol a kislányával, Mimivel rója a kilométereket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96914/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?