Blogolj!

Blogstar kávéház

Igazság

Trianon többféle traumája.

Van, aki némafilmeket néz, van, aki revíziós elképzeléseit engedi szabadjára, vagy éppen vad szexpartikba veti bele magát, de előkerülnek a balták is – és ott van még Bingó, a nyúl… Cserna-Szabó András új, Extra Dry című regényében, miközben történetek sokasága ágazik el és össze, családok mennek tönkre, szinte végig szól a zene, hol Mozart, hol relaxációs tibeti sustorgás, hol thrash metal – derül ki a Népszava Online interjújából.

„A trianoni traumát nagyon nehéz egyetlen igazság szempontjából nézni. Kezdve azon, hogy az igazság nem történelmi fogalom. Semmi nem volt igazságos, se a honfoglalás, se a nagy francia forradalom, se a fáraók uralkodása. Ráadásul minden kornak más a morálja, az igazsága, visszatetsző lenne a mi mai vélt igazságunkat visszavetíteni. Ráadásul nagyon sok Trianon van. Romsics Ignác egyik, Trianonról és a holokausztról szóló esszéjében olvasható, hogy például a zsidó származású magyaroknak egészen mást jelent 1920: a diszkriminációk és a jogvesztések kezdőpontját. De még a saját családomon belül is teljesen más a trauma megélése és foka.”

Bármikor elszabadulhat az őrület - Cserna-Szabó András házassági és nemzeti válságokról

Van, aki némafilmeket néz, van, aki revíziós elképzeléseit engedi szabadjára, vagy éppen vad szexpartikba veti bele magát, de előkerülnek a balták is - és ott van még Bingó, a nyúl... Cserna-Szabó András új, Extra Dry című regényében, miközben történetek sokasága ágazik el és össze, családok mennek tönkre, szinte végig szól a zene, hol Mozart, hol relaxációs tibeti sustorgás, hol thrash metal.

Méltatás

A balliberálisok nácimosdatása.

Gőzerővel mentegeti és bújtatja a baloldal a Hitlert méltató gyurcsányista László Imrét – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ATV Nap Híre című műsorában szerencsétlen mondatnak nevezte László Imre kijelentését. Ő azonban még tovább ment, és párhuzamot vont a magyar kormány és a hitleri Németország között – mutatott rá a HírTv. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint is szerencsétlen kijelentés volt, de szerinte elegendő, hogy a Gyurcsány-párti politikus elnézést kért mondataiért. A Jobbikos Nunkovics Tibor szerint megbocsátható László Imre kijelentése. Karácsony Gergely mindeközben hallgatásba burkolózik, kollégája megnyilvánulását még egy Facebook bejegyzésre sem méltatta.”

A baloldal mentegeti a Hitlert méltató gyurcsányista László Imrét

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ATV Nap Híre című műsorában szerencsétlen mondatnak nevezte László Imre kijelentését. Ő azonban még tovább ment, és párhuzamot vont a magyar kormány és a hitleri Németország között - mutatott rá a HírTv. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint is szerencsétlen kijelentés volt, de szerinte elegendő, hogy a Gyurcsány-párti politikus elnézést kért mondataiért.

Jelzés

A Momentum hazugsácunamija.

Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára az általa vezetett város honlapján állított valótlanságokat a Honvédelmi Sportközpont alapkőletétele kapcsán – így az Origo.hu.

„A baloldali politikus állítása szerint őt a rendezvény előtt egy nappal hívták csak meg, azonban a nyilvánosságra került levelek alapján a meghívó kiküldése három nappal korábban történt, és még aznap visszajeleztek a polgármester kollégái, hogy Nyirati Klára – többedmagával – jelen lesz az eseményen. A momentumos városvezető azt is kifogásolta, hogy nem kapott felszólalási lehetőséget, azonban a munkatársai még csak nem is jelezték, hogy a politikus fel akar szólalni.”

Kiderült: a bajai momentumos polgármester nem mondott igazat

Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára az általa vezetett város honlapján állított valótlanságokat a Honvédelmi Sportközpont alapkőletétele kapcsán. A baloldali politikus állítása szerint őt a rendezvény előtt egy nappal hívták csak meg, azonban a nyilvánosságra került levelek alapján a meghívó kiküldése három nappal korábban történt, és még aznap visszajeleztek a polgármester kollégái, hogy Nyirati Klára - többedmagával - jelen lesz az eseményen.

Szivárogtatás

Törökország destabilizációs kísérlete.

Görögország elleni invázióra készülhetnek? – teszi fel a kérdést a Hirado.hu.

„Szíriában 2011-ben robbant ki polgárháború az 'arab tavasz' részeként. Egy évvel később kialakult egy török–szír határkonfliktus, miután a szír légvédelem lelőtt egy török vadászgépet. Törökország ezután terveket készített arra az esetre, ha a szomszédos országokkal konfliktus alakulna ki. A Nordic Monitor hírportál birtokába került dokumentumok szerint Törökország felkészült egy Görögország elleni invázióra. Elemzők szerint általában az ilyen jellegű kiszivárogtatások célja valamely fél részéről a geopolitikai destabilizáció.”

Törökország felkészült egy Görögország elleni invázióra?

Szíriában 2011-ben robbant ki polgárháború az „arab tavasz" részeként. Egy évvel később kialakult egy török-szír határkonfliktus, miután a szír légvédelem lelőtt egy török vadászgépet. Törökország ezután terveket készített arra az esetre, ha a szomszédos országokkal konfliktus alakulna ki. A Nordic Monitor hírportál birtokába került dokumentumok szerint Törökország felkészült egy Görögország elleni invázióra.

Édesség

Tatár Csilla titkos boldogsághormonjai.

Sok minden változott meg az utóbbi időben Tatár Csilla (37) életében. Két hónapja másodszor is anyuka lett, emellett – egyelőre próbaképpen – kertes házba költözött, de egy dolog továbbra is állandó, mégpedig a sport. Az ATV műsorvezetője amint az orvosa engedte, visszamerészkedett a futópályára, ahol a kislányával, Mimivel rója a kilométereket – írja a Blikk Online.

„Amikor kiderült, hogy babát várok, abbahagytam a futást. Igaz, a terhességem 30. hetéig edzőterembe jártam és végeztem olyan feladatokat, amiket állapotosan is lehetett, de utána jött a járvány és az édesség – vallotta be Csilla, aki már nagyon várta, hogy újra mozoghasson, sőt futhasson. – Persze ezt még inkább kocogásnak nevezném, mint futásnak, a régi tempómhoz képest ez még semmi, de olyan boldogsághormonokat szabadít fel bennem, ami rám nagyon jó hatással van – árulta el nevetve a műsorvezető, aki akkor szokott hódolni a sportszenvedélyének, miután elviszi kisfiát, Milánt az óvodába.”

Tatár Csilláéknál minden megváltozott, de egy dolog állandó

Budapest - Sok minden változott meg az utóbbi időben Tatár Csilla (37) életében. Két hónapja másodszor is anyuka lett, emellett - egyelőre próbaképpen - kertes házba költözött, de egy dolog továbbra is állandó, mégpedig a sport. Az ATV műsorvezetője amint az orvosa engedte, visszamerészkedett a futópályára, ahol a kislányával, Mimivel rója a kilométereket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96914/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?