Blogolj!

Blogstar kávéház

Határ

A magyar orvosok menekülése.

A fiatal orvostanhallgatók több mint fele egyáltalán nem tervezi, hogy itthon gyógyítja a betegeket, a magyar állapotok miatt. A Visszhangnak orvosok is meséltek arról, miért volt életük egyik legjobb döntése, hogy elmentek, milyen 14 év után visszatérni a magyar rendszerbe, vagy épp mi az oka annak, hogy sokan nem merik itt hagyni a hazai egészségügyet – foglalja össze a Népszava Online.

„Dr. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke arról beszélt lapunknak: a járvány alatt szokatlanul sok megkeresés érkezett a kamarához olyan orvosoktól, akik a továbbiakban nem terveznek az egészségügyben dolgozni, mert méltatlannak érezték azt, ami ez idő alatt történt velük. Az idősekkel sem bánik jól a rendszer, többeket a 65 év felettiek közül nem foglalkoztattak tovább azután, hogy ki kellett vonulniuk az ellátásból, illetve sokan a járvány végeztével döntöttek a pályaelhagyás mellett, mivel a költségvetésben nincs bérfedezet, és nem látnak előrelépést ebben az ügyben – mutat rá a szakember. Azt, hogy mennyi lesz a pályaelhagyó, még megtippelni sem lehet. Bár a hivatalos kommunikáció szerint azoknak az orvosoknak is kifizették a bérét, akik otthon maradtak a veszélyhelyzet alatt, mert a rizikócsoportba tartoznak, ez a visszajelzések alapján nem történt meg minden esetben.”

Orvosok a határon

A fiatal orvostanhallgatók több mint fele egyáltalán nem tervezi, hogy itthon gyógyítja a betegeket, a magyar állapotok miatt. A Visszhangnak orvosok is meséltek arról, miért volt életük egyik legjobb döntése, hogy elmentek, milyen 14 év után visszatérni a magyar rendszerbe, vagy épp mi az oka annak, hogy sokan nem merik itthagyni a hazai egészségügyet.

Karosszék

A szolnoki baloldal széthullása.

A Szolnoki Többség – Jobbik, DK, MSZP, Momentum, Szolidaritás 8 önkormányzati képviselője már kisebbségben van a 18 fős testületben, szétesett a baloldali szövetség – jelenti az Origo.hu.

„A csütörtöki ülésen a Fidesz frakciója előterjesztésében kezdeményezte a bizottsági struktúra módosítását, ami komoly ellenállásba ütközött a politikai ellenfelénél. Végül a képviselők megszavazták az átalakítást, amivel megfordultak az erőviszonyok a szolnoki közgyűlésben. A Szolnoki Többség – Jobbik, DK, MSZP, Momentum, Szolidaritás 8 önkormányzati képviselője már kisebbségben van a 18 fős testületben – így értékelte a testületi ülést Radócz Zoltán, a szolnoki baloldal volt polgármesterjelöltje, a Szolnoki Többség frakcióvezetője közösségi oldalán. A politikus szerint ezzel a Fidesz hátradőlhet a karosszékében.”

Elismerte a szolnoki baloldal vezetője, hogy összeomlott a szövetségük

A Szolnoki Többség - Jobbik, DK, MSZP, Momentum, Szolidaritás 8 önkormányzati képviselője már kisebbségben van a 18 fős testületben - írta a közösségi oldalán Radócz Zoltán, a szolnoki baloldal volt polgármesterjelöltje, egyértelművé téve, hogy szétesett a baloldal Szolnokon. A veszélyhelyzetet követően csütörtökön ülésezett először a szolnoki közgyűlés, ami a szokásosnál jóval nagyobb téttel bírt.

Lebukás

A Soros-hálózat gátlástalan hazugsághadjárata.

A védekezésben nem vett részt az ellenzék, csak kamuvideóra futotta az erejéből – emlékeztet a Hirado.hu.

„A Fidesz szerint a járvány megmutatta, hogy a magyarok képesek az összefogásra és a közös védekezésre, de azt is, hogy a baloldal és a Soros-hálózat hogyan működteti 'gátlástalan hazugsághadjáratát'. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy a koronavírus-törvény kapcsán a baloldal hazugságokkal kürtölte tele a világsajtót, valamint megemlítette a baloldali kamuvideót is, amivel a kormányt akarták lejáratni, de – mint mondta – lebuktak – hangzott el az M1 Híradójában.”

A kormányt akarta lejáratni a baloldal a kamuvideóval, de lebuktak

A Fidesz szerint a járvány megmutatta, hogy a magyarok képesek az összefogásra és a közös védekezésre, de azt is, hogy a baloldal és a Soros-hálózat hogyan működteti „gátlástalan hazugsághadjáratát". Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy a koronavírus-törvény kapcsán a baloldal hazugságokkal kürtölte tele a világsajtót, valamint megemlítette a baloldali kamuvideót is, amivel a kormányt akarták lejáratni, de - mint mondta - lebuktak - hangzott el az M1 Híradójában.

Lázadás

Bécs isztambulosodása.

Nagyobb incidensek nélkül folytatódtak szombaton a múlt hét közepén kezdődött tüntetések Bécs tizedik kerületében, a nagy százalékban bevándorlók által lakott Favoritenben. Kurz kancellár ugyanakkor zéró toleranciát hirdetett – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Az Erdogan-hívő tüntetőktől elhatárolódott az ausztriai törökök fő ernyőszervezete is. Sebastian Kurz néppárti kancellár közölte, zéró toleranciát kell alkalmazni, nem akarja, hogy más nyugati fővárosokhoz hasonlóan Bécs utcáit is ellepjék az erőszakos tüntetések. Kurz arra utasította kormánya illetéles tagjait és a hatóságokat, hogy vizsgálják ki, kik tüzelik a tüntetéseket, és növeljék a rendőri jelenlétet. Mára bekérették a külügyminisztériumba a török nagykövetet, Kurz pedig maga egyeztet Bécs zöld-baloldali vezetőivel, hogy miképp tudnak hozzájárulni az ilyen események megakadályozásához. Bécs szabadságpárti (FPÖ-s) alpolgármestere, Dominik Nepp közölte, 'Bécs nem válhat Isztambullá' és zöldpárti alpolgármestertársa, Birgit Hebein lemondását követelte, amiért az részt vett a tüntetésen a kurdok és az antifák oldalán.”

„Bécs nem válhat Isztambullá"

Az egyik oldalon a kurd radikális baloldaliak (a Kurdisztáni Munkáspárt hívei) és antifák, a másik oldalon pedig a Recep Tayyip Erdogan elnököt éltető török nacionalisták (Szürke Farkasok) közt kitört összecsapásokat jelentős rendőri jelenléttel igyekeztek megfékezni. A Wochenblick elemzése szerint a szemben álló felek egy régóta tartó élet-halál harcot exportáltak magukkal Ausztriába, az antifáknak nem sok közük van mindehhez, ők csak „hasznos idióták".

Ítélet

Hunyadi Donatella egzotikus szépsége.

Kiszel Tünde lánya, Hunyadi Donatella a világhírű divatlap, a Vogue internetes oldalán pózolt, ami egyáltalán nem furcsa, ugyanis a fiatal lány hihetetlenül szép – írja a Blikk Online.

„Donatella szinte a szemünk láttára cseperedett fel, hiszen már babaként feltűnt édesanyja híres naptárain, amelyeknek idővel állandó szereplője lett, és az évek alatt a nyakigláb tiniből egzotikus szépségű fiatal nő lett, akin nem véletlenül akadt meg az ítészek szeme. A fiatal szépség ezúttal is egy csodálatos fotót osztott meg a közel 30 ezer követőjével. A fotó különlegessége, hogy tökéletesen kiemeli Donatella természetes szépségét.”

Atyaúristen: Kiszel Tünde lánya valami elképesztően gyönyörű - fotó

Donatella Kiszel Tünde szépség természetes szépség Mint ahogyan arról korábban a Blikk is beszámolt Kiszel Tünde lánya, Donatella a világhírű divatlap, a Vogue internetes oldalán pózolt, ami egyáltalán nem furcsa, ugyanis a fiatal lány hihetetlenül szép.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/96949/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?