Blogolj!

Blogstar kávéház

Funkció

Orbán Viktor oktatása.

Mekk Mesterekkel nehéz, a Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik, többek között erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben, ahol alaposan helyretette az ellenzéket – összegez az Origo.hu.

„Az első kérdés, amit tisztáznunk kell, hogy van ott még valaki?' – kérdezett vissza Orbán Viktor Jakab Pétertől, a Jobbik frakcióvezetőjétől. A miniszterelnök szerint ezeknek a felszólalásoknak megvan a funkciója, jelen esetben az, hogy a Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek. Orbán szerint Jakab 'rendkívül faragatlan beszédmódban' teszi fel a kérdéseit, ezért azt javasolta neki, hogy próbáljon felnőni Bajcsy, Nagyatádi vagy Apponyi szintjére, akiknek a helyén ül. Jakab Péter ezután ismét minősíthetetlen hangnemben kezdett beszélni, erre Kövér László házelnök elvette tőle a szót.”

null

null

Birkózás

Karácsony Gergely meghátrálása.

A Fővárosi Önkormányzat ülésén eldőlt, hogy augusztus 1-jétől Budapest több kerületében drágul a parkolás, és kiderült, hogy Karácsony Gergely letett az egységes parkolási koncepcióról – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Láng Zsolt, a fővárosi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője lapunknak azt mondta, Karácsony Gergely egységes fővárosi parkolási rendszert ígérő választási programpontjának teljesítése két okból nem teljesülhetett: egyrészt a kerületi polgármesterekkel még elvileg sem tudta egyeztetni, másrészt a szakmai munka itt sem indult el. 'Nincs meg a kellő hozzáértés. A múlt év végén a szakmai kifogásaink ellenére áterőltetett rendeletmódosítást a kormányhivatal és a bíróság is jogsértőnek ítélte és megsemmisítette' – mutatott rá Láng Zsolt. Hozzáfűzte, a fővárosi parkolás rendezéséhez komoly társadalmi és szakmai egyeztetést kellene elvégezni. A szabályozás most is egységes, a fővárosi közgyűlés kompetenciája a fizetési övezetek és a parkolási díjak megállapítása, csakhogy a rendszer működtetése a kerületeknél van, és ez számtalan furcsa helyzetet eredményez. Ezek döntő többsége orvosolható lenne most is, persze nem úgy, ahogyan például az Zuglóban történt az elmúlt években, ahol polgármesterként Karácsony saját koalíciójával sem tudott megbirkózni – jegyezte meg a fideszes politikus.”

null

null

Csapás

A korrupció kiszűrése.

Uniós biztos: nincs pénz, ha nincs független igazságszolgáltatás. Szeptemberre készülnek el a jogállam helyzetét is pertraktáló országjelentések – így a Népszava Online.

„Szokatlan nyíltsággal beszélt Didier Reynders igazságügyi biztos az Európai Parlament állampolgári bizottságában arról, miként kell érteni azt az európai bizottsági javaslatot, amely 2021 után az uniós forrásokat a jogállam tiszteletben tartásához kötné. 'A javaslat azt az alapigazságot tükrözi, hogy a közösségi támogatások felhasználásában tapasztalható korrupció és csalások kiszűrése csak úgy lehetséges, ha minden tagállamban független az igazságszolgáltatás, ha a nyomozó hatóságok és az ügyészségek hatékonyan végzik a dolgukat, és az uniós költségvetést végrehajtó állami hatóságok eredményesen dolgoznak. Ha a jogállamiság terén fennálló általános hiányosságok veszélybe sodorják ezen intézmények működését, akkor az EU felfüggesztheti, csökkentheti vagy korlátozhatja a tagállam hozzáférését a közösségi pénzekhez' – fejtette ki hétfőn a belga liberális politikus.”

null

null

Jogsértés

A Sargentini-jelentés hazugsága.

A Magyarországot elítélő Sargenti-jelentésről tárgyal az Európai Unió Bírósága – jelenti a Hirado.hu.

„Elkezdte tárgyalni az Európai Unió Bírósága Magyarország keresetét, amelyet a másfél évvel ezelőtti Sargentini-jelentéssel szemben nyújtott be. A magyar álláspont szerint jogsértően fogadta el az Európai Parlament a jelentést, mert a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe. Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta: a hazug Sargentini-jelentést az EP bevándorláspárti többsége erőltette át, hogy nyomást gyakoroljon Magyarország bevándorláspolitikájára – hangzott el az M1 Híradójában.”

null

null

Hangulat

Bodrogi Gyula várva várt visszatérése.

A járványveszély sem vette el a kedvét, nem vonul „nyugdíjba”, visszatér a színpadra Bodrogi Gyula (86) – számol be róla a Blikk Online.

„– Nálam szóba se került, eszemben sincs visszavonulni. Amikor tudtuk, hogy a színházi élet bizonytalan ideig leáll, már akkor tisztáztuk a vezetőkkel, a későbbiekben, az újraindulás idején számíthatnak rám. Nem szoktam hosszú távra előre gondolkodni, tervezgetni. Amíg megy ez nekem, addig biztosan csinálom majd, és azonnal visszatérek, amikor beindulnak a produkciók. Készen állok újra színpadra lépni – tette hozzá Bodrogi, aki a karantén alatti érzéseire is kitért. A hatalmas múlttal rendelkező művésznek ugyanis nem volt könnyű megszoknia, hogy a hosszú évekre visszanyúló rutinját megszakította egy olyan dolog, ami ellen senki nem tehetett semmit. – Magam sem tudom már hány éve vagyok a szakmában, de pályafutásom során ilyen hosszú leállásra még nem volt példa. Az elején természetesen élveztem, olyan volt, mint egy nyári szünet, csak aztán kicsit hosszabbra nyúlt. Mostanra már nagyon hiányzik a színház és a közönség. Alig várom, hogy újra érezzem az előadásokra készülődés különös hangulatát. Csak remélni tudom, minden ugyanúgy megy majd, mint eddig – zárta gondolatait abban bízva, várhatóan ismét felgördülnek előtte a hazai színházak függönyei.”

null

null

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97002/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?