Blogolj!

Blogstar kávéház

Funkció

Orbán Viktor oktatása.

Mekk Mesterekkel nehéz, a Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik, többek között erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben, ahol alaposan helyretette az ellenzéket – összegez az Origo.hu.

„Az első kérdés, amit tisztáznunk kell, hogy van ott még valaki?' – kérdezett vissza Orbán Viktor Jakab Pétertől, a Jobbik frakcióvezetőjétől. A miniszterelnök szerint ezeknek a felszólalásoknak megvan a funkciója, jelen esetben az, hogy a Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek. Orbán szerint Jakab 'rendkívül faragatlan beszédmódban' teszi fel a kérdéseit, ezért azt javasolta neki, hogy próbáljon felnőni Bajcsy, Nagyatádi vagy Apponyi szintjére, akiknek a helyén ül. Jakab Péter ezután ismét minősíthetetlen hangnemben kezdett beszélni, erre Kövér László házelnök elvette tőle a szót.”

null

null

Birkózás

Karácsony Gergely meghátrálása.

A Fővárosi Önkormányzat ülésén eldőlt, hogy augusztus 1-jétől Budapest több kerületében drágul a parkolás, és kiderült, hogy Karácsony Gergely letett az egységes parkolási koncepcióról – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Láng Zsolt, a fővárosi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője lapunknak azt mondta, Karácsony Gergely egységes fővárosi parkolási rendszert ígérő választási programpontjának teljesítése két okból nem teljesülhetett: egyrészt a kerületi polgármesterekkel még elvileg sem tudta egyeztetni, másrészt a szakmai munka itt sem indult el. 'Nincs meg a kellő hozzáértés. A múlt év végén a szakmai kifogásaink ellenére áterőltetett rendeletmódosítást a kormányhivatal és a bíróság is jogsértőnek ítélte és megsemmisítette' – mutatott rá Láng Zsolt. Hozzáfűzte, a fővárosi parkolás rendezéséhez komoly társadalmi és szakmai egyeztetést kellene elvégezni. A szabályozás most is egységes, a fővárosi közgyűlés kompetenciája a fizetési övezetek és a parkolási díjak megállapítása, csakhogy a rendszer működtetése a kerületeknél van, és ez számtalan furcsa helyzetet eredményez. Ezek döntő többsége orvosolható lenne most is, persze nem úgy, ahogyan például az Zuglóban történt az elmúlt években, ahol polgármesterként Karácsony saját koalíciójával sem tudott megbirkózni – jegyezte meg a fideszes politikus.”

null

null

Csapás

A korrupció kiszűrése.

Uniós biztos: nincs pénz, ha nincs független igazságszolgáltatás. Szeptemberre készülnek el a jogállam helyzetét is pertraktáló országjelentések – így a Népszava Online.

„Szokatlan nyíltsággal beszélt Didier Reynders igazságügyi biztos az Európai Parlament állampolgári bizottságában arról, miként kell érteni azt az európai bizottsági javaslatot, amely 2021 után az uniós forrásokat a jogállam tiszteletben tartásához kötné. 'A javaslat azt az alapigazságot tükrözi, hogy a közösségi támogatások felhasználásában tapasztalható korrupció és csalások kiszűrése csak úgy lehetséges, ha minden tagállamban független az igazságszolgáltatás, ha a nyomozó hatóságok és az ügyészségek hatékonyan végzik a dolgukat, és az uniós költségvetést végrehajtó állami hatóságok eredményesen dolgoznak. Ha a jogállamiság terén fennálló általános hiányosságok veszélybe sodorják ezen intézmények működését, akkor az EU felfüggesztheti, csökkentheti vagy korlátozhatja a tagállam hozzáférését a közösségi pénzekhez' – fejtette ki hétfőn a belga liberális politikus.”

null

null

Jogsértés

A Sargentini-jelentés hazugsága.

A Magyarországot elítélő Sargenti-jelentésről tárgyal az Európai Unió Bírósága – jelenti a Hirado.hu.

„Elkezdte tárgyalni az Európai Unió Bírósága Magyarország keresetét, amelyet a másfél évvel ezelőtti Sargentini-jelentéssel szemben nyújtott be. A magyar álláspont szerint jogsértően fogadta el az Európai Parlament a jelentést, mert a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe. Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta: a hazug Sargentini-jelentést az EP bevándorláspárti többsége erőltette át, hogy nyomást gyakoroljon Magyarország bevándorláspolitikájára – hangzott el az M1 Híradójában.”

null

null

Hangulat

Bodrogi Gyula várva várt visszatérése.

A járványveszély sem vette el a kedvét, nem vonul „nyugdíjba”, visszatér a színpadra Bodrogi Gyula (86) – számol be róla a Blikk Online.

„– Nálam szóba se került, eszemben sincs visszavonulni. Amikor tudtuk, hogy a színházi élet bizonytalan ideig leáll, már akkor tisztáztuk a vezetőkkel, a későbbiekben, az újraindulás idején számíthatnak rám. Nem szoktam hosszú távra előre gondolkodni, tervezgetni. Amíg megy ez nekem, addig biztosan csinálom majd, és azonnal visszatérek, amikor beindulnak a produkciók. Készen állok újra színpadra lépni – tette hozzá Bodrogi, aki a karantén alatti érzéseire is kitért. A hatalmas múlttal rendelkező művésznek ugyanis nem volt könnyű megszoknia, hogy a hosszú évekre visszanyúló rutinját megszakította egy olyan dolog, ami ellen senki nem tehetett semmit. – Magam sem tudom már hány éve vagyok a szakmában, de pályafutásom során ilyen hosszú leállásra még nem volt példa. Az elején természetesen élveztem, olyan volt, mint egy nyári szünet, csak aztán kicsit hosszabbra nyúlt. Mostanra már nagyon hiányzik a színház és a közönség. Alig várom, hogy újra érezzem az előadásokra készülődés különös hangulatát. Csak remélni tudom, minden ugyanúgy megy majd, mint eddig – zárta gondolatait abban bízva, várhatóan ismét felgördülnek előtte a hazai színházak függönyei.”

null

null

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97002/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?