Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Sorompó

Az Európai Unió határnyitása.

Július első napján, azaz szerdán megkezdődhet az Unió külső határainak fokozatos megnyitása. A lista összeállításakor a huszonhetek elsősorban az adott országra jellemző járványhelyzetet és a hatályban lévő korlátozó intézkedéseket mérlegelték bizonyos gazdasági és társadalmi megfontolások mellett – foglalja össze a Népszava Online.

„Egyelőre 14 ország, illetve feltételesen Kína állampolgárai előtt nyílik meg az út a közösség területére – így döntött a kormányok képviselőiből álló EU Tanács a vártnál is hosszabb és keservesebb viták után. Egyelőre érvényben marad a beutazási tilalom nagyjából 150 állam, köztük az Egyesült Államok és Oroszország polgáraival szemben. A tagállamoknak nem kötelező végrehajtaniuk a tanácsi ajánlásokat, mivel a határőrizet nem tartozik a közösség hatáskörébe. Ugyanakkor nem javallott a partnerekkel történő egyeztetés nélkül fölengedniük a sorompót a kedvezményezettek listáján nem szereplő országok lakói előtt. A beutazási tilalom alól felmentett államok: Algéria, Ausztrália, Dél-Korea, Grúzia, Kanada, Japán, Marokkó, Montenegró, Ruanda, Szerbia, Thaiföld, Tunézia, Új Zéland és Uruguay. A kínaiak csak akkor nyerhetnek bebocsátást az EU területére, ha a pekingi kormány is úgy dönt, hogy beengedi az országba az uniós állampolgárokat. A négy európai miniállam – Andorra, Monaco, San Marino és a Vatikán – lakói, illetve a brit állampolgárok ugyanolyan utazási szabadságot élvezhetnek, mint az EU polgárai.”

Lassan felengedi a sorompót az EU

Július első napján, azaz szerdán megkezdődhet az Unió külső határainak fokozatos megnyitása. A lista összeállításakor a huszonhetek elsősorban az adott országra jellemző járványhelyzetet és a hatályban lévő korlátozó intézkedéseket mérlegelték bizonyos gazdasági és társadalmi megfontolások mellett.

Rágalom

A baloldal hírhamisítási botrányai.

A baloldali kamuvideós botrány miatt – érthetően – azonnal mindenkinek eszébe jutott a bajai videóhamisítás ügye. Az elmúlt években azonban nem ez volt az egyetlen baloldali hazugságbotrány. A kisebb ügyeket nem is említi, a legnagyobb botrányokat eleveníti fel az Origo.hu.

„2020 elején az MSZP-nek már volt egy Korózséhoz hasonló fake news-ügye. Januárban Bangóné Borbély Ildikó a miskolci kórház szülészeti osztályának orvosait és a kórház főigazgatóját vádolta meg azzal, hogy 2016-ban egy roma nőt származása miatt sterilizáltak, hogy ne szülhessen gyereket. 'Az akkor 23 éves gyermektelen nőt a műtőasztalon meddővé tették...' – mondta Bangóné Borbély Ildikó, aki a vádat egy névtelen levélre alapozva fogalmazta meg. A szocialista politikus, bár elismerte, hogy nem ért hozzá, bizonytalan eredetű levelek alapján vádaskodni kezdett. Tüntetést szervezett a kórház elé, a baloldali sajtó pedig ezúttal is a szocialisták segítségére próbált sietni. Kételkedés nélkül jelentek meg cikkek a miskolci szülészet orvosainak „rasszista bűncselekményéről'. Bangónéval kórusban követelték Kásler Miklós azonnali lemondását és az orvosok számonkérését. A szocialisták azonban ezúttal is hamar lelepleződtek. Az MSZP-közeli 168 óra, amely elsőként közölte az állítólagos esetről szóló cikket, levette azt online oldaláról. A kórház ugyanis tételesen megcáfolta Bangóné vádjait.”

Évek óta egymást követik a baloldal hírhamisítási botrányai, csalásai

A baloldali kamuvideós botrány miatt - érthetően - azonnal mindenkinek eszébe jutott a bajai videóhamisítás ügye. Az elmúlt években azonban nem ez volt az egyetlen baloldali hazugságbotrány. A kisebb ügyeket nem is említjük, a legnagyobb botrányokat elevenítjük fel. 2003. szeptember 15-én egy Teller Edének tulajdonított levél jelent meg a Népszabadságban „ Rossz hírek a szülőföldemről" címmel.

Változás

Az álcivilek leleplezése.

A külföldről pénzelt nem kormányzati szervezeteknek, azaz NGO-knak lobbistaként kellene regisztrálniuk magukat – javasolja a Századvég. A kormány már dolgozik a Brüsszel által megtorpedózott, 2017-es civil átláthatósági törvényt felváltó jogszabályon – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A célok tehát maradnak, az eszközök azonban mindenképp változnak. A Századvég vonatkozó elemzése szerint Magyarországnak a nyugati minták alapján, azok tanulmányozásával érdemes lenne olyan szabályozási keretet kialakítani, amely 'lehetővé teszi a magyar nemzetállam belpolitikájába aktívan beavatkozó nem kormányzati aktorok lobbiszervezetté, illetve lobbicéggé nyilvánítását és ilyen módon lobbistaként való nyilvántartásukat.' Az NGO-k valójában lobbistaként működnek, és külföldi érdekeket jelenítenek meg, ugyanakkor egyelőre – amiként mindmáig számos országban – a civil szervezetekre vonatkozó törvények érvényesek rájuk. A Századvég minapi közlése szerint itt lenne az ideje változtatni ezen.”

Lobbisták lehetnek az álcivilek

Az Európai Bizottság és a magyar állam közötti kommunikáció révén születik majd meg a megoldás arra vonatkozóan, milyen kötelezettségek bevezetésével lehet elérni a civil szervezetek átláthatóságát - szűrhető le az Igazságügyi Minisztérium részéről elhangzott eddigi nyilatkozatokból. Az Európai Unió Bírósága által megsemmisített 2017-es civil törvény alapvető céljait a kormány nem adja fel, erre Orbán Viktor miniszterelnök is utalt rádióinterjújában.

Tiltás

A globális közösségi média cenzúrája.

Csúcsra jár a baloldali kettős mérce a globális közösségi médiában, melynek áldozata a jobboldal – olvasható a Hirado.hu-n.

„Az Egyesült Államokban hetek óta tartó zavargások és rasszizmusellenes tüntetések nyomán az önmagukat jogvédőknek nevezők valósággal vadásznak azokra a tartalmakra, amelyeket valakire vagy valamilyen csoportra nézve sértőnek lehet minősíteni. Ezeket azonnal felkapják és világgá kürtölik. A közösségi oldalak ezért minden korábbinál keményebb öncenzúrát vezettek be. Ez alól még a világ legnagyobb hatalmú embere, az amerikai elnök sem kivétel. Az egyik ilyen közösségi média Donald Trump fiókját tiltotta le – hangzott el az M1 Híradójában.”

Cenzúra a globális közösségi médiában

Az Egyesült Államokban hetek óta tartó zavargások és rasszizmusellenes tüntetések nyomán az önmagukat jogvédőknek nevezők valósággal vadásznak azokra a tartalmakra, amelyeket valakire vagy valamilyen csoportra nézve sértőnek lehet minősíteni. Ezeket azonnal felkapják és világgá kürtölik. A közösségi oldalak ezért minden korábbinál keményebb öncenzúrát vezettek be.

Értékrend

Puskás Peti pálfordulása.

A Potyautas legújabb sztárvendége Puskás Peti, aki Garami Gábornak mesélt többek között arról, hogyan telt a karanténidőszak, mikor lesz duett szerelmével, Dallos Bogival, és válaszolt arra a kérdésre is, egy másik életben mit csinálna, hol élne – így a Blikk Online.

„A 36 éves énekes őszintén beszél múltjáról, a féktelen bulizásokról, sikereiről és kudarcairól. Peti szerencsésnek tartja magát, mivel állítása szerint mindig jókor tudott jó helyen lenni, ezáltal folyamatosan záporoztak hozzá a jobbnál jobb lehetőségek és mindig rengeteg munkája volt. Most viszont azt mondja, a 10 évvel ezelőtti énje és a mostani tűz és víz, már nem akar minden nap bulizni, csajozni és 'rocksztárkodni', teljesen más értékrendje lett és ma már tud nemet mondani azért, hogy minél több időt tölthessen szerettei körében.”

Puskás Peti: már nem akarok minden nap bulizni, csajozni és „rocksztárkodni" - videó

Potyautas Puskás Peti Garami Gábor Dallos Bogi A Potyautas legújabb sztárvendége Puskás Peti, aki Garami Gábornak mesélt többek között arról, hogyan telt a karanténidőszak, mikor lesz duett szerelmével, Dallos Bogival, és válaszolt arra a kérdésre is, egy másik életben mit csinálna, hol élne. A 36 éves énekes őszintén beszél múltjáról, a féktelen bulizásokról, sikereiről és kudarcairól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97050/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?