Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Idén nyáron is tüzes pokol lesz a 3-as metrón

Klíma ugyanis egyelőre biztosan nem kerül a szerelvényekbe. Ezt már február óta tudjuk és a koronavírus-járvány sem segített a helyzeten.

Fotó: Magyar Építők

A metrókocsik légkondicionálásának műszaki megoldása nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik - nyilatkozta a Pesti Hírlapnak márciusban Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke, aki egyébként a BKV igazgatótanácsának is tagja és másfél évtizeden át dolgozott metróvezetőként, szóval valamennyire konyít ezekhez a járgányokhoz. Pedig Karácsony Gergely egyik leghangzatosabb választási ígérete volt, hogy amint főpolgármesteri székbe juttatják a budapestiek, ő bizony azonnal lehűti a kedélyeket és a metrókocsikat is, de mint az gyorsan kiderült, ez meglehetősen felelőtlen ígéretnek bizonyult.

Karácsony kezében a szauna kulcsa, de esze ágában sincs kinyitni

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Itt az újabb klímavészhelyzet! Nem, nem, ezúttal nem a Thundberg-féle szájtépésről van szó, hanem a 3-as metró légkondicionálásáról. Amit Karácsony elvileg akar, gyakorlatilag meg mégsem.

Eleinte úgy tűnt, hogy a légkondik beszerelése a felújított orosz metrókocsikba nem is lehetséges, mivel egészen egyszerűen a járművek váza nem bírja el a klímát, de most már elvileg ez a probléma áthidalható lenne. Több dolog is akadályozza azonban a szerelvények klimatizálását, az egyik éppen az orosz cég, amely felújította a kocsikat. A Metrovagonmas 30 év garanciát adott a metrókocsikra, de ha hozzányúlnak a járművek szerkezetéhez, felmondhatják a garanciát.

Ugyan bejelentkezett két cég, amely a saját költségén elkészítené egy-egy légkondival felszerelt kocsi prototípusát, így kiderülne, hogy valóban megoldható-e a klímaválság probléma és ha igen, hogyan - írja a Pesti Hírlap, ehhez viszont komoly szerkezeti átalakításra lenne szükség, amit azonban egyelőre a Metrovagonmas nem enged.

A gyártó és a BKV viszonya egyébként sem felhőtlen, a budapesti vállalat több mint 6 milliárd forintos kötbérre pereli az oroszokat a felújítási késedelmek és a kocsik hibái miatt, így az is nagy csoda lenne, ha 2021 nyarán már klimatizált metrón utazhatnának a fővárosi tömegközlekedők. Pedig ha a BKV megnyeri a pert, az összegből - legalábbis Karácsony Gergely szerint - megvalósulhatna a korszerűsítés. 

Címkék: 3-as metró, bkv, budapest
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97085/pics/lead_800x600.jpg
3-as metró,bkv,budapest
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

„Micsoda kilátás” – Orbán Viktornál járt Hosszú Katinka

2020.07.30. 15:25
A találkozóról úszóklasszisunk számolt be közösségi oldalán.

Közlekedés: dugókat hozhat a budapesti városvezetés döntése

2020.07.24. 08:10
Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke csütörtökön egy budapesti háttérbeszélgetésben bejelentette, hogy a városvezetés egyszerre több mint egy tucat helyszínen …

Lánchíd-gate: egyre érthetetlenebb a főváros szerencsétlenkedése

2020.07.18. 17:20
A budapesti Fidesz most azon lamentál, vajon Draskovics Tibor vagy Tüttő Kata nem mond igazat. Netán egyikük se. Hiszen a Lánchíd felújítása körüli fővárosi …

Karácsonyék szerencsétlenkedése miatt százmilliókat és fejlesztéseket bukik Budapest

2020.07.17. 14:05
Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki …

Autómentes lesz a Városliget

2020.07.17. 10:35
Lezárják a Kós Károly sétányt, a liget a gyalogosoké és a bicikliseké lesz.

Hétfőtől lezárják a Nyugati pályaudvarnál a Westend felé vezető mozgólépcsőket

2020.07.16. 17:20
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a 3-as metróvonal felújítása részeként újabb állomáson, a …

Július 1-jén újraindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

2020.06.25. 11:15
A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten.

Döntött a fővárosi közgyűlés: drágul a parkolás Budapesten

2020.06.24. 14:55
A parkolási rendelet módosításáról döntött szerdán a fővárosi közgyűlés. Több kerület parkolási zónáiban emelkedik a parkolási díj augusztus 1-től.

Durván lecsapott a vihar a fővárosra

2020.06.14. 15:10
Csak úgy ömlött az eső vasárnap Budapesten, mintha dézsából öntötték volna. Több utcát teljesen elárasztott a víz.

Szombattól rövidített útvonalon jár a 2-es villamos

2020.06.09. 20:25
Szombattól nem árt résen lennünk, ha a fővárosban közlekedünk, ugyanis rövidített útvonalon fog járni a 2-es villamos a Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új …

Ezeket a cikkeket olvastad már?