Blogolj!

Blogstar kávéház

Rombolás

Soros György radikális káoszelmélete.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben kibontakozott és jelenleg is megfigyelhető össztársadalmi nyugtalanság mögött a hagyományos értelemben vett progresszív politikai lobbin kívül egy formabontó, társadalmi átalakítást megcélzó kísérlet húzódik, amely egyszerre két irányból erodálja az amerikai nemzet keretrendszerét – olvasható az Origo.hu-n.

„Összevetve a fent említett, az amerikai társadalom 'megreformálására' tett, két irányból foganatosított kísérletet, szemmel láthatóan kirajzolódnak a közös pontok és célok. Amíg a társadalmi feszültségeket kihasználva egyes szélsőbaloldali szervezetek a közrend megbontásán keresztül igyekeznek elérni az olyan szélsőséges céljaikat, mint a bűnüldöző szervek forrásainak az elvonása vagy a tőkeelosztás feletti jog kisajátítása, addig az igazságügy helyi szintjein is megjelennek azon tisztviselők, akik hasonló módon, radikálisan liberalizálni akarják a törvénykezést. Ezen folyamatok következményei az elmúlt hetekben tárultak a világ szeme elé: a progresszivitás nevében alkalmazott radikális reformkísérleteknek köszönhetően az amerikai társadalom erre fogékony rétege soha nem látott mértékben vált polarizálttá, erőszakossá és szélsőségessé. Tehát Soros György társadalomátalakítással kapcsolatos ambíciói hatalmas veszélyt jelentenek az Egyesült Államok közrendjére, hosszú távon akár helyrehozhatatlan rombolást okozva a társadalomban.”

Soros György radikális kísérletei káoszba taszítják az Egyesült Államokat

Az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben kibontakozott és jelenleg is megfigyelhető össztársadalmi nyugtalanság mögött a hagyományos értelemben vett progresszív politikai lobbin kívül egy formabontó, társadalmi átalakítást megcélzó kísérlet húzódik, amely egyszerre két irányból erodálja az amerikai nemzet keretrendszerét - írta a Századvég a legújabb elemzésében.

Vizsgálat

Brüsszel politikai bunkósbotja.

Az Európai Bizottság új, átfogó, minden tagállamra kiterjedő vizsgálatot szeretne indítani. Többek között azt vizsgálná, hogy mennyire független az igazságszolgáltatás a tagállamokban, mennyire hatékony a korrupcióellenes harc, van-e médiaszabadság, és hogyan működik a fékek, ellensúlyok rendszere. Ez egyfajta politikai bunkósbot is lehet – írja a Hirado.hu.

„Hangsúlyozta, a tervek szerint az egységes, átfogó vizsgálatban az Európai Bizottság azt vizsgálja majd, hogy mennyire független az igazságszolgáltatás a tagállamokban, mennyire hatékony a korrupcióellenes harc, van-e médiaszabadság, és hogyan működik a fékek, ellensúlyok rendszere. A járvány miatt egy új szempontot is vizsgálnak majd, mégpedig azt, hogy hogyan működtek a járvány megfékezése érdekben hozott rendkívüli intézkedések. Hozzátette, egyelőre azonban egy felállított, minden tagállamra kivetíthető szempontrendszer még nem készült el. Éppen ezért a magyar kormány úgy véli, amíg nem készül el az egységes kritériumrendszer, addig a vizsgálatokat politikai bunkósbotként lehet használni.”

Politikai bunkósbotként használhatja a bizottság a tagállamok vizsgálatát

Az Európai Bizottság új, átfogó, minden tagállamra kiterjedő vizsgálatot szeretne indítani. Többek között azt vizsgálná, hogy mennyire független az igazságszolgáltatás a tagállamokban, mennyire hatékony a korrupcióellenes harc, van-e médiaszabadság, és hogyan működik a fékek, ellensúlyok rendszere. A járvány miatt egy új szempontot is vizsgálnak majd, hogy hogyan működtek a járvány megfékezése érdekben hozott rendkívüli intézkedések.

Kínálat

Az ingatlanpiac árzuhanása.

A fővárosban 15-20 százalékkal lenyomta az (al)bérleti díjakat a rövid távú lakáskiadások lenullázódása. Vidéken nem ennyire drámai a helyzet – elemez a Népszava Online.

„Június végén átlagosan havi 150 ezer forintért kínálták a bérbe vehető lakásokat Budapesten, ez pedig a koronavírus-járvány előtti, februári időszakhoz képest 10 százalékkal alacsonyabb díjakat jelent. Az áresés nagymértékben a rövid távú lakáskiadás lenullázódásának köszönhető, turisták híján ugyanis erre nem volt kereslet. Az elmúlt négy hónapban emiatt Budapesten negyedével bővült a kiadó lakóingatlanok kínálata, és már több mint 13 500 hirdetésből válogathatnak a kiadó lakást keresők – mutatott rá Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Több városrészben jóval komolyabb áresés következett be, főként a drágább, belvárosi területeken. Az I. kerületi lakások átlagos bérleti díja 40 ezerrel forinttal lett kevesebb, azaz 20 százalékkal 160 ezer forintra csökkent. A VI. kerületben 15 százalékkal szintén 160 ezer forintra, az V. kerületben pedig 17 százalékkal 190 ezer forintra estek a havi bérleti díjak. Vagyis ezekben a kerületekben 35-40 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni havonta, mint a járvány előtt.”

Olcsóbbak lettek a kiadó lakások

A fővárosban 15-20 százalékkal lenyomta az (al)bérleti díjakat a rövid távú lakáskiadások lenullázódása. Vidéken nem ennyire drámai a helyzet. Június végén átlagosan havi 150 ezer forintért kínálták a bérbe vehető lakásokat Budapesten, ez pedig a koronavírusjárvány előtti, februári időszakhoz képest 10 százalékkal alacsonyabb díjakat jelent.

Összekapaszkodás

A magyarság közös imája.

Visszatér eredeti helyszínére a Mária Országa Imaközösség elsőpénteki rózsafüzér-imádsága, az eseményt azonban továbbra is közvetíteni fogja a Mária Rádió Facebook-oldala. A szervezők várnak mindenkit pénteken délután 4-től a Várkert Bazár fölötti Mária-szobornál, ahol Székely János püspök, a közösség védnöke is jelen lesz – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Székely János szombathelyi megyéspüspök lett a Mária Országa Imaközösség védnöke és lelkivezetője – tájékoztatta lapunkat Kiss Antal teológus, a közösség életre hívója. Kiss Antal elmondta, a trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából a 2020-ról 2021-re halasztott budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig a keresztény Magyarországért és keresztény Európáért fognak imádkozni. Szeptembertől tizenkét hónapon át minden elsőpénteki rózsafüzér imádság harmadik tizedét Európa egységéért fogja mondani egy-egy más nemzetből érkező, meghívott vendég. Először a hét trianoni szomszéd ország kerül sorra – ismertette. A júliusi, immáron hetedik alkalomra Székely János mellett Michael August Blume-t, hazánk apostoli nunciusát is meghívták, az imádságra pedig a koronavírus-járvány előtti helyén, a budavári Mária-szobornál kerül sor.”

Pénteken folytatódik a közös ima Magyarországért

Székely János szombathelyi megyéspüspök lett a Mária Országa Imaközösség védnöke és lelkivezetője - tájékoztatta lapunkat Kiss Antal teológus, a közösség életre hívója. Kiss Antal elmondta, a trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából a 2020-ról 2021-re halasztott budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig a keresztény Magyarországért és keresztény Európáért fognak imádkozni.

Siralom

A Barca-csillag megalázása.

Botrány a Barcelonánál: Quique Setién vezetőedzőnél Antoine Griezmann az Atlético Madrid elleni meccs során a cserepadon kezdett, és csak a 90. percben lépett pályára, ami rengeteg embert meghökkentetett – így a Blikk Online.

„A Mundo Deportivo napilap szerint a sztárjátékos rendkívül 'megalázónak' érzi ahogy az edzője bánik vele és 'teljesen érthetetlen' döntéseket hoz. A csatár testvére, Theo közösségi oldalára azt írta: 'legszívesebben sírnék'. Az Atlético mestere, a Griezmannból sztárt faragó Diego Simeone is csak annyit mondott, hogy nem érti miért mellőzik a futballsztárt a Barcelonából. Setién belátta, hogy nem volt túl ésszerű döntés a meccs végén becserélni a támadót, de hozzátette, hogy mindenki nem játszhat egyszerre.”

Botrány a Barcelonánál: a csapat egyik legnagyobb sztárját alázta meg az edző

spanyol foci fc barcelona atletico madrid megalázás Antoine Griezmann a Barcelona legutóbbi meccsén a 90. percben lépett pályára. /Fotó: Northfoto Quique Setién vezetőedzőnél Antoine Griezman az Atlético Madrid elleni meccs során a cserepadon kezdett, és csak a 90. percben lépett pályára, ami rengeteg embert meghökkentetett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97090/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?