Blogolj!

Blogstar kávéház

Felmentés

A ferencvárosi balliberálisok széthullása.

Bírósági ítélet, nyomozás, sőt feljelentés nélkül rács mögé küldene Ferencváros polgármestere egy önkormányzati cégvezetőt, igaz, a fideszesekkel való leszámolást már októberben meghirdette. Személye azonban egyre vállalhatatlanabb a balliberális pártoknak is – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Információink szerint azonban egy bizottsági ülésen elhangzott: az ügyvédek az átvilágítási anyagban nem találtak olyan tényt, amely a feljelentést megalapozná. Ilyen körülmények között vetemedett tehát Baranyi a becsületsértő kijelentésre, hozzátéve, 'akár kétszázmilliót is megérne' neki Sebők eltávolítása – utalt az azonnali hatályú felmentés esetleges költségeire. Nem csoda, hogy feszült volt a polgármester, ugyanis – miután előterjesztései már a bizottságokban sem kapták meg a kellő támogatást – napirend előtt az MSZP és a DK bejelentette, nem vesznek részt a továbbiakban a Baranyit támogató ellenzéki összefogásban, csak eseti ügyekben szavaznak mellette. Tehát a polgármester már csak négy momentumos, egy LMP-s és egy párbeszédes szavazatra számíthat biztosan, ezzel támogatói kisebbségbe kerültek a testületben. Göd és Szolnok után így újabb önkormányzatnál borult a balliberális koalíció.”

Ferencvárosban is bomlik a baloldal

„Már most börtönben lenne a helye" - jelentette ki Baranyi Krisztina polgármester nagy nyilvánosság előtt a tegnapi, online közvetített képviselő-testületi ülésen a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatójáról. A hajléktalan-foglal-koztatásban országosan elismert Feszofe Kft.

Rombolás

Az anarchista ámokfutók történelemhamisítása.

A féktelen rombolás, az erőszak és a történelemhamisítás jegyében szerdán is folytatódott a radikális baloldal ámokfutása Amerika-szerte – foglalja össze az Origo.hu.

„Egyetlen nap leforgása alatt távolították el az Ohio állambeli Columbusból a nagy felfedező, Kolumbusz Kristóf emlékművét, a Konföderáció volt fővárosából, Richmondból 'Stonewall' Jackson tábornok szobrát, illetve Mississippi állam történelmi zászlóját. Bostonban eldöntötték, hogy eltávolítják a rabszolgákat felszabadító Lincoln elnök szobrát. Megszólalt a seattle-i anarchisták által meggyilkolt egyik – egyébként afroamerikai – fiú apja. A könnyeivel küszködő férfi megrendítő interjút adott a Fox Newsnak. New Yorkban pedig egy radikális baloldali afroamerikai aktivista 'fekete Júdásnak' bélyegezte a fekete bőrű rendőröket, miközben trágárkodva szidalmazta őket. Közben zajlik a radikális baloldali autonóm zóna felszámolása Seattle-ben, amit letartóztatások sora kísér.”

Folytatódik a radikális baloldal rombolása és történelemhamisítása

A féktelen rombolás, az erőszak és a történelemhamisítás jegyében szerdán is folytatódott a radikális baloldal ámokfutása Amerika-szerte. Egyetlen nap leforgása alatt távolították el az Ohio állambeli Columbusból a nagy felfedező, Kolumbusz Kristóf emlékművét, a Konföderáció volt fővárosából, Richmondból „Stonewall" Jackson tábornok szobrát, illetve Mississippi állam történelmi zászlóját.

Erőfeszítés

Brüsszel színvak neomarxizmusa.

Miközben Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos azt mondta, a testület harcolni fog azért, hogy javuljon a faji sokszínűség az uniós testületekben, Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója rámutat: az Európában élő és jelentősnek mondható kisebbségek ügyeire nem fordítottak elegendő figyelmet – így a Hirado.hu.

„Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint visszás az uniós biztos nyilatkozata, mert úgy akarják a faji sokszínűséget megvalósítani, hogy az Európában élő és jelentősnek mondható kisebbségek ügyeire nem fordítottak elegendő figyelmet. Ráadásul az Európai Uniónak színvaknak kellene maradnia. Az ismertetett törekvés pedig már a liberalizmuson is túlmutat. Tóth Norbert szerint ez már inkább szélsőbaloldali, neomarxista vonulat. Hozzátette, Margarítisz Szkínász arra hivatkozik, hogy az Európai Unió és Európa területén komoly hagyományai vannak a kisebbségek védelmének. Ha ez így van, akkor az Európai Unió miért nem tesz erőfeszítéseket annak érdekében, hogy segítse a nemzeti kisebbségek törekvéseit, miért nem képviseli a romániai magyarok, a franciaországi bretonok vagy a katalánok érdekeit?”

A faji sokszínűséget szorgalmazza, a nemzeti kisebbségek ügyét negligálja az Európai Unió

A faji kérdés már az Európai Unió legfelsőbb szintjéig is elért. Mközben Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos azt mondta, a testület harcolni fog azért, hogy javuljon a faji sokszínűség az uniós testületekben, Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója rámutat: az Európában élő és jelentősnek mondható kisebbségek ügyeire nem fordítottak elegendő figyelmet.

Süllyedés

A Hableány-katasztrófa rejtélyei.

Részletes jelentés készült a Hableány-katasztrófáról. Kiderült, a Viking Sygn több mint 12 kilométer/órás sebességgel haladt, másodpercek alatt összepréselte és elsüllyesztette az útjába kerülő kis sétahajót – számol be róla a Népszava Online.

„A Parlamentet elhagyva kezdett gyorsítani a Viking Sigyn, és elkezdte felvenni a Margit híd meghajózásához szükséges irányt. Eközben a Hableány keresztezte a másik hajó útját, átkerült annak jobb oldalára. A keresztezéskor, 21:00-kor, 190 méterre voltak egymástól. A Viking Sigyn egyre gyorsított, elérte a 12,4 km/h-t, jóval gyorsabb volt már, mint a Hableány. Rohamosan csökkent közöttük a távolság, így a Margit híd hídnyílásába egyszerre mentek be. 21 óra 05 perckor a két hajó a híd alatt összeütközött. A Viking Sigyn maga előtt tolva keresztbe fordította, majd oldalára döntötte a Hableányt, ami 7 másodperc alatt elsüllyedt, a nyitott utastéren lévők a vízbe estek, de legtöbben a hajó belsejében rekedtek. Az ütközés után a Viking Sigyn kabinos személyhajó STOP manővert hajtott végre. A jelentés azt írja, hogy a Viking Sigynnek kockázatos lett volna a hídpillérek között maradnia, ezért az ütközés után kihajózott a híd alól, majd közvetlenül utána megállt. A személyzet mentőgyűrűket dobott a vízbe, és mentőcsónakkal is megkezdték a mentést. Ebbe a környéken lévő hajók is bekapcsolódtak.”

Részletes jelentés készült a Hableány-katasztrófáról

A Viking Sygn több mint 12 kilométer/órás sebességgel haladt, másodpercek alatt összepréselte és elsüllyesztette az útjába kerülő kis sétahajót. A Közlekedésbiztonsági Szervezet oldalán elérhető egy olyan időközi jelentés, amelyben elég részletesen rekonstruálják a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn 2019. május 29-ei balesetét - írja az Index, szemlézve az elemzés megállapításait.

Pusztítás

Robbie Williams halálos fenyegetése.

Lefejezésükkel fenyegetőztek ismeretlenek, amikor a híres brit popsztár, Robbie Williams és felesége, Ayda Fields a földrengésben kis híján elpusztult Haitire utazott segíteni – idézi fel a Blikk Online.

„Elképesztő történetről számol be a brit Metro: a 10 évvel ezelőtti földrengés majdnem elpusztította a karib térségben lévő Haitit. A tragédia után nemsokkal a helyszínre érkezett Robbie Williams és felesége, Ayda Fields. Az énekes ugyanis az UNICEF nagyköveteként szeretett volna részt venni a helyreállítási munkálatokban. Most, 10 évvel később a sztárpár kitálalt, mondván, nem volt annyira szívélyes a vendéglátás: ismeretlenek ugyanis megfenyegették őket, hogy lefejezik az énekest és a feleségét is. Két nap után ezért elhagyták a szigetet.”

Lefejezéssel fenyegették meg Robbie Williamst és feleségét

Lefejezésükkel fenyegetőztek ismeretlenek, amikor a híres brit popsztár, Robbie Williams és felesége, Ayda Fields a földrengésben kis híján elpusztult Haitire utazott segíteni. Elképesztő történetről számol be a brit Metro: a 10 évvel ezelőtti földrengés majdnem elpuszította a karib térségben lévő Haitit. A tragédia után nemsokkal a helyszínre érkezett Robbie Williams és felesége, Ayda Fields.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97141/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

2020.08.05. 18:05
Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az …

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?