Blogolj!

Blogstar kávéház

Felmentés

A ferencvárosi balliberálisok széthullása.

Bírósági ítélet, nyomozás, sőt feljelentés nélkül rács mögé küldene Ferencváros polgármestere egy önkormányzati cégvezetőt, igaz, a fideszesekkel való leszámolást már októberben meghirdette. Személye azonban egyre vállalhatatlanabb a balliberális pártoknak is – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Információink szerint azonban egy bizottsági ülésen elhangzott: az ügyvédek az átvilágítási anyagban nem találtak olyan tényt, amely a feljelentést megalapozná. Ilyen körülmények között vetemedett tehát Baranyi a becsületsértő kijelentésre, hozzátéve, 'akár kétszázmilliót is megérne' neki Sebők eltávolítása – utalt az azonnali hatályú felmentés esetleges költségeire. Nem csoda, hogy feszült volt a polgármester, ugyanis – miután előterjesztései már a bizottságokban sem kapták meg a kellő támogatást – napirend előtt az MSZP és a DK bejelentette, nem vesznek részt a továbbiakban a Baranyit támogató ellenzéki összefogásban, csak eseti ügyekben szavaznak mellette. Tehát a polgármester már csak négy momentumos, egy LMP-s és egy párbeszédes szavazatra számíthat biztosan, ezzel támogatói kisebbségbe kerültek a testületben. Göd és Szolnok után így újabb önkormányzatnál borult a balliberális koalíció.”

Ferencvárosban is bomlik a baloldal

„Már most börtönben lenne a helye" - jelentette ki Baranyi Krisztina polgármester nagy nyilvánosság előtt a tegnapi, online közvetített képviselő-testületi ülésen a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatójáról. A hajléktalan-foglal-koztatásban országosan elismert Feszofe Kft.

Rombolás

Az anarchista ámokfutók történelemhamisítása.

A féktelen rombolás, az erőszak és a történelemhamisítás jegyében szerdán is folytatódott a radikális baloldal ámokfutása Amerika-szerte – foglalja össze az Origo.hu.

„Egyetlen nap leforgása alatt távolították el az Ohio állambeli Columbusból a nagy felfedező, Kolumbusz Kristóf emlékművét, a Konföderáció volt fővárosából, Richmondból 'Stonewall' Jackson tábornok szobrát, illetve Mississippi állam történelmi zászlóját. Bostonban eldöntötték, hogy eltávolítják a rabszolgákat felszabadító Lincoln elnök szobrát. Megszólalt a seattle-i anarchisták által meggyilkolt egyik – egyébként afroamerikai – fiú apja. A könnyeivel küszködő férfi megrendítő interjút adott a Fox Newsnak. New Yorkban pedig egy radikális baloldali afroamerikai aktivista 'fekete Júdásnak' bélyegezte a fekete bőrű rendőröket, miközben trágárkodva szidalmazta őket. Közben zajlik a radikális baloldali autonóm zóna felszámolása Seattle-ben, amit letartóztatások sora kísér.”

Folytatódik a radikális baloldal rombolása és történelemhamisítása

A féktelen rombolás, az erőszak és a történelemhamisítás jegyében szerdán is folytatódott a radikális baloldal ámokfutása Amerika-szerte. Egyetlen nap leforgása alatt távolították el az Ohio állambeli Columbusból a nagy felfedező, Kolumbusz Kristóf emlékművét, a Konföderáció volt fővárosából, Richmondból „Stonewall" Jackson tábornok szobrát, illetve Mississippi állam történelmi zászlóját.

Erőfeszítés

Brüsszel színvak neomarxizmusa.

Miközben Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos azt mondta, a testület harcolni fog azért, hogy javuljon a faji sokszínűség az uniós testületekben, Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója rámutat: az Európában élő és jelentősnek mondható kisebbségek ügyeire nem fordítottak elegendő figyelmet – így a Hirado.hu.

„Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint visszás az uniós biztos nyilatkozata, mert úgy akarják a faji sokszínűséget megvalósítani, hogy az Európában élő és jelentősnek mondható kisebbségek ügyeire nem fordítottak elegendő figyelmet. Ráadásul az Európai Uniónak színvaknak kellene maradnia. Az ismertetett törekvés pedig már a liberalizmuson is túlmutat. Tóth Norbert szerint ez már inkább szélsőbaloldali, neomarxista vonulat. Hozzátette, Margarítisz Szkínász arra hivatkozik, hogy az Európai Unió és Európa területén komoly hagyományai vannak a kisebbségek védelmének. Ha ez így van, akkor az Európai Unió miért nem tesz erőfeszítéseket annak érdekében, hogy segítse a nemzeti kisebbségek törekvéseit, miért nem képviseli a romániai magyarok, a franciaországi bretonok vagy a katalánok érdekeit?”

A faji sokszínűséget szorgalmazza, a nemzeti kisebbségek ügyét negligálja az Európai Unió

A faji kérdés már az Európai Unió legfelsőbb szintjéig is elért. Mközben Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos azt mondta, a testület harcolni fog azért, hogy javuljon a faji sokszínűség az uniós testületekben, Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója rámutat: az Európában élő és jelentősnek mondható kisebbségek ügyeire nem fordítottak elegendő figyelmet.

Süllyedés

A Hableány-katasztrófa rejtélyei.

Részletes jelentés készült a Hableány-katasztrófáról. Kiderült, a Viking Sygn több mint 12 kilométer/órás sebességgel haladt, másodpercek alatt összepréselte és elsüllyesztette az útjába kerülő kis sétahajót – számol be róla a Népszava Online.

„A Parlamentet elhagyva kezdett gyorsítani a Viking Sigyn, és elkezdte felvenni a Margit híd meghajózásához szükséges irányt. Eközben a Hableány keresztezte a másik hajó útját, átkerült annak jobb oldalára. A keresztezéskor, 21:00-kor, 190 méterre voltak egymástól. A Viking Sigyn egyre gyorsított, elérte a 12,4 km/h-t, jóval gyorsabb volt már, mint a Hableány. Rohamosan csökkent közöttük a távolság, így a Margit híd hídnyílásába egyszerre mentek be. 21 óra 05 perckor a két hajó a híd alatt összeütközött. A Viking Sigyn maga előtt tolva keresztbe fordította, majd oldalára döntötte a Hableányt, ami 7 másodperc alatt elsüllyedt, a nyitott utastéren lévők a vízbe estek, de legtöbben a hajó belsejében rekedtek. Az ütközés után a Viking Sigyn kabinos személyhajó STOP manővert hajtott végre. A jelentés azt írja, hogy a Viking Sigynnek kockázatos lett volna a hídpillérek között maradnia, ezért az ütközés után kihajózott a híd alól, majd közvetlenül utána megállt. A személyzet mentőgyűrűket dobott a vízbe, és mentőcsónakkal is megkezdték a mentést. Ebbe a környéken lévő hajók is bekapcsolódtak.”

Részletes jelentés készült a Hableány-katasztrófáról

A Viking Sygn több mint 12 kilométer/órás sebességgel haladt, másodpercek alatt összepréselte és elsüllyesztette az útjába kerülő kis sétahajót. A Közlekedésbiztonsági Szervezet oldalán elérhető egy olyan időközi jelentés, amelyben elég részletesen rekonstruálják a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn 2019. május 29-ei balesetét - írja az Index, szemlézve az elemzés megállapításait.

Pusztítás

Robbie Williams halálos fenyegetése.

Lefejezésükkel fenyegetőztek ismeretlenek, amikor a híres brit popsztár, Robbie Williams és felesége, Ayda Fields a földrengésben kis híján elpusztult Haitire utazott segíteni – idézi fel a Blikk Online.

„Elképesztő történetről számol be a brit Metro: a 10 évvel ezelőtti földrengés majdnem elpusztította a karib térségben lévő Haitit. A tragédia után nemsokkal a helyszínre érkezett Robbie Williams és felesége, Ayda Fields. Az énekes ugyanis az UNICEF nagyköveteként szeretett volna részt venni a helyreállítási munkálatokban. Most, 10 évvel később a sztárpár kitálalt, mondván, nem volt annyira szívélyes a vendéglátás: ismeretlenek ugyanis megfenyegették őket, hogy lefejezik az énekest és a feleségét is. Két nap után ezért elhagyták a szigetet.”

Lefejezéssel fenyegették meg Robbie Williamst és feleségét

Lefejezésükkel fenyegetőztek ismeretlenek, amikor a híres brit popsztár, Robbie Williams és felesége, Ayda Fields a földrengésben kis híján elpusztult Haitire utazott segíteni. Elképesztő történetről számol be a brit Metro: a 10 évvel ezelőtti földrengés majdnem elpuszította a karib térségben lévő Haitit. A tragédia után nemsokkal a helyszínre érkezett Robbie Williams és felesége, Ayda Fields.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97141/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?