Blogolj!

Blogstar kávéház

Sepregetés

A kormányzat kultúrharca.

Több száz diák és szimpatizáns énekléssel demonstrált a Parlament előtt péntek délelőtt, miközben bent szavaztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról. A résztvevők, daloltak, körtáncoltak, örültek egymásnak és szomorkodtak a helyzet miatt – olvasható a Népszava Online-on.

„Ehhez a résztvevőknek dalszövegeket osztogattak az önkéntesek. A színpadon pedig már hangolt a háromtagú zenekar. Közülük Rozs Tamás nyilatkozott lapunknak. – Elsősorban muzsikálni szeretek, és fiatalokkal együtt lenni. De ehhez szükség van a szabad közegre. Úgy érzem, hogy a kormány mostani lépése egy kultúrharc utolsó állomása. Sokáig zenés színészmesterséget tanítottam a Kaposvári Egyetemen, de a Magyar Teátrumi Társaság nyílt levele után úgy gondoltam, nem maradhatok ott, ezért eljöttem. Arról nem beszélve, hogy a kaposvári intézményben szakmailag még lenne mit sepregetni. A diákok hívtak zenélni és örömmel jöttem. Úgy éreztem, itt a helyem. Jó lenne, ha a fiatalok generációja a most kialakult megosztottságon idővel túl lépne. Ebben a helyzetben jó velük együtt énekelni és muzsikálni.”

"A kormány mostani lépése egy kultúrharc utolsó állomása"

Több száz diák és szimpatizáns énekléssel demonstrált a Parlament előtt péntek délelőtt, miközben bent szavaztak. A résztvevők, daloltak, körtáncoltak, örültek egymásnak és szomorkodtak a helyzet miatt. Össze akarják ugrasztani a magyarokat - magyarázta heves gesztusokkal egy középkorú férfi egy színművészeti egyetemistának péntek délelőtt a Parlament előtt.

Botrány

László Imre megfutamodása.

Nem jelent meg László Imre azon a csütörtöki kerületi díjátadón, amelyen köszöntőt mondott volna. Újbuda gyurcsányista polgármestere vélhetően az őt övező botrány miatt futamodott meg az újságírók kérdései elől – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„A botránykeltő Hitler-méltatás nem érte el a baloldal ingerküszöbét, illetve általában beérték a bocsánatkéréssel – mint például Karácsony Gergely. Több kormánypárti politikus viszont lemondásra szólította fel László Imrét – így tett Újbuda korábbi vezetője, Hoffman Tamás is. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője lapunknak úgy nyilatkozott: döntsön a DK, hogy elhatárolódik, vagy azonosul László Imre szavaival. Gyurcsányista politikusoktól egyébként sem idegenek a szélsőséges megnyilatkozások, Niedermüller Péter például rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket.”

Bujkál a nyilvánosság elől, de nem mond le tisztségéről Újbuda DK-s polgármestere, aki Hitler érdemeit méltatta

Nem jelent meg László Imre azon a csütörtöki kerületi díjátadón, amelyen köszöntőt mondott volna. Újbuda gyurcsányista polgármestere vélhetően az őt övező botrány miatt futamodott meg az újságírók kérdései elől. Ismert: a legutóbbi képviselő-testületi ülésén úgy fogalmazott: ha csak a német gazdaság fellendülését nézzük, Adolf Hitler megérdemelte, hogy az év emberének választották.

Biztonság

Macron arcul csapása.

Vasárnap tartották az önkormányzati választások második fordulóját Franciaországban. Az első fordulót még március 15-én rendezték, minden járványügyi javaslat ellenére, a koronavírus-időszak kellős közepén. Macron elnök nem akarta elhalasztani, sikerekre számított. A végeredmény persze hatalmas bukás. A radikális baloldal tombolása idején nagyon sok francia ember a biztonságot és a normalitást választotta – így az Origo.hu.

„Párizsban marad a szocialista polgármesternő, Anne Hidalgo, és Macron jelöltje még második sem tudott lenni. Lyonban, Bordeaux-ban és Strasbourgban pedig egyenesen a szélsőbal nyert, azaz a Zöldek. A konzervatív oldallal ellenséges médiumok a baloldal előretöréséről beszéltek, de igazat mondott a jobbközép Republikánusok (LR) elnöke, Christian Jacob, amikor a választás estéjén a jobboldalt mondta a választások győztesének. A 9 ezernél nagyobb lakossággal rendelkező települések több mint 50 százalékának ugyanis jobbközép polgármestere lesz. Sőt, a Le Figaro pontos elemzése szerint nem egyszerűen a jobbközép, hanem az LR Nicolas Sarkozyhez (politikailag vagy habitus tekintetében) közeli része győzött. Nem véletlen, hogy Macron elnök leváltotta miniszterelnökét a bukás után, és további népszerűségzuhanását elkerülendő, politikailag meglepetésre, de kétségtelenül racionálisan a balliberális elnök a konzervatív Sarkozy-vonal képviselői közül választott új miniszterelnököt. Macron elnök a járványt elkésve és rosszul kezelte, érthetően elvesztette így az önkormányzati választásokat is. De hogy mindez hogy vezetett oda, hogy arra kényszerüljön, hogy a jobbközépről válasszon új miniszterelnököt, a következő sorokból kiderül.”

A baloldal agresszivitása helyett a franciák a normalitást választották

Vasárnap tartották az önkormányzati választások második fordulóját Franciaországban. Az első fordulót még március 15-én rendezték, minden járványügyi javaslat ellenére, a koronavírus-időszak kellős közepén. Macron elnök nem akarta elhalasztani, sikerekre számított. A végeredmény persze hatalmas bukás. Párizsban marad a szocialista polgármesternő, Anne Hidalgo, és Macron jelöltje még második sem tudott lenni.

Nyomás

Az Európai Unió védtelensége.

Az EU védeni sem próbálja Európa déli határát a migrációval szemben – fogalmaz a Hirado.hu.

„Nő a migrációs nyomás a Földközi-tengeren, de a szárazföldön is hasonló a helyzet. Ráadásul egyre több embercsempésszel szemben kell intézkedniük a hatóságoknak. A Budapesten tárgyaló máltai külügyminiszter úgy fogalmazott: az Európai Unió védeni sem próbálja Európa déli határát. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pedig arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt a határvédelem jelenleg egészségügyi védelem is – hangzott el az M1 Híradójában.”

Az EU védeni sem próbálja Európa déli határát a migrációval szemben

Nő a migrációs nyomás a Földközi-tengeren, de a szárazföldön is hasonló a helyzet. Ráadásul egyre több embercsempésszel szemben kell intézkedniük a hatóságoknak. A Budapesten tárgyaló máltai külügyminiszter úgy fogalmazott: az Európai Unió védeni sem próbálja Európa déli határát.

Fehérjeshake

Árpa Attila fülledt szexjelenete.

Szexjelenetre készül, ám nem érzi magát csúcsformában Árpa Attila (48)! A sármos színész-producernek mintegy egy hónap alatt kellene formába hoznia magát, hogy jól mutasson a kamerák előtt – számol be róla a Blikk Online.

„– Megkaptam egy szerepet egy sorozatban, de rögtön jött a pofon is. Néhány hét múlva egy szenvedélyes, erotikus ágyjelenetet kell forgatnom. Alapvetően nem szoktam mutogatni magam, sőt, azt sem mondanám, hogy szép vagyok, azért szeretnék topformában megjelenni. A rendező szerint sem lehet pocakom, szóval valamit tennem kell – ismerte be Attila, akinek volt párja, Tomán Szabina nyújtott segítő kezet. – Volt feleségem diétás programja és egy személyi edző segít, bár be kell vallanom, most hogy végre lehet menni ide-oda és csábít a budapesti gasztroélet, kissé szenvedek attól, hogy rám általában egy fehérjeshake vár.”

Exfelesége segíti újra formába hozni: fülledt szexjelenet miatt diétázik Árpa Attila

Márpedig úgy látja, kicsit eltunyult az elmúlt hónapok hedonista karanténja és közelmúltbéli térdszalagműtétje után, így van mit ledolgoznia. A feladat pikantériája, hogy a vágyott külső elérésében volt felesége, Tomán Szabina „sietett a segítségére". - Már mielőtt beütött volna a járvány, sem nagyon mozogtam, hiszen tavasszal megsérültem, elszakadt a térdemben a keresztszalag.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97186/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?