Blogolj!

Blogstar kávéház

Sepregetés

A kormányzat kultúrharca.

Több száz diák és szimpatizáns énekléssel demonstrált a Parlament előtt péntek délelőtt, miközben bent szavaztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról. A résztvevők, daloltak, körtáncoltak, örültek egymásnak és szomorkodtak a helyzet miatt – olvasható a Népszava Online-on.

„Ehhez a résztvevőknek dalszövegeket osztogattak az önkéntesek. A színpadon pedig már hangolt a háromtagú zenekar. Közülük Rozs Tamás nyilatkozott lapunknak. – Elsősorban muzsikálni szeretek, és fiatalokkal együtt lenni. De ehhez szükség van a szabad közegre. Úgy érzem, hogy a kormány mostani lépése egy kultúrharc utolsó állomása. Sokáig zenés színészmesterséget tanítottam a Kaposvári Egyetemen, de a Magyar Teátrumi Társaság nyílt levele után úgy gondoltam, nem maradhatok ott, ezért eljöttem. Arról nem beszélve, hogy a kaposvári intézményben szakmailag még lenne mit sepregetni. A diákok hívtak zenélni és örömmel jöttem. Úgy éreztem, itt a helyem. Jó lenne, ha a fiatalok generációja a most kialakult megosztottságon idővel túl lépne. Ebben a helyzetben jó velük együtt énekelni és muzsikálni.”

"A kormány mostani lépése egy kultúrharc utolsó állomása"

Több száz diák és szimpatizáns énekléssel demonstrált a Parlament előtt péntek délelőtt, miközben bent szavaztak. A résztvevők, daloltak, körtáncoltak, örültek egymásnak és szomorkodtak a helyzet miatt. Össze akarják ugrasztani a magyarokat - magyarázta heves gesztusokkal egy középkorú férfi egy színművészeti egyetemistának péntek délelőtt a Parlament előtt.

Botrány

László Imre megfutamodása.

Nem jelent meg László Imre azon a csütörtöki kerületi díjátadón, amelyen köszöntőt mondott volna. Újbuda gyurcsányista polgármestere vélhetően az őt övező botrány miatt futamodott meg az újságírók kérdései elől – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„A botránykeltő Hitler-méltatás nem érte el a baloldal ingerküszöbét, illetve általában beérték a bocsánatkéréssel – mint például Karácsony Gergely. Több kormánypárti politikus viszont lemondásra szólította fel László Imrét – így tett Újbuda korábbi vezetője, Hoffman Tamás is. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője lapunknak úgy nyilatkozott: döntsön a DK, hogy elhatárolódik, vagy azonosul László Imre szavaival. Gyurcsányista politikusoktól egyébként sem idegenek a szélsőséges megnyilatkozások, Niedermüller Péter például rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket.”

Bujkál a nyilvánosság elől, de nem mond le tisztségéről Újbuda DK-s polgármestere, aki Hitler érdemeit méltatta

Nem jelent meg László Imre azon a csütörtöki kerületi díjátadón, amelyen köszöntőt mondott volna. Újbuda gyurcsányista polgármestere vélhetően az őt övező botrány miatt futamodott meg az újságírók kérdései elől. Ismert: a legutóbbi képviselő-testületi ülésén úgy fogalmazott: ha csak a német gazdaság fellendülését nézzük, Adolf Hitler megérdemelte, hogy az év emberének választották.

Biztonság

Macron arcul csapása.

Vasárnap tartották az önkormányzati választások második fordulóját Franciaországban. Az első fordulót még március 15-én rendezték, minden járványügyi javaslat ellenére, a koronavírus-időszak kellős közepén. Macron elnök nem akarta elhalasztani, sikerekre számított. A végeredmény persze hatalmas bukás. A radikális baloldal tombolása idején nagyon sok francia ember a biztonságot és a normalitást választotta – így az Origo.hu.

„Párizsban marad a szocialista polgármesternő, Anne Hidalgo, és Macron jelöltje még második sem tudott lenni. Lyonban, Bordeaux-ban és Strasbourgban pedig egyenesen a szélsőbal nyert, azaz a Zöldek. A konzervatív oldallal ellenséges médiumok a baloldal előretöréséről beszéltek, de igazat mondott a jobbközép Republikánusok (LR) elnöke, Christian Jacob, amikor a választás estéjén a jobboldalt mondta a választások győztesének. A 9 ezernél nagyobb lakossággal rendelkező települések több mint 50 százalékának ugyanis jobbközép polgármestere lesz. Sőt, a Le Figaro pontos elemzése szerint nem egyszerűen a jobbközép, hanem az LR Nicolas Sarkozyhez (politikailag vagy habitus tekintetében) közeli része győzött. Nem véletlen, hogy Macron elnök leváltotta miniszterelnökét a bukás után, és további népszerűségzuhanását elkerülendő, politikailag meglepetésre, de kétségtelenül racionálisan a balliberális elnök a konzervatív Sarkozy-vonal képviselői közül választott új miniszterelnököt. Macron elnök a járványt elkésve és rosszul kezelte, érthetően elvesztette így az önkormányzati választásokat is. De hogy mindez hogy vezetett oda, hogy arra kényszerüljön, hogy a jobbközépről válasszon új miniszterelnököt, a következő sorokból kiderül.”

A baloldal agresszivitása helyett a franciák a normalitást választották

Vasárnap tartották az önkormányzati választások második fordulóját Franciaországban. Az első fordulót még március 15-én rendezték, minden járványügyi javaslat ellenére, a koronavírus-időszak kellős közepén. Macron elnök nem akarta elhalasztani, sikerekre számított. A végeredmény persze hatalmas bukás. Párizsban marad a szocialista polgármesternő, Anne Hidalgo, és Macron jelöltje még második sem tudott lenni.

Nyomás

Az Európai Unió védtelensége.

Az EU védeni sem próbálja Európa déli határát a migrációval szemben – fogalmaz a Hirado.hu.

„Nő a migrációs nyomás a Földközi-tengeren, de a szárazföldön is hasonló a helyzet. Ráadásul egyre több embercsempésszel szemben kell intézkedniük a hatóságoknak. A Budapesten tárgyaló máltai külügyminiszter úgy fogalmazott: az Európai Unió védeni sem próbálja Európa déli határát. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pedig arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt a határvédelem jelenleg egészségügyi védelem is – hangzott el az M1 Híradójában.”

Az EU védeni sem próbálja Európa déli határát a migrációval szemben

Nő a migrációs nyomás a Földközi-tengeren, de a szárazföldön is hasonló a helyzet. Ráadásul egyre több embercsempésszel szemben kell intézkedniük a hatóságoknak. A Budapesten tárgyaló máltai külügyminiszter úgy fogalmazott: az Európai Unió védeni sem próbálja Európa déli határát.

Fehérjeshake

Árpa Attila fülledt szexjelenete.

Szexjelenetre készül, ám nem érzi magát csúcsformában Árpa Attila (48)! A sármos színész-producernek mintegy egy hónap alatt kellene formába hoznia magát, hogy jól mutasson a kamerák előtt – számol be róla a Blikk Online.

„– Megkaptam egy szerepet egy sorozatban, de rögtön jött a pofon is. Néhány hét múlva egy szenvedélyes, erotikus ágyjelenetet kell forgatnom. Alapvetően nem szoktam mutogatni magam, sőt, azt sem mondanám, hogy szép vagyok, azért szeretnék topformában megjelenni. A rendező szerint sem lehet pocakom, szóval valamit tennem kell – ismerte be Attila, akinek volt párja, Tomán Szabina nyújtott segítő kezet. – Volt feleségem diétás programja és egy személyi edző segít, bár be kell vallanom, most hogy végre lehet menni ide-oda és csábít a budapesti gasztroélet, kissé szenvedek attól, hogy rám általában egy fehérjeshake vár.”

Exfelesége segíti újra formába hozni: fülledt szexjelenet miatt diétázik Árpa Attila

Márpedig úgy látja, kicsit eltunyult az elmúlt hónapok hedonista karanténja és közelmúltbéli térdszalagműtétje után, így van mit ledolgoznia. A feladat pikantériája, hogy a vágyott külső elérésében volt felesége, Tomán Szabina „sietett a segítségére". - Már mielőtt beütött volna a járvány, sem nagyon mozogtam, hiszen tavasszal megsérültem, elszakadt a térdemben a keresztszalag.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97186/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

2020.08.05. 18:05
Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az …

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?