Blogolj!

Blogstar kávéház

Ösztön

Az olasz jobboldal szabadságharca.

Demokráciát, szabadságot és az olasz munkahelyek helyreállítását követelték az olasz jobboldali erők. A lapunknak megszólaló pártvezetők a magyar modell sikerességét és Orbán Viktor miniszterelnök eredményességét méltatták.

„A volt belügyminiszter lapunknak hangsúlyozta, készen állnak a hatalomátvételre, akár hetek, akár hónapok múlva következik be. 'Olaszországnak stabilitásra, hozzáértő politikusokra és munkahelyekre van szüksége. A magyar kormány által megvalósított modell helyes és követendő példa Olaszország számára. A munkahelyteremtés a családtámogatás, az egykulcsos adórendszer, a születések ösztönzése jól bevált Magyarországon, ezért Olaszország is meríthet belőle – magyarázta. – Nagyra becsülöm Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és irigylésre méltónak tartom a gazdaság és társadalom érdekében megvalósított rendelkezéseit' – zárta nyilatkozatát a Liga elnöke.”

Szabadságharcot vív az olasz jobboldal

„Együtt Olaszországgal a mun­káért" címmel július 4-én a jobbközép koalíció nagyszabású kormányellenes tüntetést tartott Rómában. A hatóságok maximum 4200 személy számára engedélyezték a részvételt a járványveszély miatt. A rekkenő hőség és a vírustól való félelem sem vette el az olaszok kedvét, akik nemzeti színű zászlók ezreit lobogtatták, és szabadságot követeltek.

Hullám

A gyermekorvosi ellátás megreccsenése.

A járvány idején a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott, mivel elmúlt 65 éves, és így a veszélyeztetett kategóriába tartozott. A pár hónapos kiesés néhány év múlva már nem extra helyzet, hanem a mindennapok napi valósága lehet, ugyanis jelenleg négyszáznál is több tartósan betöltetlen alapellátó körzet van az országban. A helyzet pedig egyre romlik. Sok szülő kénytelen orvos nélkül, egyedül kezelni gyermekét – állítja a Népszava Online.

„Nem volt könnyű az utóbbi néhány hónap. Azok a problémák, amiket évek óta szajkózunk, most villámgyorsan mindenki számára világossá váltak, hiszen egy-másfél nap alatt tűnt el a házi gyermekorvosok 40 százaléka – erről Póta György beszélt egy háttérbeszélgetésen. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) elnöke arra utalt, hogy ugyan a házi gyermekorvosi ellátás a járvány idején is működött, ám az orvosok majdnem fele kiesett az ellátásból, mivel elmúlt 65 éves. Így akadtak olyan körzetek, ahol egyáltalán nem maradt orvos, de az sem volt ritka, hogy a korábbi öt-hat orvos helyett egyetlen szakemberhez lehetett fordulni beteg gyerekkel. Ugyan a helyzet javulni látszik, de az továbbra kérdés, hogy mi lesz ősszel, amikor a vírus újabb hulláma (legalábbis a szakemberek zöme erre számít) miatt ismét kiesnek a 65 év feletti házi gyermekorvosok. Ráadásul az egészségügyi ellátás szempontjából az őszelő egy keményebb időszak, hiszen októbertől megsokszorozódnak a betegek a rendelőkben – az influenza és más vírusos megbetegedések megjelenésével párhuzamosan. (Az óvodában, iskolában ezeket extrakönnyen elkapják az összezárt gyerekek.)”

Mindennapok gyerekorvosok nélkül

A járvány idején a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott, mivel elmúlt 65 éves, és így a veszélyeztetett kategóriába tartozott. A pár hónapos kiesés néhány év múlva már nem extra helyzet, hanem a mindennapok napi valósága lehet, ugyanis jelenleg négyszáznál is több tartósan betöltetlen alapellátó körzet van az országban.

Támogatás

A hazai nyaralás biztonsága.

Az elmúlt években sok magyar kereste fel nyáron a horvát tengerpartot. Idén azonban érdemes a biztonságot választani, és Magyarországon tölteni a nyaralást – mutatja be az Origo.hu.

„A kedvező hazai folyamatoknak köszönhetően június 18-tól megszűnt a veszélyhelyzet. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) többször is arra buzdított mindenkit, hogy idén Magyarországon tervezze a nyaralását. Mint Guller Zoltán vezérigazgató hangsúlyozta: nemcsak azért, mert itthon biztonságos, hanem azért is, mert ezzel több százezer magyar család megélhetését is támogatjuk. Az MTÜ kampányt is indított, hogy Magyarország belföldi turizmusának lendületet adjon, amelyhez több mint 500 szolgáltató csatlakozott kedvezményes ajánlatokkal (további információkat erről itt talál). A kampány szlogenje, az 'Együtt, itthon, szabadon – Magyarország visszavár' arra utal, hogy most végre újra találkozhatunk a barátokkal, rokonokkal, szabadon mozoghatunk, biztonsággal útra kelhetünk az országon belül.”

Idén a hazai nyaralás a biztonságos

A koronavírus-járvány előtt a horvát tengerpart a magyar nyaralók kedvelt célpontja volt, a vírus megjelenésével viszont változott a helyzet. Déli szomszédunkban ismét nőni kezdett az új koronavírus-fertőzöttek száma, és a határátlépés is lassú. Belföldön viszont továbbra is biztonságos a nyaralás. Az elmúlt években sok magyar kereste fel nyáron a horvát tengerpartot.

Tartalék

A magyar gazdaság élénkülése.

Jó hírt hozott Magyarországnak a Moody’s. A nemzetközi hitelminősítő szerint már a második félévtől elkezdődhet a kilábalás a koronavírus-járvány negatív hatásaiból a hazai gazdaságban. Azt prognosztizálják, Magyarországon a bruttó hazai termék 2020 egészében 4,8 százalékkal csökken, de 2021-ben a GDP már négy százalékkal növekszik reálértéken – foglalja össze a Hirado.hu.

„A Moody’s szerint a Baa3 befektetési ajánlású minősítéssel ellátott magyar szuverén adósprofilt a sok lábon álló, az európai beszállítói hálózatokba szorosan integrált magyar gazdaság támasztja alá. Emellett kiemelte a magyar költségvetési politikát, amely az elmúlt években folyamatosan a maastrichti három százalékos küszöb alatt tartotta a GDP-arányos államháztartási hiányt. A cég kiemeli azt is, hogy a magyar gazdaság külső sérülékenységének jelentős és tartós csökkenése erősíti Magyarország képességét az olyan külső sokkhatások kivédésére, mint amilyen a koronavírus volt. Kiemelték, hogy a kormány jól betartja a maastrichti költségvetési korlátokat, nem költekezik túl. Ez különösen fontos, hiszen most megvannak azok a tartalékok, amiket válsághelyzetben tudunk mozgósítani, illetve a kormány elkötelezett az adósság csökkentése mellett is – mondta Sebestyén Géza, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója az M1 Summa című műsorában.”

Élénkülés kezdődhet a magyar gazdaságban

Jó hírt hozott Magyarországnak a Moody's. A nemzetközi hitelminősítő szerint, már a második félévtől elkezdődhet a kilábalás a koronavírus-járvány negatív hatásaiból a hazai gazdaságban. Többek között ezt tartalmazza a nemzetközi hitelminősítő június 22-én ismertetett országjelentése. A nemzetközi hitelminősítő a 32 oldalas tanulmányban közölte: várakozása szerint Magyarországon a bruttó hazai termék 2020 egészében 4,8 százalékkal csökken, de 2021-ben a GDP már négy százalékkal növekszik reálértéken.

Bohóc

Kiszel Tünde ütős naptárfotója.

Kiszel Tünde megmutatta a naptárának júliusi fotóját – így a Blikk Online.

„Kiszel Tünde Instagramján már-már hagyomány lett abból, hogy megmutatja a naptárából az aktuális hónaphoz készült képet. Ahogy beköszöntött az új nyári hónap, úgy a naptárdíva előrukkolt a júliusi fotóval, amin bohóc jelmezben látható. Amikor már azt hinné az ember, hogy semmin nem meglepődik meg...”

Kiszel Tünde júliusi naptárfotója is nagyon ütős lett - Mutatjuk!

Kiszel Tünde megmutatta a naptárának júliusi fotóját.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97265/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?