Blogolj!

Blogstar kávéház

Elutasítás

Karácsony Gergely állati hazugsága.

Csak megválasztásáig volt fontos Karácsonynak az állatvédelem. Gyurcsány Ferenc korábbi testőrének célkeresztjébe ezúttal az „Illatos úti kutyák” kerültek: a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti igazgatója felmondta az együttműködést az állatvédő civilekkel – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Ám csakúgy, mint sok oly más hangzatos balliberális ígéret az őszi kampányban, a jelek szerint a fővárosi állatvédelem is csak a szavak szintjén volt fontos Karácsony Gergelynek. Amint arról beszámoltunk, a városvezetés minden előzetes figyelmeztetés nélkül, még a rendkívüli jogrend idején, egyoldalúan felmondta az együttműködési megállapodást a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Közhasznú Alapítvánnyal (DOKTA). Ezáltal pedig megszűnhet a főváros hivatalos gyepmesteri telepének, az Illatos úti menhely szakmai támogatása, hiszen az alapítvány nem csupán humán erőforrással, örökbefogadási, rehabilitálási programokkal, hanem eszközök, gyógyszerek adományozásával is segítette az állatok életkörülményeinek javítását. Ez az elmúlt négy évben mintegy tizenegymillió forint összegű támogatást jelentett. Arról is döntöttek a Városházán, hogy elutasítják a DOKTA által felajánlott adományokat, mivel annak elfogadása az együttműködési megállapodás felmondása után etikátlan lenne. Csupán az alapítvány adománylevelében foglalt eszközöket fogadta be az 'állatbarát' városvezetés.”

Csak megválasztásáig volt fontos Karácsonynak az állatvédelem

„A sorsára hagyott állatok befogadásáért, a bántalmazó körülmények közül kiszabadított állatok jövőjéért a budapestiek közössége felelősséget vállal" - fogalmaz a Budapesti Álltatvédelmi Charta, amelyet Karácsony Gergely még főpolgármester-aspiránsként jelentett be a sajtó képviselői előtt. A Párbeszéd társelnöke által is jegyzett dokumentumban az is szerepel, hogy a baloldali jelölt megválasztása esetén Budapesten korszerű, európai színvonalú állatmenhelyeket létesítenek, és pályázati rendszert alakítanak ki az önkéntes állatvédő közösségeknek.

Kedvezmény

A szélsőbal előretörése.

A szélsőbaloldali Zöldek francia nagyvárosi győzelmei és a bevándorlás összefüggéseit kutatja az Origo.hu.

„Ahogy az Origo több cikkben is megírta, a június 28-ai franciaországi önkormányzati választásokat a jobbközép nyerte. A 9 ezernél nagyobb városok több mint felét Nicolas Sarkozy egykori pártja nyerte. A nemzeti jobboldallal együtt a vidéki városok 60%-át a jobboldal irányítja. Ugyanakkor Párizsban maradt a szocialista főpolgármesternő, és több vidéki nagyvárosban a szélsőbal, azaz a Zöldpárt nyert. A migránsoknak kedvezményeket ígérő (lásd a grenoble-i győztes zöld polgármester-jelölt programját) szélsőbaloldali párt és az adott nagyvárosokban megjelent egyre több bevándorló között látható összefüggés van. Az Európai Unió útmutatása alapján, a francia választási törvények szerint az önkormányzati választáson a nem francia állampolgárok is szavazhatnak, ha van állandó lakhelyük.”

A szélsőbaloldali Zöldek francia nagyvárosi győzelmei és a bevándorlás

Ahogy az Origo több cikkben is megírta, a június 28-ai franciaországi önkormányzati választásokat a jobbközép nyerte. A 9 ezernél nagyobb városok több mint felét Nicolas Sarkozy egykori pártja nyerte. A nemzeti jobboldallal együtt a vidéki városok 60%-át a jobboldal irányítja. Ugyanakkor Párizsban maradt a szocialista főpolgármesternő, és több vidéki nagyvárosban a szélsőbal, azaz a Zöldpárt nyert.

Elismerés

Magyarország rejtett csodái.

„Magyarország a világ legnagyobb titokban őrzött kincse” – állítja a Hirado.hu szerint az amerikai nagykövet.

„Közép-Európa, mint olyan sokáig nem is létezett az amerikaiak térképén, csak Kelet-Európáról tudtak. Magyarországnak és a V4 többi országának köszönhetően azonban ma már mindenki tudja, hol van Közép-Európa – mondta David Cornstein budapesti amerikai nagykövet egy New Yorki-i rádióállomásnak adott telefonos interjúban, amelyet az M1 is átvett. David Cornstein elismerően szólt arról, hogy a magyar kormány eleget téve a magyarok által adott felhatalmazásnak nem telepít be illegális migránsokat, és magyarnak tartja meg Magyarországot. Úgy fogalmazott: Magyarország egy csodálatos ország, amelyet érdemes megismerni és megőrizni.”

Videó - „Magyarország a világ legnagyobb titokban őrzött kincse"

Közép-Európa, mint olyan sokáig nem is létezett az amerikaiak térképén, csak Kelet-Európáról tudtak. Magyarországnak és a V4 többi országának köszönhetően azonban ma már mindenki tudja, hol van Közép-Európa - mondta David Cornstein budapesti amerikai nagykövet egy New Yorki-i rádióállomásnak ado ...

Igazodás

Az innovatív kenyerek térhódítása.

Augusztus 20. előtt derül ki, melyik pék melyik terméke nyerte el a legjobb Szent István napi, illetve a leginnovatívabb kenyér címet. Az ünnepi készülődés sem fedheti el, hogy a sütőipar sem úszta meg sérülés nélkül a koronavírus-járványt – derül ki a Népszava Online cikkéből.

„A Gfk Hungária Piackutató Intézet egy korábbi kutatása például kimutatta, hogy tíz év alatt a fehér kenyeret naponta, vagy hetente fogyasztók aránya 76 százalékról 61 százalékra esett vissza. Ezzel szemben a barna, vagy félbarna kenyeret evőké 34 százalékról 50 százalékra növekedett. A nem hagyományos, illetve a korszerű étkezés igényeit kielégítő sütőipari termékek piachódítása töretlen maradt. Az utóbbi időben vállalkozóként is megfigyelhettem, hogy egyre többen keresik az úgynevezett innovatív kenyereket, amelyek az egészséges táplálkozáshoz igazodtak – mondta a Népszavának Ilonka Boldizsár, a IX. Kenyér Verseny sajtónyilvános döntőjén. A Pék és Cukrász Világszövetség tiszteletbeli tagja és hazai nagykövete megjegyezte, az ágazat nyeresége 0-2 százalék között mozog. Az árakról nem akart jóslásokba bocsátkozni, hiszen az idei kenyérgabona aratása még nem fejeződött be, bizonytalan hogyan alakulnak az idei lisztárak. A sütőipari szereplők azonban csak az indokolt mértékben emelik áraikat.”

Kevesebb kenyeret eszünk

Augusztus 20. előtt derül ki, melyik pék melyik terméke nyerte el a legjobb Szent István napi, illetve a leginnovatívabb kenyér címet. Az ünnepi készülődés sem fedheti el, hogy a sütőipar sem úszta meg sérülés nélkül a koronavírus-járványt. Idén várhatóan 10-15 százalékkal emelkedhetnek a kenyér árak.

Oltár

Ada megtervezett babaprojektje.

A babavállalás miatt nem halasztja tovább az esküvőjét Pintér Adrienn Ada (37) és szerelme, Máté – számol be róla a Blikk Online.

„Az egyébként Németországban élő műsorvezetőnő és párja a sok bizonytalanság után július végén állnak majd oltár elé Budapesten. Az esküvőjükre összesen 175 embert hívtak meg, de több óvintézkedést is tettek. Ada azt mondja, leendő férjével akár kettesben is megtartották volna a ceremóniát, amit azért sem húznak tovább, mert gyermeket szeretnének. Ikerfiai előtt sem titkolja, készen áll arra, hogy újra szülői örömök elé nézzen. – Tudják, persze. Kicsit tartanak tőle, hogy valaki itt üvölteni fog, meg sírni, de hát 14 éves fiúk, mit várjunk tőlük. Máté nyilván szeretne, mert neki nincsen saját, ezért se szerettük volna húzni ezt az esküvő dolgot… Mert azért nekem meg ketyeg az órám – mondta az RTL Klub Fókusz című műsorában Ada.”

Ada elárulta: ezért nem tudja tovább halogatni az esküvőjét

Ada nem akarta tovább halasztani esküvőjét párjával, gyermeket szeretnének / Fotó: RAS-archív Budapest - A babavállalás miatt nem halasztja tovább az esküvőjét Pintér Adrienn Ada (37) és szerelme, Máté. Az egyébként Németországban élő műsorvezetőnő és párja a sok bizonytalanság után július végén állnak majd oltár elé Budapesten.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97364/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?