Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Elutasítás

Karácsony Gergely állati hazugsága.

Csak megválasztásáig volt fontos Karácsonynak az állatvédelem. Gyurcsány Ferenc korábbi testőrének célkeresztjébe ezúttal az „Illatos úti kutyák” kerültek: a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti igazgatója felmondta az együttműködést az állatvédő civilekkel – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Ám csakúgy, mint sok oly más hangzatos balliberális ígéret az őszi kampányban, a jelek szerint a fővárosi állatvédelem is csak a szavak szintjén volt fontos Karácsony Gergelynek. Amint arról beszámoltunk, a városvezetés minden előzetes figyelmeztetés nélkül, még a rendkívüli jogrend idején, egyoldalúan felmondta az együttműködési megállapodást a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Közhasznú Alapítvánnyal (DOKTA). Ezáltal pedig megszűnhet a főváros hivatalos gyepmesteri telepének, az Illatos úti menhely szakmai támogatása, hiszen az alapítvány nem csupán humán erőforrással, örökbefogadási, rehabilitálási programokkal, hanem eszközök, gyógyszerek adományozásával is segítette az állatok életkörülményeinek javítását. Ez az elmúlt négy évben mintegy tizenegymillió forint összegű támogatást jelentett. Arról is döntöttek a Városházán, hogy elutasítják a DOKTA által felajánlott adományokat, mivel annak elfogadása az együttműködési megállapodás felmondása után etikátlan lenne. Csupán az alapítvány adománylevelében foglalt eszközöket fogadta be az 'állatbarát' városvezetés.”

Csak megválasztásáig volt fontos Karácsonynak az állatvédelem

„A sorsára hagyott állatok befogadásáért, a bántalmazó körülmények közül kiszabadított állatok jövőjéért a budapestiek közössége felelősséget vállal" - fogalmaz a Budapesti Álltatvédelmi Charta, amelyet Karácsony Gergely még főpolgármester-aspiránsként jelentett be a sajtó képviselői előtt. A Párbeszéd társelnöke által is jegyzett dokumentumban az is szerepel, hogy a baloldali jelölt megválasztása esetén Budapesten korszerű, európai színvonalú állatmenhelyeket létesítenek, és pályázati rendszert alakítanak ki az önkéntes állatvédő közösségeknek.

Kedvezmény

A szélsőbal előretörése.

A szélsőbaloldali Zöldek francia nagyvárosi győzelmei és a bevándorlás összefüggéseit kutatja az Origo.hu.

„Ahogy az Origo több cikkben is megírta, a június 28-ai franciaországi önkormányzati választásokat a jobbközép nyerte. A 9 ezernél nagyobb városok több mint felét Nicolas Sarkozy egykori pártja nyerte. A nemzeti jobboldallal együtt a vidéki városok 60%-át a jobboldal irányítja. Ugyanakkor Párizsban maradt a szocialista főpolgármesternő, és több vidéki nagyvárosban a szélsőbal, azaz a Zöldpárt nyert. A migránsoknak kedvezményeket ígérő (lásd a grenoble-i győztes zöld polgármester-jelölt programját) szélsőbaloldali párt és az adott nagyvárosokban megjelent egyre több bevándorló között látható összefüggés van. Az Európai Unió útmutatása alapján, a francia választási törvények szerint az önkormányzati választáson a nem francia állampolgárok is szavazhatnak, ha van állandó lakhelyük.”

A szélsőbaloldali Zöldek francia nagyvárosi győzelmei és a bevándorlás

Ahogy az Origo több cikkben is megírta, a június 28-ai franciaországi önkormányzati választásokat a jobbközép nyerte. A 9 ezernél nagyobb városok több mint felét Nicolas Sarkozy egykori pártja nyerte. A nemzeti jobboldallal együtt a vidéki városok 60%-át a jobboldal irányítja. Ugyanakkor Párizsban maradt a szocialista főpolgármesternő, és több vidéki nagyvárosban a szélsőbal, azaz a Zöldpárt nyert.

Elismerés

Magyarország rejtett csodái.

„Magyarország a világ legnagyobb titokban őrzött kincse” – állítja a Hirado.hu szerint az amerikai nagykövet.

„Közép-Európa, mint olyan sokáig nem is létezett az amerikaiak térképén, csak Kelet-Európáról tudtak. Magyarországnak és a V4 többi országának köszönhetően azonban ma már mindenki tudja, hol van Közép-Európa – mondta David Cornstein budapesti amerikai nagykövet egy New Yorki-i rádióállomásnak adott telefonos interjúban, amelyet az M1 is átvett. David Cornstein elismerően szólt arról, hogy a magyar kormány eleget téve a magyarok által adott felhatalmazásnak nem telepít be illegális migránsokat, és magyarnak tartja meg Magyarországot. Úgy fogalmazott: Magyarország egy csodálatos ország, amelyet érdemes megismerni és megőrizni.”

Videó - „Magyarország a világ legnagyobb titokban őrzött kincse"

Közép-Európa, mint olyan sokáig nem is létezett az amerikaiak térképén, csak Kelet-Európáról tudtak. Magyarországnak és a V4 többi országának köszönhetően azonban ma már mindenki tudja, hol van Közép-Európa - mondta David Cornstein budapesti amerikai nagykövet egy New Yorki-i rádióállomásnak ado ...

Igazodás

Az innovatív kenyerek térhódítása.

Augusztus 20. előtt derül ki, melyik pék melyik terméke nyerte el a legjobb Szent István napi, illetve a leginnovatívabb kenyér címet. Az ünnepi készülődés sem fedheti el, hogy a sütőipar sem úszta meg sérülés nélkül a koronavírus-járványt – derül ki a Népszava Online cikkéből.

„A Gfk Hungária Piackutató Intézet egy korábbi kutatása például kimutatta, hogy tíz év alatt a fehér kenyeret naponta, vagy hetente fogyasztók aránya 76 százalékról 61 százalékra esett vissza. Ezzel szemben a barna, vagy félbarna kenyeret evőké 34 százalékról 50 százalékra növekedett. A nem hagyományos, illetve a korszerű étkezés igényeit kielégítő sütőipari termékek piachódítása töretlen maradt. Az utóbbi időben vállalkozóként is megfigyelhettem, hogy egyre többen keresik az úgynevezett innovatív kenyereket, amelyek az egészséges táplálkozáshoz igazodtak – mondta a Népszavának Ilonka Boldizsár, a IX. Kenyér Verseny sajtónyilvános döntőjén. A Pék és Cukrász Világszövetség tiszteletbeli tagja és hazai nagykövete megjegyezte, az ágazat nyeresége 0-2 százalék között mozog. Az árakról nem akart jóslásokba bocsátkozni, hiszen az idei kenyérgabona aratása még nem fejeződött be, bizonytalan hogyan alakulnak az idei lisztárak. A sütőipari szereplők azonban csak az indokolt mértékben emelik áraikat.”

Kevesebb kenyeret eszünk

Augusztus 20. előtt derül ki, melyik pék melyik terméke nyerte el a legjobb Szent István napi, illetve a leginnovatívabb kenyér címet. Az ünnepi készülődés sem fedheti el, hogy a sütőipar sem úszta meg sérülés nélkül a koronavírus-járványt. Idén várhatóan 10-15 százalékkal emelkedhetnek a kenyér árak.

Oltár

Ada megtervezett babaprojektje.

A babavállalás miatt nem halasztja tovább az esküvőjét Pintér Adrienn Ada (37) és szerelme, Máté – számol be róla a Blikk Online.

„Az egyébként Németországban élő műsorvezetőnő és párja a sok bizonytalanság után július végén állnak majd oltár elé Budapesten. Az esküvőjükre összesen 175 embert hívtak meg, de több óvintézkedést is tettek. Ada azt mondja, leendő férjével akár kettesben is megtartották volna a ceremóniát, amit azért sem húznak tovább, mert gyermeket szeretnének. Ikerfiai előtt sem titkolja, készen áll arra, hogy újra szülői örömök elé nézzen. – Tudják, persze. Kicsit tartanak tőle, hogy valaki itt üvölteni fog, meg sírni, de hát 14 éves fiúk, mit várjunk tőlük. Máté nyilván szeretne, mert neki nincsen saját, ezért se szerettük volna húzni ezt az esküvő dolgot… Mert azért nekem meg ketyeg az órám – mondta az RTL Klub Fókusz című műsorában Ada.”

Ada elárulta: ezért nem tudja tovább halogatni az esküvőjét

Ada nem akarta tovább halasztani esküvőjét párjával, gyermeket szeretnének / Fotó: RAS-archív Budapest - A babavállalás miatt nem halasztja tovább az esküvőjét Pintér Adrienn Ada (37) és szerelme, Máté. Az egyébként Németországban élő műsorvezetőnő és párja a sok bizonytalanság után július végén állnak majd oltár elé Budapesten.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97364/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?