Blogolj!

Freund Tamás: a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek

Nemzeti érdek a tudomány és a politika együttműködése, ezért a két terület között kétirányú kommunikációra van szükség - mondta el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szerdai online sajtótájékoztatóján a köztestület frissen megválasztott elnöke.

Freund Tamás akadémikust az MTA 193., tisztújító közgyűlésének kedd este lezárult, 24 órás online szavazásán választották elnöknek a leadott szavazatok 58,51 százalékával.

Első elnöki sajtótájékoztatóján Freund Tamás hangsúlyozta: minden tudományterületen, politikai hovatartozástól függetlenül tiszteli a kiválóságot, a gyengéket pedig továbbra is kritizálni fogja. A sokféleség a fejlődés záloga;

attól, hogy valaki másképpen látja a világot, még nem lesz rossz tudós

- mondta el.

Mint hozzátette, az MTA nemzeti kincs, a tudomány és a politika együttműködése pedig nemzeti érdek; a tudomány és a politika világának megalkuvásmentes kapcsolata, kölcsönösen előnyös együttműködése az ország fejlődésének alapvető feltétele - emelte ki az akadémia új elnöke.

Freund Tamás újságírói kérdésre elmondta: célja, hogy az MTA közelmúltban kiszervezett kutatóhálózata visszakerüljön az akadémia égisze alá, mielőtt azonban ezt kezdeményezné, működőképes kapcsolatot és kölcsönös bizalmat szeretne kiépíteni a kormánnyal.

Címkék: MTA
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97409/pics/lead_800x600.jpg
MTA
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Freund Tamás agykutatót választották meg az MTA elnökének

2020.07.07. 19:55
A Magyar Tudományos Akadémia 193., tisztújító közgyűlése Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.

Fidesz: Egyedül Gyurcsányék akarták beszántani az MTA-t és a hazai kutatásokat

2019.06.12. 20:05
A Fidesz-frakció szerint álságos, amit Gyurcsányék művelnek: az MTA-t egyedül ők akarták beszántani. A nagyobbik kormánypárt …

Az MTA kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén

2018.10.16. 13:20
Reményeik szerint jelentősen csökkenthetik majd a kártevő rovarok egyedszámát.

Ezeket a cikkeket olvastad már?