Blogolj!

Blogstar kávéház

Válasz

A jogállamiság különös kompromisszumai.

Veszélyben a jogállami feltételrendszer: Angela Merkel a német soros EU elnökség egyik fontos feladatának nevezte a demokratikus vívmányok megőrzését, de elismerte, hogy kompromisszumra lesz szükség az uniós források és a jogállam összekapcsolásáról – értékel a Népszava Online.

„Gyors megállapodást sürgetett Angela Merkel a járvány sújtotta gazdaság helyreállítását célzó indítványokról a soros német EU-elnökség programjáról rendezett szerda délutáni európai parlamenti vitában. Bár a kancellár emelkedett hangon beszélt az alapvető jogok és a demokrácia megóvásának fontosságáról, világossá tette, hogy az uniós alapok és a jogállam összekapcsolására vonatkozó indítvány gellert kaphat a most kezdődő költségvetési alkudozásban. – A jogállam érvényesítése az elnökségünk egyik prioritása. Ugyanakkor meg kell teremtenünk a jövőbeni munkánk alapját, meg kell állapodnunk a költségvetésről. Kulcsfontosságú, hogy a tagállamok hajlandók legyenek a kompromisszumra, márpedig a jogállami feltételrendszerrel kapcsolatban különbségek vannak közöttük – mondta Angela Merkel a képviselők felszólalásaira válaszolva.”

Veszélyben a jogállami feltételrendszer

Angela Merkel a német soros EU elnökség egyik fontos feladatának nevezte a demokratikus vívmányok megőrzését, de elismerte, hogy kompromisszumra lesz szükség az uniós források és a jogállam összekapcsolásáról. Gyors megállapodást sürgetett Angela Merkel a járvány sújtotta gazdaság helyreállítását célzó indítványokról a soros német EU-elnökség programjáról rendezett szerda délutáni európai parlamenti vitában.

Eszmefuttatás

Az európai szocialisták sunnyogása.

A hazai balliberális pártok után az Európai Szocialisták és Demokraták európai parlamenti frakciója sem ítélte el László Imre, a DK újbudai polgármesterének Hitler-méltató eszmefuttatását – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Novák Katalin, a Fidesz alelnöke még a múlt hét közepén fordult a pártcsalád frakcióvezetőjéhez, Iratxe García Pérezhez, hogy számukra elfogadható-e László Imrének a júniusi képviselő-testület ülésen elhangzott eszmefuttatása, amelyben elismerőleg beszélt a tömeggyilkos náci vezérről. Úgy tudjuk, nem csupán a frakcióvezető, de a pártcsalád egyetlen sem tagja sem érezte úgy, hogy a XXI. században semmilyen összefüggésben nem lehet a náci vezért magasztalni. Bár több hazai politikus is lemondásra szólította fel Újbuda polgármesterét, pártja, a Demokratikus Koalíció az európai szocialistákhoz hasonlóan nem ítélte el, Karácsony Gergely főpolgármester pedig egyheti gondolkodást követően a DK-politikus emberi nagyságát emlegette.”

Az európai szocialisták sem ítélik el a Hitlert méltató László Imrét

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke még a múlt hét közepén fordult a pártcsalád frakcióvezetőjéhez, Iratxe García Pérezhez, hogy számukra elfogadható-e László Imrének a júniusi képviselő-testület ülésen elhangzott eszmefuttatása, amelyben elismerőleg beszélt a tömeggyilkos náci vezérről. Úgy tudjuk, nem csupán a frakcióvezető, de a pártcsalád egyetlen sem tagja sem érezte úgy, hogy a XXI.

Hullám

A Nemzeti Konzultáció hasítása.

Hatalmas az érdeklődés a jelenleg is zajló Nemzeti Konzultáció iránt – írja az Origo.hu.

„Nagyon nagy az érdeklődés a Nemzeti Konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza. Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő és még messze nincs vége a kézbesítéseknek, ez nagyon nagy érdeklődést jelez – értékelt a parlamenti államtitkár. Dömötör Csaba rámutatott: bár a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát sikeresen zárták, de a vírus változatlanul jelen van, a környező országokban növekvő számokról szólnak a beszámolók, és mivel vakcina változatlanul nem áll rendelkezésre, Magyarországnak is fel kell készülnie a második hullámra.”

Nagyon nagy az érdeklődés a Nemzeti Konzultáció iránt

Nagyon nagy az érdeklődés a Nemzeti Konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza.

Csúcs

A Balkán gócpontosodása.

Bulgáriában és Boszniában is megdőlt a napi esetszám rekordja. Hasonló a helyzet Romániában is. Szerbiában már több mint egy hete nagyjából napi háromszáz új esetet regisztrálnak, és Horvátországban is csúcsra jár a fertőzés, azaz Európán belül most a Balkán a járvány új gócpontja a Hirado.hu szerint.

„A járvány legválságosabb napjaiban, utoljára áprilisban diagnosztizáltak annyi megbetegedést Horvátországban, mint az elmúlt napokban: immár harmadik hete minden nap több tucat megbetegedést igazolnak. Csaknem ezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván, tíz százalékuk kórházi ellátásra szorul. Soha korábban nem diagnosztizáltak olyan sok fertőzöttet Bosznia-Hercegovinában, mint hétfőn: kis híján négyszáz ember szervezetében mutatták ki a vírust. Egyetlen hónap alatt 521-ről több mint 2700-ra nőtt az aktív esetek száma a balkáni országban. Bulgáriában kedden dőlt meg a fertőzésszám rekordja: 188 vírusteszt lett pozitív, ilyenre a járvány kezdete óta egyszer sem volt példa.”

Európán belül most a Balkán az új gócpont

Bulgáriában és Boszniában is megdőlt a napi esetszám rekordja. Hasonló a helyzet Romániában is. Szerbiában már több mint egy hete nagyjából napi háromszáz új esetet regisztrálnak. A szerb elnök tegnap kilátásba helyezte, hogy újra hétvégi kijárási korlátozást vezetnek be, majd bejelentése után Belgrádban zavargások törtek ki, a tüntetők ellen könnygázt is bevetettek a rendőrök.

Pillanat

Farkasházi Réka lángoló szerelme.

Farkasházi Réka huszonöt év után is ugyanolyan szerelmes a párjába. Érzelmes fotóval tették még különlegesebbé az évfordulót – így a Blikk Online.

„Igenis, vannak élethosszig tartó szerelmek, bár ahogy azt Farkasházi Réka (42) a Vasárnapi Blikk interjújában nemrég elmondta, már ceglédi zeneóvodás kora óta ismeri Sárközy Bencét (42). A Barátok közt egykori sztárja és a Libri Kiadói Csoport társtulajdonosa között csak jóval később, pontosan 25 éve lobbant fel a szerelem: 19 esztendeje kötöttek házasságot, és azóta három gyerekük született: Benjámin (16), Rebeka (9) és Tamara (2). Meghitt pillanatban készült róluk a fénykép, amelyet Farkasházi tett fel a közösségi oldalára, követőii nagy örömére. – Annyira jó látni! Az összetartozás és a szeretet sugárzik rólatok – írta egy hölgy. – Irigylésre méltó pár vagytok – tette hozzá a fórumhoz egy másik követő. – Olyan szépek vagytok! – fogalmazott egy harmadik, és ehhez nehéz lenne bármit hozzá tenni. Bence úgy öleli hitvesét, Réka pedig úgy adja át magát a pillanatnak, ahogy azt minden párnak kellene, főleg 25 év után.”

Farkasházi Réka huszonöt év után is ugyanolyan szerelmes a párjába - fotó

Budapest - Érzelmes fotóval tették még különlegesebbé az évfordulót. Igenis, vannak élethosszig tartó szerelmek, bár ahogy azt Farkasházi Réka (42) a Vasárnapi Blikk interjújában nemrég elmondta, már ceglédi zeneóvodás kora óta ismeri Sárközy Bencét (42).

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97429/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

2020.08.05. 18:05
Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az …

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?