Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kötélhúzás

Az Európai Unió korrupciója.

Az Európai Parlament többsége szerint nem landolhat az adófizetők pénze korrupt vezetők zsebében. Az Európai Uniót ugyanakkor nem pusztán a konszenzus jellemzi, hanem a viták is – így adta értésre Michael Roth német Európa-ügyi miniszter, hogy nehéz lesz megállapodni az uniós kifizetéseket a jogállamhoz kapcsoló rendelettervezetről – számol be róla a Népszava Online.

„Michael Roth kifejtette: a kormányközi EU Tanácsban a delegációk főként arról vitáznak, hogy a támogatási forrásokat egyáltalán össze lehet-e kapcsolni a jogállamisággal, illetve ki és hogyan döntsön majd az esetleges szankciókról. Az eredeti javaslat szerint a tagállamoknak csak meglehetősen nagy többsége blokkolhatná a pénzmegvonásra vagy felfüggesztésre tett indítványt, de ez néhány országnak nem tetszik. A huszonheteknek egyhangúan kell elfogadniuk a büdzsét és együttes elvi beleegyezésüket kell adniuk a jogállami feltételrendszer megteremtéséhez. Mindezt azután az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. A csütörtöki plenáris vitában több EP-képviselő kifejtette, hogy a parlament nem fogja hozzájárulását adni egy olyan csomaghoz, amelyből hiányzik a közösségi forrásokat a jogállam tiszteletben tartásához kötő rendelet. Az osztrák néppárti Othmar Karas azt mondta, szégyen, hogy a tagállamok nem tudnak dűlőre jutni a már két éve előttük fekvő rendelettervezetről, a német zöldpárti Daniel Freund meg a berlini kormányra mutogatott, amiért szemet huny Orbán Viktor viselt dolgai fölött. Többen azt hangsúlyozták, hogy az európai adófizetők pénze nem landolhat korrupt állami vezetők és családtagjaik, valamint barátaik zsebében.”

EP: nem landolhat az adófizetők pénze korrupt vezetők zsebében

Az Európai Uniót nem pusztán a konszenzus jellemzi, hanem a viták is - így adta értésre Michael Roth német Európa-ügyi miniszter, hogy nehéz lesz megállapodni az uniós kifizetéseket a jogállamhoz kapcsoló rendelettervezetről. A témát csütörtökön tűzte napirendjére az Európai Parlament, ahol Roth a soros uniós elnökség nevében megerősítette: a jogszabályi javaslat az EU következő hétéves költségvetéséhez kapcsolódik, amelyben minden mindennel összefügg.

Ellenőrzés

A koronavírus-járvány tombolása.

Nincs megállás: tovább terjed a koronavírus a világban. Több mint tizenkétmillió fertőzöttet és 550 ezer halottat tartanak számon világszerte. Súlyos második hullámtól tart az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője. Európa sem lélegezhet fel, hiszen Romániában rekord dőlt meg, míg Ausztria, Szlovénia, Bulgária szigorít – összegez a Magyar Hírlap Online.

„A járvány továbbra is terjed, és a legtöbb országnak még nem sikerült ellenőrzés alá vonnia – hangsúlyozta tegnap a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, hozzátéve, az összfertőzöttségi világszerte adatok megduplázódtak az elmúlt hat hétben. Az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője, Anthony Fauci figyelmeztetett, hatalmas második hullám várható az országban, ha nem sikerül ellenőrzés alá vonni a járványt: őszre visszaeshetnek a márciusi, áprilisi állapotra. Már meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek száma, több mint harminc államban növekedtek a számok az elmúlt egy hétben, ezzel vezetik az országok fertőzöttségi rangsorát. Mindeközben Tokióban csütörtökön 224 új esetet regisztráltak, háromszor annyit, mint egy nappal korábban. Az új betegek többsége húszas, harmincas éveiben járó fiatal, akik közös bulizás alkalmával fertőződhettek meg.”

Nincs megállás: tovább terjed a koronavírus a világban

A járvány továbbra is terjed, és a legtöbb országnak még nem sikerült ellenőrzés alá vonnia - hangsúlyozta tegnap a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, hozzátéve, az összfertőzöttségi világszerte adatok megduplázódtak az elmúlt hat hétben. Az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője, Anthony Fauci figyelmeztetett, hatalmas második hullám várható az országban, ha nem sikerül ellenőrzés alá vonni a járványt: őszre visszaeshetnek a márciusi, áprilisi állapotra.

Támadás

A radikális baloldal káoszelmélete.

Az új mozgalmak a felforgatásra és a káoszra épülnek, a radikális baloldal a rend és a biztonság ellen van – olvasható az Origo.hu-n.

„Az utóbbi évek magyarországi eseményeit tekintve, már ismerhetünk példát a közrend, a magyar állam és társadalom békessége elleni provokatív akciókra, politikai indíttatású szervezkedésre. Ezek a közrend elleni támadási kísérletek a jogrendszer alapjait képező legfontosabb elvek, intézmények feltétlen érvényesülését voltak hivatottak akadályozni, és ezáltal belpolitikai bizonytalanságot, akár alkotmányos válságot is előidézni – írja elemzésében a Századvég Alapítvány. Arról is írnak, hogy a nyugati baloldal morális válságát, a keresztény alapú társadalmi erkölcsi rendet, sőt a közrendet nyíltan támadó erőkkel, lázító aktivista csoportokkal való szoros ideológiai rokonságát jól mutatják a büntetett előéletű George Floyd halála óta eltelt hetek eseményei kapcsán tanúsított magatartása. Az amerikai eseményekből Nyugat-Európában, és némi késéssel Magyarországon is próbálnak hasznot húzni közéleti haszonlesők, akiknek provokatív akciói már régebb óta főleg a rendvédelem ellen irányulnak.”

A radikális baloldal a rend és a biztonság ellen van

Az utóbbi évek magyarországi eseményeit tekintve, már ismerhetünk példát a közrend, a magyar állam és társadalom békessége elleni provokatív akciókra, politikai indíttatású szervezkedésre. Ezek a közrend elleni támadási kísérletek a jogrendszer alapjait képező legfontosabb elvek, intézmények feltétlen érvényesülését voltak hivatottak akadályozni, és ezáltal belpolitikai bizonytalanságot, akár alkotmányos válságot is előidézni - írja elemzésében a Századvég Alapítvány.

Pecsét

A székelyek második esélye.

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése – hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter a Hirado.hu cikke szerint.

„Varga Judit azt írta: az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás – többi között – a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti. Így – mint fogalmazott – 'a koronavírus-járvány miatt ellhetetlenült aláírási folyamat' a kiesett idővel meghosszabbodik. Varga Judit kiemelte: a példaértékű összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár támogatását élvezi a kezdeményezés. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 1 millió aláírás kritériuma mellett azt a feltételt is teljesíteni kell, mely szerint a tagállamok negyedében meghatározott számú aláírást kell elérni. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és egy év alatt egymillió szignónak kellett összegyűlnie legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Bár összegyűlt az egymillió aláírás, csak három uniós ország – Magyarország, Románia és Szlovákia – tudta felmutatni a jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.”

Varga Judit: Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése - hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán. Varga Judit azt írta: a z Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás - többi között - a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.

Törlés

Tóth Gabi szerelmi kürtölése.

Tóth Gabi nagy döntést hozott a lányával kapcsolatban. Mostantól minden megváltozik, de csak így tudja megóvni Hannarózát – állítja a Blikk Online.

„Váratlan lépésre szánta el magát Tóth Gabi. Az énekesnő, aki korábban rendszeresen posztolt a magánéletéről, amibe első gyermeke is beletartozott, eldöntötte, hogy ezentúl nem oszt meg egyetlen fotót sem Hannarózáról. Olyannyira komoly oka van az elhatározásának, hogy a korábban feltöltött képeket is törölte a közösségi oldaláról, és ugyanezt megtette a férje és a testvére is. Gabi azt mondja, időközben rájött, mennyi veszélyt rejt magában, ha a gyermekét közszemlére teszi, aminek egyébként korábban egyetlen oka volt: szerette volna világgá kürtölni a boldogságát. A történteket az énekesnő így magyarázza: – Hoztunk családilag egy nagyon fontos, hetek óta fontolgatott döntést, miszerint Gyermekünkről, Krausz Hannaróza Máriáról több fotót nem osztunk meg a nyilvános social felületeinken. Az eddigi, vele kapcsolatban feltöltött fotókat, tartalmakat is töröltük. Ezt férjem, Krausz Gábor és testvérem, Tóth Vera is megtette. Miért? Azért, mert a gyermekünk a legfontosabb. Szeretnénk a jogait tiszteletben tartani akkor is, ha még nagyon kicsi, és azt hisszük, sok minden nem számít még ebben a korban... Rájöttünk, minden számít... Eddig nem ástuk bele magunkat ebbe a témába, csupán a boldogságunk, szerelmünk gyümölcsét szerettük volna világgá kürtölni.”

Tóth Gabi nagy döntést hozott a lányával kapcsolatban - Mostantól minden megváltozik, de csak így tudja megóvni Hannarózát

Váratlan lépésre szánta el magát Tóth Gabi. Az énekesnő, aki korábban rendszeresen posztolt a magánéletéről, amibe első gyermeke is beletartozott, eldöntötte, hogy ezentúl nem oszt meg egyetlen fotót sem Hannarózáról. Olyannyira komoly oka van az elhatározásának, hogy a korábban feltöltött képeket is törölte a közösségi oldaláról, és ugyanezt megtette a férje és a testvére is.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97464/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?