Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Robbanás

Bár Magyarországon szombatra csupán 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, Kásler Miklós szerint a járvány második hullámának határára érkeztünk. A szomszédos országokban egyre súlyosabb a helyzet, az érkező adatok alapján szinte mindenhol aktivizálódott a fertőzés - összegez a HVG.

"Horvátországban rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstáb szombati közleményéből. (...) Pénteken hozott intézkedések után a nem uniós állampolgárok szigorúbb feltételek mellett léphetnek be az országba: 14 napos karanténba kell vonulniuk, PCR-teszt elvégzése esetén elég az egy hét. Az üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt érkezők kivételt képeznek. A rendelet nem vonatkozik az áruforgalomra, sem azokra, akik átutaznak az országon. Az uniós állampolgároknak továbbra is regisztrálniuk kell, és meg kell adniuk adataikat a határon. Hétfőtől kötelező lesz maszkot viselni az egészségügyi intézményekben, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben."

Sorra dőlnek meg a napi koronavírus-rekordok a szomszédos országokban

Romániában egy nap alatt csaknem 700 új fertőzöttet találtak.

Néma csönd

A július 5-én súlyosan bántalmazott Bayonne-i, a három leánygyereket nevelő, 59 éves buszsofőr, Philippe Monguillot július 10-én belehalt a sérüléseibe. Az özvegy azt mondta: férjét úgy összeverték, hogy az arca felismerhetetlenné vált. A buszsofőrt akkor támadták meg, amikor fiatalokat arra kért, hogy vegyék fel a maszkot a buszra felszállva, és elkérte a jegyüket is. Támadói borzalmas kegyetlenséggel addig verték, amíg agyhalott állapotba nem került - idézi fel az Origo a Franciaországban múlt vasárnap történt brutális támadást.

"A Les Valeurs Actuelles információi szerint a politikai állásfoglalások azóta megsokszorozódtak, és bár az egész francia politikai osztály tisztelettel adózott Philippe Monguillot buszsofőr halála előtt, szinte csak a jobboldali politikusoknak, gondolkodóknak jutott eszébe föltenni azt a kérdést, hogy „hol van most a baloldali média"? Hol vannak a máskor oly hangos jogvédők? Hol vannak azok, akik a koronavírus-járvány miatt betiltott tüntetésen tömegesen vettek részt az „Adama Bizottság" szervezésében, az emberi jogok nevében, ahol egyébként a köztörvényes, tizenhétszer elítélt bűnöző Adama Traoré 2016-os halála miatt tiltakoztak?"

Migránsok verték agyon a francia buszsofőrt

Az Origo már írt arról, hogy a július 5-én súlyosan bántalmazott Bayonne-i, a három leánygyereket nevelő, 59 éves buszsofőr, Philippe Monguillot július 10-én belehalt a sérüléseibe. Az özvegy azt mondta: férjét úgy összeverték, hogy az arca felismerhetetlenné vált. A buszsofőrt akkor támadták meg, amikor fiatalokat arra kért, hogy vegyék fel a maszkot a buszra felszállva, és elkérte a jegyüket is.

Behajtó

Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek, hiszen alapítványát családi házába jegyeztette be. Ezt derítette ki a Hír TV híradója. A csatorna stábja ma felkereste az alapítvány hivatalos címét, ahol Hadházy Ákosék éppen születésnapot ünnepeltek. A megadott postafiók pedig egy balliberális újságíróhoz és férjéhez köthető - számolt be a Magyar Nemzet.

"A balliberális média napok óta tagadja az összefonódást Hadházy Ákos és egy magát függetlennek nevező újságíró között. A Hír TV híradójában elmagyarázták, hogyan találták meg a kapcsolatot: ha a Magyar Posta nyilvános postafiók-keresőjébe beírjuk azt a számot, ahová a politikus a nemzeti konzultációs íveket várja, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány nevét adja ki, és egy hozzá tartozó címet házszámmal és egy lakás címével együtt. Ez a Lövölde tér 2/A, földszint 2. Így jutottunk el az épületig, amelyben a szintén nyilvános cégadatok szerint, feltűnt a 24.hu újságírója, Kovács-Angel Marianna és férje, Kovács Áron, akiről kiderült, hogy Hadházy alapítványának kurátora."

Hiába tagadnak, Hadházy otthonába érkezhetnek a konzultációs ívek | Magyar Nemzet

Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek, hiszen alapítványát családi házába jegyeztette be. Ezt derítette ki a Hír TV híradója. A csatorna stábja ma felkereste az alapítvány hivatalos címét, ahol Hadházy Ákosék éppen születésnapot ünnepeltek. A megadott postafiók pedig egy balliberális újságíróhoz és férjéhez köthető.

Tűzoltás

Barikádharcként írták le a lengyelországi kampány eseményeit a megfigyelők. Kettészakadt ország – így ábrázolják a vasárnapi második forduló előtti állapotokat. Az utolsó közvélemény-kutatások többségében a különbség a statisztikai hibahatár körül van. Az előrejelzések felében Andrzej Duda jelenlegi elnök vezet 1-1,5 százalékkal Rafal Trzaskowski varsói polgármester előtt, míg más kutatások fordítva jeleznek hasonló eredményt: ott Trzaskowskit hozzák ki győztesnek – egy paraszthajszállal - írja a Népszava.

"A kormánypárt mindent bevet a „járási Lengyelország” mozgósítására: tűzoltóautókat ígértek a legtöbb szavazót felvonultató településeknek. Egyébként a teljes kormány és államapparátus az elnök mellett kampányol. Ezzel együtt a kutatásokból kiderült, hogy Andrzej Dudának legfeljebb annyi szavazója van, mint amennyit pártja a Jog és Igazságosság (PiS) a tavalyi parlamenti választáson megnyert magának. Legalább hétmillió ember a hét közepén még nem döntötte el, melyik jelöltre fog ikszelni. A választás eredménye megrendítheti a lengyelországi politikai helyzetet."

Tűzoltóautókat ígérnek a szavazásért

Barikádharcként írták le a lengyelországi kampány eseményeit a megfigyelők. Kettészakadt ország - így ábrázolják a vasárnapi második forduló előtti állapotokat. Az utolsó közvélemény-kutatások többségében a különbség a statisztikai hibahatár körül van. Az előrejelzések felében Andrzej Duda jelenlegi elnök vezet 1-1,5 százalékkal Rafal Trzaskowski varsói polgármester előtt, míg más kutatások fordítva jeleznek hasonló eredményt: ott Trzaskowskit hozzák ki győztesnek - egy paraszthajszállal.

Családban marad

Bájos fotót osztott meg Instagram-oldalán az egykori szépségkirálynő, Kulcsár Edina, akiről tavaly tavasszal derült ki, hogy két féltestvére is van - lelkesedik a Blikk.

"Tavaly tavasszal derült ki, hogy Edinának nem egy, hanem két féltestvére van, de korábban nem igazán tartották a kapcsolatot, így nem csoda, hogy a nyilvánosság nem ismeri őket. Az egykori szépségkirálynő ma kivételt tett és egy olyan képet mutatott, amin mindhárman szerepelnek. A fotó ma készült, strandolni voltak közösen a tesók."

Kulcsár Edina megmutatta ritkán látott féltestvéreit: bikiniben pózoltak a strandon - fotó

Kulcsár Edina féltestvérek Strandolás közös kép Bájos fotót osztott meg Instagram-oldalán az egykori szépségkirálynő. Tavaly tavasszal derült ki, hogy Edinának nem egy, hanem két féltestvére van, de korábban nem igazán tartották a kapcsolatot, így nem csoda, hogy a nyilvánosság nem ismeri őket. Az egykori szépségkirálynő ma kivételt tett és egy olyan képet mutatott, amin mindhárman szerepelnek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97546/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?