Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Rendkívüli ülésen dönthet a parlament a járvány miatti uniós hitelfelvételről

Rendkívüli, kétnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, amelyen a képviselők többek között feltételeket szabva járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A parlament kedden foglalkozik majd a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslattal. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádiónak adott interjújában az EU-s hitelcsomaggal kapcsolatban kifejtette, igazságosnak és rugalmasnak kell lennie, ennek kialakításába pedig semmiképpen nem szabad belekeverni a politikát.

Az EU-ban különösen a baloldal, a "nagyszájú liberálisok" azzal szokták fenyegetni a nekik nem tetszőket, hogy pénzügyi szankciókat fűznek a magatartáshoz, de ez a civilizálatlan viselkedés csak zsákutca - fogalmazott akkor élesen a kormányfő, hozzátéve, ha a pénz elköltéséhez ideológiai, politikai szempontokat kapcsolnak, akkor az biztosan rosszul lesz elköltve.

A kormánypártok vezetői azért nyújtották be kedden terítékre kerülő indítványukat és kezdeményezték a parlament rendkívüli ülését, mert a jövő hét második felében sorra kerülő uniós csúcson születik döntés annak a 750 milliárd eurós hitelnek a felvételéről, amelyért a tagállamok vállalják a garanciát - mondta korábban Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

A politikus kifejtette, a kormánypártok szerint

a támogatási feltételek között szerepelnie kellene, hogy a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok, a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani, valamint a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének megítélése.

A képviselők az összevont vita után döntenek az egyetlen napirenden lévő javaslat elfogadásáról.

Charles Michel, az Európai Tanács belga elnöke a héten kompromisszumos megoldási javaslatot jelentett be az Európai Unió következő hét éves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatban, amelyben már nem szerepel a feltételek között a meglévő vagy meg nem lévő jogállamiság kérdésköre.

Az Európai Bizottság tervei szerint a kifizetések felfüggesztéséhez kötött szankciókról a bizottság dönthet, de ezt a tagállamok minősített többséggel megakadályozhatják - ezen is változtatott Michel terve: a belga politikus szankciók életbe léptetését kötné az állam- és kormányfők kétharmadának támogatásához. Michelt ezek után természetesen megtalálta a balliberális, magyarfóbiás sajtó és politika azzal, hogy megölte a jogállamiság mechanizmusát és kedvezett Orbán Viktornak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97565/pics/lead_800x600.jpg
EU,koronavírus,országgyűlés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kilenc újabb fertőzött, egy halálos áldozat

2020.08.04. 09:30
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

9 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020.08.03. 08:45
9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4544 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt

2020.08.02. 10:20
Kilenccel, 4535-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap …

Gulyás: stagnál Magyarországon a fertőzöttek száma

2020.08.02. 08:00
A koronavírussal fertőzöttek száma 500-600 fő körül stagnál Magyarországon - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című …

Huszoneggyel nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.08.01. 09:30
Egy 50 éves, krónikus betegségben szenvedő férfi életét vesztette, az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma 4526-ra emelkedett itthon.

Orbán: minden változtatás kockázatot jelentene

2020.07.31. 10:10
Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért "ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van" - mondta …

21 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.31. 09:45
21 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4505 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Augusztus 15-e után se lesznek zenés nagyfesztiválok

2020.07.30. 10:55
Marad az 500 fős létszámkorlát a zenés-táncos rendezvényeknél. 5,3 milliárd forintos programot indít ugyanakkor a kormányzat a könnyűzenészek megsegítésére.

Tizenkilenc új fertőzöttet azonosítottak hazánkban

2020.07.30. 09:30
Szerencsére továbbra sincs újabb halálos áldozat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?