Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Küzdelem

Lengyelország illiberalizmusa.

Az exit-pollok szerint Andrzej Duda maradhat a lengyel elnök – tájékoztat a Népszava Online.

„Az első exit-pollok szerint a lengyel elnökválasztás második fordulóját a hivatalban lévő elnök, Andrzej Duda nyerte.Kiélezett volt a verseny, a jelölteket fej-fej mellett mérték, egyértelmű volt, hogy a mintegy 7 millió bizonytalan szavazó fog dönteni. Az első forduló 64,5 százalékos részvételi aránya az elmúlt 25 év legmagasabb értékének számított. Vasárnap a szavazók 68,5 százaléka járult az urnákhoz. A tét nagy volt, a lengyeleknek arról kellett dönteniük, az illiberális úton halad tovább a V4-ek legnagyobb országa vagy a demokratikus jogállamot választja.”

Győzhet az illiberalizmus Lengyelországban

Az első exit-pollok szerint a lengyel elnökválasztás második fordulóját a hivatalban lévő elnök, Andrzej Duda nyerte. A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje 50,4 - 49,6 arányban győzött Rafal Trzaskowski varsói polgármester, az ellenzéki Polgári Platform politikusával szemben. A hibahatár azonban 2 százalék, ami azt jelenti, meg kell várni a hétfő reggeli hivatalos eredményeket.

Botrány

A baloldal tudatos álhírgyártása.

Az álhírgyártás tudatos politika a baloldalnál. A Németh ikerpárral a baloldal igyekezett a saját maga által kitalált párhuzamos valóságot hitelesnek tűnő nyilatkozattal alátámasztani, de magukat lőtték lábon – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„A baloldal a koronavírus-járvány kitörése óta minden fronton támadja a kormányzati intézkedéseket, kezdetben a szigorításokat, majd a sikeres magyar védekezést alátámasztó tényadatokat, most pedig a gazdaságvédelmi akcióterv elemeit vették össztűz alá – mondta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Kifejtette, mivel mind a járvány elleni, mind a gazdasági válság leküzdése érdekében hozott kormányzati intézkedések sikeresek voltak, a baloldal igyekszik egy alternatív valóságot felfesteni, hiszen tartanak a kormánypártok támogatottságának további növekedésétől. Az álhírgyártás egy tudatos politika az ellenzéki pártok és sajtótermékek részéről, ami már a járvány kitörésénél elkezdődött. Deák Dániel szerint ebbe a sorba illik Korózs Lajos kamuvideója és Németh Athina ikertestvérének, Németh Károlynak a legújabb, az MSZP-s Hírklikken elindult álhírbotránya is, amellyel a baloldal igyekezett a saját maga által kitalált párhuzamos valóságot hitelesnek tűnő nyilatkozattal alátámasztani. A baloldal politikai tőkét remélt mindebből, de saját magukat lőtték lábon. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az ellenzéki pártok támogatottsága csökkent a koronavírus-járvány során. Ez főként annak köszönhető, hogy ebben a nemzeti egységet megkövetelő válsághelyzetben sem tették félre kicsinyes politikai motivációikat és mindenféle álhírrel, valótlan állításokkal igyekeztek támadni a sikeres kormányzati intézkedéseket. Ez az újabb botrány tovább hitelteleníti a baloldali politikusokat és sajtótermékeket, a választópolgárok egyre kevésbé fogják elhinni az állításaikat.”

Az álhírgyártás tudatos politika a baloldalnál

A baloldal a koronavírus-járvány kitörése óta minden fronton támadja a kormányzati intézkedéseket, kezdetben a szigorításokat, majd a sikeres magyar védekezést alátámasztó tényadatokat, most pedig a gazdaságvédelmi akcióterv elemeit vették össztűz alá - mondta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Szétesés

Angela Merkel politikai öröksége.

A német elnökség a legnagyobb feladata a német Európa egyben tartása lesz és az EU versenyképességét biztosító reformok elfogadtatása a déli államokkal. A jövő heti uniós csúcson dönthetnek az EU hétéves költségvetésére épülő 750 milliárd eurós helyreállítási tervéről. A politikából jövőre távozó Angela Merkel kancellárnak a mostani féléves időszak lesz a hattyúdala – elemez a Hirado.hu.

„A politológus szerint kicsi az esély arra, hogy Angela Merkel a 2015-ös egyoldalú határnyitását a következő fél év német elnöksége idején valamilyen döntéssel, vagy gesztussal kompenzálja, Az akkori intézkedés hatásai sokkal tovább élnek. Nem sikerült azt egymillió más kultúrájú embert integrálni, akik közép- és hosszú távon sem befizetői, hanem eltartottjai lesznek a társdalomnak. A kötelező kvótákról elmondta, hogy a németek továbbra is bevándorlással orvosolnák a demográfiai problémákat. Felhívta a figyelmet, hogy Berlinben most is önkéntes befogadásról beszélnek, de 2015 szeptemberében egy többségi szavazásból kötelező kvóta lett, amelyet az Európai Bíróság jóváhagyott. 'Merkel Európa egyben tartását akarja politikai örökségeként az asztalra letenni' – zárta a politológus.”

Merkelnek Európa szétesését kell megakadályoznia

A német elnökség a legnagyobb feladata a német Európa egyben tartása lesz és az EU versenyképességét biztosító reformok elfogadtatása a déli államokkal. A jövő heti uniós csúcson dönthetnek az EU hétéves költségvetésére épülő 750 milliárd eurós helyreállítási tervéről. A politikából jövőre távozó Angela Merkel kancellárnak a mostani féléves időszak lesz a hattyúdala.

Összeállítás

A migránsok többlethalálozása.

Kétszer annyi migráns halt meg koronavírusban Franciaországban arányosan, mint nem bevándorló – így az Origo.hu.

„Az elkésett védekezés és a hibás intézkedések miatt Franciaország az egyik legnehezebb helyzetbe került ország a koronavírus-járvány miatt. Péntek este a 30 ezres, sokak szerint lélektani határt átlépte a járvány miatt meghalt emberek száma az országban. A Le Figaro kétségtelenül bonyolult, de érdekes összeállítást közölt: az Insee statisztikai hivatal adatai alapján a vírusban – arányosan – kétszer annyi bevándorló halt meg, mint Franciaországban született ember. Sőt, Párizs elővárosaiban abszolút értékben is lényegesen több a halott a migránsok között. Az okok között a rossz táplálkozás, a kijárási korlátozások be nem tartását (ráadásul a rendőrség nem is merte ellenőrizni a no-go zónákban az intézkedések betartását) és a rendszeres, szélsőséges tüntetések szerepelnek.”

Kétszer akkora a halálozási arány a migránsok esetében Franciaországban

Az elkésett védekezés és a hibás intézkedések miatt Franciaország az egyik legnehezebb helyzetbe került ország a koronavírus-járvány miatt. Péntek este a 30 ezres, sokak szerint lélektani határt átlépte a járvány miatt meghalt emberek száma az országban.

Létezés

Fluor Tomi szerelmi villanása.

Fluor Tomi első látásra beleszeretett: szentimentális pillanatba került az énekes – jelenti a Blikk Online.

„Fluor Tomi szívéhez mindig is közel állt a kikapcsolódás, ezúttal azonban még ő is rácsodálkozott, hogy milyen jól is tudja érezni magát a festői szépségű Balaton parton. Az előadó egy új Wellhello klip forgatása miatt látogatott el Tihany-Sajkod térségébe, ahonnan egy hosszabb beszámolót is írt rajongóinak. 'Mindig, mikor első látásra beleszeretek egy új helybe itthon, az jut eszembe, hogy miért nem szólt nekem senki róla, miért nem tudtam eddig a létezéséről, hogy bár valaki megrázott volna az utcán és rám kiabált volna, hogy ember, Sajkod zseniális, menj oda!!! Nyilván furán néztem volna rá, de legalább meglett volna az infó, hogy ilyen zseniális részek vannak a Balatonnál. Na, most én vagyok nektek ez az ember, aki szól, például az új klipünkkel. Hamarosan jön a Bárhová' – írja Instagram oldalán Tomi.”

Fluor Tomi első látásra beleszeretett: szentimentális pillanatba került az énekes - fotó

Fluor az új Wellhello klip forgatása miatt látogatott el Tihany-Sajkodra / Fotó: Ras archívum A rapper nem számított rá, hogy ennyire elbűvölik majd Sajkod szépségei. Fluor Tomi szívéhez mindig is közel állt a kikapcsolódás, ezúttal azonban még ő is rácsodálkozott, hogy milyen jól is tudja érezni magát a festői szépségű Balaton parton.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97580/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?