Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Küzdelem

Lengyelország illiberalizmusa.

Az exit-pollok szerint Andrzej Duda maradhat a lengyel elnök – tájékoztat a Népszava Online.

„Az első exit-pollok szerint a lengyel elnökválasztás második fordulóját a hivatalban lévő elnök, Andrzej Duda nyerte.Kiélezett volt a verseny, a jelölteket fej-fej mellett mérték, egyértelmű volt, hogy a mintegy 7 millió bizonytalan szavazó fog dönteni. Az első forduló 64,5 százalékos részvételi aránya az elmúlt 25 év legmagasabb értékének számított. Vasárnap a szavazók 68,5 százaléka járult az urnákhoz. A tét nagy volt, a lengyeleknek arról kellett dönteniük, az illiberális úton halad tovább a V4-ek legnagyobb országa vagy a demokratikus jogállamot választja.”

Győzhet az illiberalizmus Lengyelországban

Az első exit-pollok szerint a lengyel elnökválasztás második fordulóját a hivatalban lévő elnök, Andrzej Duda nyerte. A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje 50,4 - 49,6 arányban győzött Rafal Trzaskowski varsói polgármester, az ellenzéki Polgári Platform politikusával szemben. A hibahatár azonban 2 százalék, ami azt jelenti, meg kell várni a hétfő reggeli hivatalos eredményeket.

Botrány

A baloldal tudatos álhírgyártása.

Az álhírgyártás tudatos politika a baloldalnál. A Németh ikerpárral a baloldal igyekezett a saját maga által kitalált párhuzamos valóságot hitelesnek tűnő nyilatkozattal alátámasztani, de magukat lőtték lábon – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„A baloldal a koronavírus-járvány kitörése óta minden fronton támadja a kormányzati intézkedéseket, kezdetben a szigorításokat, majd a sikeres magyar védekezést alátámasztó tényadatokat, most pedig a gazdaságvédelmi akcióterv elemeit vették össztűz alá – mondta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Kifejtette, mivel mind a járvány elleni, mind a gazdasági válság leküzdése érdekében hozott kormányzati intézkedések sikeresek voltak, a baloldal igyekszik egy alternatív valóságot felfesteni, hiszen tartanak a kormánypártok támogatottságának további növekedésétől. Az álhírgyártás egy tudatos politika az ellenzéki pártok és sajtótermékek részéről, ami már a járvány kitörésénél elkezdődött. Deák Dániel szerint ebbe a sorba illik Korózs Lajos kamuvideója és Németh Athina ikertestvérének, Németh Károlynak a legújabb, az MSZP-s Hírklikken elindult álhírbotránya is, amellyel a baloldal igyekezett a saját maga által kitalált párhuzamos valóságot hitelesnek tűnő nyilatkozattal alátámasztani. A baloldal politikai tőkét remélt mindebből, de saját magukat lőtték lábon. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az ellenzéki pártok támogatottsága csökkent a koronavírus-járvány során. Ez főként annak köszönhető, hogy ebben a nemzeti egységet megkövetelő válsághelyzetben sem tették félre kicsinyes politikai motivációikat és mindenféle álhírrel, valótlan állításokkal igyekeztek támadni a sikeres kormányzati intézkedéseket. Ez az újabb botrány tovább hitelteleníti a baloldali politikusokat és sajtótermékeket, a választópolgárok egyre kevésbé fogják elhinni az állításaikat.”

Az álhírgyártás tudatos politika a baloldalnál

A baloldal a koronavírus-járvány kitörése óta minden fronton támadja a kormányzati intézkedéseket, kezdetben a szigorításokat, majd a sikeres magyar védekezést alátámasztó tényadatokat, most pedig a gazdaságvédelmi akcióterv elemeit vették össztűz alá - mondta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Szétesés

Angela Merkel politikai öröksége.

A német elnökség a legnagyobb feladata a német Európa egyben tartása lesz és az EU versenyképességét biztosító reformok elfogadtatása a déli államokkal. A jövő heti uniós csúcson dönthetnek az EU hétéves költségvetésére épülő 750 milliárd eurós helyreállítási tervéről. A politikából jövőre távozó Angela Merkel kancellárnak a mostani féléves időszak lesz a hattyúdala – elemez a Hirado.hu.

„A politológus szerint kicsi az esély arra, hogy Angela Merkel a 2015-ös egyoldalú határnyitását a következő fél év német elnöksége idején valamilyen döntéssel, vagy gesztussal kompenzálja, Az akkori intézkedés hatásai sokkal tovább élnek. Nem sikerült azt egymillió más kultúrájú embert integrálni, akik közép- és hosszú távon sem befizetői, hanem eltartottjai lesznek a társdalomnak. A kötelező kvótákról elmondta, hogy a németek továbbra is bevándorlással orvosolnák a demográfiai problémákat. Felhívta a figyelmet, hogy Berlinben most is önkéntes befogadásról beszélnek, de 2015 szeptemberében egy többségi szavazásból kötelező kvóta lett, amelyet az Európai Bíróság jóváhagyott. 'Merkel Európa egyben tartását akarja politikai örökségeként az asztalra letenni' – zárta a politológus.”

Merkelnek Európa szétesését kell megakadályoznia

A német elnökség a legnagyobb feladata a német Európa egyben tartása lesz és az EU versenyképességét biztosító reformok elfogadtatása a déli államokkal. A jövő heti uniós csúcson dönthetnek az EU hétéves költségvetésére épülő 750 milliárd eurós helyreállítási tervéről. A politikából jövőre távozó Angela Merkel kancellárnak a mostani féléves időszak lesz a hattyúdala.

Összeállítás

A migránsok többlethalálozása.

Kétszer annyi migráns halt meg koronavírusban Franciaországban arányosan, mint nem bevándorló – így az Origo.hu.

„Az elkésett védekezés és a hibás intézkedések miatt Franciaország az egyik legnehezebb helyzetbe került ország a koronavírus-járvány miatt. Péntek este a 30 ezres, sokak szerint lélektani határt átlépte a járvány miatt meghalt emberek száma az országban. A Le Figaro kétségtelenül bonyolult, de érdekes összeállítást közölt: az Insee statisztikai hivatal adatai alapján a vírusban – arányosan – kétszer annyi bevándorló halt meg, mint Franciaországban született ember. Sőt, Párizs elővárosaiban abszolút értékben is lényegesen több a halott a migránsok között. Az okok között a rossz táplálkozás, a kijárási korlátozások be nem tartását (ráadásul a rendőrség nem is merte ellenőrizni a no-go zónákban az intézkedések betartását) és a rendszeres, szélsőséges tüntetések szerepelnek.”

Kétszer akkora a halálozási arány a migránsok esetében Franciaországban

Az elkésett védekezés és a hibás intézkedések miatt Franciaország az egyik legnehezebb helyzetbe került ország a koronavírus-járvány miatt. Péntek este a 30 ezres, sokak szerint lélektani határt átlépte a járvány miatt meghalt emberek száma az országban.

Létezés

Fluor Tomi szerelmi villanása.

Fluor Tomi első látásra beleszeretett: szentimentális pillanatba került az énekes – jelenti a Blikk Online.

„Fluor Tomi szívéhez mindig is közel állt a kikapcsolódás, ezúttal azonban még ő is rácsodálkozott, hogy milyen jól is tudja érezni magát a festői szépségű Balaton parton. Az előadó egy új Wellhello klip forgatása miatt látogatott el Tihany-Sajkod térségébe, ahonnan egy hosszabb beszámolót is írt rajongóinak. 'Mindig, mikor első látásra beleszeretek egy új helybe itthon, az jut eszembe, hogy miért nem szólt nekem senki róla, miért nem tudtam eddig a létezéséről, hogy bár valaki megrázott volna az utcán és rám kiabált volna, hogy ember, Sajkod zseniális, menj oda!!! Nyilván furán néztem volna rá, de legalább meglett volna az infó, hogy ilyen zseniális részek vannak a Balatonnál. Na, most én vagyok nektek ez az ember, aki szól, például az új klipünkkel. Hamarosan jön a Bárhová' – írja Instagram oldalán Tomi.”

Fluor Tomi első látásra beleszeretett: szentimentális pillanatba került az énekes - fotó

Fluor az új Wellhello klip forgatása miatt látogatott el Tihany-Sajkodra / Fotó: Ras archívum A rapper nem számított rá, hogy ennyire elbűvölik majd Sajkod szépségei. Fluor Tomi szívéhez mindig is közel állt a kikapcsolódás, ezúttal azonban még ő is rácsodálkozott, hogy milyen jól is tudja érezni magát a festői szépségű Balaton parton.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97580/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?