Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Megoldás

Angela Merkel lebegtetése.

Merkel elkezdte lebegtetni a hitelcsomagról és a büdzséről szóló megállapodást. Felerősödött az egyrészt-másrészt beszéd ahogy közeleg az uniós csúcstalálkozó – elemez a Népszava Online.

„Nem biztos, hogy sikerül megállapodásra jutni az Európai Unió (EU) pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alapról és az EU következő hétéves költségvetéséről – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Guiseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után a szövetségi kormány Berlin melletti vendégházában. Angela Merkel kiemelte, hogy hosszú még az út a megegyezésig, és 'hidakat kell építeni' a tagországok között. Az a legfontosabb, hogy nagyszabású és erőteljes csomagot állítsanak össze, mert a koronavírus-járványból eredő kihívás 'hatalmas', és nem lehet 'törpe' léptékű megoldással válaszolni rá.”

Merkel elkezdte lebegtetni a hitelcsomagról és a büdzséről szóló megállapodást

Baráth Éva 1984. június 21-én lépett be a vásárosnaményi Vörös Október Férfiruhagyárba, nem sokkal azután, hogy Kisvárdán elvégezte a szakiskolát, s varrónő lett belőle.

Egyetértés

A Nemzeti Konzultáció hasítása.

A hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt – jelentette be az országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Origo.hu összefoglalója szerint.

„Magyarország sikeresen megnyerte a koronavírus-járvány elleni harc első szakaszát, és ez nagyrészt az időben meghozott intézkedéseknek köszönhető – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában. Beszélt arról is, hogy a járványügyi készültséget fenn kell tartani, amíg nincs vakcina, ráadásul több szomszédos országban rohamosan nő a fertőzöttek száma. Nekünk továbbra is a magyar emberek élete és egészsége a legfontosabb – tette hozzá. Éppen azért fontos a Nemzeti Konzultáció, hogy minden ember elmondja a véleményét, hogy milyen intézkedések maradjanak érvényben, és milyen lépések kellenek még. Egyetértési pontok kellenek még akkor is, amikor a baloldal folyamatosan támadja a Nemzeti Konzultációt – mondta Selmeczi Gabriella. A baloldal minden sikeres intézkedést megtámadt, és most a baloldal fél az emberek véleményétől, ezért is támadja a Nemzeti Konzultációt – tette hozzá. Dömötör Csaba válaszában bejelentette, hogy a hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt.”

Már majdnem 400 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt

A hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt - jelentette be az országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. A parlamentben napirend előtt szó volt a pedofília elleni szigorúbb szabályozásról is. Magyarország sikeresen megnyerte a koronavírus-járvány elleni harc első szakaszát, és ez nagyrészt az időben meghozott intézkedéseknek köszönhető - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában.

Aggály

Hadházy Ákos fantomszervezkedése.

Az állítólag Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány működése és a nemzeti konzultációs ívek gyűjtése egyre átláthatatlanabb, erre hívta fel a figyelmet Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„A Hír TV stábja, felderítve a titokzatos postacímet, a Lövölde téri lakásban a 24.hu újságíróját és férjét találta, és Kovács Áron Attila úgy tájékoztatta őket, hogy az az otthonuk. A civil szervezetek névjegyzékében elérhető székhelyről, egy szekszárdi címről pedig az derült ki, hogy az Hadházy Ákos otthona. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke zavarosnak tartja az alapítvány körüli helyzetet, ami különösen aggályossá teszi a tisztességes adatvédelem biztosítását. Péterfalvi Attila közölte, több beadvány is érkezett már a hatósághoz Hadházyék akciójával kapcsolatban. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: egy másik ügyben a NAIH egymillió forintra büntette a politikust, mert nem kezelte megfelelően az összegyűjtött adatokat. Ezzel kapcsolatban a képviselő bejelentette, hogy jogorvoslatért a bírósághoz fordul.”

Hadházy alapítványa egy fantomszervezet

A Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány honlapja lényegében nem működik, így azt sem lehet tudni, pontosan mi köze van Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek a szervezethez. Az oldal címlapján egy rövid, homályos bejegyzés fogad, ám a legtöbb funkció feltöltés alatt áll, így az alapító okirat sem elérhető, ahogy az sem tudható meg, kik hozták létre a szervezetet, kik a tagjai, és mit csináltak eddig.

Érzelem

A koronavírus-járvány ellentmondásai.

Világszerte már csaknem tizenhárommillióan kapták el a koronavírust, és csaknem 570 ezren haltak bele a betegségbe. A fertőzés jelenleg 188 országban van jelen. Egymásnak teljesen ellentmondó intézkedések jellemzik a világot – mutatja be a Hirado.hu.

„Mindenki szájmaszkot visel a spanyolországi Baleár-szigeteken: helybéli és turista egyaránt. A helyi vezetők hétfőtől kötelezték erre az embereket az egyik leismertebb spanyol üdülőhelyen, és 100 eurós bírsággal büntetik a szabályszegőket. A lakosok vegyes érzelmekkel fogadták az új szabályozást. Mindezt az újabb esetek számának emelkedése miatt rendelte el a régió vezetése, azért, hogy ne ismétlődjön meg a tavaszi járvány okozta tragédia. Spanyolország volt a második leginkább érintett ország Európában, több mint 28 ezer áldozatot követelt a Covid–19. A szájmaszk állandó viselését Katalónia vezetése rendelte el először, hozzájuk csatlakoztak más régiók is. Egy katalán város hétfőtől vesztegzár alá került, a katalán elnök pedig az egész régióban otthonmaradásra szólította fel az embereket. Mindez túlmutat a madridi kormány ajánlásain, és a rendeletet el is törölte egy helyi bíró, mondván, a katalán regionális kormánynak nincs felhatalmazása ilyen döntések meghozatalára. Az emberek nehezen viselik az újabb szabályozást. Horvátország is hétfőtől tette kötelezővé az arcmaszk viselését nyilvános, zárt terekben. A zágrábi vezetés a járványgörbe emelkedése miatt tartotta fontosnak az intézkedés bevezetését. Az Egyesült Királyság viszont, ahol Európában a legtöbb áldozatot követelte a járvány, folytatja a korlátozások enyhítését. Hétfőtől fogadhatnak vendégeket a szépség- és tetoválószalonok, a fodrászok, a szoláriumok, a gyógyfürdők, és más olyan létesítmények, amelyekben a személyzet tagjai és a vendégek közeli fizikai kapcsolatba kerülhetnek. Az arcmaszkok viselése pedig még mindig csak a tömegközlekedési eszközökön kötelező.”

Egymásnak teljesen ellentmondó intézkedések jellemzik a világot

Világszerte már csaknem tizenhárommillióan kapták el a koronavírust, és csaknem 570 ezren haltak bele a betegségbe. A fertőzés jelenleg 188 országban van jelen. Vakcina továbbra sincs a vírus ellen, és bár sokan dolgoznak a kifejlesztésén, ezek hitelesítése és forgalomba kerülése még hosszas procedúrát vesz igénybe - hangzott el az M1 Híradójában.

Idézet

Vasvári Vivien szerelmes lubickolása.

Vasvár Vivien egy vízben lubickolós, szexi bikinis képpel örvendeztette meg rajongóit – így a Blikk Online.

„Vasvári Vivien és szerelme Spanyolországba utaztak pihenni, ahonnan Vivi napról napra csodálatos és szerelmes képeket oszt meg a közösségi oldalán. Szemmel láthatóan önfeledten és boldogan telik a nyári kikapcsolódásuk, a luxusfeleség most egy vízben lubickolós fotót osztott meg a rajongóival. Sőt, a szerelme egy jól irányzott mozdulattal bele is dobta a vízbe, amit a fotósnak sikerült a legtökéletesebben elkapnia. És ha ez még nem lenne elég, az Instagram-oldalán egy szerelmes idézetet is megosztott a kép mellett Vivi.”

Hatalmas a szerelem: nem akárhogy lubickol Spanyolországban Vasvári Vivien a párjával - fotó

Vasvár Vivien egy vízben lubickolós, szexi bikinis képpel örvendeztette meg rajongóit. Vasvári Vivien és szerelme Spanyolországba utaztak pihenni, ahonnan Vivi napról napra csodálatos és szerelmes képeket oszt meg a közösségi oldalán. ( A legfrissebb hírek itt) Szemmel láthatóan önfeledten és boldogan telik a nyári kikapcsolódásuk, a luxusfeleség most egy vízben lubickolós fotót osztott meg a rajongóival.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97648/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?