Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Furkósbot

A jogállamiság gyurmázása.

A magyar Országgyűlés nem fog a helyreállítási csomaghoz kötött semmilyen politikai feltételt elfogadni, jelentette ki a házelnök a parlament által elfogadott határozat kapcsán. Nem kérünk a brüsszeli hamiskártyások trükkjeiből – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„A másik elv, amihez a magyar kormány, illetve a parlamenti többséget alkotó kormánypártok ragaszkodnak a hitel kapcsán, a politikai semlegesség. A Brüsszelben évek óta ideológiai furkósbotként használt megfoghatatlan, gyurmaként alakítható jogállamiság összekapcsolása a hétéves uniós költségvetéssel. Angela Merkel kancellár úgy látja – utalt erre a házelnök is a parlamentben –, 'ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt (az uniós forrásokat – a szerk.) az ország jól fektette be, hogy ez az embereket szolgálja'. A magyar baloldal szerint az uniós mentőcsomagnak csak akkor van értelme, ha abból a kormány nem a gazdaságot, hanem csupán a szegényeket támogatja. Amikor kormányon voltak, devizacsapdába lökték az embereket, nyugdíjat és járulékokat vontak meg tőlük, majd a Gyurcsány- és Bajnai-féle mentőcsomagjukkal csődbe vitték az országot – odalökve a Nemzetközi Valutaalap karjai közé. És ne feledjük, elhazudták a tízszázalékos költségvetési hiányt, a hamis kártyák kijátszásához pedig Brüsszel segédkezett nekik…”

Brüsszeli hamiskártyások

2020. július 15. szerda. 4:5 „Okos urak közt játszottam a bambát" - idézett Kövér László, az Országgyűlés elnöke József Attila 1936-ban született Kész a leltár című verséből tegnap a parlamentben, a koronavírus-járvány kapcsán tervezett európai uniós mentőcsomag, pontosabban gigahitel vitáján. Kövér az uniós tagságunk óta eltelt időszak bambaságaira utalt, és arra a tapasztalatra, hogy „hamiskártyásokkal nem szívesen ülünk egy asztalhoz".

Szabály

Augusztus 20-a bizonytalansága.

Az európai uniós hitelcsomagról szóló határozat elfogadásáról, a járványügyi helyzetről és a Lánchíd felújításáról is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV Magyarország élőben című műsorában kedd este, ahol elmondta: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról – így az Origo.hu.

„A miniszter a járványügyi helyzetről úgy fogalmazott: van Európában néhány ország, amely hasonlóan biztonságos helynek minősül a fertőzöttség szempontjából, mint Magyarország, de nem sok. Hozzátette: a kormány az országban élőkért felelős, csak másodlagos lehet azok érdeke, akik nyaralni mennek külföldre. Közölte: Horvátországot szeretnék a zöld sávban tartani, de erre nincs garancia, a tisztifőorvos tesz javaslatot az országok minősítésére. Hangsúlyozta, meg kell akadályozni, hogy a vírus külföldről bekerüljön Magyarországra. Gulyás Gergely közölte, a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról. Azt ígérték korábban is, hogy mind a tűzijáték, mind az augusztus 15-e utánra tervezett fesztiválok, rendezvények kapcsán július közepén hoz döntést a kabinet – mondta.”

Szerdai ülésén tárgyal a kormány a rendezvényeket érintő szabályokról

Az európai uniós hitelcsomagról szóló határozat elfogadásáról, a járványügyi helyzetről és a Lánchíd felújításáról is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV Magyarország élőben című műsorában kedd este, ahol elmondta: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról. Gulyás Gergely az uniós hitelcsomagról szóló határozat elfogadásáról hangsúlyozta: a parlament döntését csak a parlament tudja felülírni.

Terjedés

A koronavírus mozgatórúgója.

Egyre agresszívabban terjed a koronavírus világszerte. A környező országokban aggasztó méreteket öltött az új fertőzöttek számának növekedése. Azt még a szakemberek sem tudják eldönteni, hogy ez még az első fertőzési hullám része vagy már a második kezdete. A magyar kormány időben meghozott döntéseinek köszönhetően hazánkban kedvezőek az adatok, de a veszély nem múlt el – mutatja be a Hirado.hu.

„Nem lehet tudni, hogy a jelen helyzet az első hullám vége vagy a második kezdete – erősítette meg Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezető epidemiológusa az M1 Ma reggel című műsorában. Kiemelte, bizonyos országokban emelkedő tendencia látható a fertőzések számában, részben annak köszönhetően, hogy gócpontok alakultak ki – Németországban például egy húsüzemhez kötődően. Hozzátette: az emberek nyáron kissé felszabadultabbak, kevésbé követik a szociális távolságtartás és a higiénés szabályokat. Ismertette, nem minden országban kötelező a szájmaszk viselése a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön. 'A vírus nem tűnt el, aki betegnek érzi magát, továbbra is egyeztetnie kell a háziorvosával, és kerülnie kell a közösségeket. A közvetlen fizikai kapcsolat a mozgatórúgója a fertőzés terjedésének' – fogalmazott Galgóczi Ágnes.”

Agresszívan terjed a vírus a világban - Magyarországon a kedvező helyzet fenntartása a cél

Egyre agresszívabban terjed a koronavírus világszerte. A környező országokban aggasztó méreteket öltött az új fertőzöttek számának növekedése. Azt még a szakemberek sem tudják eldönteni, hogy ez még az első fertőzési hullám része vagy már a második kezdete. A magyar kormány időben meghozott döntéseinek köszönhetően hazánkban kedvezőek az adatok, de a veszély nem múlt el.

Visszalépés

A magyar postások lázadása.

A Magyar Posta idén nem akar bért emelni, csak a régi dolgozóknak ígér hűségjutalmat, kezdődik a tiltakozás, utcára mennek a postások – írja a Népszava Online.

„Postásdemonstrációt tartanak szombaton a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala előtt, mert a hétfői bértárgyaláson a Magyar Posta Zrt. mindössze egy egyszeri bérkiegészítésre tett ajánlatot a cég dolgozóinak, valódi béremelésre nem. A közszolgáltató vállalat alkalmazottaitól érkező jelzést a postások szakszervezetei is megerősítették, sőt már a területet is lefoglalták július 18-án 11 és 14 óra közötti időre. Az érdekvédők a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése előtt 15 százalékos béremelést követeltek, ám ebből engedtek öt százalékot, amikor a veszélyhelyzet megszűnése után július első napján újraindult tárgyaláson kiderült, hogy a vállalat sok bevételtől esett el az utóbbi hónapokban. A visszalépést indokolta az állami közlekedési cégeknél megadott tíz százalékos béremelés ténye is. Az utolsó egyeztetés után a Postás Szakszervezet honlapján közzétett szűkszavú beszámoló szerint a négy szakszervezet egybehangzóan elutasította, hogy alapbéremelés helyett idén már másodszor egyszeri pénzt kapjon a munkavállalók egy része. A cégnél töltött idő után járó 'hűségjutalomra' azok nem lennének jogosultak, akik öt évnél rövidebb ideje dolgoznak a Postánál. Mivel épp az alacsony bérek miatt folyamatosan nagy az elvándorlás, többen maradnának pluszpénz nélkül, mint ahányan kapnának belőle.”

Utcára mennek a postások

A Magyar Posta idén nem akar bért emelni, csak a régi dolgozóknak ígér hűségjutalmat, kezdődik a tiltakozás. Postásdemonstrációt tartanak szombaton a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala előtt, mert a hétfői bértárgyaláson a Magyar Posta Zrt. mindössze egy egyszeri bérkiegészítésre tett ajánlatot a cég dolgozóinak, valódi béremelésre nem.

Villantás

Tóth Andi szexi idomai.

Tóth Andi szívesen oszt meg képeket magáról, a csodás alakjáról a rajongói örömére. Most, hogy beköszöntött a strandszezon, egyre több bikinis fotóval boldogítja követőit – olvasható a Blikk Online-on.

„Legfrissebb Insta-posztjában képekkel illusztrálja, hányféleképpen próbálta meg leereszteni felfújható úszógumiját, ami láthatóan kudarcba fulladt. Bár néhányan biztosan megszívlelik az énekesnő 'hasznos' tanácsait, szexi idomai elvonják a figyelmet a lényegről – szúrta ki a szeretlekmagyarorszag.hu.”

Szexi: Tóth Andi megvillantotta tökéletes idomait - fotó

Tóth Andi szívesen oszt meg képeket magáról, a csodás alakjáról a rajongói örömére. Most, hogy beköszöntött a strandszezon, egyre több bikinis fotóval boldogítja követőit. Legfrissebb Insta-posztjában képekkel illusztrálja, hányféleképpen próbálta meg leereszteni felfújható úszógumiját, ami láthatóan kudarcba fulladt. Bár néhányan biztosan megszívlelik az énekesnő „hasznos" tanácsait, szexi idomai elvonják a figyelmet a lényegről - szúrta ki a szeretlekmagyarorszag.hu.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97714/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?