Blogolj!

Blogstar kávéház

Riadalom

A közműhivatal sorcseréje.

Négy nappal azután, hogy Orbán Viktor Horváth Pétert nevezte ki a közműhatóság régi-új elnökévé, távozott az energetikai elnökhelyettes. Az Európai Bíróság csütörtökön elmeszelte a hivatal – Horváth Péter korábbi elnökségére eső – árintézkedéseit – foglalja össze a Népszava Online.

„Lapunk a hatóságnál nagyfokú riadalmat érzékelt: a régi-új elnöktől akár teljes sorcseréket sem zárnak ki. Igaz, hasonlót hozott Dorkota Lajos kinevezése is. Bár az – elvben kormányfüggetlen – hatóság látszólag tíz éve Orbán Viktor közműelképzeléseinek kritikátlan végrehajtója, az események a felszín alatt komoly ellentéteket sejtetnek. Véletlenül tökéletesen ide illeszkedő csütörtöki hír, miszerint az Európai Bíróság elmeszelte Magyarországot a 2013-as rezsicsökkentés kapcsán. Az Orbán-kormány hét évvel ezelőtti döntéseit kifogásoló EU-eljárás így most ért véget. A bíróság kimondta: a kabinet megsértette az uniós jogot azzal, hogy az energiaár-döntés ellen nem biztosított jogorvoslatot. Az érintett energiaszolgáltatók – egyszersmind a most a felperesi oldalon álló Európai Bizottság – panaszát viszont, miszerint a hatóság nem 'építette a tarifába' a rájuk kivetett vezetékadót és tranzakciós illetéket, elvetette.”

Sorcsere a közműhivatalban

Az 1980-as évek óta nem volt ilyen súlyos válság a világgazdaságban, mint most, a koronavírusjárvány miatt. A bankok jelentős értékvesztésre számítanak a szállodai hiteleiknél. Az elmúlt 40 év legsúlyosabb válságát okozza a koronavírus a világgazdaságban, az Atradius hitelbiztosító elemzése szerint 1980 óta nem volt ilyesmire példa.

Tánc

A migránsok meztelenkedése.

Videófelvételek készültek arról, ahogyan fiatal afrikai férfiak anyaszült meztelenül sétálnak, táncolnak az utcán Olaszország migráció sújtotta városaiban. Az európai viselkedési kultúra teljes semmibe vétele a Liga vezetőjét, Matteo Salvinit is feldühítette – jelenti az Origo.hu.

„A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiatal fekete – vélhetően migráns – férfi anyaszült meztelenül sétál, táncol a nyílt utcán a szicíliai Cassibile városában, a békés járókelők és autósok között. Hasonló eset történt kedden a Rómához közeli Tarquinia kisvárosban is. A gyalogosok és az autóvezetők megpróbálták feltartóztatni a férfiakat, mindhiába.”

Meztelenül járkálnak az utcán a migránsok Olaszországban - videó

Videófelvételek készültek arról, ahogyan fiatal afrikai férfiak anyaszült meztelenül sétálnak, táncolnak az utcán Olaszország migráció sújtotta városaiban. Az európai viselkedési kultúra teljes semmibe vétele a Liga vezetőjét, Matteo Salvinit is feldühítette - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Űr

A Visegrádi Négyek kísérlete.

A Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett webináriumon több fontos kérdésről is tárgyalt a szerb, a szlovén és a magyar miniszterelnök, Többek között a koronavírus-járvány hatásairól és arról is, hogy Európa lejtmenetben van – idézi fel Hirado.hu.

„Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója elmondta, az utóbbi húsz évben főleg a nyugat-európai államok részéről alakult ki az a meggyőződés, miszerint az Európai Unión belül egyetlen lehetséges módja van az integrációnak és az együttműködésnek, ha a tagállamok szövetségesként működnek együtt. A britek ezzel szemben kínáltak alternatívát a kilépéssel. A Brexit komoly pénzügyi hiányt okozott az unió számára, ezért fontos, hogy a keletkezett űrt minél hamarabb befoltozzák – mondta Tóth Norbert. Hozzátette, erre a visegrádi 4-ek kísérletet is tettek.
Tóth Norbert úgy véli, Szerbia előnyös helyzetben van a jövőbeli uniós csatlakozást tekintve, hiszen az ország környezetében több olyan állam is van, amely már tagja az uniónak, így pontosan látják, hogyan is működik a szövetség. A videókonferencián Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: erős és biztonságos Európai Unió elképzelhetetlen Szerbia nélkül.”

Orbán: Európa rosszabbul teljesít, mint harminc évvel ezelőtt

A Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett webináriumon több fontos kérdésről is tárgyalt a szerb, a szlovén és a magyar miniszterelnök, Többek között a koronavírus-járvány hatásairól és arról is, hogy Európa lejtmenetben van. A konferenciát François-Xavier Bellamy filozófus, a francia Republikánusok EP-képviselője moderálta. Meghívása üzenetértékű volt Nyugat-Európa irányába.

Hullám

László Imre elítélése.

Hitlert a holokausztban betöltött felelőssége, valamint az óriási emberi veszteséggel és pusztítással járó második világháború kirobbantása miatt teljesen helytelen dicsérni vagy felmagasztalni – a Magyar Hírlap Online-nak így fogalmaz a DK-s László Imre szavaira reagálva Robert Rozett, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet – Holokauszt Emlékközpont vezető történésze.

„A történész felidézte: 1938-ban írták alá a müncheni egyezményt, amely lehetővé tette Hitler számára, hogy két hullámban (1938-ban és 1939-ben) megszállja Csehszlovákiát. 'Abban az időben ez a megállapodás látszólag segített elkerülni a fenyegető háborút. Ez a háború kitörése előtt történt, még mielőtt a holokauszt a maga teljességében megjelent' – fejtette ki Rozett. Robert Rozett emellett azt is megjegyezte, hogy 1939-ben a szovjet kommunista diktátor, Joszif Sztálin volt az év embere a Time szerint. A történész hangsúlyozta, azt szeretné, hogy a címet a jövőben olyan embereknek adják, akik hozzájárultak a világ fejlődéséhez.”

A Jad Vasem Intézet is elítéli László Imre Hitlert méltató kijelentését

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Budapest XI. kerületének baloldali polgármestere, László Imre júniusban egy önkormányzati ülésen azt mondta, Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év személyiségének választotta. A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció politikusa szerint a náci diktátor Németországért tett cselekedetei „elvitathatatlanok".

Választás

Weisz Fanni szerelmi őrlődése.

Az elején még a babát tervezték, ám most jött a sokkoló hír: vége Weisz Fanni (27) és Hajmásy Péter (32) házasságának! Mára kibékíthetetlen ellentét feszült közöttük, Fanni édesanyja azt állította: Péter miatt hidegült el tőlük a lánya. Úgy tudjuk, a modellnek mostanra elege lett a viszályból, a családját választotta a férje helyett – írja a Blikk Online.

„A békülési szándéknak korábban is voltak jelei. – Gyere haza a családba, mamiékhoz. Te, egyedül, ahogy ígérted mamának, papának. Erre kérlek, akkor csöndben leszek – üzent lányának Léránt Ágnes korábban a TV2-n keresztül, jelezve, szeretné visszakapni a lányát. Tavaly találkoztak is. – Megkeresett, kérte, hogy találkozzunk. Azóta rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, a férjével viszont továbbra sem javult a viszonyunk – ismerte el a Star magazinnak a közelmúltban Ágnes. A szakítás után úgy tűnik, az évek óta őrlődő Fanni végül a családot választotta.”

Kiderült: ez állhat Weisz Fanni és Hajmásy Péter szakításának hátterében

Az elején még a babát tervezték, ám most jött a sokkoló hír: vége Weisz Fanni (27) és Hajmásy Péter (32) házasságának! Két éve volt az esküvő, közben a siket modell családjával megromlott a viszonyuk. Úgy tűnt, kibékíthetetlen ellentét feszül közöttük, Fanni édesanyja azt állította: Péter miatt hidegült el tőlük a lánya.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97785/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?