Blogolj!

Blogstar kávéház

Gyóntatás

Az EU-csúcs laza bemelegítése.

Meglepetések nélkül, a várakozásoknak megfelelően zajlott az európai uniós csúcs első napja: a tagállami vezetők ismertették a közös költségvetéssel és a gazdasági mentőcsomaggal kapcsolatos általános álláspontjukat – tudósít a Népszava Online.

„EU-diplomaták tájékoztatása szerint nyugodt és kiegyensúlyozott volt a tanácskozás légköre, minden résztvevő türelmesen végighallgatta a felszólalásokat. A 10 órakor kezdődött plenáris ülés késő délutánig tartott, ezt követően az állam- és kormányfők két-, illetve több oldalú találkozókon egyeztettek, majd lapzártánk után ültek ismét össze. Az ülést elnöklő Charles Michel először Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia államfővel egyeztetett. Michel várhatóan újabb kompromisszumos javaslatot tesz le az asztalra a teremben elhangzottak és a kétoldalú 'gyóntatások' eredményeként. A magyar miniszterelnök péntek reggel konzultált a visegrádi országok vezetőivel, és a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy több lényeges kérdésben sikerült egységes véleményt kidolgozniuk, részleteket azonban nem árult el. A lengyel delegáció ugyan ismét azt hangoztatta, hogy nem kéne a jogállamot belekeverni a költségvetésbe, kérdés azonban, hogy a végjátékban mennyire határozottan áll ki az anti-korrupciós szabályrendszer bevezetése mellett.”

Az EU-csúcs első napján még csak bemelegítettek a résztvevők

Meglepetések nélkül, a várakozásoknak megfelelően zajlott az európai uniós csúcs első napja: a tagállami vezetők ismertették a közös költségvetéssel és a gazdasági mentőcsomaggal kapcsolatos általános álláspontjukat. EU-diplomaták tájékoztatása szerint nyugodt és kiegyensúlyozott volt a tanácskozás légköre, minden résztvevő türelmesen végighallgatta a felszólalásokat.

Csomag

A baloldal magyarellenes ultimátuma.

Miközben Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben egyezkedik a hazánknak az EU-s költségvetésből és mentőalapból juttatandó pénzekről, addig Dobrev Klára és a többi magyarországi baloldali európai parlamenti képviselő éppen az ellenkezőjét próbálja elérni, vagyis hogy minél kevesebb forrás jusson a magyaroknak – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A DK-s Dobrev Klára, Molnár Csaba, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor, illetve az MSZP-s Ujhelyi István nemrég közleményükben tudatták: kizárólag akkor szavazzák meg a hétéves költségvetést és az újjáépítési csomagot az Európai Parlamentben, ha abban a jogállamisági feltétel megkerülhetetlen marad. Mármint a jogállamiság Brüsszel által értelmezett változata. A baloldali politikusok egyébként ugyanerről az Európai Parlament szintén baloldali elnökéhez, David Sassolihoz, az európai szocialista pártcsalád biztosaihoz és miniszterelnökeihez, illetve az Európai Szocialisták Pártjának elnökéhez is levelet írtak. Miután az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács megegyezik a csaknem kétezer milliárd eurós csomagról, annak végleges elfogadásához az EP hozzájárulása is kell majd. A jogállamiság pedig a brüsszeli tárgyalások egyik legégetőbb kérdése. A magyar kormány egyértelmű álláspontja pedig az, hogy ennek az átpolitizált fogalomnak nem kellene, hogy köze legyen az Európa újjáindításához használandó pénzekhez. Orbán Viktort a héten az Országgyűlés épp egy olyan mandátummal ruházta fel, amely megtiltja a miniszterelnöknek, hogy a jogállamisági feltételeket bebetonozó uniós csomagra bólintson rá. Ebből is látszik, hogy a baloldali EP-képviselőket egyáltalán nem érdekli a magyar törvényhozás véleménye.”

Magyarellenes ultimátumot fogalmaztak meg a baloldali EP-képviselők

A DK-s Dobrev Klára, Molnár Csaba, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor, illetve az MSZP-s Ujhelyi István nemrég közleményükben tudatták: kizárólag akkor szavazzák meg a hétéves költségvetést és az újjáépítési csomagot az Európai Parlamentben, ha abban a jogállamisági feltétel megkerülhetetlen marad. Mármint a jogállamiság Brüsszel által értelmezett változata.

Elfojtás

A liberális véleményterror kiközösítése.

A napokban egyetemi professzorok, írók, történészek, újságírók és polgárjogi aktivisták írták alá azt a nyílt levelet, amelyben a szabad viták mellett foglalnak állást, és elítélik a szólásszabadságot elhallgattató erőket. A levél visszássága, hogy pont azok támadják a kialakult véleményterrort, akik azt pár évvel ezelőtt megalkották. Napjaikban annak lehetünk tanúi, hogy a liberális gondolat megszülte azt a szélsőséges szellemiséget, ami szülőatyja, a liberalizmus ellen fordult – olvasható a Hirado.hu-n.

„Több mint százötven nyugati egyetemi professzor, író, történész, újságíró, közéleti ember írt egy nyílt levelet, amelyet megjelentettek az amerikai Harper’s magazinban. Ebben a nyílt levélben a szabad viták mellett foglalnak állást, és elítélik a szólásszabadságot elhallgattató erőket. Nagy Ervin filozófus, a XXI. Század Intézet elemzője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az elmúlt évtizedekben a balliberális szellemi elit olyan véleményterrort, liberális diktatúrát teremtett, amelynek a politikailag korrekt beszéd volt az alapja. Ez azt jelentette, hogy bizonyos szavakat, fogalmakat nem szabadott használni, illetve, ha valaki mégis használta, azt kiközösítették a kultúrából. Ez egy szellemi terror volt – tette hozzá. Most azonban ennek az elitnek azzal kell szembenéznie, hogy az egész felépített rendszerük kicsúszott a kezükből, ugyanis megjelentek olyan hangok, amelyek már az ő véleményüket is elfojtják, adott estben megtámadják. A helyzet visszássága, hogy most pont azok az emberek emelték fel a szavukat, akik ezt a szörnyeteget, ezt a véleményterrort létrehozták – hangsúlyozta.”

Szülőatyja, a liberalizmus ellen fordult a szélsőséges szellemiség

A napokban egyetemi professzorok, írók, történészek, újságírók és polgárjogi aktivisták írták alá azt a nyílt levelet, amelyben a szabad viták mellett foglalnak állást, és elítélik a szólásszabadságot elhallgattató erőket. A levél visszássága, hogy pont azok támadják a kialakult véleményterrort, akik azt pár évvel ezelőtt megalkották.

Sötétség

London gyilkosságsorozata.

A járványhelyzet némi javulása után ismét előtérbe kerültek a késelések a brit fővárosban. A jelentések szerint a rendőröket hét gyilkossághoz riasztották az elmúlt héten, amit városszerte kordonok jeleznek. London munkáspárti, pakisztáni migráns hátterű polgármestere, Sadiq Khan semmit sem tesz a helyzet javítása érdekében, sőt ellenkezőleg: forrásokat von el a rendőrségtől – így az Origo.hu.

„Bár a járványhelyzet miatti tömeges halálozások számának növekedése lassulóban van, a brit fővárosban a korlátozások csökkenésével ismét visszatért minden a régi kerékvágásba, beleértve a gyilkosságokat is. Az elmúlt héten Londonban hét halálesethez riasztották a rendőröket,
melyek közül az első múlt pénteken történt, amikor egy fiatal fiút szúrtak le fényes nappal.”

Hét nap alatt hét gyilkosság a baloldali vezetésű Londonban

A járványhelyzet némi javulása után ismét előtérbe kerültek a késelések a brit fővárosban. A jelentések szerint a rendőröket hét gyilkossághoz riasztották az elmúlt héten, amit városszerte kordonok jeleznek - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. London munkáspárti, pakisztáni migráns hátterű polgármestere, Sadiq Khan semmit sem tesz a helyzet javítása érdekében, sőt ellenkezőleg: forrásokat von el a rendőrségtől.

Felhajtás

Gájer Bálint szerelmes vallomása.

A megismerkedésük pontosan hetedik évfordulóján elvette szerelmét Gájer Bálint (39)! Az énekes nagyon meglepődött, amikor rájött az egybeesésre, a napot ugyanis ennél földhözragadtabb szempontból választották Brigivel: ekkora volt szabad időpont – számol be róla a Blikk Online.

„– A lakodalom majd augusztusban lesz, de aki azt az eseményt celebrálja, nem tud minket hivatalosan is összeadni, így kellett egy polgári esküvő. Brigi nem szeretett volna a polgári szertartáson nagy felhajtást csinálni, de mégis csak ez volt az esküvőnk, szerettem volna megadni a módját – árulta el Bálint, aki amellett, hogy a kedvenc énekesük, Farkas Gábriel megjelenésével lepte meg újdonsült hitvesét, leszervezte, hogy az a rózsaszín Cadillac vigye őket az étterembe, amely abban a bizonyos klipben szerepelt, amelynek forgatásán anno megismerkedtek. – Az volt az első saját dalom, abban szerepelt Brigi, és az mindent megváltoztatott. Be kell vallanom, mindig is egy ilyen nőt képzeltem magam mellé és nagyon boldog vagyok, hogy most már kimondhatom, ő a feleségem – tette hozzá a fiatalember.”

Feleségül vette a szerelmét Gájer Bálint - Megérkeztek az első fotók az esküvőről

Végre gyűrűt húzhatott menyasszonya, Brigi ujjára Gájer Bálint /Fotó: Schumy Csaba Budaörs - A megismerkedésük pontosan hetedik évfordulóján elvette szerelmét Gájer Bálint (39)! Az énekes nagyon meglepődött, amikor rájött az egybeesésre, a napot ugyanis ennél földhözragadtabb szempontból választották Brigivel: ekkora volt szabad időpont.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97828/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?