Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma
Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Blogolj!

Lánchíd-gate: egyre érthetetlenebb a főváros szerencsétlenkedése

A budapesti Fidesz most azon lamentál, vajon Draskovics Tibor vagy Tüttő Kata nem mond igazat. Netán egyikük se. Hiszen a Lánchíd felújítása körüli fővárosi hercehurca körül csak egy biztos: a bizonytalanság.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Továbbra is össze-vissza beszélnek Budapest illetékesei a Lánchíd-projekt kapcsán. A Gyurcsány-bizalmas Draskovics Tibor BKK-igazgatósági elnök nemrég alapos a kiírás alapos, elnyúló műszaki előkészítéséről elemezgetett, majd tegnap Tüttő Kata főpolgármester-helyettes már arról szónokolt, tulajdonképpen eldőltek a közbeszerzés legfontosabb kérdései, és egy a sajtótájékoztatóján elhangzott ígéret szerint jövő héten megvitathatják a tendert. Miközben a beruházás – sajátos és sajnálatos módon – egyre inkább a 2020-as évek Luca székének tűnik, a Fidesz budapesti szervezetében Karácsony-féle vezetés tökörészése és szerencsétlenkedése kapcsán csak sokasodtak a kérdőjelek.

A Lánchíd lesz a 2020-as évek Luca széke

Bátran kijelenthetjük, hogy ezt a munkatempót és minőséget talán csak Mekk-mester és Pató Pál úr szerelemgyereke tudná felülmúlni. Pontosabban alulmúlni. Nem lehet szabályosan kiírni a közbeszerzési eljárást a Lánchídra, súlyos károkat okozhat "az elmúlt fél év semmittevése" - vélekedett Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának tagja a Facebook-oldalán pénteken közzétett bejegyzésében.

„Értetlenül figyeljük a Lánchíd felújításával kapcsolatos tegnapi történéseket és Tüttő főpolgármester-helyettes asszony sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Tüttő Kata az eredeti, Tarlós István idejében elkészített közbeszerzés megismétlését jelentette be, a Váralagút nélkül. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy az elmúlt 10 hónap nem volt elegendő a főváros vezetése számára a Lánchíddal kapcsolatos legfontosabb döntések meghozatalára. Kérdés persze, lesznek-e valaha abban az állapotban, hogy egy közbeszerzést legalább ki tudjanak szabályosan írni, miközben a késlekedés minden nappal további állagromlást és árdrágulást jelent a felújításban”

– hívták fel a figyelmet.

A budapesti Fidesz szerint jelen helyzetben elengedhetetlenül fontos az alábbi két kérdés tisztázása.

„1. A BKK Igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor ismét nem mondott igazat, amikor július 9-én a Klubrádióban a következőket állította:
• Nagyon alaposan át kell gondolni, hogy mi legyen a kiírás műszaki tartalma, azért, hogy minden, ami fontos a Lánchíd tartós, jó színvonalú megőrzéséhez, megvalósuljon, de semmi olyan ne, amire viszont nincs fedezet.
• Nagyon sok olyan részlet van, amely a műszaki állapotot nem befolyásolja, a költségeket viszont igen. A műemléki elemeknél pedig nem egyértelmű, hogy melyik olcsóbb, ezeket gyakorlatilag egyesével át kell tekinteni, ami aprólékos munka.
• Annyira az utolsó simításoknál tartanak, hogy a BKK igazgatósága a jövő héten tárgyalja, és jóvá is hagyja a közbeszerzési kiírás tervezetét?
2. Ha pedig Tüttő Kata mond igazat, akkor közel 10 hónapig mit csináltak? Ki felel ezért a szerencsétlenkedésért? Hol van az átlátható, elvégzett munka Budapestért?”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97855/pics/lead_800x600.jpg
bkk,budapest,Draskovics Tibor,Fidesz,Karácsony Gergely,közlekedés,Lánchíd,tömegközlekedés,Tüttő Kata
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

„Micsoda kilátás” – Orbán Viktornál járt Hosszú Katinka

2020.07.30. 15:25
A találkozóról úszóklasszisunk számolt be közösségi oldalán.

Közlekedés: dugókat hozhat a budapesti városvezetés döntése

2020.07.24. 08:10
Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke csütörtökön egy budapesti háttérbeszélgetésben bejelentette, hogy a városvezetés egyszerre több mint egy tucat helyszínen …

Karácsonyék szerencsétlenkedése miatt százmilliókat és fejlesztéseket bukik Budapest

2020.07.17. 14:05
Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki …

Autómentes lesz a Városliget

2020.07.17. 10:35
Lezárják a Kós Károly sétányt, a liget a gyalogosoké és a bicikliseké lesz.

Hétfőtől lezárják a Nyugati pályaudvarnál a Westend felé vezető mozgólépcsőket

2020.07.16. 17:20
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a 3-as metróvonal felújítása részeként újabb állomáson, a …

Karácsonyék idősotthonaiban pusztított leginkább a járvány

2020.07.13. 17:35
Finoman szólva sem áll(t) a helyzet magaslatán a balliberális budapesti városvezetés. Az idősotthoni halálozások háromnegyede az ő intézményeikhez kötődik, a Pesti út …

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Kocsis Máté: nyilvános listát a pedofilokról!

2020.07.08. 20:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?