Blogolj!

Blogstar kávéház

Tétel

Az EU-csúcs patthelyzete.

A következő, 2021 után érvényes hétéves költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó csomagról szóló csúcstalálkozó második, szombati munkanapja befejeződött, a megbeszélések vasárnap délben folytatódnak. Kérdés, lesz-e bármi kézzelfogható eredmény – így az Origo.hu.

„A megbeszélések előrehaladását illetően a tagállamok eltérően vélekedtek. –A tárgyalásokat kemény küzdelem jellemzi, de a dolgok a helyes irányba haladnak, és ez a legfontosabb – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton. Üdvözölte, hogy az uniós tanács elnökének javaslata alapján a költségvetés kisebb összegű lenne, de országa esetében a közös agrárpolitikához kapcsolódó kompenzációs mechanizmus egyösszegű visszatérítést biztosító kedvezményei nagyobbak. Hozzátette azonban: még nyitott a kérdés, miként lehetséges biztosítani, hogy a pénzt megfelelően használják fel az egyes tagállamok egyebek mellett a zöld és a digitális átállásra, és a gazdaságot élénkítő szükséges reformokra. Különösen érzékeny ez néhány olyan tagállam esetében, amelyekben növelni kell a versenyképességet – húzta alá. Derűlátónak mutatkozott Krisjanis Karins lett miniszterelnök is, aki a tárgyalások szünetében úgy nyilatkozott: esélyt lát a megállapodásra. Azt mondta, az elképzelések lényegesen közeledtek egymáshoz a délután folyatott kétoldalú megbeszélek folyamán, nyitott kérdést az elosztandó pénz mennyisége képez. A helyreállítási alap tételeit tekintve több kompromisszumra van szükség, a hosszú távú költségvetés esetében jobban közeledtek az álláspontok – vélekedett. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kollégáinál borúlátóbban nyilatkozott. Véleménye szerint a tárgyalások megtorpantak, a megbeszélés a vártnál bonyolultabbnak bizonyult, egyes kérdéseket tekintve nem közelednek az álláspontok. Róma megállapodást akar, azonban a végső számoknak a tagállamok között arányosnak, a válság kezelését tekintve hatékonynak kell lennie – tette hozzá.”

Vasárnap délben folytatódnak a tárgyalások a brüsszeli EU-csúcson

A következő, 2021 után érvényes hétéves költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó csomagról szóló csúcstalálkozó második, szombati munkanapja befejeződött, a megbeszélések vasárnap délben folytatódnak - közölte Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében szombat éjszaka.

Méltánytalanság

A postások borongós demonstrációja.

Idén januárig visszamenőlegesen legalább tíz százalékos alapbéremelést és megbecsülést követelt szombaton több száz postás a budai Fő utcában. A területet felügyelő Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodájánál demonstráltak – tudósít a Népszava Online.

„Az esős idő ellenére sokan a családjukkal együtt mentek ki a tüntetésre. A beszédek közben többen is skandálták, mit követelnek: 'Fizetésemelést, tizenöt százalék, dolgozni akarunk!' A Magyar Postánál működő négy szakszervezet által közösen szervezett demonstráción petíciót vittek be az épületbe Bártfai-Mager Andreának. Ebben felhívták a figyelmét, hogy elfogadhatatlannak tartják Schamschula György vezérigazgató nulla százalékos alapbéremelési javaslatát, és minden postai dolgozó számára méltánytalannak tartják, hogy ehelyett úgynevezett 'szenioritás alapú', azaz szolgálati idő szerint differenciált egyszeri kifizetéssel tudnák le a bértárgyalást.”

Több száz postás demonstrált, fizetésemelést követelve

Petíciót vittek Bártfai-Mager Andrea tárcanélküli miniszterhez. Céljuk legalább tíz százalékkal magasabb alapbér és megbecsülés. Idén januárig visszamenőlegesen legalább tíz százalékos alapbéremelést és megbecsülést követelt szombaton több száz postás a budai Fő utcában. A területet felügyelő Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárcanélküli miniszter irodájánál demonstráltak.

Hálózat

Bajnai Gordon adathalászata.

Az egykori kormányfő cégbirodalmának Wallis nevű zászlóshajóján keresztül megvásárolt és lezüllesztett vállalatok közül a legismertebb a Hajdú-Bét, amelynek számos beszállítóját is egzisztenciális válságba taszította. Évtizedünk második felében Bajnai az adathalászatba is beszállt; az érdekeltségébe tartozó cégen keresztül kampányol Gyurcsány is – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„2010-ben, a kétharmados Fidesz-győzelmet követően megalapította az EBIT Consulting Kft.-t, amely tanácsadó cégnek köszönhetően Bajnai évente több tíz millió forint nettó árbevételt könyvelhetett el. A vállalkozás egyébként a Franciaországban és Nagy-Britanniában nyújtott tanácsadói szolgáltatásokból is óriási pénzeket kapott. Bajnai Gordon éppen az említett EBIT Consulting Kft.-n keresztül, 2017 februárjában csatlakozott a DatAdat Kft.-hez. A volt kormányfő tízszázalékos részesedést szerzett a társaságban, amelyben igazi nagyágyúk jöttek össze. A DatAdatnak Bajnain kívül három tulajdonosa van: Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor és Dessewffy Tibor, mindhárman Bajnai bizalmasának tekinthetők. Ficsor Ádám a Bajnai-kormány titokminisztere volt, Szigetvári Viktor Bajnai kabinetfőnökeként is dolgozott. Dessewffy Tibor, az ELTE oktatója, az egyetem digitális szociológiai kutatóközpontjának a vezetője pedig baráti kapcsolatot ápol a volt miniszterelnökkel. Sajtóhírek szerint a DatAdat együttműködik a Ben Horowitz vállalkozásának tulajdonában álló Nationbuilder nevű amerikai közösségi kampányfejlesztő vállalkozással egy Facebook Messengerre épített, politikai kampányokra fejlesztett botprogram kapcsán. Egy ilyen programot egyébként Gyurcsány Ferenc is használ, saját bevallása szerint több százezer embert értek el vele az európai parlamenti választási kampányban. Gyurcsányné Dobrev Klára internetes oldaláról kiderül, hogy a vele való internetes kapcsolattartás esetén 'adatfeldolgozóként a DatAdat Professional Kft. működik közre, biztosítja az adatok tárolásához szükséges szervereket, amelyek az EGT területén belül találhatók'. Tehát amikor egy magyar állampolgár a Facebookon Gyurcsánynéval (pontosabban az app-jával) 'beszélget', akkor a Bajnai–Gyurcsány-hálózat kezébe kerülnek az adatai.”

Bajnai Gordon állami pénzekkel építette cégbirodalmát

Bajnai Gordon már 2006-ban tehetős vállalkozóként jutott kormányzati szerephez, Gyurcsány Ferenc felkérésére a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Bajnai viszonylag rövid idő alatt eléggé komoly politikai karriert futott be: 2007.

Reklámarc

Hosszú Katinka székelyes küldetése.

Szombattól folytatódhat az aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért, miután a koronavírus-járványra való tekintettel az unió engedélyezte a határidő meghosszabbítását fél évvel. A petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította még tavaly, és idén májusig egymillió aláírást kellett összegyűjtenie, legalább hét uniós tagállamból. Az egymillió meg is lett, de csak három országban jött össze a kellő számú aláírás. A szervezet most európai kampányt indít – írja a Hirado.hu.

„Újra működnek az online felületek, november hetedikéig néhány személyi adat megadásával az Európai Unió valamennyi tagállamában aláírható a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés, de papíralapú íveken is gyűjtik a támogatásokat. Eddig egymillió kilencezer szignónál tartanak, a mostani kampányban a területi kritérium teljesítése a cél. Ehhez kulcskérdés, hogy sikerül-e megmozgatni az európai nemzeti közösségeket. 'Akik ugyanolyan vagy hozzánk hasonló helyzetben vannak nemzeti kisebbségekként, ők is őshonos nemzeti kisebbségekként érdekeltek abban, hogy ezt az aláírást sikerre vihessük. Erre kérünk és biztatunk mindenkit, hogy minden nyugat-európai kapcsolatát mozgassa meg, hogy sikerre vigyük ezt az ügyet' – mondta Brassai Hunor, a MINTA ifjúsági szervezet elnöke. Ennek érdekében most angol nyelvű kampányt is indítottak, amelynek reklámarca a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka. A Székely Nemzeti Tanács elnöke szerint a nemzeti régiók legitimitását az szolgálná, ha több millió aláírás gyűlne össze és legalább 10–15 országban teljesülne a minimális területi küszöb.”

Hosszú Katinka lesz a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés reklámarca

Szombattól folytatódhat az aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért, miután a koronavírus-járványra való tekintettel az unió engedélyezte a határidő meghosszabbítását fél évvel. A petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította még tavaly, és idén májusig egymillió aláírást kellett összegyűjtenie, legalább hét uniós tagállamból. Az egymillió meg is lett, de csak három országban jött össze a kellő számú aláírás.

Gyónás

Tóth Gabi édes tolvajlása.

Az énekesnő bevallotta, volt, hogy gyermekként fizetés nélkül vitt el egy cukrot a boltból, de tettét annyira megbánta, hogy utólag kifizette – olvasható a Blikk Online-on.

„Gyerekkori csínyekről és rosszaságokról kérdezett több hírességet a Tények Plusz, a mindig vagány Tóth Gabi pedig nem félt beismerni: kiskorában neki is voltak bajos dolgai. Amellett, hogy sokszor verekedett, birkózott nővérével, Verával, a kisgyermekes anyuka elismerte: egyszer megesett vele, hogy fizetés nélkül távozott egy boltból. 'Dianás cukrot én is loptam a boltból. Utána elmentem meggyónni, mert borzasztó lelkiismeret-furdalásom volt, pár napra rá pedig elmentem, és kifizettem' – idézte.”

Döbbenetes titkot árult el a gyermekkoráról Tóth Gabi: sokáig furdalta a lelkiismeret emiatt

Az énekesnő bevallotta, volt, hogy gyermekként fizetés nélkül vitt el egy cukrot a boltból, de tettét annyira megbánta, hogy utólag kifizette. Gyerekkori csínyekről és rosszaságokról kérdezett több hírességet a Tények Plusz, a mindig vagány Tóth Gabi pedig nem félt beismerni: kiskorában neki is voltak bajos dolgai.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97868/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?