Blogolj!

Szesztilalom lesz Siófok közterületein

A siófoki önkormányzat megszavazta, hogy augusztus 1-től tilos lesz a város közterületein alkoholt fogyasztani. A képviselőtestület emellett arról is döntött, hogy este 22 és reggel 6 óra között az éjszaka is nyitva tartó boltok nem árulhatnak alkoholt.

Kép forrása: blikk.hu

A döntések nem vonatkoznak a strandokra és a vendéglátó egységekre, de Lengyel Róbert független polgármester azzal indokolta ezt a lépést, hogy biztonságosabbá és nyáron élhetőbbé tennék a várost ezekkel a javaslatokkal. A városvezető még július elsején nyújtotta be előterjesztését. Úgy fogalmazott, hogy megpróbálják azt elérni, hogy sem a parkban részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a "mindennapokból" kiszabaduló ifjak ne tudjanak következmények nélkül vedelni a közterületeken.

Erre a lépésre szerinte azért van szükség, hogy éjjelente a fiatalok és a hajléktalanok ne az utcán igyák meg a boltban vásárolt olcsó sör és kommersz italok egy részét, amit az utcán fogyasztanak el és az üvegeket, dobozokat szanaszét dobálják. A városvezető a siofoki-hirek.hu beszámolója szerint a pénteki beszámolója szerint azt mondta

újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek – rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására.

A városvezető szerint "helyzet van Siófokon" és nekik addig kell reagálniuk, amíg tudnak. Csak a hétvégén hat garázda, verekedéses bűncselekmény történt. A közterületi alkoholfogyasztás és az alkoholárusítás éjszakai stopja, valamint a sétány őrzése sokkal élhetőbbé teheti a várost a nyári éjszakákon. Bene Zsolt alezredes, városi rendőrkapitány szerint a vírushelyzet után  sokan rég nem látott agresszióval "engedik ki a gőzt". Megszaporodtak a garázda bűncselekmények, és ezeknek jellemzője, hogy az elkövető ittas állapotban volt. 

Az önkormányzat szintén döntést hozott arról, hogy július 17 és augusztus 30 között újra rendezvényterületnek minősül a Petőfi sétány és így lehetővé válik, hogy biztonsági őrszemélyzetet alkalmazzanak és áteresztő pontokat hozzanak létre. Az új rendeleteket a város óriásplakátokon és kisebb hirdetőtáblákon is kihirdeti. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97888/pics/lead_800x600.jpg
alkoholmérgezés,Balaton
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Balatoni Szövetség szerint nem kell népszavazás a Balatonról

2020.08.11. 07:50
Lombár Gábor, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, a tóparti város polgármestereivel egyeztetve állásfoglalást adott ki a …

Hasznos tippek, hogy elkerüljük a dugókat hétvégenként az M7-esen

2020.07.16. 13:25
Aki az utóbbi hetekben péntek délután vagy szombat délelőtt a Velencei tavat vagy a Balatont próbálta megközelíteni az M7-es autópályán, az tapasztalhatta, …

Balaton-felvidéken rongált egy ellenzéki aktivista

2020.06.29. 10:50
Nagy volt az örömük mind Badacsonytomaj polgárainak, mind a környéken kerekező turistáknak, mikor a tavalyi évben pályázati pénzből korszerű kerékpáros pihenőket adtak át a városban.

Feloszlatja magát Balatonszepezd képviselő-testülete

2020.06.27. 18:00
Balatonszepezdről legutóbb az önkormányzati választások környékén hallhattunk, ugyanis a balatonparti város volt egyike azon két magyarországi településnek, ahol senki sem szeretett …

Hatalmas terhet rónak a Balaton-parti településekre a vírus elől menekülők

2020.03.19. 19:35
Nem örülnek a Balaton-parti polgármesterek annak a trendnek, mely szerint egyre többen "menekülnek" le balatoni nyaralójukba koronavírus …

Új vezérigazgató a Veszprém EKF élén

2020.02.24. 14:45
Markovits Alíz fő célja, hogy 2023 sikeres és emlékezetes év legyen, amelynek hosszú távú hatása továbbgyűrűzik Veszprém és a Balaton régió fejlődésben.

Brutális mennyiségű alkohol végzett egy szlovákiai férfival

2020.01.02. 18:00
Az életveszélyes véralkoholszint dupláját találták meg a szervezetében, sok esélye nem volt a túlélésre.

Szerepi alkoholmérgezés: újabb nő halt meg

2018.01.03. 18:05
A 18 éves, 3 gyermekes nő szerdán vesztette életét.

Alkoholmérgezés: elhunyt az egyik beteg

2018.01.02. 20:35
Szilveszter napján meghalt a Debreceni Egyetem belgyógyászati klinikáján az a középkorú nő, aki december közepén metil-alkohol-mérgezést szenvedett.

Ezeket a cikkeket olvastad már?