Blogolj!

Blogstar kávéház

Szórás

A távoktatás görcsös rémképe.

Csak a bizonytalanság biztos a szeptemberi tanévkezdést illetően, a kormány tagjai néhány nap különbséggel is mást mondanak arról, vajon ismét lesz-e digitális oktatás. A szülők és pedagógusok ritkán látott egységben borzadnak el a lehetőségtől, a távoktatás hosszú hetei mély nyomokat hagytak mindenkiben – elemez a Népszava Online.

„Egyedülálló szülők, pláne, ha több gyereket nevelnek, teljesen lehetetlen helyzetbe kerülnek, ha ősszel is távoktatásba kényszerülnek a gyerekek. 'Véletlenül összefutottam néhány szülővel a napokban, és eléggé kétségbe vannak esve a digitális oktatás gondolatától. A legfontosabb, hogy ezt még egyszer nem szabad így csinálni, nem szabad hagyni, hogy mindenféle támogatás és ellátás nélkül maradjanak azok a kisgyerekes családok, ahol mindenképpen otthon kell lennie egy felnőttnek, aki így kiesik a munkából. Most már a szabadságok is el fognak fogyni. Mi azt javasoljuk, hogy az egészségbiztosításról szóló törvényt módosítsák úgy, hogy a keresőképtelenséget azoknál is meg lehessen állapítani, akik egészséges gyerekkel vannak otthon, és a táppénz mellé kapjanak kiegészítő állami támogatást is. Ha viszont olyan lesz a járványügyi helyzet, hogy az alsósok számára kinyitják az iskolákat, akkor pluszszakemberekre lesz szükség, mert most nincs elegendő szakszemélyzet ahhoz, hogy szét lehessen őket szórni kis csoportokba' – mondja Nagy Erzsébet.”

„Görcsben van a gyomrom a gondolatra, hogy újra itthon kell maradnunk"

Csak a bizonytalanság biztos a szeptemberi tanévkezdést illetően, a kormány tagjai néhány nap különbséggel is mást mondanak arról, vajon ismét lesz-e digitális oktatás. A szülők és pedagógusok ritkán látott egységben borzadnak el a lehetőségtől, a távoktatás hosszú hetei mély nyomokat hagytak mindenkiben.

Mechanizmus

Az Európai Unió új kommunizmusa.

A magyar álláspont változatlan a brüsszeli csúcson a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteniük. Orbán Viktor azt mondta: Hollandia durván támadja Magyarországot, és nekik lesz köszönhető, ha nem sikerül megállapodni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben. A miniszterelnök kijelentette: a megállapodás pedig elengedhetetlen, és akár a jövő héten is kész folytatni a tárgyalásokat a siker érdekében – így a Hirado.hu.

„Orbán Viktor kiemelte: a jogállamiság kérdése alapvetően fontos az Európai Unió szempontjából. Magyarország pedig azt kérte, adjanak garanciát arra, hogy mihamarabb lezárják az ország ellen indított eljárást, azonban ezt is elutasították. A miniszterelnök azt mondta: a hollandok által javasolt új jogi eszköz létjogosultsága megkérdőjelezhető. 'Hogyan is történt ez a kommunizmus idején? Amikor a rezsim úgy döntött, hogy megtámad minket, vagy engem személyesen, akkor azt nem fogalmazta meg jogilag egyértelműen. Ugyanúgy, mint ahogy azt most a holland miniszterelnök is teszi. Kommunista kifejezéseket alkalmaz' – fogalmazott Orbán Viktor. 'Ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben, az Hollandiának lesz köszönhető' – jelentette ki a kormányfő, aki azt mondta: nem ő, hanem a holland miniszterelnök állt elő egy kezdeményezéssel. Magyarország pedig csak a meglévő szabályokhoz ragaszkodik, például a költségvetés pénzügyi ellenőrzésében. Egy teljesen új mechanizmus bevezetéséhez pedig az uniós szerződések megváltoztatására van szükség. Egy ilyen feladat elvégzése azonban, ahogyan Orbán Viktor fogalmazott, nem néhány odavetett mondatból áll, hanem komoly és átgondolt munkát igényel.”

A magyar álláspont változatlan az uniós csúcson

Három napja tart az uniós csúcs Brüsszelben, és egyelőre nincs megállapodás. A fő téma a jövő évtől érvényes hétéves költségvetés és a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére összeállított mentőcsomag. A magyar álláspont változatlan: a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteniük.

Ív

Szél Bernadett hazug manipulációja.

Nem hiába jelezte többször is aggályait Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a nemzeti konzultációs ívek tévútra terelését szorgalmazó akció kapcsán, hogy az illetéktelen személyeknek továbbított levelek adatvédelmi törvényeket sérthetnek – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Már nem csupán a jogosulatlan gyűjtésre vállalkozó alapítvány, de az aknamunka mellett korteskedő Szél Bernadett országgyűlési képviselő is belátta tevékenysége tarthatatlanságát, ezért is tudathatta lapunkkal, hogy 'az egyedi azonosítót nem tartalmazó nemzeti konzultációs ívek összegyűjtése során választópolgárok személyes adatainak kezelésére semmilyen formában nem kerül sor, ahogy ez az alapítvány honlapján ennek ellenére a gyűjtés kezdete óta hozzáférhető adatvédelmi tájékoztatóból is egyértelműen kiderül'. Mindezt sajnálatosan valótlanul állítja az országgyűlési képviselő, hiszen csupán több mint három héttel a gyűjtés megkezdése után került fel ilyen jellegű tájékoztatás a honlapra. Arra pedig Péterfalvi Attila is felhívta a figyelmet, hogy személyes adatok megjelenítése nélkül nehezen elképzelhető az ívek postára adása, hiszen a borítékon a feladót és a címét fel kell tüntetni. Márpedig Szél Bernadett társa, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán jelenleg is az általa alapított szervezet levelezési címét ajánlja első helyen, mint ahová a konzultációs íveket küldeni lehet.”

Mást mond Hadházy, mást Szél Bernadett

Már nem csupán a jogosulatlan gyűjtésre vállalkozó alapítvány, de az aknamunka mellett korteskedő Szél Bernadett országgyűlési képviselő is belátta tevékenysége tarthatatlanságát, ezért is tudathatta lapunkkal, hogy „az egyedi azonosítót nem tartalmazó nemzeti konzultációs ívek összegyűjtése során választópolgárok személyes adatainak kezelésére semmilyen formában nem kerül sor, ahogy ez az alapítvány honlapján ennek ellenére a gyűjtés kezdete óta hozzáférhető adatvédelmi tájékoztatóból is egyértelműen kiderül".

Körülmény

A nantes-i katedrális ruandai gyújtogatója.

Előállított egy férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt. A 39 éves férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit – mondta az ügyész. A ruandai férfit később őrizetbe vették az Origo.hu szerint.

„A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is. Az ügyész hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni a férfi érintettségével kapcsolatban. A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagyorgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.”

Őrizetbe vettek egy ruandai férfit a nantes-i tűz miatt

Előállított egy férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt - közölte vasárnap Pierre Sennes nantes-i bűnügyi vezető ügyész. A 39 éves férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek "a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit" - mondta az ügyész.

Panasz

Balázs Fecó szomorú kényszerpihenője.

Egyre nehezebben viselem a közönség és a koncertek hiányát, és ha ez így marad, lassan depressziós leszek – fakad ki a Blikk Online-nak Balázs Fecó (69), aki életkora és krónikus betegsége miatt a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta visszahúzódott budai házába, ahol neje és felnőtt fia ügyelnek rá.

„– Ötvenéves pályafutásom alatt összesen nem voltam ennyit otthon, mint ebben az öt hónapban, és egyre rosszabbul tűröm, hogy el vagyok tiltva a színpadtól. Olyan izgatottan várom a szombati koncertemet, mintha az első fellépésemre készülnék, de közben a szívem miatt arra is vigyáznom kell, nehogy túlzottan felizgassam magam – tette hozzá a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas legenda, aki szombat este a szlovákiai Zalabán ül a zongora mögé. – Szerencsére, az előadóestem nem kapott 'táncos rendezvén' besorolást, így bizakodhatok, hogy megtartják. Remélem, ez alatt a pár nap alatt nem súlyosbodik annyit a helyzet, hogy ezt a szalmaszálat is elszakítsák, de természetesen azt is tudomásul venném. Ha valaki, akkor én tudom, hogy az egészség a legfontosabb, de már kezd felemészteni a vigasztalan bizonytalanság, amit csak tetéz, hogy kétségbeesetten panaszkodik minden kollégám – magyarázta a Maradj velem és a Homok a szélben című slágerek énekes zeneszerzője.”

Drámai fordulatot vett Balázs Fecó kényszerpihenője

( A legfrissebb hírek itt) - Egyre nehezebben viselem a közönség és a koncertek hiányát, és ha ez így marad, lassan depressziós leszek - fakadt ki Balázs Fecó (69), aki életkora és krónikus betegsége miatt a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta visszahúzódott budai házába, ahol neje és felnőtt fia ügyelnek rá.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97903/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?