6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Csúcs

Orbán Viktor diadala.

Négynapos, példátlanul hosszú tárgyalás után megszületett a megállapodás: Orbán Viktor miniszterelnök elérte, amit akart. Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott, mint amire előtte számítani lehetett. Angela Merkel német kancellár pedig ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, tehát 2020 végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikkely szerinti eljárást – jelenti az Origo.hu.

„A túlzás nélkül páratlanul hosszú és nehéz tárgyalás után kiderült: Magyarországot nem tudják zsarolni, mert a tárgyalások során sikerült elérni, hogy a Magyarországnak járó pénzt politikai feltételekkel, politikai ellenőrzéssel nem kötik össze, csak és kizárólag financiális ellenőrzés lehet. Orbán Viktornak most nem sikerült elérnie, hogy az NGO-k ne kapjanak pénzt a költségvetésből, de Magyarország ezért a célért tovább fog harcolni. Összességében egyértelmű magyar sikerrel zárult az eredetileg kétnaposra tervezett, végül négy hosszú napig tartó brüsszeli csúcs: Orbán Viktor elérte, amit akart, Magyarország a tervezettnél 3 milliárd euróval többet kap, és év végéig – mint azt Angela Merkel megígérte – lezárják a 7-es cikkely szerinti eljárást.”

Brüsszelben megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart

Négynapos, példátlanul hosszú tárgyalás után megszületett a megállapodás: Orbán Viktor miniszterelnök elérte, amit akart. Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott, mint amire előtte számítani lehetett. Angela Merkel német kancellár pedig ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, tehát 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikkely szerinti eljárást.

Köszönet

A Momentum gyűlöletlázadása.

A Momentum politikusai láthatóan annak a nyugat-európai eszmei áramlatnak a részesei, amely a klímaváltozást felhasználva lázad szülei, nagyszülei ellen, és bűnösnek állítja be a korábbi nemzedékeket – értékeli a Magyar Hírlap Online-on a legújabb lila botrányt az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

„Szolomayer szerint Kádár ezzel gyakorlatilag azt mondta ki, hogy az idősek ideje lejárt, ám emlékeztetett, egyáltalán nem példa nélküli megnyilvánulás volt ez a Momentum részéről, hiszen karácsony előtt Fekete-Győr András pártelnök például a szépkorúak átnevelésére szólította fel a szimpatizánsokat. 'A Momentum politikusai láthatóan annak a nyugat-európai eszmei áramlatnak a részesei, amely a klímaváltozást felhasználva lázad szülei és nagyszülei ellen, és bűnösnek állítja be a korábbi nemzedékeket. Azokat a generációkat, amelyek megteremtették azt a jóléti államot, amelynek köszönhetően a fiatalok a kemény munka helyett iskolasztrájkba kezdhetnek, és a klímaváltozásról elmélkedhetnek' – vélekedett. Hozzátette, a Kádárhoz hasonló politikusok nem köszönetet mondanak az idősebbeknek, akikre már csak tapasztalatuk miatt is illene felnézniük, hanem bűnösként tekintenek rájuk, mivel az idősebbek nem ülnek fel az olyan szélsőséges eszmeáramlatoknak, mint a liberalizmus vagy a radikális zöldgondolat.”

Gyűlöletre építene a baloldal

A Momentum képviselőjének szavaiból világosan kitűnik, mit is gondol valójában a liberális párt az idősebb szavazókról - jelentette ki lapunknak Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Ismert, Kádár Barnabás, a párt alapító tagja közösségi oldalán nagy botrányt okozott a szépkorúakat sértő bejegyzésével.

Zavargás

A migráció etnikai konfliktusai.

Több olyan etnikai csoport között húzódó konfliktus azonosítható be Európában, ami a migrációra vezethető vissza. Ezek pedig: a marokkói–algériai ellentét, a török–kurd konfliktus, illetve az örmény–török feszültség. Elsőre úgy tűnhet, hogy a befogadó országnak nincs köze ezekhez a konfliktusokhoz, azonban ez nincs így – állítja a Hirado.hu.

„Tóth Norbert, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 Unió 27 című műsorában elmondta, több olyan etnikai csoport között húzódó ellentét azonosítható be Európában, ami a migrációra vezethető vissza. Európába érkezve a marokkóiak az algériaiakkal, a törökök a kurdokkal, illetve örmények a törökkel továbbra is konfliktusban állnak. Ezeknek az etnikai csoportoknak a tagjai nem oldották meg a konfliktusaikat származási országukban, Európába vándorolva elhozták magukkal a sérelmeiket, nézeteltéréseiket is – tette hozzá. Tóth Norbert szerint elsőre úgy tűnhet, a befogadó országnak nincs köze ezekhez a konfliktusokhoz, azonban ez nincs így, hiszen foglalkoznia kell a konfliktusok megoldásával, így a belharcok nemzeti üggyé válnak. Elég csak a legutóbbi bécsi zavargásokra gondolni.”

Etnikai és vallási konfliktusokat is okoz a migráció

Több olyan etnikai csoport között húzódó konfliktus azonosítható be Európában, ami a migrációra vezethető vissza. Ezek pedig: a marokkói-algériai ellentét, a török-kurd konfliktus, illetve az örmény-török feszültség. Elsőre úgy tűnhet, hogy a befogadó országnak nincs köze ezekhez a konfliktusokhoz, azonban ez nincs így.

Terv

A Hungaroring felajánlása.

Ha szükség lesz rá, akkor Magyarország vállalja még egy Forma-1-es világbajnoki futam idei megrendezését. Erről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egyeztetett Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével és Chase Carey-vel, a Formula One Group vezérigazgatójával – tudósít a Népszava Online.

„Örültünk a felajánlásnak az újabb futam megrendezésére, de természetesen azt kívánjuk, hogy erre ne legyen szükség, mindenhol meg lehessen rendezni az eredeti terveknek megfelelően a versenyeket – hangsúlyozta Gyulay. – A pilóták és a nézők sem szeretnék, hogy ugyanazon a helyszínen többször rendezzenek versenyeket. Viszont, ha a nemzetközi helyzet ezt kívánja, akkor mi készen állunk újabb futam rendezésére.”

A Hungaroring vállal még egy futamot

Ha szükség lesz rá, akkor Magyarország vállalja még egy Forma-1-es világbajnoki futam idei megrendezését. Erről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egyeztetett Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével és Chase Carey-vel, a Formula One Group vezérigazgatójával. "Jól vizsgázott a rendszer a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon - mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt.

Széria

A plasztikbombázók késelései.

A Való Világ révén egy egész ország ismerhette meg Bétéri Vivient, azaz VV Vivit, ám a valóságshow-t követően szinte rá sem ismerni a fiatal lányra. Ő azonban csak egy azok közül a hazai valóságshow-hősök közül, akik több alkalommal is kés alá feküdtek, hogy a plasztikával a lehető legtöbbet hozzák ki testükből – mutatja be a Blikk Online.

„Bétéri Vivi, akit a Való Világ 9. szériájából ismerhettünk meg, nem tagadja, hogy él-hal a plasztikai műtétekért, elmondása szerint bármikor kés alá feküdne. A valóságshow óta eltelt két évben megcsináltatta a kebleit, átszabatta az orrát, feltöltette az ajkait és szőke tincseinek is búcsút mondott, hogy elérje álomkinézetét. A korábbi szériákban szereplő Szandika, Veronika, Mici és Zsófi is kés alá feküdtek hasonló okokból: Zsófi kicsinek találta kebleit, Veronika a gyermekáldás előtt is, után is sokat alakított magán, Szandika a tükörképét nem találta számára tetszőnek, Mici egyik beavatkozása pedig kis híján az életébe került.”

Kendőzetlenül vallottak a Való Világ plasztikbombázói: ezért feküdtek kés alá - videó

A Való Világ révén egy egész ország ismerhette meg Bétéri Vivient, azaz VV Vivit, ám a valóságshow-t követően szinte rá sem ismerni a fiatal lányra. Ő azonban csak egy azok közül a hazai valóságshow-hősök közül, akik több alkalommal is kés alá feküdtek, hogy a plasztikával a lehető legtöbbet hozzák ki testükből.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/97948/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?